ELAN SKEET CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : ELAN SKEET CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.120.669

Publication

18/02/2014
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

b

" 140 5 19+

Benaming : Elan Skeet Club

NEERGELEGD

RiFFIE RECHTBANK VAN

0 7 FEB. 2014

')OPHAÉÉer_ TURNHOUT

a gr;ff;ay

Rechtsvorm : V.z.w.

Zetel : Lodewijk De Konincklaan 264, 2320 Hoogstraten

Dndernemingsnr: 0408.120.669

Voorwerp akte : Wijziging van de zetel

De zetel van San Skeet Club vzw. wordt vanaf 1-02-2014 overgebracht naar Antwerpsesteenweg 46, 2390 Malle.

Arthur Van der Aa, Voorzitter Willy Van Hoof, secretaris

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

01/02/2012
ÿþIn de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

"



I VII III I~IIIIII I IIIWIIV II iAu

~izoasoso"







F!E RECHTBANKNEER GD

GF~iIVAN

19 JAN, 2012

KOOPHANffl3TURNHOUT

De griffier

3enz.^ !: 2 : Elan Skeet Club

Rechtsvcr~r : V.z.w.

Zetel Lodewijk De Konincklaan 264, 2320 Hoogstraten

Ondernerningsnr : 0408.120.669

VconverzEXA Bestuurswijziging

Op de Jaarlijkse Algemene Vergadering van 15-01-2012 worden

Veraart Aldo, Van Hoof Willy en Van der Aa Arthur

bij algemene stemming herkozen tot bestuurder van Elan Skeet Club vzw. vanaf 15-01-2012.

Dirk Wijnen neemt ontstag als bestuurder vanaf 15-01-2012

De bestuurders hebben onder mekaar de taken verdeeld als volgt:

Van der Aa Arthur, Antwerpsesteenweg 409, 2390 Malle, Voorzitter

Van Hoof Willy, Antwerpsesteenweg 46, 2390 Malle, secretaris - penningmeester

Arthur Van der Aa, Voorzitter Willy Van Hoof, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Raam en hcedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging c° stichting ten aanzien van derden te vertegemvocraigen

Verso : Naam en hardtekening.

25/02/2015
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITE

1T-0 ELGISCH

A 1111111,11111,111111111

B



Rechtbank van koophandel

R BELGE Antweroen

!- 2015 Lei FEB. 2015

,TAATSBLAE efdgferiitwerpen

Benaming

(voluit) : ELAN SKEET CLUB vx.u-,

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Antwerpsesteenweg 4 t 2390 Malle

Ondernerningsnr : 0408.120.669

Voorwerp akte : Wijziging Statuten - Wijziging Raad van Bestuur.

Op de Algemene Vergadering dd 18 januari 2015 werd bij algemene stemming beslist tot wijziging van de statuten en van de Raad van Bestuur als volgt:

TITEL 1. - Benaming, duur, zetel, doel.

Art.1. De vereniging kiest als benaming: "Elan Skeet Club vzw". Deze benaming wordt gebruikt in al de akten, fakturen en aile andere stukken die uitgaan van de vereniging. De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

Art,2. De maatschappelijke zetel is gevestigd in het Vlaamse Gewest, op heden op het adres: Antwerpsesteenweg 46, 2390 Malle, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art.3, Ige Vereniging heeft tot doel de beoefening van de schietsport met het geweer in de meest ruime zin te bevorderen. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Zo kan zij onder meer

1- schietmanifestaties en meetings inrichten

2- eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen of verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel verrechtvaardigen. Voor het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden; van koophandel stellen.

3- publicaties of geschriften uitgeven

De Vereniging mag in het algemeen, hetzij rechtstreeks, hetzij door middel van afstand, inbreng, samensmelting, deelneming of op andere manieren deelnemen in alle gelijkaardige sportieve ondernemingen en eventueel in alle industrien die daarop betrekking hebben.

TITEL Il. - Lidmaatschap.

Art.4. De vereniging telt tenminste vier leden. Het maximumaantal leden wordt vastgesteld in het huishoudelijk reglement. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene" Vergadering komt enkel toe aan de leden die door de Algemene Vergadering als definitief lid zijn aanvaard.

Art.S. Als lid kunnen tot de vereniging toetreden; Personen die het sportschieten met jachtwapens en sportwapens met gladde loop wensen te beoefenen en zich akkoord verklaren met de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging. Jaarlijkse betaling van het lidgeld is een essentiële voorwaarde voor aansluiting en de continuïteit ervan.

De aanvaarding van nieuwe leden, behoort tot de bevoegdheid van De Raad van Bestuur. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze en de voorwaarden van de aanvaarding van nieuwe leden, Bij de aanvaarding van nieuwe leden mag nooit gediscrimineerd worden voor wat betreft geslacht, ras, nationaliteit of religieuze overtuiging.

Een schutter kan aansluiten op elk ogenblik in het jaar. Een nieuw Eid blijft wachtend lid tot aan de volgende Statutaire Algemene Vergadering na het verloop van de minimum wachttijd. Om volwaardig lid te zijn moet hij/zij als dusdanig aanvaard worden door de Raad van Bestuur. Deze aanvaarding is niet afdwingbaar en gebeurt bij.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

b

" t J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

geheime stemming . De aanvaarding moet unaniem zijn. De aanvaarding kan uitgesteld worden voor de duur van maximaal één jaar gedurende welke periode de kandidaat wordt beschouwd als wachtend lid. Een wachtend lid heeft niet dezelfde rechten binnenin de vereniging en heeft geen stemrecht op de vergaderingen. De afwijzing en de uitstelling van de aanvaarding tot definitief lid moeten niet gemotiveerd worden en kunnen nooit aanleiding geven tot enige schadevergoeding.

Art,6. Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 300,00 Euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen van de maand december voorafgaand aan de aanpassing. Basisindex is index december 2002. De Algemene Vergadering bepaalt binnen voormelde grenzen, jaarlijks de lidgelden.

Art.7. De leden van de vereniging verbinden zich:

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging na te leven,

b) de belangen, de goede naam en de integriteit van de vereniging en van de andere leden niet te schaden of in gevaar te brengen.

Art.8. Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch bij zijn overlijden. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging. Het niet betalen van het jaarlijks lidgeld wordt beschouwd als vrijwillige ontslagname met verlies van al de rechten die aan het lidmaadschap zijn verbonden. Een lid kan na maximaal twee jaar vrijwillig ontslag, desgevallend onmiddellijk terug worden aanvaard als volwaardig lid.

Art.9. Een lid kan worden uitgesloten om ernstige redenen en uitsluitend door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van tweederde van de stemmen. Uitsluiting door de Algemene Vergadering is slechts mogelijk nadat het betrokken lid de gelegenheid kreeg zijn middelen van verdediging aan de Algemene Vergadering voor te leggen. De Algemene Vergadering kan tot uitsluiting besluiten ook indien het lid geen gebruik wenst te maken van zijn recht op verdediging. De beslissing van de Algemene Vergadering is bindend. Een lid dat door de Algemene Vergadering is uitgesloten kan een nieuw verzoek tot aansluiting indienen na vijf volledige jaren vanaf de beslissing tot uitsluiting. De raad van bestuur zal zich uitpreken over een voorlopige aanvaarding. De definitieve aanvaarding verloopt volgens de procedure van de aanvaarding van nieuwe leden.

In afwachting van de besl'iss'ing omtrent de uitsluiting van een lid kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van een lid dat de verplichtingen opgelegd aan de leden in artikel 7 op ernstige wijze schendt. De schorsing door het bestuur zal per aangetekende brief, waarin de beslissing wordt gemotiveerd, worden meegedeeld aan het betrokken lid. Op de volgende Algemene Vergadering behoudt het lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad

De Algemene Vergadering zal de uitsluiting, met redenen omkleed, per aangetekend schrijven meedelen aan de betrokkene.

Art.10. Ontslagnemende of uitgesloten leden en, in geval van hun overlijden hun rechtsopvolgers, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen en gedane inbrengen.

Art,11. Elk lid mag vrij en zonder enigerlei financiele transactie van club veranderen of bij meerdere clubs aansluiten.

TITEL III. - Raad van Bestuur

Art.12, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum drie en maximum zes leden, maar steeds minder dan het totaal aantal leden zoals door de wet is bepaald.

De bestuurders handelen als een college. Ze worden bij geheime stemming verkozen door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Hun mandaat is onbezoldigd.

Om verkiesbaar te zijn voor de Raad van Bestuur van de vereniging moet men zijn burgerrechten bezitten en ten minste éénentwintig jaar oud zijn .Alle betwistingen betreffende de voorwaarden tot verkiesbaarheid worden onderzocht door de Algemene Vergadering.

Ingeval van vacature tijdens een mandaat kan de Raad van Bestuur een vervanger aanstellen die de functie tijdelijk waarneemt tot op de volgende Algemene Vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot ze zijn vervangen.

Art.13. De Voorzitter of de secretaris roepen de raad minstens tweemaal per jaar bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor of bij ontstentenis de ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter, de oudste aanwezige bestuurder.

De raad kan slechts geldige beslissingen nemen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig zin. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Van elke vergadering warden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de secretaris of voorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uitteksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de secretaris en een ander bestuurslid.

Art.14. De Raad van Bestuur heeft volgende bevoegdheden;

a) De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze buiten en in rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, enz

b) Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

c) De raad van bestuur draagt voor de daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid over aan de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. De vereniging wordt in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één van deze personen, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d) De bevoegdheid om de vereniging te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die desgevallend gezamentlijk kunnen optreden. De bevoegdheid van bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan op ieder ogenblik door de raad van bestuur worden ingetrokken

e) De Raad van Bestuur is bevoegd voor het opstellen van het Huishoudelijk Reglement. Telkens de raad van bestuur het nodig acht is hij gemachtigd het Huishoudelijk Reglement aan te passen of te wijzigen. Het H.R. en de wijzigingen ervan moeten binnen een redelijke termijn aan de leden worden meegedeeld. In dit Huishoudelijk Reglement mogen aile maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht. De Bepalingen van het Huishoudelijk Reglement , mogen nooit strijdig zijn met de wet of met de statuten.

TITEL IV. - Algemene Vergadering.

Art.15. De Algemene Vergadering is samengesteld uit al de leden, Elk volwaardig lid heeft recht op één stem. Een lid dat niet aanwezig kan zijn, kan zijn stemrecht uitoefenen bij middel van volmacht aan een ander lid. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. De volmacht moet afgegeven worden aan de voorzitter bij het begin van de Algemene Vergadering, en moet ondertekend zijn door het lid dat volmacht geeft.

Nieuwe leden hebben stemrecht vanaf hun definitieve aanvaarding door de Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen door de oudste aanwezige bestuurder.

De besluiten van de Algemene Vergadering zijn bindend voor iedereen.

Art.16. Alleen de Algemene Vergadering kan bindende besluiten nemen inzake:

a) Het wijzigen van de statuten.

b) Het benoemen en afzetten van bestuurders.

c) De kwijting of ontlasting aan de bestuurders

d) Het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

e) Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

f) Het uitsluiten van een !id

g) De omzetting van de Vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

h) In aile gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 17, De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen in de volgende gevallen:

1- voor de jaarlijkse Algemene Vergadering die doorgaat in de maand januari

2- op beslissing van de Raad van Bestuur

3- wanneer minstens één vijfde van de leden er om vraagt.

De oproepingen tot de Algemene Vergaderingen gebeuren bij gewone brief of elke andere vorm van kennisgeving die door de wet wordt toegestaan, en dit ten minste acht dagen op voorhand. De oproeping bevat de dagorde, opgesteld door de Raad van Bestuur, die daarin ook de punten dient te vermelden waarover schriftelijk een verzoek werd ingediend door één of meer leden.

Art. 18. Om geldig samengesteld te zijn moeten op de Algemene Vergadering tenminste één derde van de leden vertegenwoordigd zijn. ingeval zij zal moeten besluiten over de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid of de wijziging van de statuten worden de door de wet opgelegde eisen nageleefd.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

º%

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Bij stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, gelden onthoudingen als tegenstem,

Indien de Vergadering niet het minimum quorum behaalt, dan wordt ten vroegste binnen de vijtien dagen een Buitengewone Algemene Vergadering bijeengeroepen. Deze Buitengewone Algemene Vergadering zal geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden. De belissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid, behoudens in geval van ontbinding of statutenwijziging in welk geval de door de wet voorgeschreven procedure zal worden nageleefd.

TITEL V.- Kennisgeving vande notulen en inzagerecht van de leden.

Art. 19. Van de Algemene Vergadering worden notulen opgesteld. Zij worden ondertekend door de Voorzitter, de secretaris of door een bestuurder. Een origineel wordt door de secretaris bewaard in een bijzonder register.

Art.20. Alle leden kunnen op de zetel van de Vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, alsmede alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI.- Begrotingen - Rekeningen - Controle

Art.21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na de goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich bij stemming uit over de ontlasting van de bestuurders,

De Jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken worden binnen de dertig dagen na goedkeuring door de Algemene Vergadering neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van Belgio.

TITEL VII.- Ontbinding - Vereffening

Art.22. Behoudens bij gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering besluiten tot ontbinding en dit op de wijze zoals bepaald door de wet.

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan ,de Rechtbank, een of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffenings voorwaarden.

Art.23. Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

TITEL VIII - Wijziging van de Raad van Bestuur

Volgende bestuursleden werden herkozen

Cuylaerts Jozef, bestuurder

Versart Aldo, bestuurder

Van der Aa Arthur, Voorzitter

Van Hoo Willy, secretaris-penningmeester

Volgende bestuurslid werd verkozen

Jean Glenisson, bestuurder

Malle, 18-01-2015

Arthur Van der Aa Willy Van Hoof

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ELAN SKEET CLUB

Adresse
ANTWERPSESTEENWEG 46 2390 MALLE

Code postal : 2390
Localité : MALLE
Commune : MALLE
Province : Anvers
Région : Région flamande