EGMC

Divers


Dénomination : EGMC
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 597.863.656

Publication

23/02/2015
ÿþ1111111111#11L11111111111

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

,

~~E~~. {~le7.7. k-,

1 1 FEB. 2015

RECHTBANK van KOOPHANDEL ANTWEPpElgriffte l:',ECFIELEN

Mod Word 11.1

Ondernemingsnr: 319)__ ~3 ~g SE

Benaming

(voluit) : EGMC

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap ow Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Lage Dreef 29, 2222 Wiekevorst

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting vennootschap

Op 30 januari 2015 zijn de partijen:

1. Mevrouw Ellen Goris (NN78.06.26-216.05) , wonende te Lage Dreef 29, 2222

Wiekevorst;

2. De heer Michel Corthout (NN69.01.15-269.58), wonende te Lage Dreef 29, 2222 Wiekevorst en

3. De heer Roger Corthout (NN48.03.17-285.40) , wonende te Drieshoevestraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg

overeengekomen:

- Een burgerlijke Vennootschap op te richten onder de vorm van een Gewone

Commanditaire Vennootschap met als naam EGMC.

- De zetel van de vennootschap is gevestigd te Lage Dreef 29, 2222 Wiekevorst.

De eigen middelen van de vennootschap bedragen achttien duizend zeshonderd (18.600,00) Euro. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur met ingang vanaf heden.

Voormelde inbreng werd als volgt door de partijen gedaan:

- Partij 1 brengt negen duizend tweehonderd vijftig (9.250,00) Euro in door middel van inbreng in geld waarvoor zij negenhonderd vijfentwintig (925) aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt en

- Partij 2 brengt negen duizend tweehonderd vijftig (9.250,00) Euro in door middel van inbreng in geld waarvoor hij negenhonderd vijfentwintig (925) aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt;

- Partij 3 brengt honderd (100,00) Euro in door middel van inbreng in geld waarvoor hij 10 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt.

Partij 1 en partij 2 verklaren dat hun inbreng bij oprichting volstort is voor één tiende, zijnde negenhonderd vijfentwintig (925,00) Euro per partij, of 1.850,00 euro . Het saldo zal later opgevraagd worden.

Parttij 3 verklaart dat zijn inbreng bij oprichting integraal volstort is,

Partijen verklaren dat voormeld vermogen bij oprichting volstort is voor duizend negenhonderd vijftig (1.950,00) Euro.

De oprichters verklaren tevens dat de vennootschap overeenkomstig artikel 60 W.Venn. alle verbintenissen overneemt die vanaf 01 januari 2015 tot op heden in haar naam aangegaan werden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

De statuten werden vastgesteld ais volgt:

Artikel 1: Rechtsvorm en naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Haar naam luidt: EGMC.

Deze naam moet steeds door de woorden "gewone commanditaire vennootschap" of de afkorting "Comm.V" worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Lage Dreef 29, 2222 Wiekevorst.

De zetel van de vennootschap mag bij besluit van de beherende vennoten overgebracht worden naar elke andere plaats in België, rekening houdende met de taalwetgeving. Iedere wijziging van de zetel wordt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt door toedoen van de beherende vennoten.

Artikel 3: Duur

De duur van de vennootschap is onbeperkt.

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, uitsluitend voor eigen rekening en in eigen naam:

L Aile activiteiten in de onroerend goed sector in de ruimste zin van het woord,

omvattende onder meer:

- het aanleggen, het uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle

verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en

decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle

verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten; - het aanleggen, het uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur;

Il. De vennootschap heeft, naast 1, tot doel het verrichten van diensten die rechtstreeks en uitsluitend betrekking hebben op de uitoefening van het beroep van de vennoten zelf in het algemeen en meer in het bijzonder het ter beschikking stellen van bepaalde middelen, waaronder gebouwen, inrichting, meubilair, andere apparatuur en uitrusting, computers, administratieve diensten,..., nodig voor de uitoefening van de beroepswerkzaamheid als extern accountant en belastingconsulent,

De vennootschap mag tevens leningsovereenkomsten afsluiten met het oog op de financiering van haar activiteiten.

De vennootschap is, naast I, een zuivere middelenvennootschap die enkel prestaties mag leveren ten voordele van haar vennoten evenals ten voordele van de professionele vennootschappen van de vennoten. De aan de vennoten aangerekende vergoeding of retributie mag uitsluitend hun aandeel in de door de vennootschap gedane uitgave dekken.

Hiertoe mag de vennootschap bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of in het buitenland.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere burgerlijke vennootschappen of ondernemingen waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare.

De vennootschap kan in het algemeen alle industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doe! of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5: Vennoten

Er zijn 2 soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten.

De beherende vennoten zijn Ellen Goris en Michel Corthout voornoemd. Zij zijn onbeperkt en hoofdelijk

aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden.

De stille vennoot is de heer Roger Corthout, voornoemd. Hij is slecht ten belope van zijn inbreng

aansprakelijk voor de vennootschapsschulden.

Voor de definities van 'beherend vennoot' en `stille vennoot' gelden de artikelen 201 en volgende van het

Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 6 : Kapitaal  aandelen

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttien duizend zes honderd (18.600,00) Euro, vertegenwoordigd door duizend achthonderd zestig (1.860) aandelen zonder vermelding van de nominale waarde.

De aandelen zijn altijd op naam.

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden. Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen,

Artikel 7 : Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan derden, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. De eventuele erfgenamen of rechtsopvolgers van de overleden vennoot zullen slechts tot de vennootschap kunnen toetreden mits voorafgaand en geschreven akkoord van alle overblijvende vennoten. Ingeval van weigering tot toetreding en bij gebreke aan een overname van de betrokken aandelen door één of meerdere van de overblijvende vennoten, zal in voorkomend geval een gedeeltelijke verdeling van het maatschappelijk vermogen worden doorgevoerd waarvan de fiscale druk wordt gedragen door de nalatenschap.

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek,

De overdracht van aandelen toebehorend aan de beherende vennoten zullen voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen,

Artikel 8 : Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders.

Wanneer een rechtspersoon wordt benoemd tot zaakvoerder, dient deze onder haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van de directieraad, of werknemers een vaste vertegenwoordiger te benoemen die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon-zaakvoerder. De vaste vertegenwoordiger is niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap.

Tot zaakvoerders worden benoemd: mevrouw Ellen Goris, voornoemd en de heer Michel Corthout, voornoemd.

Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat zij niet werden getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Dit mandaat geldt voor onbepaalde duur. Het mandaat van mevrouw Ellen Goris is bezoldigd, tenzij de algemene vergadering hierover anders besluit. Het mandaat van de heer Michel Corthout is onbezoldigd.

Zowel de benoeming als het ontslag van de zaakvoerder moet bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 9 : Bestuurdersbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

Ten overstaan van derden en in rechte wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door iedere zaakvoerder individueel handelend tot een bedrag van zeven duizend vijfhonderd (7.500,OD) Euro.

Voor handelingen van meer dan zeven duizend vijfhonderd (7,500,00) Euro dient het college van zaakvoerders gezamenlijk goedkeuring te geven.

Artikel 10 : Controle

Voor- Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij/zij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

behouden

en- het

Belgisch Staat>elad



Artikel 11 ; Bijeenroeping en agenda

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de eerste vrijdag van de maand juni om 20.00 uur, op de maatschappelijke zetel, behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

De agenda van de jaarvergadering zal tenminste omvatten: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, bestemming van de winst en kwijting aan de zaakvoerder(s).

Te alle tijde kan een vergadering bijeengeroepen worden om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen vóór de vergadering.

Artikel 12 : Besluitvorming

Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de

statuten of ingeval van ontbinding is de vier vijfden meerderheid van de stemmen vereist.

Artikel 13 r Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 01 januari van ieder jaar tot 31 december van hetzelfde jaar. In afwijking hiervan neemt het eerste boekjaar een aanvang op heden en eindigt op 31 december 2015.

Artikel 14 : Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt (maken) de zaakvoerder(s) de jaarrekening op.

Op voorstel van de zaakvoerder(s) beslist de algemene vergadering welke bestemming wordt gegeven aan het resultaat.

Artikel 15 : Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap, of bij ontbinding door de wet voorzien, zal de vereffening gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met vier vijfden meerderheid van stemmen.

OVERGANGSBEPALINGEN EN BENOEMINGEN

1, Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2015. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2016.

2. Overeenkomstig artikel 60 W,Venn. verklaren de comparanten alle rechtshandelingen te erkennen die, vooraleer onderhavige vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen heeft, in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap gesteld werden vanaf 01 januari 2015.

3. Tot vaste vertegenwoordiger van de vennootschap, zo de vennootschap een mandaat opneemt in een andere vennootschap, wordt aangesteld mevrouw Ellen Goris, voornoemd.

Voor eensluitend verklaard afschrift.

Wiekevorst, 30/01/2015

Ellen Goris, zaakvoerder



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge



Geregistreerd zes blad(en) geen verzending(en)

Op het Registratiekantoor Mechelen

Op -9 feb; 2015

Boek 6/1 Blad 8 Vak 9

Ontvangen vijftig euro (¬ 50,00)

F Gysemans. _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EGMC

Adresse
LAGE DREEF 29 2222 WIEKEVORST

Code postal : 2222
Localité : Wiekevorst
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande