DR.DAEMS-DR.FLORENCE

Divers


Dénomination : DR.DAEMS-DR.FLORENCE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 837.029.133

Publication

17/09/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*14171234*

II

Rechtbank van koophandel

entwerpen

." 0 8 SEP. 2014

efdelinQ Antwernen

Gefle_

Onciernemingsnr : BE 0837.029.133

Benaming

(voluit) : Dr. Daems - Dr. Florence

(verkort) :

Rechtsvorm: Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma

Zetel: St. Vincentiusstraat 53, 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte KAPITAALVERHOGING

Uit een proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van 12 mei 2014 van de vennoten van de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma "Dr. Daems- Dr. Florence", gevestigd te St. Vincentiusstraat 53, 2018 Antwerpen met als ondernemingsnummer BE 0837.029.133 blijkt dat de vergadering beslist heeft tot verhoging van het kapitaal van de vennootschap met een bedrag van 17.000,00 ¬ om het te brengen van 2.000,00 ¬ op 19.000,00 E door uitgifte van 1.700 aandelen, identiek aan de bestaande aandelen en met onmiddellijke ingenottreding.

De vergadering besluit artikel 5 van de statuten aan te passen aan de kapitaalverhoging als volgt Het, geplaatst kapitaal bedraagt 19.000,00¬ , vertegenwoordigd door 1900 aandelen zonder vermelding van waarde,

De vergadering besluit artikel 21 onder overgangsbepalingen als volgt te lezen: Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december tweeduizend en twaalf. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in! tweeduizend en dertien.

Antwerpen, 6 augustus 2014.

Tafia Daems,

Zaakvoerder,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

28/06/2011
ÿþVo

beho

aan

Belg

Staat:

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1ull II H I1 II II II fl11 IM

*11096097*

r van de Rechtbank yG11 ;,,,L,ishuldef fie Anhrrerpen. op

16 JUNI 2011

Griffie

083 7.0~,r Q ..i33

Ondememingsnr :

Benaming

(voluit) : Dr.Daems-Dr.Florence

Rechtsvorm : Burgelijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma

Zetel : St. Vincentiusstraat 53, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

Door middel van onderhandse akte kwamen ondergetekenden overeen de Burgerlijke vennootschap met de: rechtsvorm van een vennootschap onder firma 'Dr. Daems-Dr.Florence' op te richten :

1. DAEMS TANIA , arts, wonende te 2018 Antwerpen, Sint-Vincentiusstraat 53 ,geboren te Antwerpen op" 01.07.1979 , nationaal nummer : 79070106858, wettelijk samenwonend met Florence Eric

2. FLORENCE ERIC, arts, wonende te 2018 Antwerpen , Sint-Vincentiusstraat 53 , geboren te Charleroi op:

27.08.1971 , nationaal nummer : 71082724903, wettelijk samenwonend met Daems Tania

Zij verklaren met elkaar te zijn aangegaan een vennootschap onder firma onder de navolgende bepalingen:

1.  NAAM  DUUR  ZETEL - DOEL

Artikel 1.

De naam van de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een vennootschap onder firma luidt: "Dr.. Daems-Dr. Florence'.

Bij het naar buiten treden wordt steeds de rechtsvorm vermeld evenals de naam van de arts en het' uitgeoefend specialisme.

Artikel 2.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd.

De artikelen 39 en 43 van het Wetboek van Vennootschappen, betreffende de ontbinding en de opzegging. van een vennootschapscontract, zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten, met inachtname van de vereisten voor. statutenwijziging en mits voorafgaandelijke melding aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van. Geneesheren.

Artikel 3.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te St. Vincentiusstraat 53 2018 Antwerpen De zetel kan met éénparig goedvinden van de vennoten verplaatst worden in België.

Artikel 4.

De vennootschap heeft als burgerlijk doel:

1.De uitoefening van de geneeskunde, meer bepaald de INWENDIGE GENEESKUNDE in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtneming van de regels van de Code van geneeskundige plichtenleer, opgesteld door de Nationale Raad van de Orde van Geneesheren, door de geneesheren  vennoten  Tania Daems (1-19720-75-583) en Eric Florence (1-93063-64-580) van dezelfde of aanverwante discipline INWENDIGE GENEESKUNDE , die in het kader van de vennootschap hun beroep uitoefenen of zullen uitoefenen, allen ingeschreven op de lijst van de Provinciale Raad van de Orde met dien verstande dat alle medische activiteiten in gemeenschap worden gebracht en alle daaruit voorvloeiende honoraria geïnd warden door en voor de vennootschap en dat de geneesheer - vennoot een vergoeding zal ontvangen van de vennootschap voor de door hem verrichtte prestaties;

2.De inrichting van een medisch secretariaat en van algemene diensten die nuttig of nodig zijn voor de. hoofdactiviteit van de vennootschap;

Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2011 - Annexes dii Moniteûr belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

3.0m dit doel te bereiken kunnen volgende middelen aangewend worden : de aankoop, het huren en invoeren van alle medische apparatuur en bijhorende accommodaties voor deze activiteit;

4.De mogelijkheden scheppen om de geneesheer - vennoot toe te laten zich bij te scholen en verder te bekwa men

De vennootschap kan alle bewerkingen doen van roerende en onroerende aard, in zoverre zij niet strijdig zijn met de medische plichtenleer of ethiek en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

De vennootschap mag deelnemen aan en samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren en derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen worden afgesloten.

2.  VERMOGEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 5.

Het vermogen van de vennootschap bedraagt tweeduizend euro (¬ 2.000,00).

Artikel 6.

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van alle vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen of een overnemer te vinden die wel aanvaard wordt. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Bij overdacht van aandelen moet de garantie geboden worden dat de medische dossiers overgedragen worden aan artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

Elke overdracht moet onderworpen worden aan de voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige. De afkoop moet in elk geval totstandkomen binnen zes maanden na de dag waarop de verkoopprijs definitief is vastgesteld.

In geval van overlijden van een vennoot moet dit onverwijld worden gemeld aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

3.  BESTUUR

Artikel 7.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot.

Tot statutair zaakvoerder werd benoemd: mevrouw Tania Daems, van Belgische nationaliteit, wonende te

St. Vincentiusstraat 53 2018 Antwerpen

Het mandaat van zaakvoerder vennoot is beperkt in de tijd en wordt uitgeoefend voor een herkiesbare

termijn van tien jaar.

Haar mandaat is bezoldigd.

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering

van de vennoten mits eenparigheid.

Artikel 8.

Bij de benoeming van de zaakvoerders wordt beslist of zij al dan niet een bezoldigd mandaat zullen

uitoefenen.

De werkverdeling, alle vergoedingen voor het gepresteerde werk  inclusief de eventuele bezoldigingen als zaakvoerder- en terugbetalingen van kosten en vacaties worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst die onderworpen is aan de bepalingen van de Code van Geneeskundige Plichtenleer.

Indien het mandaat bezoldigd is in een meerpersoonsvennootschap , dient de bezoldigingsovereenkomst voorafgaandelijke te worden voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 9.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intem bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één zaakvoerder die alleen optreedt. De vennootschap ontvangt alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening. De eigenlijke geneeskunde zal enkel worden uitgeoefend door houders van een wettelijk getuigschrift dat de beoefening van de geneeskunde in ruimste zin toelaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 10.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 11.

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De professionele aansprakelijk van de zaakvoerder die tevens houder is van een wettelijk getuigschrift van geneeskunde is onbeperkt.

De .geneesheer , die een patiënt behandelt, zal bijgevolg ten opzichte van deze laatste, als geneesheer

persoonlijk verantwoordelijk blijven.

De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten.

De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

De schorsing van een arts om de geneeskunde uit te oefenen, brengt voor deze arts het verlies mee van

alle voordelen en uitkeringen, voor de duur van de schorsing.

Noch de vennootschap, noch één der vennoten mogen een vervanger van de vennoot aanduiden

gedurende de eventuele schorsing van die vennoot.

Dit verbod ontslaat bedoelde geneesheer er niet van de nodige maatregelen te nemen om de continuïteit

van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde

sanctie in werking treedt.

De getroffen schikkingen moeten medegedeeld worden aan de Provinciale Raad waarbij deze geneesheer

is ingeschreven.

Elke arts-vennoot moet de andere vennoten inlichten over alle opgelopen disciplinaire , correctionele of

administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

4.  CONTROLE

Artikel 12.

Ieder vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Deontologische betwistingen worden voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren op klacht of op verzoek van de meest gerede partij.

5.  VERGADERING VAN DE VENNOTEN

Artikel 13.

Een vergadering van de vennoten, "jaarvergadering" genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de eerste vrijdag van de maand juni, om 18.00 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste vijftien dagen voor de vergadering.

Artikel 14.

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake van:

-de vaststelling van de jaarrekening;

-de bestemming van het resultaat;

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en ontslag van de zaakvoerder, de vaststelling van zijn salaris, het instellen van een vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.

Artikel 15.

Elk aandeel heeft recht op één stem.

In de vergadering worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen; bij wijziging van de

statuten is unanimiteit vereist. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt.

6.  INVENTAR1S  JAARREKENING  WINSTVERDELING  VERLIEZEN

Artikel 16.

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op eenendertig december van

ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening. Het eerste boekjaar eindigt op éénendertig december tweeduizend en twaalf

Artikel 17.

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige

provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. De vergadering

van de vennoten beslist jaarlijks over de verdere bestemming van het resultaat.

Voor het aanleggen van een conventionele reserve is unanimiteit van alle vennoten vereist.

7.  OVERDRACHT EN OVERGANG VAN AANDELEN ONDER LEVENDEN

Artikel 18.

A. Telt de vennootschap twee vennoten, dan moet diegene onder hen, die een of meerdere aandelen wil afstaan, zijn voornemen laten kennen bij aangetekende brief aan zijn medevennoot, met aanduiding van naam, voornamen, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer(s), van het aantal aandelen waarvan de afstand wordt voorgesteld, alsmede van de aangeboden prijs voor elk aandeel.

Binnen de vijftien dagen na ontvangst van deze brief, moet de medevennoot aan de overdragende vennoot een aangetekende brief sturen, waarin hij zijn beslissing tot weigering of goedkeuring kenbaar maakt. Hij is niet verplicht zijn beslissing te motiveren. Indien zijn antwoord binnen de hierboven voorgeschreven wijze niet is verstuurd, wordt hij geacht zich niet te verzetten tegen de overdracht.

B. Indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan met instemming van al de vennoten.

De vennoot die een of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand, aanvangende op de derde werkdag na de postdatum vermeld op het afgiftebewijs van nagemeld aangetekend schrijven, te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

C.De aandelen mogen slechts overgedragen worden aan een arts , ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard en die voldoet aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden.

D. In geval van weigering van de overdracht, om welke reden ook, hebben de overige vennoten de verplichting om de aandelen zelf over te nemen.

8.  ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 19.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoeder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is van rechtswege vereffenaar. De vereffenaar is bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 185 tot en met 190 van het Wetboek van Vennootschappen.

Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep gedaan op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten

Artikel 20.

Indien de vennootschap twee vennoten telt wordt zij niet ontbonden door het overlijden van één van hen. In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in voorkomend geval en onverminderd de bepalingen van artikel 6 van de statuten, met de erfgenamen in de rechte lijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde.

Indien meerdere personen eigenaar zijn van een aandeel , dan wordt de uitoefening van de aan het aandeel verbonden lidmaatschapsrechten geschorst totdat één enkele persoon tot eigenaar aangeduid wordt voor het uitoefenen van de rechten tegenover de vennootschap.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten kunnen worden, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

9.  KEUZE VAN WOONPLAATS

Artikel 20.

ledere in het buitenland wonende zaakvoerder of vereffenaar moet woonst in de Europese unie kiezen voor alles wat de uitvoering van deze statuten betreft. Is dergelijke woonstkeuze niet bekend, dan zullen alle berichten, kennisgevingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen met betrekking tot de zaken van de vennootschap geldig geschieden op de zetel van de vennootschap.

Artikel 21.

Voor al wat niet in deze statuten is voorzien, gelden de wettelijke bepalingen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loop vanaf heden tot eenendertig december tweeduizend en elf. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend en twaalf.

INTEKENING

Beide comparanten verklaren als volgt te participeren in het vermogen van de vennootschap:

Mevrouw Tafia Daems voornoemd, voor duizend negenhonderd negentig euro (1.990,00 ¬ ) of 199

(honderdnegenennegentig) deelbewijzen.

De heer Eric Florence , wonende te St. Vincentiusstraat 53 2018 Antwerpen , voor tien euro (10,00 ¬ ) of

één (1) deelbewijs. Het bedrag van het vermogen werd gestort op een rekening bij de Argentabank met het nummer BE62 973 0321291 61 .

AANVAARDING BENOEMING STATUTAIRE ZAAKVOERDER van de

Mevrouw Tania Daems, voornoemd, verklaart haar benoeming tot statutaire zaakvoerder

vennootschap te aanvaarden.

Volmacht

Teneinde de nodige formaliteiten te vervullen op de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de ondernemingsloketten, zowel voor de inschrijving van de vennootschap als voor elke latere wijziging of aanpassing daarvan, wordt volmacht gegeven aan de heer Robert Peeters, gedelegeerd bestuurder van Antwerpse Fiducia NV, kantoorhoudend te 2000 Antwerpen, Lange Nieuwstraat 21-23.

WAARVAN AKTE.

Opgemaakt te Antwerpen, op 7 juni 2011.

Tania Daems,

Zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

"

O de laatste blz. van Luik B vermelden hoedanigheidv... ~ te ~ t" s , hetzijz i ~" ~ _... pe rso(o)n(en)

Op :Recta :Naam en van de instrumenterende notaris, van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DR.DAEMS-DR.FLORENCE

Adresse
ST. VINCENTIUSSTRAAT 53 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande