EARTH VIEW

Divers


Dénomination : EARTH VIEW
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 508.790.437

Publication

10/01/2013
ÿþ141

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1 " YIL;(0

i/

, 1 ~ r ! Y, ~K0:0PHE~

2 -12-2012

ANTWERPEN

Grlifii

N IIIVVV11VNI NOV IIIIIil

*13006885*

in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Benaming : EARTH VIEW

Rechtsvorm STICHTING VAN OPENBAAR NUT 37

Zetel Onderwijsstraat 69

Ondernemingsnr Voorwerp akte : 2060 Antwerpen

0500..790.4

OPRICHTING



Uit akte verleden voor Meester Jo ABBELOOS, geassocieerd notaris te Vilvoorde in datum van negenentwintig oktober tweeduizend en twaalf, geregistreerd te Vilvoorde op zes november tweeduizend en twaalf, vijf bladen, één verzending, boek 183, blad 62, vak 14, getekend de Eerstaanwezend Inspecteur, blijkt dat de hierna vermelde persoon een stichting van openbaar nut "EARTH VIEW" heeft opgericht waarvan de statuten werden vastgesteld als volgt:

OPRICHTER..:_

De heer DEHANDSCHUTTER Senne, ongehuwd, rijksregister nummer 85.07.14327.20, geboren te Sint-Agatha-Berchem op veertien juli negentienhonderd vijfentachtig, wonende te 2000 Antwerpen, Onderwijsstraat 69.

STATUTEN:

Artikel 1.- RECHTSVORM - NAAM.

De stichting neemt de vorm aan van een "stichting van openbaar nut". Zij wordt genaamd "EARTH VIEW" en hierna aangeduid als "de stichting".

Aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere documenten uitgaande van de stichting, dienen haar naam te vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden `stichting van openbaar nut" en het adres van de zetel te vermelden.

Artikel 2. ZETEL.

De zetel van de stichting wordt gevestigd te 2060 Antwerpen, Onderwijsstraat 69.

De zetel mag bij besluit van de Raad van Bestuur overgebracht worden naar elke

andere plaats in België.

De zetelverplaatsing dient in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad te worden

gepubliceerd en te worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel

binnen de maand.

Artikel 3. DOEL.

De stichting heeft geen enkel winstoogmerk, en heeft tot specifiek doel het verbinden van mensen overheen verschillende culturen, landen en werelddelen. Door onderling contact en gegeven inzicht wilt de stichting een meer harmonieuze samenleving tot stand brengen. Een samenleving van gelijkwaardige en onderling verbonden wereldburgers met begrip voor de veelvoud aan culturen. De kernwoorden zijn: connecteren, luisteren, praten, zien en doorzien, denken, begrijpen, weten, ...

Via audiovisuele producties, evenementen en andere projecten en initiatieven willen we deze connecties tussen mensen realiseren. Sommige projecten zullen mensen zeer letterlijk met elkaar in contact brengen. Andere projecten zullen gericht zijn op het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

geven van inzicht en het opwekken van begrip, als basisbestanddelen voor een harmonieuze en verbonden samenleving die cultuur en grensoverschrijdend is. Voorbeelden,,van projecten zijn: culturele, politieke of reis documentaires, fictiefilms met een verhaal dat resoneert met de doelstelling, evenementen die mensen op speelse wijze verbinden, internet platformen die mensen met elkaar in contact brengen, opleidingsinitiatieven die studenten de mogelijkheid geven in het buitenland te studeren,

Concreet kan de stichting volgende activiteiten verrichten om haar doel te bereiken:

- audiovisuele producties, evenementen en andere projecten en initiatieven verwezenlijken, mede verwezenlijken, ondersteunen en/of ontwikkelen;

- het ondersteunen van organisaties die hetzelfde doel nastreven.

- inzamelen van gelden, ontvangen van giften of van gelijk welke andere financiële steun, samenstellen en beheren van een vermogen waarvan de opbrengst zal dienen ter financiering van haar doelnastrevende activiteiten;

- de stichting kan elke activiteit ontwikkelen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdraagt tot de verwezenlijking van haar doel, zoals: het stellen van bijkomende handels- en winstgevende activiteiten waarvan de opbrengst steeds volledig zal worden besteed aan de verwezenlijking van haar doel; het aankopen, zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik, in huur nemen en in huur geven, vervaardigen, overdragen of omruilen van roerende of onroerende goederen in functie van haar doel; het geven van hypotheken of waarborgen om haar eigen verplichtingen of verplichtingen van derden te waarborgen; samenwerken, participaties nemen of investeren, in één of andere vorm, rechtstreeks of onrechtstreeks, in bestaande of op te richten vennootschappen of niet-winstgevende instellingen.

Deze opsomming is verhalend en niet beperkend.

Artikel 4.- DUUR.

De stichting wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

Teneinde voormelde doelstelling te verwezenlijken, wordt door de stichter een som van vijfduizend euro (¬ 5.000,00) overgedragen aan de stichting door overschrijving op de rekening op naam van de stichting.

Artikel 6.- BESTUUR

De stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit tenminste

drie leden.

De eerste Raad van Bestuur bestaat uit hierna vermelde personen, die hier allen

aanwezig zijn en verklaren hun mandaat te aanvaarden

1. De heer DEHANDSCHUTTER Senne, voornoemde stichter;

2. De heer DEHANDSCHUTTER Wiiliam Victor Robert, rijksregister nummer 51.06.14501.95, geboren te Tollembeek op veertien juni negentienhonderd eenenvijftig, wonende te 1570 Tollembeek, Hernestraat 73;

3. De heer DEHANDSCHUTTER Uidrik, rijksregister nummer 77.08.19-375.49, geboren te Ninove op negentien augustus negentienhonderd zevenenzeventig, wonende te 1674 Bellingen, Dorekensstraat 34.

Voormelde bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde duur. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Alle nieuwe bestuurders worden benoemd door de Raad van Bestuur.

Behalve de afgevaardigden van de grote kapitaalinbrengers is de benoeming van een bestuurder herroepbaar door een met redenen omklede beslissing van de Raad van Bestuur genomen bij dezelfde vereiste aanwezigheden en meerderheden als voor de benoeming, vooraf dient de betrokken bestuurder gehoord te worden.

De functie van bestuurder eindigt ook bij overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid of het bereiken van de leeftijdsgrens die door de Raad van Bestuur zou worden bepaald.

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, kan de afzetting uitspreken van bestuurders die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen welke hen door de wet of door onderhavige statuten zijn opgeiggd niet nakomen of die goederen van de stichting aanwenden in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~. behouden

aan aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de statuten, met de wet of met de openbare orde. In dit geval benoemt de rechtbank een nieuwe bestuurder overeenkomstig de statuten.

De akten betreffende de benoeming, de afzetting en de ambtsbeëindiging van de bestuurders en, in voorkomend geval, van de personen gemachtigd om de stichting te vertegenwoordigen, worden neergelegd in het dossier gehouden op de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, en bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Deze akten verduidelijken de omvang van de bevoegdheden van die personen, alsook de wijze waarop zij deze uitoefenen.

Artikel 7

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, desgevallend één of twee ondervoorzitters, en een secretaris. Laatstgenoemde heeft tot taak de notulen op te stellen van de vergaderingen en deze te bewaren.

In geval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ene of de andere ondervoorzitter of, bij gebreke hiervan, door een bestuurder te dien einde aangeduid door zijn collega's.

Zolang de stichter deel uitmaakt van de Raad van Bestuur zal deze het voorzitterschap van de stichting waarnemen, tenzij de betrokkene zelf dit niet of niet langer wenst.

Artikel 8

De Raad van Bestuur komt bijeen op verzoek van de voorzitter telkens het maatschappelijk belang dit vereist, of wanneer twee bestuurders hierom verzoeken. De bestuurders oefenen hun mandaat collegiaal uit.

Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden met schriftelijk akkoord van de bestuurders.

De bestuurders worden minstens vijf dagen vooraf tot de vergadering opgeroepen per gewone brief, fax of e-mail. De oproeping bepaalt de plaats, het uur en de dagorde van de vergadering. Alle bestuurders worden op de vergaderingen van de Raad van Bestuur opgeroepen.

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder die evenwel slechts één volmacht mag dragen.

Behalve voor de gevallen die een bijzondere meerderheid vereisen kan de Raad van Bestuur geldig beraadslagen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden alsdan genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. In geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In hiernavolgende gevallen is een bijzondere meerderheid vereist:

- beslissingen tot benoeming van bijkomende bestuurders.

- beslissingen over het aanvaarden van (grote) kapitaalinbrengen.

- beslissingen over de wijziging van de statuten.

- beslissingen over de ontbinding van de stichting.

- beslissingen over de goedkeuring van het huishoudelijk reglement dat de regels vastlegt van sponsoring, selectie van projecten, vermogensbeheer.

aangelegenheden met betrekking tot de intellectuele eigendom van de stichting (ontwikkeling, overdrachten, gebruiksrechten)

- de toekenning van bijzondere machten.

Opdat in deze gevallen de Raad van Bestuur geldig zou kunnen beraadslagen moet ten minste twee/derde van de bestuurders aanwezig zijn of vertegenwoordigd, en moeten de beslissingen genomen worden met ten minste twee/derde meerderheid van de stemmen.

Artikel 9

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de stichting. Hij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven en vervreemden, goederen in pand en in hypotheek geven, leningen en kredietopeningen aangaan en toestaan, alle huurcontracten en

Luik B - Vervolg

 ,

Voor-

4ehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

contracten van dienstverlening afsluiten en in het algemeen alles doen wat nuttig of' noodzakelijk is, inbegrepen de handelingen die hier niet uitdrukkelijk vermeld worden.

Artikel 10

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de stichting in en buiten rechte als eiser of als verweerder. De gerechtelijke procedures worden in naam van de stichting ingesteld of opgevolgd door de Raad van Bestuur, op benaarstiging van de voorzitter.

Alle akten die de stichting verbinden, worden geldig ondertekend in uitvoering van een beslissing van de Raad van Bestuur, door twee bestuurders, gezamenlijk optredend. Deze moeten tegenover derden geen bewijs leveren van een besluit van de Raad van Bestuur dienaangaande. Zij zijn wel verantwoording verschuldigd ten aanzien van de Raad van Bestuur.

Artikel 11

Het dagelijks bestuur van de stichting alsook de vertegenwoordiging van de stichting wat dat dagelijks bestuur aangaat, mag worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk optreden en de titel voeren van directeur.

Hun benoeming, efzetting en bevoegdheden worden bepaald door de Raad van Bestuur. Onmiddellijk wordt beslist het dagelijks bestuur op te dragen aan de heer DEHANDSCHUTTER Senne, voornoemde stichter.

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de stichting gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Artikel 12

De stichting is aansprakelijk voor fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij handelt.

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de stichting gaan ln die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de stichting. Zij zijn persoonlijk aansprakelijk voor de handelingen die ze stellen buiten hun bevoegdheid.

Artikel 13

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders váór de Raad van Bestuur een besluit neemt. In dat geval wordt het besluit genomen buiten de aanwezigheid van de betrokken bestuurder. Hij mag gehoord worden indien hij erom verzoekt. Zijn gemotiveerde verklaring zal aan de notulen van de vergadering worden gehecht.

Hij mag verder niet tussenkomen als vertegenwoordiger van de stichting voor wat de uitvoering van het genomen besluit betreft.

Artikel 14

De Raad van Bestuur beslist over elke wijziging van de statuten.

Elke wijziging in de statuten van de gegevens vermeld in artikel 28,3° van de "verenigingen- en stichtingenwet" moet door de koning worden goedgekeurd.

Elke wijziging van de gegevens vermeld in artikel 28,5° tot 8° wordt vastgesteld door een authentieke akte.

Indien ongewijzigde handhaving van de statuten gevolgen zou hebben die de stichters bij de oprichting redelijkerwijze niet kunnen hebben gewild en de personen die gemachtigd zijn de statuten te wijzigen zulks nalaten te doen, kan de rechtbank van eerste aanleg op verzoek van één bestuurder of op vordering van het openbaar ministerie de statuten wijzigen. Zij waakt erover daarbij zo min mogelijk van de bestaande statuten af te wijken.

De statutenwijzigingen zullen slechts van kracht worden na publicatie in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

I

" (" ' Voor-Iiehouden aan het

' Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Artikel 15

Het boekjaar van. de stichting loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar.

Binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op alsook de begroting van het volgende boekjaar, overeenkomstig artikel 37 van de verenigingen- en stichtingenwet. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikel 31 van de verenigingen- en stichtingenwet.

Artikel 16

De stichting moet de controle op haar financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen opdragen aan een of meer commissarissen voor zover de criteria uit artikel 37, § 5 van de Wet V.Z.W.- en Stichtingen van toepassing zijn.

Artikel 17

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van een stichter of van een van zijn rechthebbenden, van een of meer bestuurders of van het openbaar ministerie de ontbinding uitspreken van de stichting om de redenen bepaald in voornoemde wet betreffende de verenigingen en stichtingen.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanwijzen.

De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtneming van de statuten.

Artikel 18

In geval van ontbinding zal het actief na aanzuivering der schulden overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde of een gelijkaardig doel ais de heden opgerichte stichting van openbaar nut nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zullen de vereffenaars eenparig een keuze maken, of de goederen naar hun goedvinden verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zullen de vereffenaars de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat enigermate verwant is met het doel van onderhavige stichting van openbaar nut.

Artikel 19

Beslissingen en akten betreffende de ontbinding en de vereffening van de stichting worden neergelegd in het dossier gehouden op de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft en gepubliceerd in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 20

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder winstoogmerk en de Stichtingen van overeenkomstige toepassing.

Bevestiging door de notaris

Om te voldoen aan artikel 27, lid 3 van voornoemde verenigingen- en stichtingenwet bevestigt ondergetekende notaris, na onderzoek, de naleving van de toepasselijke wettelijke bepalingen.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Meester Jo ABBELOOS, geassocieerd notaris

Tezelfdertijd neergelegd : uitgifte van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EARTH VIEW

Adresse
ONDERWIJSSTRAAT 69 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande