DR. YVES ANCIAUX

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. YVES ANCIAUX
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 837.750.693

Publication

22/07/2011
ÿþ Mod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie vanda Rechtbank van kcopttandei te Antwerpen

op .11 za1U

De Griffier,

Griffie

*11112634*

bet aE Be Ste;

iui

-

Ondernemingsnr : S3 . SD . 633

Benaming

(veut): Dr. Yves Anciaux

Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 2980 Zoersel, De Wervenlaan 4

Onderwerp akte : oprichting-statutenwijziging-ontbinding

Uit een akte verleden voor notaris EEMAN Joost te Gent op 7 juli 2011, blijkt dat :

De heer ANCIAUX Yves Patrick Jean Louis Honoré geboren te Gent op 1 oktober 1953,E

identiteitskaartnummer 590-2387687-58, rijksregistemummer 53.10.01 411-63, uit de echt gescheiden,

wonende te 9831 Deurle, Warandedreef 15

de BVBA "Dr. Yves Anciaux " opgericht heeft, door inbreng in geld - ¬ 18.600 volstort ¬ 12.400 ten belope:

van 100 aandelen.

Artikel een: Naam. De Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap reet;

Beperkte Aansprakelijkheid heeft als naam 'Dr. Yves Anciaux".

Artikel twee: Zetel De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2980 Zoersel, De Wervenlaan 4.

Artikel drie: Doel. De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot met name de radiologie en de:

gerechtelijke expertise, binnen het grondgebied van de EU door en voor rekening van de vennootschap, en'

rekening houdende met de medische plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunde. Dat wil zeggen dat de

geneeskunde uitgeoefend wordt door een geneesheer en onder zijn verantwoordelijkheid.

Om dit doel te kunnen bereiken kunnen volgende middelen worden aangewend:

1. Het ter beschikking stellen van de nodige middelen aan de geneesheer(en) die tot de vennootschap.' toegetreden is (zijn). Het inrichten van een praktijk voor de beoefening van de geneeskunde in het algemeen en

in het bijzonder de radiologie en de gerechtelijke expertise; "

2. De middelen ter beschikking stellen voor de uitvoering van alle technische prestaties in verband met' vermelde disciplines;

3. Het aanleggen van reserves ten einde alle nodige apparatuur en gebouwen, dewelke noodzakelijk zijn om: de diverse disciplines uit te voeren, aan te schaffen;

4. De mogelijkheden scheppen om de geneesheer-vennoot(en) toe te laten zich verder te bekwamen;"

5. Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nodig of nuttig zijn; voor de uitoefening van voornoemde activiteiten, meer in het bijzonder het innen en verdelen van de erelonen' van de geneesheer-vennoot(en).

De vennootschap mag alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die van aard zijn rechtstreeks de: verwezenlijking van haar doel te bevorderen en behoudens akkoord van de Provinciale Raad van de Orde der. Geneesheren, op om het even welke wijze deelnemen aan en samenwerken met alle verenigingen,; rechtspersonen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of' gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook door' de vennootschap niet mogen worden afgesloten.

De vennootschap kan, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar: gereserveerde winsten, van welke aard ook.

De vennootschap kan roerende en onroerende goederen en rechten verwerven en beheren en; rechtshandelingen dienaangaande stellen voor zover dit ondergeschikt blijft aan dit maatschappelijk doel en: kadert in het beheer als goede huisvader, voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het. gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen.

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt, kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden,` nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid, aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

Artikel vijf : Kapitaal. Het volledig geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm :

Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen op naam, zander aanduiding van nominale waarde, doch met een fractiewaarde van één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal.

Artikel vijftien : Benoeming , ontslag van de zaakvoerder. Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen. Deze zaakvoerders dienen steeds arts ; te zijn en de regels van de behoorlijke beroepsuitoefening na te leven. Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is beperkt in tijd, namelijk voor de duur van maximum tien jaar

Artikel achttien: Bevoegdheid van de zaakvoerder. De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de

" vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De algemene vergadering en de zaakvoerder hebben het recht om derden te belasten met specifieke niet medische opdrachten. Ieder mandaat moet speciaal en van tijdelijke aard zijn, dit in principe zal onbezoldigd zijn. Indien aan zaakvoerders en/of commissarissen vergoedingen worden toegekend, zullen deze vergoedingen als last gelden voor de vennootschap en van de bruto winst worden afgerekend, net zoals de i andere werkingskosten, om het netto-belastbaar resultaat te bepalen.

Artikel negentien: Bijzondere volmachten

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en ' beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht.

Artikel tweeëntwintig: Gewone, Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergadering.

De algemene vergadering van de vennoten wordt elk jaar gehouden de eerste vrijdag van de maand mei om twintig uur, op de zetel of op elke andere plaats in het bericht van de bijeenroeping vermeld

Artikel drieëndertig : Boekjaar - Inventaris - Balans. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari om te eindigen op éénendertig december.

Artikel vierendertig: Winstverdeling - reserve. Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de netto-winst van de vennootschap.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet'. of de statuten niet mogen uitgekeerd worden en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Onder het netto-actief moet worden verstaan het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten :

1.het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding

2.behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden ' terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering ten hunne gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd. Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het eenparig akkoord van alle geneesheren-vennoten vereist.

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER. Onmiddellijk heeft de oprichter beslist te ` benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor de duur van tien jaar.

- Dr. Yves Anciaux, voomoemd

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR. Het eerste boekjaar neemt een aanvang op

" datum van heden en zal worden afgesloten op 31 december 2012.

EERSTE JAARVERGADERING. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend

en dertien

AANSTELLING VASTE VERTEGENWOORDIGER De Algemene Vergadering besluit om Dr. Yves Maux,

voornoemd, aan te stellen als vaste vertegenwoordiger ingeval de vennootschap een bestuursmand at irj

andere vennootschappen zou opnemen. ®~~ r 4

ht ®~

VOLMACHT BTW- ONDERNEMINGSLOKET De oprichters geven bij deze bijzondere volmac aén.B'urg BVBA Alaska Gent, te 9000 Gent, Charles de Kerchovelaan 12 om, met mogelijkheid tot indeplaátsstélling;alle

nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de aanvraag van een BTW-nummer en dë ansluitirig,bijf het Ondememingsloket

Voor éénsluidend uittreksel, Getekend, notaris Joost EEMAN. Mede expeditie-

Op ex

P

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de per ,rr )r !

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" Voorbehouden .e aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DR. YVES ANCIAUX

Adresse
DE WERVENLAAN 4 2980 ZOERSEL

Code postal : 2980
Localité : ZOERSEL
Commune : ZOERSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande