EUROGROUPE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : EUROGROUPE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 632.736.938

Publication

06/07/2015
ÿþ Mai Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1111

*15095724*

.1" " " " " " " " " " ...ni.il.11,

Ondememingsnr : Co '3% C:/1?)

Benaming

(voluit) : "EUROGROUPE S.A." (verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 2500 Lier, Kalkovenstraat 2A (volledig adres)

Onderwerp akte : BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING - STATUTENWIJZIGING. _ op r i c h t g n g

Uit een akte verleden voor Notaris Jan Verreth te Lier op 3 juni 2015, blijkt dat de buitengewone algemene

vergadering van de hogergenoemde vennootschap volgende besluiten heeft genomen:

Eerste Besluit

Op heden, voorafgaand aan deze vergadering, heeft de buitengewone algemene vergadering der

aandeelhouders bij proces-verbaal gesloten door notaris Jean Seckler, te Junglinster (Groot Hertogdom Luxemburg), beslist om de maatschappelijke zetel, de administratieve zetel en de zetel van de werkelijke leiding van de vennootschap te verplaatsen naar België, meer bepaald naar 2500 Lier, Kalkovenstraat 2A, alsmede om de vennootschap de Belgische nationaliteit te doen aannemen zonder dat evenwel de wijziging van de nationaliteit en de verplaatsing van de zetel wettelijk noch fiscaal aanleiding geeft tot de vorming van een nieuwe entiteit.

Met het oog op de regularisatie van de vennootschap ingevolge het besluit van de aandeelhouders om de maatschappelijke zetel, de administratieve zetel en de zetel van de werkelijke leiding te verplaatsen naar België, heeft de buitengewone algemene vergadering ondergetekende notaris verzocht om over te gaan tot de vaststelling en de bekendmaking van de statuten van de vennootschap.

Met het oog daarop heeft de buitengewone algemene vergadering mij een afschrift overgemaakt van hoger vermelde akte van zetelverplaatsing verleden voor voornoemde notaris Jean SECKLER te Junglinster (Groot Hertogdom Luxemburg), waarin het besluit tot verplaatsing van de zetel werd goedgekeurd.

De vergadering bekrachtigt de genomen besluiten. De vergadering bekrachtigt verder dat de vennootschap aldus sedertdien onderworpen is aan het Belgisch recht in toepassing van artikel 56 van het Wetboek van Vennootschappen alsmede dat de vennootschap dient te worden gelijkgesteld met een naamloze vennootschap naar Belgisch recht, zijnde de vennootschapsvorm die het nauwst aanleunt bij de naamloze vennootschap naar Luxemburgs recht.

Tweede Besluit

a) De vergadering besluit om een nieuwe tekst van statuten aan te nemen om deze volledig in

overeenstemming te brengen met de Belgische wetgeving, hierbij onder andere rekening houdende met de rechtsvorm, de naam, de zetel, het doel, de duur, het geplaatste en gestorte kapitaal, het bestuur, de vertegenwoordiging, de jaarvergadering, boekjaar, vermeld in de statuten van de vennootschap op het ogenblik van het verlijden van de voormelde akte zetelverplaatsing gesloten door voornoemde notaris Jean SECKLER. De nieuwe statuten luiden zoals hierna vernield.

b) Wat betreft de wijziging van het doel bespreekt de vergadering het verslag van de raad van bestuur, aan welk verslag in bijlage een staat van actief en passief is gehecht die is opgemaakt op 31 maart 2015 en besluit de huidige tekst van het doel integraal te schrappen en te vervangen door de volgende tekst:

'De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland:

- Het nemen, verwerven, bevorderen en beheren van belangen en participaties in aile commerciële en niet-commerciële, industriële en financiële ondernemingen en vennootschappen, zowel binnenlandse als

Op de laatste ble. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

.11;.'~t buitenlandse, alsook het verwerven, door inschrijving of aankoop, voor eigen rekening of voor rekening van derden, van aandelen, obligaties en andere effecten, kasbons of andere roerende waarden, van welke vomi ook, van Belgische of buitenlandse bestaande of nog op te richten vennootschappen; evenals het verwerven, exploiteren en vervreemden van brevetten en andere intellectuele rechten.

" - De vennootschap kan om het even welke management-, organisatie- of bestuursopdracht aanvaarden en in het raam van de uitvoering ervan alle activiteiten stellen, welke hiervoor noodzakelijk zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2015 - Annexes du Moniteur belge - De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar vennootschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen verwerven bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen,

Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of hun aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

- De vennootschap mag alle operaties verwezenlijken welke ook de natuur of het karakter ervan weze die rechtstreeks of onrechtstreeks de ontwikkeling van haar doel vergemakkelijkt.

Zij doet deze operaties hetzij voor eigen rekening en in haar naam hetzij voor rekening van derden of in naam van derden, of in deelneming met deze laatste,

De vennootschap heeft eveneens tot doel:

- Het beheren van allerhande patrimonia, samengesteld uit onroerende goederen of zakelijke rechten daarop, in België of in het buitenland en roerende goederen bestaande uit lichamelijke of onlichamelijke roerende goederen.

Het valoriseren en instandhouden van deze patrimonia vooral door beheersdaden en het verstrekken van raad en advies in de ruimste zin der maatschappelijke behoeften.

Beheer wordt in die zin verstaan dat aankoop en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer gunstige samenstelling van deze patrimonia. Daartoe mag zij alle onroerende, roerende en financiële handelingen verrichten, zoals onder meer aankopen (in volle eigendom, vruchtgebruik of naakte eigendom) en verkopen van roerende en onroerende goederen, het verstrekken van leningen, onroerende goederen uitrusten, opschikken, verbouwen, huren, verhuren, in erfpacht of gebruik nemen of geven en alle mogelijke onroerende handelingen in de meest brede zin van het woord alsmede aankopen, te gelde maken en beleggen ln effecten en alle andere waarde elementen."

c) de vergadering besluit de vennootschap te laten bestaan voor onbepaalde duur.

d) de vergadering besluit de nominale waarde van de aandelen af te schaffen en te vervangen door fractiewaarde,

e) de vergadering besluit het boekjaar te verkorten zodat dit zal eindigen op 31 december 2015. Het nieuwe boellaar zal dan [open van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Aansluitend besluit de vergadering de datum van de jaarvergadering eveneens te wijzigen, zodat deze voortaan zal gehouden worden op de 15e van de maand april om zeventien uur.

f) Rekening gehouden met de genomen besluiten luidt de tekst van de statuten voortaan als volgt:

Naam: "EUROGROl1PE S.A.".

Rechtsvorm: naamloze vennootschap.

Zetel: 2500 Lier, Kalkovenstraat 2A,

Doel:

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland:

Het nemen, verwerven, bevorderen en beheren van belangen en participaties in alle commerciële en niet-commerciële, industriële en financiële ondernemingen en vennootschappen, zowel binnenlandse als buitenlandse, alsook het verwerven, door inschrijving of aankoop, voor eigen rekening of voor rekening van derden, van aandelen, obligaties en andere effecten, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse bestaande of nog op te richten vennootschappen; evenals het verwerven, exploiteren en vervreemden van brevetten en andere intellectuele rechten.

- De vennootschap kan om het even welke management-, organisatie- of bestuursopdracht aanvaarden en in het raam van de uitvoering ervan alle activiteiten stellen, welke hiervoor noodzakelijk zijn.

- De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rëchtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar vennootschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen verwerven bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of hun aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

-- De vennootschap mag alle operaties verwezenlijken welke ook de natuur of het karakter ervan weze die rechtstreeks of onrechtstreeks de ontwikkeling van haar doel vergemakkelijkt.

Zij doet deze operaties hetzij voor eigen rekening en in haar naam hetzij voor rekening van derden of in naam van derden, of in deelneming met deze laatste,

De vennootschap heeft eveneens tot doel:

- Het beheren van allerhande patrimonia, samengesteld uit onroerende goederen of zakelijke rechten daarop, in België of in het buitenland en roerende goederen bestaande uit lichamelijke of onlichamelijke roerende goederen,

Het valoriseren en instandhouden van deze patrimonia vooral door beheersdaden en het verstrekken van raad en advies in de ruimste zin der maatschappelijke behoeften.

Beheer wordt in die zin verstaan dat aankoop en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer gunstige samenstelling van deze patrimonia. Daartoe mag zij alle onroerende, roerende en financiële handelingen verrichten, zoals onder meer aankopen (in voile eigendom, vruchtgebruik of naakte eigendom) en verkopen van roerende en onroerende goederen, het verstrekken van leningen, onroerende goederen uitrusten, opschikken, verbouwen, huren, verhuren, in erfpacht of gebruik nemen of geven en alle mogelijke onroerende handelingen in de meest brede zin van het woord alsmede aankopen, te gelde maken en beleggen in effecten en alle andere waarde elementen.

Duur: Onbepaald.

Kapitaal: Het geplaatste kapitaal bedraagt vijfhonderd en twaalfduizend vijfhonderd euro (512.500,00 @) verdeeld in twintigduizend vijfhonderd (20.500) aandelen op naam, zonder vermelde waarde, die elk één/twintigduizend vijfhonderdste (1f20.5005 e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Deze aandelen zijn stemgerechtigd.

Met naleving van de door de wet bepaalde voorwaarden kan de vennootschap eigen aandelen verkrijgen. Bestuur:

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van tenminste drie leden, verkozen voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van de aandeelhouders, Hun aanstelling is ten alle tijde herroepbaar.

Aftredende bestuurders zijn steeds herverkiesbaar,

De functie van de niet-herkozen uittredende bestuurders eindigt onmiddellijk na de algemene vergadering die in de nieuwe verkiezing heeft voorzien,

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. De statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, houdt van rechtswege op gevolg te hebben tot de raad van bestuur opnieuw uit tenminste drie leden bestaat.

Indien een plaats van bestuurder openvalt wegens overlijden, ontslag of om een andere oorzaak, kunnen de overige bestuurders voorlopig in de vacature voorzien,

In dat geval zal de algemene vergadering tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst tot een definitieve verkiezing overgaan.

Een bestuurder die wordt verkozen ter vervanging van een bestuurder wiens termijn niet was voltooid, beëindigt deze termijn.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en eventueel één of meer ondervoorzitters en titularissen van andere functies, De raad van bestuur kiest zijn secretaris, die geen bestuurder hoeft te zijn, De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van haar voorzitter, en bij afwezigheid van deze laatste door een bestuurder aangeduid door zijn collega's, telkenmale de belangen van de vennootschap het vereisen, of telkenmale minstens twee bestuurders erom verzoeken.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats in de oproepingsbrief aangeduid,

Ieder bestuurder die verhinderd is, kan, per brief of zelfs door middel van een telegram, telex, telefax of e-mailbericht, dat binnen de achtenveertig uur schriftelijk wordt bevestigd, een ander lid van de raad machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

Geen enkele bestuurder mag aldus meer dan één lid vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De voorzitter of bij diens afwezigheid of ontstentenis de ondervoorzitter of een door zijn collega's aangewezen

bestuurder zit de vergadering voor.

Voor het overige kan de raad van bestuur zelf alle regelingen treffen voor een doelmatige werking.

De raad van bestuur mag niet geldig beraadslagen en beslissen dan over de punten op de agenda, en voor

zover ten minste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, behoudens ingeval van overmacht,

onlusten en rampen.

De raad zal geldig kunnen beraadslagen over de punten die niet op de agenda staan, indien alle bestuurders

aanwezig zijn.

De beslissingen van de raad van bestuur worden bij gewone meerderheid van de stemmen genomen. Ingeval

van staking van stemmen zal de stem van de bestuurder die de vergadering voorzit doorslaggevend zijn.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in verslagschriften getekend door ten minste

de meerderheid van de aanwezige leden.

Deze verslagschriften worden overgeschreven of ingebonden in een bijzonder register.

De kopies of uittreksels voor te leggen in gerechtszaken of elders worden getekend door de voorzitter, of door

twee bestuurders, of door de gedelegeerd bestuurder.

De raad van bestuur is bevoegd om alle daden te verrichten die noodzakelijk of nuttig zijn tot de verwezenlijking

van het doel ter uitzondering van deze daden die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsmede de vertegenwoordiging van de

vennootschap in verband met dit bestuur, toevertrouwen:

- hetzij, aan één of meerdere van zijn leden, die dan de titel voeren van gedelegeerd bestuurder;

- hetzij aan één of meerdere directeuren, al dan niet leden van de raad van bestuur;

-. heizij aan een directiecomité of aan een bestendig comité waarvan de leden al dan niet bestuurders zijn.

De raad van bestuur mag gebruik maken van één of meerdere van deze mogelijkheden,

De raad kan eveneens bijzondere machten verlenen aan alle mandatarissen.

De raad bepaalt de bevoegdheden en de bezoldiging aan te rekenen op de algemene kosten, van de personen

aan wie zij delegaties toekent.

De raad mag hen ten allen tijde ontslaan.

ongeacht de bijzondere delegaties toegekend door de raad van bestuur, worden alle akten, zelfs authentieke

akten, geldig getekend door twee bestuurders, waarvan de gedelegeerd bestuurder, of door één gedelegeerd

bestuurder alleen, die zich in geen geval tegenover derden moet verantwoorden van een voorafgaande

beslissing van de raad van bestuur.

De bijzondere mandatarissen vertegenwoordigen geldig de vennootschap binnen de grenzen van hun mandaat.

De gerechtelijke acties, zowel als eiser dan als verweerder, worden ingeleid en gevolgd in naam van de

vennootschap, door de voorzitter of door twee bestuurders of door de gedelegeerd bestuurder.

Aan de bestuurders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging worden

toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt

van de algemene kosten van de vennootschap.

De algemene vergadering kan aan de bestuurders toestaan om tijdens het lopende boekjaar voorschotten op

hun bezoldigingen op te nemen van de vennootschap.

Bovendien kan de algemene vergadering hun tantièmes toekennen, te nemen uit de beschikbare winsten van

het boekjaar.

De vennootschap staat onder het toezicht van de vennoten. Elke vennoot heeft een recht van toezicht op en

onderzoek van de verrichtingen. Voor zover door de wet vereist zal de algemene vergadering één of meer

commissarissen benoemen en hun vergoeding vaststellen. De commissarissen worden benoemd voor een

hernieuwbare termijn van drie jaar.

Algemene vergadering: de vijftiende (15) van de maand april om zeventien uur (17.00u) op de plaats in de

oproepingen bepaald.

Indien die dag een wettige feestdag is zal de vergadering plaats hebben de eerstvolgende werkdag.

Boekjaar: begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Winstverdeling:

De nettowinst wordt als volgt verdeeld:

1. ten minste vijf ten honderd wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat die één tiende van het kapitaal bedraagt.

2. De algemene vergadering beslist over de bestemming te geven aan het saldo,

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

3, Indien er aandelen zonder stemrecht gecreëerd worden, en voor zover het aantal aandelen zonder stemrecht niet méér dan één/derde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen of vertegenwoordigd hebben, geven zij recht op een preferent en opvorderbaar dividend, waarvan het bedrag zal vastgesteld worden door de buitengewone algemene vergadering die deze aandelen zonder stemrecht zal creëren.

Deze aandelen zonder stemrecht hebben eveneens recht op de uitkering van het winstoverschot dat niet lager mag zijn dan dat van het winstoverschot van de aandelen met stemrecht.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 617 Wetboek Vennootschappen.

Derde Besluit

Bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering gehouden voor notaris Jean SECKLER, voormeld op

heden werd:

- kennis genomen van het ontslag als bestuurder van Monique JUNCKER, mevrouw Valérie BERNS en

mevrouw Astrid BETZ, en werd hen kwijting verleend voor het uitoefenen van hun mandaat;

- kennis genomen van het ontslag als commissaris door de S.à.r.i. Comcolux;

- het nieuwe aantal bestuurders op twee (2) bepaald, en werden benoemd tot bestuurder, de heer VAN DEN

EYNDE Jozef en mevrouw Lea IMANTS, beiden voornoemd.

- bepaald dat de functie van bestuurder onbezoldigd is.

De vergadering bekrachtigt deze besluiten zodat de raad van bestuur voortaan bestaat uit 2 personen, te weten

de heer VAN PEN EYNDE Jozef en mevrouw IMANTS Lea, beiden voornoemd, die thans voor zoveel ais nodig

nogmaals verklaren hun functie te aanvaarden en verklaren dat zij niet getroffen worden door enige maatregel

die zich tegen die benoeming zou verzetten.

Vierde Besluit

De vergadering geeft de raad van bestuur de opdracht om over te gaan tot het uitvoeren van de hiervoor

genomen besluiten.

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Onmiddellijk na de algemene vergadering zijn de heer VAN DEN EYNDE Jozef en mevrouw IMANTS Lea,

beiden voornoemd, bijeengekomen in een vergadering van de raad van bestuur.

De raad beslist vervolgens:

a)Om te verkiezen tot voorzitter van de raad van bestuur: de heer VAN DEN EYNDE Jozef b) Om te benoemen tot gedelegeerd bestuurder: de heer VAN DEN EYNDE Jozef en mevrouw IMANTS Lea,

beiden voornoemd.

Zij kunnen ieder afzonderlijk optreden.

Volmacht

Ter vervulling van de formaliteiten bij de administraties van het handelsregister en van de Belasting over de

Toegevoegde Waarde, wordt bij deze door de gedelegeerde bestuurder, volmacht verleend aan SWINNEN Kristof & Partners BVBA te 2500 Lier, Aarschotsesteenweg 232B.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL.

DE NOTARIS.

Hierbij wordt neergelegd:

1° Afschrift akte van 3 juni 2015.

2° Uittreksel.

04/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 24.06.2016 16229-0426-010

Coordonnées
EUROGROUPE

Adresse
KALKOVENSTRAAT 2A 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande