EIGEN WONING

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : EIGEN WONING
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 400.809.245

Publication

16/06/2014
ÿþMad Wafd 11./

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsar : 0400809245

Benaming

(voluit) : SOCIAAL WOONKREDIET REGIO MECHELEN

(verkort)

Rechtsvorm : NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel : D. BOUCHERYSTRAAT 8 TE MECHELEN

(volledig adres)

Onderwerp akte : HERBENOEMING ALGEMENE VERGADERING VAN 5 mei 2014 RONALD GORIS, Fertlarelei 12 TE BERLAAR WORDT HERBENOEMD ALS BESTUURDER.

RAAD VAN BESTUUR

VAN SEBROECK HERMAN - VOORZITTER

SWINNEN PAUL

GORIS RONALD

LENS LUC

BELLIN ANNIE

VAN LANDEGHEM GUY

GEVOLMACHTIGDE:

EDWIN STEFFENS, DIRECTEUR, WONENDE TE LEEST, ESPTWEG 19

SOCIALE KREDIETMAATSCHAPPIJ ERKEND DOOR DE VLAAMSE REGERING NR 31

*14117100*

111

v

beh

aa

Be Star

7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

RECHTBANK van KOOPHANDEL ANTWERPENG eMECHELEN

Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/10/2014
ÿþ i,tad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





ITEUR

01 -10- 3CH ST

Voorbehouden illitM01111

aan het

Betgtsch . Staatsblad

NEEFIG

3

204

A ~iiCi'iTBAI~I~ van KOOPHANDELMWERP1;N, nergaCi°iELEN

15 -0g- 2014

Ondernemingsnr: 0400.809.245

Benaming

(voluit) : SOCIAAL WOONKREDIET  REGIO MECHELEN (verkort)

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetei : 2800 Mechelen, Désiré Boucherystraat 8

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJGIZING

Er blijkt uit akte verleden voor notaris Gauthier Clerens te Mechelen op 11/06/2014 dat de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "SOCIAAL WOONKREDIET  REGIO MECHELEN", met maatschappelijke zetel te Mechelen, Désiré Boucherystraat 8, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Mechelen onder nummer 0400.809.245, opgericht bij akte verleden notaris Carl Desmedt te Mechelen op zesentwintig maart negentienhonderd tweeënvijftig, verschenen in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van twaalf april daarna, onder nummer 5911, waarvan de statuten reeds meermaals notarieel werden gewijzigd en voor het laatst ingevolge akte verleden voor notaris Marcel Leemans te Mechelen op twaalf mei tweeduizend en vijf, verschenen in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van achttien juli daarna, onder nummer 05103737, volgende beslissingen hebben genomen met drielvierde en vier/vijfde meerderheid van stemmen:

BESLISSING EEN

De vergadering beslist de naam van de vennootschap te veranderen van "SOCIAAL WOONKREDIET 

REGIO MECHELEN' naar "EIGEN WONING" vanaf heden en artikel 1 van de statuten als volgt aan te passen.

BESLISSING TWEE

Met algemene stemmen ontslaat de vergadering de raad van bestuur van het voorlezen van het verslag door de raad van bestuur dat het voorstel tot uitbreiding van het doel van de vennootschap toelicht hierin vervat de staat van actief en passief niet ouder dan drie maanden. De aandeelhouders erkennen kennis te hebben genomen van dat verslag.

De vergadering beslist dat het maatschappelijk doel integraal te vervangen door volgende tekst: "De vennootschap heeft als doel het toestaan en/of beheren van leningen of kredietopeningen voor de aankoop, bouw, de verbouwing of het behouden van woongelegenheden.

Ingeval één of meer van voorstaan de activiteiten onderworpen is of zou worden aan de voorlegging van bepaalde attesten en getuigschriften, zullen de betrokken activiteiten slechts mogen uitgeoefend worden en opgenomen in de betrokken nomenclatuurlijst voor zover aan de gestelde vereisten werd voldaan, evenmin mag zolang geen titel terzake gevoerd worden noch vermelding.

De vennootschap mag verder aile commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben.

Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De vennootschap mag het bestuur waarnemen en toezicht en controle uitoefenen over alle verbonden vennootschappen, met dewelke een of andere band van deelneming bestaat. Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

De vennootschap kan waarborgen stellen, waaronder hypothecaire waarborgen, zowel voor verbintenissen van zichzelf ais voor verbintenissen van derden.

Wanneer de vennootschap in de toekomst het bestuur zou waarnemen van een andere vennootschap, dient de eerste hiertoe een vaste vertegenwoordiger te benoemen onder haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers, zoals bepaald in het Wetboek van Vennootschappen, De besturende vennootschap brengt de bestuurde vennootschap op de hoogte van haar keuze, De bestuurde vennootschap meldt dit middels de.,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van deperso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

gepaste formulieren in het vennootschapsdossier van de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en publiceert dit in de bijlagen tot Het Belgisch Staatsblad.

Deze vaste vertegenwoordiger wordt dan belast met de opdracht in naam en voor rekening te handelen van de vertegenwoordigende rechtspersoon. Deze vertegenwoordiger is burgerrechtelijk en strafrechtelijk aansprakelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze laatste mag haar vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Het maatschappelijk doel mag worden uitgebreid of beperkt door middel van wijziging van de statuten overeenkomstig de voorwaarden voorzien door de vennootschappenwetgeving."

BESLISSING DRIE

De vergadering beslist de nominale waarde van de aandelen af te schaffen zodat deze voortaan een gelijke fractiewaarde van het kapitaal zullen vertegenwoordigen. Eveneens wordt de verwijzing naar aandelen aan toonder uit het artikel verwijderd.

Artikel 6  Aandelen zal luiden als volgt: "Het maatschappelijk kapitaal is verdeeld in zesduizend tweehonderd achtenveertig aandelen (6.248), ieder vertegenwoordigend een gelijke fractiewaarde van het kapitaal.

De aandelen zijn op naam. Op de maatschappelijke zetel wordt een register van aandeel bijgehouden."

BESLISSING VIER

De vergadering beslist artikel 7  volstorting integraal te schrappen.

De vergadering beslist artikel 16  directiecomité integraal te schrappen evenals iedere verwijzing in de

statuten naar het voormeld directiecomité.

De vergadering beslist artikel 20  beperkingen integraal te schrappen.

De vergadering beslist artikel 22 -- Extern toezicht integraal te schrappen.

BESLISSING VIJF

De vergadering beslist artikel 10  wijziging maatschappelijk kapitaal integraal te vervangen als volgt: "Het maatschappelijk kapitaal mag worden verhoogd of verlaagd door een besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten,

indien het eigendomsrecht van een aandeel opgesplitst is in naakte eigendom en vruchtgebruik, en worden reserves omgezet in kapitaal, met toekenning van nieuwe aandelen, dan komen die nieuwe aandelen voor de naakte eigendom toe aan de naakte eigenaar en voor het vruchtgebruik aan de vruchtgebruiker, behoudens andere overeenkomst tussen naakte eigenaar en vruchtgebruiker.

Indien het eigendomsrecht van een aandeel opgesplitst is in naakte eigendom en vruchtgebruik, en wordt het kapitaal verminderd door terugbetaling aan de aandeelhouders, dan komen de uitgekeerde bedragen toe aan de naakte eigenaar, op last deze te plaatsen met het oog op de uitoefening van het vruchtgebruik door de vruchtgebruiker, behoudens andere overeenkomst tussen naakte eigenaar en vruchtgebruiker.

Bij kapitaalverhoging moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd,

Indien bij toepassing van het voorgaande de kapitaalverhoging niet volledig geplaatst is, kunnen de aandeelhouders die hun voorkeurrecht volledig hebben uitgeoefend opnieuw bij voorkeur inschrijven op het gedeelte van de kapitaalverhoging dat nog niet is geplaatst, naar evenredigheid van hun respectievelijke rechten, en zulks tot de kapitaalverhoging volledig geplaatst is of tot geen enkele aandeelhouder nog van deze mogelijkheid gebruik maakt.

Indien de kapitaalverhoging niet volledig werd geplaatst ingevolge het voorgaande, kan de raad van bestuur, tegen de voorwaarden die hij bepaalt, met derden overeenkomsten aangaan teneinde de volledige plaatsing van de kapitaalverhoging te verzekeren.

Voor aandelen bezwaard met vruchtgebruik komt het voorkeurrecht toe aan de naakte eigenaar, tenzij tussen de naakte eigenaar en vruchtgebruiker anders overeengekomen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in voile eigendom toe.

Hij is ertoe gehouden de vruchtgebruiker te vergoeden voor de waarde van het vruchtgebruik op het voorkeurrecht.

Laat de naakte eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Hij is ertoe gehouden de naakte eigenaar de vergoeden voor de waarde van de naakte eigendom van het voorkeurrecht.

Voor in pand gegeven aandelen komt het voorkeurrecht toe aan de eigenaar-pandgever.

Een kapitaalvermindering gebeurt overeenkomstig de bepaling van het Wetboek van Vennootschappen."

BESLISSING ZES

De vergadering beslist artikel 12 integraal te vervangen als volgt: "1. Behoudens de overdracht van aandelen aan een bloedverwant tot en met de tweede graad, kunnen de aandelen van de vennootschap enkel worden overgedragen indien deze voorafgaandelijk door de raad van bestuur is goedgekeurd. De

,4 , il 4.

*I.

r,

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

aandeelhouder die het geheel of een deel van zijn aandelen wil overdragen, moet de raad van bestuur hierover inlichten. Hij vermeldt de identiteit van de kandidaat-overnemer, het aantal en de nummers van de aandelen die hij wenst over te dragen, de prijs en de andere modaliteiten van de overdracht.

2. De raad van bestuur beschikt over een termijn van zes maanden om een andere kandidaat-ovememer te vinden. Indien geen ovememer wordt gevonden, worden de aandelen vrij overdraagbaar aan de oorspronkelijke kandidaat-overnemer."

BESLISSING ZEVEN

De vergadering beslist in punt 1, artikel 13 -- Raad van bestuur, de woorden 'en maximum zes' te schrappen.

De vergadering beslist punt vier van artikel 13  Raad van Bestuur als volgt te vervangen: "De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat, opdragen aan één of meer van zijn leden, die dan de titel dragen van gedelegeerd bestuurder."

BESLISSING ACHT

De vergadering beslist in punt 1 van artikel 15  vergaderingen van de raad van bestuur volgende woorden te schrappen: "bij gewone brief met vermelding van de dagorde" en aan te vullen als volgt: "De bijeenroeping geschiedt schriftelijk, ten laatste acht dagen váór de vergadering, behoudens in geval van hoogdringendheid. In dit laatste geval worden de aard en de redenen van de hoogdringendheid vermeld in de oproeping of in het verslag van de vergadering.

De vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de in de plaats aangewezen in de oproepingsbrief en bij gebrek aan dergelijke aanwijzing, in de zetel van de vennootschap. De plaats van de vergadering moet steeds in België zijn. De oproeping bevat eveneens de dagorde.

De raad van bestuur kan, indien nodig, gebruik maken van video, telefoon en internetgebaseerde communicatiemiddelen.»

BESLISSING NEGEN

De vergadering beslist artikel 17  Dagelijks bestuur integraal te vervangen als volgt "De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat, opdragen aan één of meer van zijn leden, die dan de titel dragen van gedelegeerd bestuurder. De raad van bestuur bepaalt in welke omstandigheden zij of alleen, dan wel gezamenlijk kunnen optreden.

De gedelegeerden voor het dagelijks bestuur kunnen in het kader van dat bestuur bijzondere volmachten verlenen aan iedere lasthebber.

De raad van bestuur stelt de eventuele toekenningen en verloning vast voor de gedelegeerden tot het dagelijks bestuur. Hij kan hen op elk ogenblik ontslaan."

BESLISSING TIEN

De vergadering beslist artikel 21 -- intern toezicht  commissaris integraal te vervangen als volgt: "In de gevallen waar de wet dit vereist wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de daarin weer te geven verrichtingen opgedragen aan één of meer commissarissen, die worden benoemd overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Desalniettemin kan de algemene vergadering op ieder moment beslissen één of meer commissarissen te benoemen."

BESLISSING ELF

De vergadering beslist in punt 4. van artikel 23  de gewone algemene vergadering de laatste zin van de

eerste paragraaf inzake de aan te hechten volmachten te schrappen.

BESLISSING TWAALF

De vergadering beslist de datum van de gewone algemene vergadering te verplaatsen van de eerste maandag van de maand mei om negentien uur naar de tweede maandag van de maand mei eveneens om negentien uur.

BESLISSING DERTIEN

De vergadering beslist de tweede zin van punt 1. in artikel 25  de buitengewone algemene vergadering te

schrappen.

De vergadering beslist punt 2. in artikel 25  de buitengewone algemene vergadering integraal te

schrappen.

BESLISSING VEERTIEN

De algemene vergadering beslist artikel 27  Winstbestemming integraal te vervangen als volgt: "De jaarlijkse nettowinst wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Van die winst wordt ten minste vijf procent ingehouden voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze verplichting houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het kapitaal van de vennootschap bereikt. De verplichting herleeft indien de wettelijke reserve wordt aangesproken, tot het reservefonds opnieuw één tiende van het kapitaal van de vennootschap heeft bereikt.

" ~ '1 f&

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aanwending van het saldo der winsten wordt geregeld door de jaarvergadering, op voorstel van de raad

van bestuur.

Geven evenwel geen recht op uitkering van een dividend:

- het niet-volstort gedeelte van het kapitaal;

- het gedeelte van het kapitaal volstort door gebruik van reserves;"

BESLISSING VIJFTIEN

De vergadering beslist artikel 28  Ontbinding - vereffening integraal te vervangen als volgt: "Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik ook, wordt de vereffening verzorgd door één of meer vereffenaars, die worden benoemd door de algemene vergadering.

Indien er meerdere vereffenaars worden benoemd, besluit de algemene vergadering of zij alleen, gezamenlijk, dan wel als college de vennootschap vertegenwoordigen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Bij gebrek aan benoeming door de algemene vergadering geschiedt de vereffening door de raad van bestuur die op dat ogenblik in functie is en die handelt in de hoedanigheid van vereffeningscomité.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeid in de wet, tenzij de algemene vergadering anders besluit, bij gewone meerderheid van stemmen.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

De goederen die nog in natura aanwezig zijn worden op dezelfde wijze verdeeld.

indien niet op aile aandelen in dezelfde mate is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de verdeling, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij dcor bijkomende stortingen te vragen ten laste van de aandelen waarop niet voldoende werd gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte aandelen.

Ais er aandelen zonder stemrecht bestaan, dient het netto-actief bij voorrang aangewend te worden voor de terugbetaling van de inbreng in het kapitaal, in voorkomend geval verhoogd met de uitgiftepremie, betreffende deze aandelen."

BESLISSING ZESTIEN

De vergadering beslist artikel 29  Keuze van woonplaats integraal te vervangen als volgt: "Iedere aandeelhouder, bestuurder, lid van het directiecomité, commissaris of vereffenaar, die in België geen woonplaats heeft, is verplicht in België woonplaats te kiezen voor de uitvoering van de statuten en alle betrekkingen met de vennootschap, zoniet wcrdt hij geacht woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de vennootschap, waar hem alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen geldig kunnen worden gedaan.

Alle kennisgevingen betreffende de zaken van de vennootschap aan aandeelhouders of obligatiehouders op naam, geschieden aan hun woonplaats zoals vermeld in de oprichtingsakte of in het register van de effecten op naam.

In geval van verandering van zijn woonplaats moet de aandeelhouder of obligatiehouder zijn nieuwe woonplaats per brief meedelen aan de vennootschap, zoniet wordt hij geacht woonplaats te hebben gekozen in de oorspronkelijke woonplaats,

Deze bepaling is van overeenkomstige toepassing bij overlijden van een aandeelhouder of obligatiehouder."

BESLISSING ZEVENTIEN

De vergadering verleent bijzondere volmacht, met recht van in de plaatsstelling, aan de raad van bestuur om in naam en voor rekening van de vennootschap, aile formaliteiten te verrichten aangaande de inschrijving, latere wijzigingen en de doorhaling bij de Kruispuntenbank van Ondernemingen, bij de BTW administratie, en, alle andere officiële instanties, alsmede alle andere formaliteiten te vervullen in verband met fiscale en sociale wetgeving.

BESLISSING ACHTTIEN

De vergadering verleent aan notaris Gauthier Clerens alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

i ,,,y uFfl.

i

411 n

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie akte, formulier I luik a en formulier Il, gecoördineerde statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

05/06/2013 : ME030040
31/05/2013 : ME030040
21/06/2012 : ME030040
31/05/2012 : ME030040
31/05/2011 : ME030040
23/05/2011 : ME030040
18/05/2011 : ME030040
31/05/2010 : ME030040
28/05/2010 : ME030040
20/05/2010 : ME030040
08/12/2009 : ME030040
28/05/2009 : ME030040
26/05/2009 : ME030040
10/06/2008 : ME030040
30/05/2008 : ME030040
13/03/2008 : ME030040
11/06/2007 : ME030040
04/06/2007 : ME030040
11/06/2015 : ME030040
18/07/2005 : ME030040
08/06/2005 : ME030040
27/05/2005 : ME030040
11/10/2004 : ME030040
08/06/2004 : ME030040
01/06/2004 : ME030040
07/07/2003 : ME030040
03/07/2003 : ME030040
03/07/2003 : ME030040
05/06/2002 : ME030040
01/07/1999 : ME030040
17/06/1998 : ME30040
14/06/1997 : ME30040
02/06/1995 : ME30040
01/01/1995 : ME30040
17/06/1994 : ME30040
12/06/1993 : ME30040
01/01/1993 : ME30040
17/06/1992 : ME30040
01/01/1992 : ME30040
11/06/1991 : ME30040
06/06/1990 : ME30040
22/06/1989 : ME30040
01/01/1989 : ME30040
07/06/1988 : ME30040
01/01/1988 : ME30040
03/06/1987 : ME30040
26/06/1986 : ME30040
01/01/1986 : ME30040
14/06/2016 : ME030040
29/05/2018 : ME030040

Coordonnées
EIGEN WONING

Adresse
DESIRE BOUCHERYSTRAAT 8 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande