ENSO

Association sans but lucratif


Dénomination : ENSO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.752.151

Publication

14/11/2011
ÿþ MOD 2.2

l

E In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



bel IM II 1111 III III II II INII~ RECHTBANK KOOPHANDEL

a: +111]1919"

Bi

Sta

0 2 NOV, 2011



A N T WerRM E N







Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ENSO

0.840 .752.151

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sint-Rochusstraat 27 te 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1.De Winter Luc, wonende te Sint-Rochusstraat 27, 2000 Antwerpen en geboren te Wilrijk op 07/10/1966 2.Beerlandt Ann, wonende te Sint-Rochusstraat 27, 2000 Antwerpen en geboren te Merksem op 12/02/1971 3.0e Winter Karin, wonende te Bergsebaan 8, 2960 Brecht en geboren te Wilrijk op 01/04/1963

Allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,waarvan de statuten Overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. de volgende zijn:

Titel 1- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging heeft als naam ' ENSO' die steeds dient voorafgegaan of gevolgd te worden door de: woorden `vereniging zonder winstoogmerk 'of de afkorting "vzw"

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het arrondissement Antwerpen, Sint-Rochusstraat 27, 2000 Antwerpen. Hij kan te allen tijde door de algemene vergadering naar een andere plaats worden overgebracht.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Belgisch zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling.

Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren.

Tevens kan zij het algemeen management waarnemen van groepen, éénmansgroepen, multimediaverenigingen of ondernemingen dewelke een sociaal, cultureel of enig ander doel hebben.

Daartoe kan zij concerten, evenementen, optredens, en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren.

Zij kan eveneens optreden als uitgever van litteraire, muzikale en audiovisuele werken, in de vorm van partituren, boeken, CD, DVD of welke andere beeld- of geluidsdragers of welk medium ook. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.

Artikel 4.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel en direct of indirect de middelen of mogelijkheden verschaffen tot het realiseren van haar doel en tot het toelaten en financieren van haar werking. Zij kan tevens haar medewerking verlenen of belang stellen in een gelijkaardig doel als het hare.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij zal alle onroerende goederen, die tot de verwezenlijking van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in volle eigendom, hetzij in vruchtgebruik

Artikel 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alen tijde ontbonden worden en zulks overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Titel 2 : Leden

Artikel 6 :

De leden van de vereniging zijn personen die door hun medewerking tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging bijdragen.

De effectieve leden zijn dezen die door hun speciale interesse of werkzaamheid actief bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstelling der vereniging; zij alleen hebben stemrecht op de algemene vergadering en kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur; hun aantal zal nooit meer dan vijftig en nooit minder dan drie mogen bedragen.

Effectieve leden zijn diegenen wier naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijziging in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging der statuten.

Artikel 7:

Het aantal leden is onbeperkt

Artikel 8:

De aanneming van nieuwe effectieve leden dient te worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering, beslissend met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 9:

De leden kunnen zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken mits zij hun ontslag schriftelijk aan het bestuur ter kennis brengen. Zij kunnen op generlei wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en verliezen alle voordelen die zij als lid van de vereniging genoten.

Artikel 10:

De uitsluiting van een lid dient te worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering, beslissend met een meerderheid van twee derde der uitgebrachte stemmen en nadat het lid is opgeroepen om gehoord te worden. De stemming geschiedt geheim en de beslissing dient niet gemotiveerd; zij dient binnen de acht dagen door het bestuur aan de betrokkene ter kennis worden gebracht. De door hem voor het lopend jaar betaalde bijdrage blijft aan de vereniging verworven.

Hij kan op generlei wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en verliest alle voordelen die hij als lid van de vereniging genoot.

Artikel 11:

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden ingeschreven in het

ledenregister binnen acht dagen na de in kennisstelling.

Het register is samen met de notulen ter inzage beschikbaar voor alle leden, op de zetel van de vereniging

Titel III - Bestuur

Artikel 12:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, effectieve leden van de

vereniging.

De raad van bestuur is steeds kleiner dan de algemene vergadering.

Indien de algemene vergadering slechts 3 leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

Zij warden benoemd en hun mandaat kan te allen tijde worden herroepen door de algemene vergadering.

Hun mandaat duurt normaal zes jaar.

Uittredende bestuurders zijn terstond herkiesbaar.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Beide

laatstgenoemde mandaten kunnen door eenzelfde persoon bekleed worden.

De raad van bestuur kan ook één of meer ondervoorzitters aanstellen en het dagelijks bestuur van de

vereniging opdragen aan één of meer personen, zoals hierna verder wordt uiteengezet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13:

De raad van bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen en voorgezeten. De raad beslist bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter doorslaggevend.

De voorzitter is verplicht de raad van bestuur samen te roepen telkens als ten minste twee derde van de bestuurders hem daar schriftelijk om verzoeken.

Artikel 14:

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om alle handelingen zowel van bestuur als van beschikking te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vereniging, met uitzondering van die welke door deze statuten of door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 15:

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt waargenomen door een college, bestaande uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.

De voorzitter is meer in het bijzonder bevoegd voor de algemene leiding, de secretaris voor alle secretariaatsaangelegenheden en de penningmeester voor alle financiële verrichtingen.

De raad kan echter het dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen, leden of niet. Hun mandaat wordt omschreven bij hun aanstelling.

Daarenboven kan de raad voor een reeks welomschreven verrichtingen van dagelijks bestuur, zoals de kwijtschriften en ontvangstbewijzen voor het Bestuur van Posterijen, bank, spaarkas en dergelijke meer, alsmede voor de dagelijkse briefwisseling die van praktische aard is, en voor de leiding van het personeel, personeelsdocumenten, contracten en verbintenissen, volmachten verlenen aan directeurs, secretarissen of bedienden.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van voornoemde directeurs, secretarissen of bedienden en hun bevoegdheden, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad

Artikel 16:

Alle akten die de vereniging verbinden, evenals de volmachten die bij deze akten behoren, worden

behoudens bijzondere lastgeving, geldig ondertekend door twee bestuurders.

Behoudens bijzondere lastgeving wordt de vereniging ook in rechte vertegenwoordigd door twee

bestuurders.

Uittreksels bestemd om te worden voorgelegd, hetzij in rechte, hetzij elders, worden ondertekend door de

voorzitter en de secretaris

Artikel 17:

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een speciaal register ingeschreven, en bewaard op de zetel van de vereniging. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 18:

Aanstelling en ambtsbeëindiging van de bestuurders

De bestuurders worden verkozen en afgezet door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. De stemming moet echter uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad.

Titel IV - Algemene vergadering

Artikel 19:

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging, die ieder over één

stem beschikken. Een lid kan zich uitsluitend door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Een lid kan slechts houder zijn van één volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 20:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1) de wijziging der statuten,

2) de benoeming en de afzetting van bestuurders,

3) de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging,

4) de kwijting aan de bestuurders en commissarissen,

5) de goedkeuring van de begroting en rekeningen,

6) de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

7) de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

9) de goedkeuring van het huishoudelijk reglement,

10) alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 21:

Ieder jaar wordt één algemene vergadering van de leden gehouden op dag, uur en plaats door de raad van bestuur te bepalen binnen 6 maanden na het einde van het boekjaar.

Aan de goedkeuring van deze vergadering onderwerpt de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar en de begroting voor het volgende boekjaar. De algemene vergadering verleent na goedkeuring het bestuur vervolgens kwijting.

Artikel 22:

Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur samengeroepen worden telkens als het belang van de vereniging het vereist. De raad van bestuur is daartoe gehouden indien ten minste één vijfde van de leden daar schriftelijk om hebben verzocht.

Artikel 23:

De leden worden ten minste 8 dagen van tevoren bij gewone brief tot de vergadering uitgenodigd. Deze

uitnodiging vermeldt de agenda.

Artikel 24:

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid, door

de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan.

Artikel 25:

Behoudens het bepaalde in volgende alinea is de vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moge zijn. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vereniging doorslaggevend.

Voor de wijziging van het doel, de omvorming naar een vennootschap met sociaal oogmerk en de vrijwillige ontbinding van de vereniging is de aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derde van het aantal leden vereist. De beslissingen dienen genomen met een vier vijfde meerderheid.

De wijziging of ontbinding dient uitdrukkelijk vermeld te worden op de agenda bij de oproep.

Deze bepalingen doen geen afbreuk aan de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 , betreffende de uitsluiting van leden, de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging.

Artikel 26:

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen, ondertekend door de

voorzitter en de secretaris en in een speciaal register bewaard op de zetel van de vereniging.

Uittreksels bestemd om te worden voorgelegd hetzij in rechte, hetzij elders, worden ondertekend door de

voorzitter en de secretaris.

Artikel 27:

Indien de eerste algemene vergadering niet de vereiste twee derde leden telt, dient een tweede algemene vergadering bijeengeroepen, echter niet binnen de eerste 15 dagen volgend op de op de eerste vergadering. Deze vergadering kan ongeacht het aantal aanwezige leden, doch met de vereiste meerderheid geldig beslissen.

Artikel 28:

Leden die een bijzonder punt op de agenda van de vergadering wensen opgenomen te zien, moeten hiertoe

een verzoek richten tot de voorzitter, drie dagen voor de algemene vergadering.

MOI) 2.2

Luik B - Vervolg

Voort eibàucen aan het Belgisch Staatsblad

Titel V- Rekeningen en begrotingen

Artikel 29:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden

wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Het eerste boekjaar van de vereniging vangt aan bij het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en zal

eindigen op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

Titel VI - Ontbinding, vereffening

Artikel 30:

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt

hun bevoegdheid.

Artikel 31:

In geval van vrijwillige of gedwongen ontbinding zal de algemene vergadering door de vereffenaars worden samengeroepen, ten einde aan het patrimonium een bestemming te geven die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waartoe de vereniging werd opgericht; komt de algemene vergadering niet tot een besluit, dan zal de bestemming in dezelfde geest door de vereffenaars bepaald worden.

Artikel 32:

Voor al wat niet voorzien is in onderhavige statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002.

benoeming Raad van Bestuur

werden verkozen op de algemene vergadering van 21 oktober 2011 voor de termijn van 6 jaar

De Winter Luc, voornoemd sub 1, tot bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur; Beerlandt Ann, voornoemd sub 2, tot bestuurder en secretaris en penningmeester

Zij aanvaarden hun mandaat.

De Winter Luc Beerlandt Ann

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ENSO

Adresse
SINT-ROCHUSSTRAAT 27 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande