DUIKCLUB SCUBA COLLEGE

Association sans but lucratif


Dénomination : DUIKCLUB SCUBA COLLEGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.780.475

Publication

31/10/2012
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



f

Voor-

behoudei aan het Belgisch

Staatsblai

11

*12199561

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van Koophandel te Antwerpen, op

22, 10, 2012

Griffie

Ondernemingsnr : ehtS , XD. ~(~S

Benaming

(voluit) : Duikclub Scuba College

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Gladiolenlaan 4, 2840 Reet

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING

De ondergetekenden,

1.de heer Filip Maria Paul Demuynck, geboren te Wilrijk op 16 juli 1976, wonende te Gladiolenlaan 4 te 2840 Reet

2, de heer Luc Oscar Nini Smet, geboren te Beveren-Waas op 17 augustus 1961, wonende te Gaverlandstraat 78, 9120 Melsele

3, de heer Siegfried Koeck, geboren te Deurne op 21 maart 1968, wonende te Veerstraat 50A, 2840 Reet

4. BVBA D&F Diving met maatschappelijk zetel te 2840 Reet, Gladiolenlaan 4, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen met nummer 0892,048.820 en met als vaste vertegenwoordiger de heer Filip Maria Paul Demuynck, wonende Gladiolenlaan 4 te 2840 Reet.

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (hierna de "VZW-wet'), met de hiernavolgende statuten.

TITEL 1  NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1,Naam van de vereniging

1,1 De stichters verklaren een vereniging zonder winstoogmerk op te richten onder de benaming " DUIKCLUB SCUBA COLLEGE ".

1.2, Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but lucratif' of de afkorting "ASBL", worden voorafgegaan of gevolgd.

1,3. De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals sub 1.2 aangegeven, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

Artikel 2.Zetel van de vereniging

2.1. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in België in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen,

te 2840 Reet, Gladiolenlaan 4.

De zetel van de vereniging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur overgebracht worden

naar om het even welke plaats binnen het Nederlandstalig of tweetalig landsgedeelte.

2.2. Alle stukken voorgeschreven door VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie

van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3.Doel van de vereniging

3.1,. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk : het beoefenen, verspreiden en opleiden van de onderwatersport, met nadruk op het sportieve en wetenschappelijke aspect en bescherming van fauna en flora. Het organiseren en begeleiden van: duikreizen ,seminaries, duikopleidingen, EHBO opleidingen, duikstages, geleide bezoeken en uitstappen en dit zowel in België als in het buitenland.

3.2. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel-rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen IT heïBelgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

a.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

3.3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Artikel 4.Duur van de vereniging

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL 2  LEDEN

Artikel 5.Werkelijke en toegetreden leden

5,1. De vereniging bestaat uit werkelijke leden en toegetreden leden. Gezamenlijk worden zij de leden

genoemd.

5.2. Het minimum aantal werkelijke leden is drie. Het maximum aantal toegetreden leden is onbeperkt.

5.3. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden,

5.4, De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten.

De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden

worden gewijzigd,

Artikel 6.Voorwaarden voor lidmaatschap

6,1. Nieuwe werkelijke leden kunnen toetreden mits aanvaarding door de Algemene Vergadering. Als toegetreden leden kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard.

6.2, De Raad van Bestuur kan aan toegetreden leden vragen om de Raad van Bestuur bij te staan in het organiseren van bepaalde activiteiten die in overeenstemming staan met het doel zoals bepaald in artikel 3, Indien dit gaat over het geven van duikinstructie worden deze leden stafleden genoemd.

Artikel 7.Jaarlijks lidgeld

Het jaarlijks lidgeld wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur en kan maximaal 500 Euro per jaar bedragen, De termijn van het lidmaatschap stemt overeen met het kalenderjaar, Ontslagnemende leden of uitgesloten leden hebben geen recht op teruggave van gestorte bijdragen of inbrengen,

Artikel 8.Verplichtingen van de leden

Alle leden van de vereniging zijn verplicht om de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden. Het huishoudelijk reglement wordt door de Raad van Bestuur opgesteld en kan zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd,

Artikel 9.Ontslag, uitsluiting en schorsing van een lid

9.1, Elk lid is vrij om uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Een lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet heeft betaald binnen de 30 dagen na verzending van de uitnodiging tot betaling, wordt geacht ontslag te nemen,

Het lidmaatschap van een werkelijk of toegetreden lid houdt automatisch op ingeval van overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

9.2. De uitsluiting van een toegetreden lid kan door de Algemene Vergadering worden uitgesproken mits een meerderheid van 2/3 van de stemmen indien het betrokken lid de verplichtingen bepaald in artikel 8 op ernstige wijze schendt. Voor tot de uitsluiting te besluiten, zal de Algemene Vergadering het betrokken lid horen. In afwachting kan de Raad van Bestuur het betrokken lid tijdelijk schorsen voor een periode van maximaal 6 weken, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen.

9.3, Uitgesloten of ontslagnemende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL 3  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10.Samenstelling van de Raad van Bestuur en duur van het mandaat

10.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit ten minste 3 werkelijke leden. Het aantal bestuurders snoet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkelijke leden van de vereniging, Wanneer de vereniging slechts twee werkelijke leden telt, kan de Raad van Bestuur uit twee bestuurders bestaan.

10.2. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van 6 jaar en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 11.Organisatie van de Raad van Bestuur en vertegenwoordiging

11.1 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, Deze functies zijn onverenigbaar. Eik lid van de Raad van Bestuur kan de Raad bijeenroepen. De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval van afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of bij gebrek hieraan, door de oudste aanwezige bestuurder,

11.2. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Ingeval van gelijkheid van stemmen, dan is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslaggevend.

11.3. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Door de leden van de Raad van Bestuur wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de hun gegeven opdracht.

De Raad van Bestuur kan bepaalde taken en daden overdragen aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

Voor het stellen van financiële transacties kan de raad van bestuur een volmachtdrager aanstellen die de vereniging kan vertegenwoordigen binnen de perken van de verleende volmacht.

11.4. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een ander bestuurder.

11.5. Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting dit tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, dan moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat.

11.6. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

TITEL 4  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. Samenstelling van de Algemene Vergadering

12.1.0e Algemene Vergadering bestaat enkel uit de werkelijke leden van de vereniging ingeschreven in het ledenregister der werkelijke leden.

Ieder werkelijke lid beschikt over één stem. Stemmen kunnen niet bij volmacht overgedragen worden. De besluiten van de Algemene Vergadering verbinden evenzeer de werkende leden die niet stemden of tegenstemden.

12.2.De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 13.Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten; het benoemen en afzetten van bestuurders; de kwijting aan de bestuurders; het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen; het vrijwillig ontbinden van de vereniging; het uitsluiten van een werkelijk lid; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 14.Organisatie van de Algemene Vergadering

14.1.De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt.

14.2.De Algemene Vergadering moet ten minste 2 maal per jaar worden bijeengeroepen

a) voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar binnen de 6 maanden na afsluiting van dat boekjaar;

b) ten laatste 14 dagen voor het einde van het boekjaar om de begroting voor het volgende boekjaar goed te keuren.

14.3.De Algemene Vergadering ter goedkeuring van de jaarrekening zal jaarlijks plaats vinden de derde donderdag van juni om 18uDD.

14.4.Alle werkelijke leden worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering bij gewone brief of per e-mail of ander communicatiemiddel uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De oproeping tot de Algemene Vergadering kan desgevallend worden opgenomen in een nieuwsbrief, ledenblad of andere publicatie van de vereniging. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0Q 2.2

14.5.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

14.6.De Buitengewone Algemene Vergadering moet door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen wanneer een van de leden van de Raad van Bestuur daarom vraagt en dit binnen de 30 dagen.

Artikel 15.Meerderheid en aanwezigheidsquorum

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Ingeval van gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslaggevend,

In geval van uitsluiting van een werkend lid, wijziging van de statuten of van ontbinding van de statuten, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Voor toetreding van nieuwe werkende leden zijn 2/3 van de stemmen nodig.

Artikel 16.Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd bijzonder register. Uittreksels daarvan worden "voor eensluidend afschrift" ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TITEL 5 -- BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 17.Jaarrekening  Begroting

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de begroting en de jaarafsluiting voor en legt deze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering op de voorziene tijdstippen zoals aangegeven in de titel 'Algemene Vergadering'.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken

binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of

indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL 6  ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 18.Ontbinding van de vereniging

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten bij 2/3 van de stemmen,

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffingsvoorwaarden.

Artikel 19.Bestemming van het vereffeningssaldo

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benaderd.

TITEL 7  ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 20.VZW-Wet

Alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten bepaald is, kan worden geregeld door het huishoudelijke reglement. Indien de statuten of het huishoudelijk reglement niet bepalen, dan geldt de wet van 27 juni 1921 en volgende.

OVERGANGSBEPALINGEN

1.Eerste boekjaar : het eerste boekjaar vangt aan vanaf de datum van neerlegging van de statuten ter griffie en eindigt op 31 december 2013.

2.Datum van de eerste jaarvergadering : de eerste jaarvergadering waarin de begroting wordt opgesteld, zal

worden gehouden in december 2012.

De eerste jaarvergadering ter goedkeuring van de jaarrekening zal worden gehouden in juni 2013.

3. De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten:

a)de oprichters aanvaarden als werkelijk lid:

M0b 2.2

Luik B - Vervolg

-de heer Filip Maria Paul Demuynck, geboren te Wilrijk op 16 juli 1976, wonende te Gladiolenlaan 4 te 2840 Reet

-de heer Luc Oscar Nini Smet, geboren te Beveren-Waas op 17 augustus 1961, wonende te Gaverlandstraat 78, 9120 Melsele

-de heer Siegfried Koeck, geboren te Deurne op 21 maart 1968, wonende te Veerstraat 50A, 2840 Reet -BVBA D&F Diving met maatschappelijk zetel te 2840 Reet, Gladiolenlaan 4, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen met nummer 0892.048.820 en met als vaste vertegenwoordiger de heer Filip Maria Paul Demuynck, wonende Gladiolenlaan 4 te 2840 Reet

b)wordt tot de functie van bestuurder benoemd :

- de heer Filip Maria Paul Demuynck, wonende Gladiolenlaan 4 te 2840 Reet

- de heer Luc Oscar Nini Smet, wonende Gaverlandstraat 78, 9120 Melsele

- de heer Siegfried Koeck, wonende Veerstraat 50A, 2840 Reet

c)de opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering ter goedkeuring van de jaarrekening in 2019.

d)de opdracht van bestuurder is onbezoldigd.

e)De bestuurders hebben aangesteld :

als voorzitter : de heer Filip Maria Paul Demuynck

als penningmeester: de heer Luc Oscar Nini Smet

als secretaris : de heer Siegfried Koeck

4Volmacht BTW Administratie en Kruispunten bank der Ondernemingen : de oprichters verlenen bijzondere volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "O.R.F. Boekhouding & Fiscaliteit" (BE 0459.336.471), met zetel te 2812 Mechelen (Muizen), Trianonlaan 9, en vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de Heer Guy Vereecken, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondememingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

Opgemaakt in vier exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters, gehouden te Reet op 18 oktober 2012.

Aansluitend op deze oprichtingsvergadering komt de raad van bestuur een eerste keer bijeen en beslist eenparig te benoemen tot

IVOORZITTER : de heer Filip Maria Paul Demuynck, wonende Gladiolenlaan 4 te 2840 Reet; II.PENNINGMEESTER : de heer Luc Oscar Nini Smet, wonende Gaverlandstraat 78, 9120 Meisele; lII.SECRETARIS : de heer Siegfried Koeck, wonende Veerstraat 50A, 2840 Reet.

Filip Maria Paul Demuynck - Luc Oscar Nini Smet - Siegfried Koeck

Bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij iët Tëlgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

.behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DUIKCLUB SCUBA COLLEGE

Adresse
GLADIOLENLAAN 4 2840 REET

Code postal : 2840
Localité : Reet
Commune : RUMST
Province : Anvers
Région : Région flamande