EQUI MASTERS

Association sans but lucratif


Dénomination : EQUI MASTERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.873.842

Publication

25/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Titel I.Naam, duur, maatschappelijke zetel en doel

Artikel 1.

De vereniging wordt  EQUI MASTERS V.Z.W. genoemd.

Artikel 2.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

Artikel 3.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Fazantendreef 81  2990 Wuustwezel. De

maatschappelijke zetel kan eventueel verplaatst worden door een beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 4.

De vereniging stelt zich tot doel:

§1 Het bevorderen, ondersteunen en het promoten van de beoefening van de paardensport in al haar vormen, door het organiseren van allerlei races en manifestaties en publiciteit daaromtrent, het begeleiden en coachen van teams en ruiters, het ter beschikking stellen van alle hiertoe nodige of nuttige uitrusting, materialen, terreinen, benodigdheden en installaties.

§2 Het inrichten van hippische activiteiten, wedstrijden, keuringen, jumpings, dressuur, military s, aangespannen rijden, shows en paraden, happenings en alle andere festiviteiten in verband met allerhande dieren, en het laten rijden van wedstrijden.

§3 De in- en export, de groot- en kleinhandel, het vervaardigen of laten vervaardigen en het vervoeren van alle producten en materialen en materieel, welke met voormelde activiteiten verband houden zoals onder meer maar niet uitsluitend veevoeders en onderhoudsproducten evenals alle materialen en materieel en paardenbenodigdheden, nodig voor het berijden, houden, verzorgen en bewaren van deze dieren.

§4 Het aantrekken van sponsorgelden en het verstrekken van geldelijke tegemoetkomingen in om het even welke vorm voor het verwezenlijken van voormelde activiteiten en nevenactiviteiten.

§5 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die noodzakelijk, aangewezen of nuttig zijn voor het verwezenlijken van dit maatschappelijk doel en mag daartoe alle nodige roerende en onroerende goederen huren, in gebruik nemen, verwerven, bezitten en/of vervreemden.

Titel II.Leden

Artikel 5.

Het ledenaantal is niet beperkt maar bedraagt ten minste drie leden. Deze leden zijn de ondergetekende stichters

Statuten VZW EQUI MASTERS

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Equi Masters

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Fazantendreef 81

*15303433*

Luik B

2990

België

0598873842

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Wuustwezel

Griffie

Neergelegd

23-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 6.

Ieder lid dat zich kandidaat stelt kan worden toegelaten bij eenvoudige meerderheid in de algemene vergadering.

Op de maatschappelijke zetel wordt een register van de statutaire leden gehouden.

Een toetredend lid dient hun kandidatuur schriftelijk in te dienen, geadresseerd aan de vereniging op het adres

van de maatschappelijke zetel.

Elk lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de staturen

vervat staan.

plus de later, overeenkomstig art. 6, te aanvaarden leden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a) de wijziging van de statuten

b) de benoeming en afzetting van de bestuurders

c) de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend

d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e) de goedkeuring van de begroting en van de rekening

f) de ontbinding van de vereniging

h) de uitsluiting van een lid

i) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

j) alle beslissingen die enige wet of de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering

Artikel 7.

§1 De raad van bestuur beslist zonder verhaal over de aanneming of uitsluiting van deze toegetreden leden en kan ook vrij hun lidgeld bepalen. De beslissing tot uitsluiting dient bij aangetekend schrijven kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene.

§2 De toegetreden leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door bij aangetekend schrijven hun ontslag aan te bieden gericht aan de raad van bestuur.

§3 Tot uitsluiting van een lid kan enkel worden overgegaan door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden stemmen.

§4 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten (ingeval van overlijden diens erfgenamen) heeft geen aanspraak op bezittingen of activa van welke aard ook van de vzw en kan geen teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen op welke juridische grond dan ook.

Artikel 8.

De vereniging kan toegetreden leden en ereleden aanwerven. De voormelde leden worden niet aanzien als

effectieve leden van de vereniging zonder winstoogmerk.

Titel III.De algemene vergadering

Artikel 9.

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging, doch met uitzondering van de toegereden

leden en de ereleden.

Artikel 11.

§1 Er zal jaarlijks, op de maatschappelijke zetel, een algemene vergadering gehouden worden op de dag en het uur bepaald door de raad van bestuur. Alle leden worden ertoe uitgenodigd bij gewone brief verzonden aan het laatste adres opgegeven door de leden. De leden zijn gehouden dit adres mee te delen aan de vzw en desgewenst van deze mededeling het bewijs voor te leggen in de vorm van een aangetekend schrijven of faxbericht aan een faxnummer bepaald door de raad van bestuur.

§2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeen geroepen worden op initiatief en verzoek van de raad van de bestuur of op verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging, hieronder niet begrepen de toegetreden of ereleden.

§3 De bijeenroeping geschiedt ten minste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief, zowel voor de gewone als buitengewone vergadering. De oproeping geschiedt aan het door de leden overeenkomstig §1 opgegeven adres en vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda van deze vergadering.

Artikel 12.

De algemene vergadering wordt steeds voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en in zijn afwezigheid door de ondervoorzitter en indien deze eveneens afwezig blijkt te zijn door diegene van de aanwezige bestuurders die op grond van de aan de vergadering voor te leggen identiteitskaart of paspoort bewijst de oudste te zijn. Bestuurders die hun identiteitskaart of paspoort op het ogenblik van het plaatsvinden van de vergadering niet kunnen voorleggen worden niet geacht het bewijs te leveren van hun leeftijd of van het feit dat zij eventueel de oudste zijn en kunnen dan ook de vergadering niet voorzitten.

Artikel 13.

Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

volmachtdrager, voorzien van een onderhandse en ondertekende machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één ander lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 14.

§1 De algemene vergadering kan uitsluitend rechtsgeldige besluiten nemen met betrekking tot die zaken en/of aangelegenheden die expliciet op de agenda vermeld staan.

§2 In de gewone gevallen kan de algemene vergadering rechtsgeldig beslissen met een eenvoudig meerderheid van stemmen (de helft plus één) van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met statutenwijziging(en), een uitsluiting van één of meerdere leden of vrijwillige ontbinding van de vzw, kunnen slechts rechtsgeldig genomen worden mits de voorwaarden bepaald in de Wet van 27 juni 1921 in acht genomen worden. Bij gelijkheid/staking van de stemmen is de stem van de Voorzitter van de vergadering beslissend.

§3 De notulen van de algemene vergadering worden opgetekend in een register en ondertekend door de voorzitter. Het verslag wordt aan alle leden toegezonden bij gewone brief, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de daaropvolgende algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Titel IV.Raad van bestuur

Artikel 15.

§1 De vereniging zal worden bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens 3 leden, te benoemen door de algemene vergadering.

§2 Om tot bestuurder te kunnen worden gekozen, moet men lid zijn van de vereniging dan wel een gemandateerde vertegenwoordigen van het lid, indien deze laatste een rechtspersoon zou zijn.

§3 Het mandaat van de bestuurders is kosteloos.

Artikel 16.

De bestuurders worden telkens verkozen voor onbepaalde duur.

Artikel 17.

De raad van bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris-penningmeester. In geval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste bestuurder indien de ondervoorzitter afwezig zou blijken te zijn.

Artikel 18.

§1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de vereniging op rechtsgeldige wijze, zonder enige bijkomende machtiging van de algemene vergadering. In alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, zonder uitzondering. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle gerechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van alle rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en/of beschikking, met inbegrip van vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het ontlenen van middelen of verstrekken van leningen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, of van het opheffen van hypotheken.

§2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 19.

§1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meerdere bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op iedere tijdstip herroepbaar.

§2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

Artikel 20.

De raad van bestuur vaardigt verder alle huishoudelijke regelementen uit die hij nodig acht.

Artikel 21.

§1 De raad van bestuur vergadert minstens 1 maal per jaar.

§2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, bij gewone brief, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda van vergadering.

§3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen, wanneer de helft van de bestuurders aanwezig blijkt te zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich wel laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken en de besluiten van de raad moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de bestuurders, aanwezig dan wel vertegenwoordigd.

§4 Van iedere vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag gemaakt ondertekend door de voorzitter en aan de bestuurders wordt bezorgd vooraf-gaandelijk aan het bijeenroepen van de volgende raad van bestuur.

Artikel 22.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Naam, alle voornamen, adres, geboortedatum en  plaats, rijksregisternummer van bestuurders:

a) De heer WUIJTS Maarten Germaine Roland F., geboren te Brasschaat op 7 juli 1992, wonende te 2990 Wuustwezel, Fazantendreef 81, rijksregister 92.07.07-429.81

b) De heer KENIS Sander Carry P., geboren te Turnhout op 22 september 1993, wonende te 2960 Sint-Lenaerts, Dokter De Brabanderelaan 45, rijksregister 93.09.22-105.87

c) De heer KENIS Pieter Joanna F., geboren te Turnhout op 1 oktober 1994, wonende te Beerse, Lage heide 1, rijksregister 94.10.01-297.68

d) De heer LAENEN Niels, geboren te Herentals op 15 november 1994, wonende te 2275 Poederlee, Heikant 115; rijksregister 94.11.15-319.21

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Titel V.Diversen

Artikel 23.

§1 Ieder boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december, met uitzondering van het jaar van oprichting dat loopt vanaf de oprichting tot en met 31 december van het jaar van oprichting.

§2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap en verantwoording afleggen over het beleid van het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening van het voorgaande jaar en maakt een begroting op voor het komende jaar. Beide (rekening en begroting) worden elk jaar en ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 24.

§1 over de ontbinding van de vereniging kan alleen worden beslist door de algemene vergadering op de wijze bepaald in de Wet.

§2 In geval van ontbinding van de vereniging, wordt het overblijvend actief in voorkomend geval, na het vereffenen van schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een VZW met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 25.

Alle zaken die nergens in deze staturen expliciet werden geregeld en omschreven, worden geregeld door de Wet

van 27 juni 1921.

De oprichters:

1. De heer WUIJTS Maarten Germaine Roland Franciscus, geboren te Brasschaat op 7 juli 1992, wonende te 2990 Wuustwezel, Fazantendreef 81, rijksregister 92.07.07-429.81

2. De heer KENIS Sander Carry P. , geboren te Turnhout op 22 september 1993, wonende te 2960 Sint-Lenaerts, Dokter De Brabanderelaan 45, rijksregister 93.09.22-105.87.

3. De heer KENIS Pieter Joanna F., geboren te Turnhout op 1 oktober 1994, wonende te Beerse, Lage heide 1, rijksregister 94.10.01-297.68

4. De heer LAENEN Niels, geboren te Herentals op 15 november 1994, wonende te 2275 Poederlee, Heikant 115; rijksregister 94.11.15-319.21

Initiële benoemingen

1. De heer WUIJTS Maarten Germaine Roland Franciscus, geboren te Brasschaat op 7 juli 1992, wonende te 2990 Wuustwezel, Fazantendreef 81, rijksregister 92.07.07-429.81

2. De heer KENIS Sander Carry P., geboren te Turnhout op 22 september 1993, wonende te 2960 Sint-Lenaerts, Dokter De Brabanderelaan 45, rijksregister 93.09.22-105.87

3. De heer KENIS Pieter Joanna F., geboren te Turnhout op 1 oktober 1994, wonende te Beerse, Lage heide 1, rijksregister 94.10.01-297.68

4. De heer LAENEN Niels, geboren te Herentals op 15 november 1994, wonende te 2275 Poederlee, Heikant 115, rijksregister 94.11.15-319.21

Voor de Raad van Bestuur werden als bestuurders aangesteld de oprichters, hogervermeld onder punt 1,2,3 en

4, met name:

Maarten Wuijts, hogervermeld

Sander Kenis, hogervermeld

Pieter Kenis, hogervermeld

Niels Laenen, hogervermeld

De bestuurders zullen hun mandaat uitoefenen overeenkomstig de statuten en de wettelijke voorschriften. Als dagelijks bestuurder wordt de heer Maarten Wuijts, hogervermeld, aangesteld, telkens voor een periode van 1 kalanderjaar, stilzwijgend te verlengen tot herroeping van zijn mandaat als dagelijks bestuurder door de Raad van Bestuur, c.q. de algemene vergadering, bij unanimiteit van de stemmen.

Coordonnées
EQUI MASTERS

Adresse
FAZANTENDREEF 81 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande