DR. ERIC FERON, OOGCHIRURG

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. ERIC FERON, OOGCHIRURG
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 536.369.121

Publication

12/07/2013
ÿþOndernemingsnr: ©S`, ,ç144: "

Benaming (volurt) : Dr. Eric Feron, Oogchirurg

Onderwerp akte :OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor meester lise De Brauwere, geassocieerd notaris met zetel van' de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte; ;! aansprakelijkheid "Notariskantoor Bael  De Brauwere" te Gent op vijfentwintig juni tweeduizend; dertien, ter neerlegging vôôr registratie op de griffe van de Rechtbank van Koophandel, hetgeen; volgt:

Dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte; i aansprakelijkheid is opgericht door: De heer FERON Eric Joseph Camille, geneesheer-specialist, geboren te Luik op elf augustus; negentienhonderd zestig, wonende te 2000 Antwerpen, Jodenstraat 30, thans niet gehuwd.

De naam van de vennootschap luidt: "Dr. Eric Feron, Oogchirurg",

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2000 Antwerpen, Jodenstraat 30.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlandse! taalgebied en het tweetalige Brussels Hoofdstedelijk Gewest door eenvoudige beslissing van dei zaakvoerder, welke beslissing dient bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch; staatsblad, alsmede voorafgaandelijk dient te worden meegedeeld aan de Provinciale Raad van de! Orde der Geneesheren, waartoe de vennoten behoren.

De arts-vennoot mag tevens, bij beslissing van het bestuursorgaan een bijkomende praktijk! vestigen mits voorafgaandelijke toelating van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren,; waartoe de vennoten behoren.

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de volledige beroepsactiviteit in dei oftalmologie door de geneesheer-vennoot, in naam en voor rekening van de vennootschap rekening; houdend met de regelen van de medische plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst, dit wil! zeggen dat de geneeskunde uitgeoefend wordt door de oogchirurg-vennoot onder zijn eigen! professionele verantwoordelijkheid die onbeperkt is, en uitsluitend geneesheren bevat die op de lijst; van de Orde der Geneesheren zijn ingeschreven, en hun volledige medische activiteiten in het kader; van de vennootschap (zullen) uitoefenen.

De geneesheer-vennoot dient een billijke vergoeding te ontvangen voor zijn prestaties zonder dat! deze rechtstreeks mogen gekoppeld worden aan de erelonen van de door hem geleverde prestaties.;

Ten dien einde is de vennootschap bevoegd om alle handelingen te verrichten die daartoe! noodzakelijk of nuttig zijn.

Dit omvat:

het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de oogchirurg-vennoot.

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of! nodig zijn voor uitoefening van voornoemde activiteiten.

- de aankoop, het huren en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommo-! datie voor voornoemde activiteiten; evenals het aanschaffen van de materiële infrastructuur die! nodig of nuttig zijn om de geneeskunde uit te oefenen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

L

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel ie Antwerpen, op

0 3 JULI 2013

Griffie

II

1,110111114

V

u

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Jodenstraat 30

2000 Antwerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

400r-be'houden aan het Belgisch Staatsblad moa 11.1

- de mogelijkheid te scheppen om de oogchirurg-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen teneinde in zijn discipline aan de spits van de evolutie te blijven.

In het algemeen mag zij alle verrichtingen uitvoeren of structuurwijzigingen doorvoeren die rechtstreeks nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

- de vennootschap mag in het algemeen alle roerende en onroerende verrichtingen, aile werkzaamheden en rechtshandelingen in verband met deze doelstellingen voeren en/of steilen en op gelijk welke wijze deelnemen aan alle verenigingen, ondernemingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het doel van de vennootschap, doch zonder dat deze handelingen van aard mogen zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen. Overeenkomsten die artsen niet mogen sluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen gesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren,

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende -of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van roerende en onroerende goederen als een goede huisvader en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt.

Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

De vennootschap kan dit alles doen onder de uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze noch het burgerlijk karakter van de vennootschap noch haar prioritair medisch oogmerk wijzigen en dat ze hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook, Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen. In geval de vennootschap meerdere vennoten telt dienen dan wel de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te worden bepaald.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, te rekenen vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) en is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst.

Het is verdeeld in honderd twintig (120) gelijke aandelen op naam, zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van één/honderdste (1/120ste) van het kapitaal,

Het kapitaal werd gevormd door inbreng in geld.

Het kapitaal is volgestort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR),

Geassocieerd notaris Ilse De Brauwere bevestigt dat het kapitaal is volgestort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR) en werd gedeponeerd op een bijzondere rekening geopend op naam van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Eric Feron, Oogchirurg" in oprichting bij Bank van Breda.

De heer Eric Feron dient nog een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR) te volstorten.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen door de artsen-vennoten en benoemd door de algemene vergadering.

Behoudens in het geval van overlijden van de zaakvoerder die ook enige vennoot was, kunnen uitsluitend artsen-vennoten tot zaakvoerder benoemd worden, voor zover deze hun volledige beroepsactiviteit uitoefenen in de vennootschap en ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Geneesheren.

Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt uitgeoefend voor een herkiesbare termijn van tien jaar,

De arts-zaakvoerder kan uitsluitend voor het verrichten van niet-medische handelingen een bijzondere, tijdelijke volmacht verlenen aan personen die geen arts zijn. Deze bijzondere gevolmachtigde kan de vennootschap uitsluitend verbinden binnen de perken van de hem verleende volmacht.

In geval van overlijden van de zaakvoerder die ook enige vennoot was, kan een niet-arts tot zaakvoerder worden benoemd met een beperkte opdracht voor de beperkte niet-medische activiteit die alsdan ten voorlopige titel kan uitgeoefend worden. In dit geval beperkt zijn mandaat zich tot het algemeen en administratief beleid van de vennootschap.

Het mandaat van de zaakvoerder wordt bezoldigd. Voor zijn medische activiteit wordt de geneesheer-vennoot volgens medische gebruiken op een normale manier vergoed. Indien hij de functie van commissaris uitoefent wordt hij voor deze functie niet vergoed.

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

e

uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of volgens de onderhavige statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

In het geval er meer dan één zaakvoerder zou zijn, dan dienen deze een college te vormen en dienen beslissingen genomen te worden via een gewone meerderheid.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Voor de duur van zijn medische activiteiten te rekenen vanaf vijfentwintig juni tweeduizend dertien werd door de oprichter tot gewone zaakvoerder benoemd:

- De heer Eric Feron, wonende te 2000 Antwerpen, Jodenstraat 30.

Voor een duur van zes jaar te rekenen vanaf vijfentwintig juni tweeduizend dertien werd door de oprichter tot gewone zaakvoerder benoemd:

- De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "FERON OOGCHIRURGIE", met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Jodenstraat 30, met ondernemingsnummer 884.527.162, met als vaste vertegenwoordiger de heer Eric Feron, wonende te 2000 Antwerpen, Jodenstraat 30.

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste éénitwintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Indien de algemene vergadering daartoe beslist, wordt het saldo als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering met unanimiteit besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Na haar ontbinding, door besluit van de buitengewone algemene vergadering of door de rechter, dan wel van rechtswege, blijft de vennootschap ais rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening.

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten,

In geval van vrijwillige ontbinding wordt gehandeld naar de voorschriften van artikel 181 van het wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars worden benoemd overeenkomstig artikel 184 van het wetboek van vennootschappen.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn) van rechtswege vereffenaars.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de Rechtbank van Koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende van het wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari van ieder jaar en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid tot eenendertig december tweeduizend veertien.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand juni om achttien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden om achttien uur.

De eerste jaarvergadering of gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend vijftien.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

uit de minuut waarin geen bepalingen of voorbehoud strijdig met de inhoud van dat uittreksel voorkomen.

Geassocieerd notaris Ilse De Brauwere

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte van oprichtingsakte van 25/06/2013, met bankattest.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

" voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 26.06.2015, NGL 25.08.2015 15479-0174-009

Coordonnées
DR. ERIC FERON, OOGCHIRURG

Adresse
JODENSTRAAT 30 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande