DR. DANIELLE HERNALSTEEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. DANIELLE HERNALSTEEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.818.442

Publication

18/11/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te

maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13306827*

Neergelegd

13-11-2013



Griffie

0541818442

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit): Dr. Danielle Hernalsteen

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2970 Schilde, Kroondreef 9

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Alvin Wittens te Wijnegem op 7 november 2013, ter registratie neergelegd, blijkt dat mevrouw HERNALSTEEN Danielle Nadine Marie, geboren te Charleroi op dertig december negentienhonderd tweeënzeventig, wonende te 2970 Schilde, Kroondreef 9, een vennootschap heeft opgericht en meer bepaald een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, onder de opschortende voorwaarde van het vervullen van de openbaarmakingsvereiste, met maatschappelijke zetel te 2970 Schilde, Kroondreef 9 en met maatschappelijke naam  Dr. Danielle Hernalsteen .

De vennootschap vangt aan op de oprichtingsdatum en is opgericht voor onbepaalde tijd.

De vennootschap heeft tot doel:

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde, specialisme radiologie door de geneesheer vennoot, met inachtname van de regels van de Medische Plichtenleer.

De vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam van en voor rekening van de vennootschap. De professionele aansprakelijkheid van de geneesheer-vennoot is onbeperkt.

De geneesheer-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De geneesheer die een patiënt behandelt zal bijgevolg ten opzichte van deze laatste, als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven. De

geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

De vennootschap mag alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de

verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, alle onroerende goederen en rechten verwerven en beheren als een goed huisvader en alle rechtshandelingen dienaangaande stellen, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

Op de laatste bl z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline. Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven. De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen. De vennootschap mag samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten, die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) en is volledig geplaatst.Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van de nominale waarde, die elk één/honderdste (1/100e) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De inschrijving in geld werd volgestort twee/derde.

De statuten bevatten volgende bepalingen betreffende het bestuur:

Artikel 12

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die benoemd worden door de algemene vergadering voor de duur van de vennootschap en herkiesbaar zijn.

Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Wanneer een professionele éénpersoons-artsenvennootschap tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de professionele éénpersoons-artsenvennootschap.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Artikel 13

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Overeenkomstig de geneeskundige plichtenleer kan het mandaat

van zaakvoerder bezoldigd zijn.

Artikel 14

Iedere zaakvoerder-vennoot is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap behalve voor die

handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder niet-vennoot die geen geneesheer is, zal noodzakelijk een natuurlijk persoon zijn. Hij kan alleen handelingen van niet-medische aard uitoefenen.

Hij heeft ook de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met

uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is en die handelingen die betrekking hebben op het verstrekken van medische prestaties.

Toezicht:

De oprichter heeft verklaard dat uit door haar te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap niet voldoet aan de criteria opgelegd door artikel 130 en volgende van het wetboek van vennootschappen en er bijgevolg geen commissaris benoemd moet worden.

Jaarvergadering:

De gewone algemene vergadering (jaarvergadering) moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede dinsdag van de maand mei om twintig uur.

Indien dit een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de volgende werkdag.

Zij wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder en wordt gehouden op de zetel van de vennootschap.

De statuten bevatten volgende bepalingen ivm de winstverdeling:

Artikel 28

Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt, na aftrek van de overgedragen verliezen, verdeeld als volgt:

1) Tenminste vijf (5) ten honderd wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat die één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

2) Over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerders door alle vennoten beslist, met eenparigheid van stemmen, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen, en van de normale vergoeding voor het door de geneesheren-vennoten gepresteerde werk.

Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het eenparig akkoord van alle geneesheren-vennoten vereist.

Artikel 29

De zaakvoerders bepalen het tijdstip en de wijze waarop dividenden zullen worden uitbetaald.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in telkens op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar; het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting en eindigt op 31 december 2014.

De eerste jaarvergadering of jaarbeslissing te nemen overeenkomstig artikel 18 van de statuten zal gehouden worden in het jaar tweeduizend vijftien.

Wordt aangesteld tot niet-statutaire zaakvoerder voor onbepaalde duur:

- mevrouw HERNALSTEEN Danielle, voornoemd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Volgens artikel 16 van de statuten is zij individueel bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen, in en buiten rechte. Er wordt geen commissaris benoemd, daar uit de verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap, voor haar eerste boekjaar, aan de criteria bedoeld in artikel 130 en volgende van het wetboek van vennootschappen niet komt.

Bijzondere volmacht

Er wordt volmacht verleend, met recht van indeplaatsstelling, aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Fintech Accountants , met zetel te 3500 Hasselt, Kattegatstraat 8/2, vertegenwoordigd door de heer heer Noé Jan, teneinde:

- inschrijving te nemen in het rechtspersonenregister, alsook om alle latere wijzigingen of schrappingen uit te voeren;

- namens de vennootschap alle nodige administratieve handelingen te verrichten tegenover het Ondernemingsloket van de vennootschap;

- namens de vennootschappen alle handelingen te verrichten tegenover de BTW-administratie.

- namens de vennootschap alle nodige administratieve

handelingen te verrichten tegenover het Sociaal

Verzekeringsfonds.

Betreffende voorgaande punten kunnen deze volmachthouders alle formaliteiten vervullen, alle dokumenten ondertekenen en in het algemeen alles doen wat noodzakelijk of nuttig is om de oprichting en de latere wijzigingen van de vennootschap te volbrengen, zoals onder meer het aanvragen van vergunningen. De oprichter heeft verklaard op datum van de oprichting enkel in deze vennootschap enige vennoot te zijn.

Zij erkent de nodige toelichtingen te hebben gekregen van

ondergetekende notaris, omtrent haar hoofdelijke

aansprakelijkheid voor de verbintenissen van deze vennootschap indien zij reeds enige vennoot is in de andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De oprichter heeft verklaard bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die tot op datum van de oprichting werden aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, te rekenen van één oktober tweeduizend dertien.

Deze verbintenissen worden geacht van het begin af door haar te zijn aangegaan.

De vennootschap zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de neerlegging van een uittreksel van deze akte op de griffie van de rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikelen 67, 68, 73 en 76 van het wetboek van vennootschappen.

Verbintenissen vanaf de datum van de oprichting aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap worden bekrachtigd onder de opschortende voorwaarde van het vervullen van deze openbaarmakingsvereiste.

Dit uittreksel is uitgereikt voorafgaand registratie, met als doel te voldoen aan de openbaarmakingsvereiste.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

De geassocieerde notaris

Samen hiermee neergelegd:

-afschrift akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DR. DANIELLE HERNALSTEEN

Adresse
KROONDREEF 9 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande