EUROPA UOMO

Divers


Dénomination : EUROPA UOMO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 556.724.867

Publication

30/07/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ber

Be Sta

Rechtbank ven koophandel Antwerpen

18 JULI Mit

afdeling Antwerpen

Cr -Me

111,!!),Ell

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : Europa Uomo

(yerKort): Ellomo

Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Lange Gasthuisstraat 35-37, 2000 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Oprichting

London 13 Juni 2014

Ondergetekenden:

Austria: Austria: "Selbsthilfe Prostatakrebs" (Büchler Ekkehard Franz)

met zetel te: Obere Augartenstrasse 26-28, 1020 Vienne - Austria;

Belgium: "US TO01 Belgium" (Van daele Hendrik Jan)

met zetel te: Lange Gasthuisstraat 35-37, 2000 Antwerpen - Belgium;

Czech Republic: "Europa Uomo CZ" (Pacik Dauber)

met zetel te: University of Brno, Jihlavske 20, 62500 Bmo  Czech Republic;

Denmark: "PRO PA" (Bij volmacht door Celle Waller - Sweden)

met zetel te: Elreorevej 20, 4000 Roskilde - Denmark;

Finland: "PROPO" (Tavio hiannu)

met zetel te: Saukonpaadenranta 2, 00180 Helsinki - Finland;

France: "ANAMACaP" (Arnold Christian)

met zetel te: Avenue Poincare' 17, 57400 Sarrebourg - France;

Germany: "Bundesverband Prostatakrebs Selbsthilfe E.V." (Carl Ernst-Guenther) met zetel te: Jenaer Str. 54, 35415 Pohlheim  Germany;

Ireland: "Men against Cancer" (Brennan Frank)

met zetel te: Killiney Road, Killiney, Dublin  Ireland;

Italy: "Europa Uomo ltaly" (Duncan Malcolm Galloway)

met zetel te: Viale Beatrice d'Este 37, 20122 Milano - Italy;

Norway: "PROFO Norway" (Sjoholt Nils Petter)

met zetel te: Postboks 4 Sentrum, 0101 Oslo - Norway;

Pa land: "Gladiator" (Wiodarczyk Tadeusz Franciszek)

met zetel te: ul. Marymoncka 35 lok.185, 01-868 Warsaw  Poland;

Portugal: "Associaçâo Portuguesa dos Doentes da Prôstata (APD Prostate)" (Couceiro da Cruz Domingos

Joaquim Albert())

met zetel te: Rua Cidade do Lobito, Lote 273, R/C Eso., Olivais Sul 1800-088 Lisboa Portugal;

Slovak Republic: "Europa Uomo Slovakia" (Koprda Vasil)

met zetel te: Bohrova 5, 851 01 Bratislava, Slovak Republic;

y _ y y , f . 69 " I 'S ^ a -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

Spain; "FEFOC" (Valverde Lior Elias)

met zetel te: C/ Enric Granados 111, 2°, 2a, 08008 Barcelona - Spain;

Sweden: "Prostatacancerfdrbundet (PCF)" (Waller Carl Johan)

met zetel te: Barks vâg 14, SE 170/73 Solna Sweden;

Switserland: "Europa Uomo Switserland" (Max Lippuner)

met zetel Frelenwilerstrasse 21,5420 Ehrendingen Switserland

The Netherlands: "ProstaatKankerStichting.nl(PKS)" (Janssen Willy Philippes Johan) met zetel te: Postbus 8152, 3503 RD Utrecht  the Netherlands;

United Kingdom: "Prostate Cancer Support Federation" (Mastris Kyriakos Menicon) met zetel te: Apt.6 Park Hall, 5 Park Road, Buxton, Derbyshire, SK17 6SH - United Kingdom.

Bijeen in vergadering op 13 juni 2014, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten wearvan zij de statuten als volgt voorstellen:

STATUTEN

EUROPA UOMO

Vereniging Zonder Winstoogmerk

Hoofdstuk I.- Rechtsvorm naam-zetel-doel-duur.

Art 1 Rechtsvorm - naam

Hierbij wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht genaamd "Europa Uomo', ook genaamd "de Europese coalitie tegen prostaatkanker", "EUomo", Coalitie of nog "European Prostate Cancer Coalition".

De vereniging valt onder de bepaling van de Belgische wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, hierna de vzw-wet genoemd.

Art 2 Zetel

De zetel van Europa Uomo, de vereniging, is gevestigd in de Lange Gasthuisstraat 36-37, 2000 Antwerpen, gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De Raad van Bestuur kan administratieve zetels of bijkantoren openen wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan.

Art 3 Doel en activiteiten

De voornaamste aandachtspunten van Europa Uomo zijn prostaatkanker en prostaatgerelateerde

aandoeningen.

Europe Uomo stelt zich tot doel ondersteuning en solidariteit te geven aan mannen met prostaatkanker en hun families in heel Europe. Door op te roepen tot betere informatie en bekendheid bij openbare en gezondheidsoperatoren rond prostaatkanker, zijn preventie en behandeling. Door het verhogen van de algemene bewustwording van het belang van deze ziekte en het bevorderen van gezamenlijke inzet rond onderzoek, preventie, vroegtijdige diagnose en behandelingen.

Europa Uomo zal initiatieven bevorderen om een aangepaste prioriteit te geven aan prostaataandoeningen in het algemeen en prostaatkanker in het bijzonder, in het kader van de Europese gezondheidsproblematiek, rekening houdend met de culturele verschillen tussen de landen.

Dergelijke doelstellingen zullen ook worden nagestreefd door het organiseren van internationale campagnes op Europees niveau, via conferenties, publicaties van tijdschriften, en ander informatief materiaal, onderzoek, uitwisselingen en seminars.

Europa Uomo kan deelnemen aan eender welk debat of activiteiten op Europees en internationaal niveau over eender welke aangelegenheid waarbij patiënten betrokken zijn, hun behandelingen en rechten, om hierover standpunten in te nemen en deze te communiceren aan de aangewezen partijen. Zodanig kan Europa Uomo deelnemen aan eender welke multi-stakeholder organisatie om de positie van haar leden te verdedigen zonder zijn onafhankelijkheid op te geven. Europa Uomo kan ook lid worden van andere Europese en internationale organisaties.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Europa Uomo zal ook zijn leden, actief binnen hun nationale grenzen, bijstaan om dezelfde uitstraling en bewustzijn te bekomen door het organiseren van advocacy opleiding en het aanbieden van basis informatieve hulpmiddelen (brochures, materiaal voor een website, etc.) dat gebruikt kan worden door de leden.

Europa Uomo zal de levenskwaliteit van prostaatpatiënten en hun families promoten, en zal hierbij alle mogelijke middelen inzetten.

Europa Uorno kan activa van welke aard ook verwerven en overeenkomsten sluiten, met inbegrip van commerciële contracten, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het realiseren van Europa Uomo's doelstellingen.

Art 4 Duur

De vereniging is opgericht voor een onbeperkte duur

Hoofdstuk II.- Lidmaatschap.

Art 5 Leden

De vereniging bestaat uit 2 soorten leden : de werkelijke-volwaardige leden en toegetreden leden. Binnen de toegetreden leden onderscheidt men verder de geassocieerde leden, de steunende leden en de ereleden. Er zijn minstens 3 werkelijke-volwaardige leden met alle rechten zoals omschreven voor de 'leden' in de VZW Wet, De stichters zijn de eerste werkelijke-volwaardige leden. Werkelijke-volwaardige leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en deze statuten worden beschreven Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht

Lidmaatschap van Europa Uomo is open voor organisaties:

In het algemeen, patiëntenverenigingen die lid willen worden van Europa Uomo kunnen niet dezelfde naam

[Europa Uomo] gebruiken tenzij deze gevolgd wordt door een verwijzing naar een locatie zoals een land,

5a Werkelijke - volwaardige leden

Onafhankelijke door patiënten geleide prostaatkankerzelfhulpgroepen (met een bestuursorgaan bestaande uit een meerderheid van patiënten) die de doelstellingen van Europa Uomo onderschrijven en beschikken over volledige administratieve en organisatorische vrijheid en autonomie, kunnen volwaardig lidmaatschap aanvragen. Ledenorganisaties zijn vrij om deze te organiseren in overeenstemming met de wetten en praktische mogelijkheden van hun land.

5b Toegetreden leden - geassocieerde leden

Vrij gevestigde patiëntgeleide patiëntengroepen [met een bestuursorgaan bestaande uit een meerderheid van patiënten] die te maken hebben met de patiënten-ondersteuning in het algemeen en de problemen bij kanker in het bijzonder en die de doelstellingen van Europa Uomo onderschrijven, terwijl ze genieten van volledige administratieve en organisatorische vrijheid en autonomie, mogen zich kandidaat stellen als geassocieerde leden. Geassocieerde ledenorganisaties zijn volledig vrij om hun vereniging te organiseren in overeenstemming met de juridische en praktische mogelijkheden van hun land.

5c Toegetreden leden - steunende leden

Organisaties die de doelstellingen van Europa Uomo onderschrijven en volledige administratieve en organisatorische vrijheid en autonomie hebben mogen zich kandidaat stellen als steunende leden. Steunend lidmaatschap kan ook aangeboden worden aan organisaties die Europa Uomo helpen zijn doelstellingen te realiseren.

5d Toegetreden leden - ereleden

Aan individuele personen kan erelidmaatschap aangeboden worden als beloning voor bewezen diensten

aan Europa Uomo.

Art 6 Lidmaatschap, aanvaarding, uitsluiting, ontslag

Elke organisatie die lidmaatschap wil aanvragen, zoals onder 5a, 5b of 5c, dient een aanvraag tot lidmaatschap in te dienen bij het secretariaat van Europa Uomo. Bij deze aanvraag moet het kandidaat-lid

alle nodige informatie (statuten, samenstelling bestuur, begroting, werkingsverslag van het vorige jaar en

financieringsbronnen) voorleggen zodat de Raad van Bestuur van Europa Uomo het in aanmerking komen van de kandidaat kan beoordelen. Op basis van de overweging van de aanvraag, zal de Raad van Bestuur een voorstel voorleggen aan de volgende Algemene Vergadering, waar een meerderheid van stemmen zal besluiten over de aanvraag.

Wanneer een aanvraag om "Werkelijk  volwaardig" lidmaatschap niet wordt geaccepteerd, kan de aanvrager, naar oordeel van de Algemene Vergadering, "Toegetreden - geassocieerd lidmaatschap" aangeboden worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Op de Algemene Vergaderingen van Europe Uomo kunnen alleen de "Werkelijke volwaardige" leden stemmen op volgende voorwaarden:

" Voor elk land met minstens één "Werkelijk  volwaardig" lid is er één stem

" Als er meer dan één "Werkelijk  volwaardig" lid is per land, moeten die onderling beslissen wie hun nationale stem heeft.

" Als de "Werkelijke volwaardige" leden van een land niet bij meerderheid kunnen beslissen wie zal stemmen, zullen zij hun nationale stem voor de volgende Algemene Vergadering niet kunnen gebruiken.

" Een "Werkelijk volwaardig" stemgerechtigd lid zal benoemd worden voor elke Algemene Vergadering.

Kandidaten voor "Toegetreden" - steunende leden en ereleden kunnen door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgesteld worden die bij gewone meerderheid zal beslissen over de kandidatuur van deze leden.

Lidmaatschap gaat in na een positieve beslissing van de Algemene Vergadering, met inachtneming van de bepalingen van artikel 6 van de statuten.

Alle leden mogen deelnemen aan de Algemene Vergaderingen, maar enkel één "Werkelijk - volwaardig lid" [de stemgerechtigde zoals omschreven in dit artikel] per land mag stemmen en alle anderen mogen aanwezig zijn als waarnemers en mogen hun opinies en advies geven.

Elke aangesloten organisatie kan haar ontslag indienen door een aangetekende brief te sturen aan het secretariaat van Europe Uomo met een kopie van het besluit daartoe, beide ondertekend door zowel de voorzitter/president ais zijn secretaris. Elk ontslag zal op de volgende algemene vergadering gemeld worden.

Lidmaatschap kan beëindigd worden door beslissing van de Algemene Vergadering voor het niet nakomen van de criteria voor actief lidmaatschap. Een dergelijke beëindiging moet een correcte en eerlijke procedures volgen.

"Werkelijke votwaardige" en "toegetreden  geassocieerde" leden zullen uitgenodigd worden om elke 3 jaar documenten in te dienen die bewijzen dat ze nog steeds voldoen aan de criteria voor het lidmaatschap.

Art 7 Jaarlijks lidgeld

De Algemene Vergadering zal beslissen over het jaarlijks lidgeld per ledencategorie aan de hand van een voorstel van de Raad van Bestuur deze bijdrage zal maximaal ¬ 100,00 bedragen,

De Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering een vrijstelling van lidgeld aanbevelen voor nieuwe leden deze vrijstelling kan niet meer dan drie jaar duren.

Hoofdstuk Ili.- Algemene vergadering.

Art 8 De Algemene Vergadering

8.1 Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De volgende bevoegdheden zijn exclusief voor de Algemene Vergadering:

a] Het wijzigen van de statuten

b] De aanstelling van de Raad van Bestuur door verkiezing en, indien van toepassing, commissarissen

c] Goedkeuring van de begroting en de jaarrekening

d] Kwijting aan de bestuurders en, eventueel, de commissarissen

e] Ontbinden van Europa Uomo door eigen beslissing

f] Aanvaarding of uitsluiting van een lid

g] Aanvaarding van huisregels of een huishoudelijk reglement en hun wijzigingen

8.2 Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van Europa Uomo. Zoals uiteengezet In art. 5 en art. 6 van deze statuten, zullen de "werkelijke-volwaardige leden" van elk land vooraf beslissen over de afgevaardigde die het stemrecht voor hun land zal uitoefenen. Deze afgevaardigde wordt het 'Werkelijke  stemgerechtigde lid" genoemd.

De stemgerechtigde zal verklaren dat hij/zij geen belangenconflict heeft met een punt op de agenda. Mocht er toch een belangenconflict zijn, dan zal de afgevaardigde de vergadering verlaten tijdens de beraadslagingen en het stemmen van deze agendapunten waarover hij of zij een belangenconflict verklaard heeft.

8.3 Vergadering en uitnodiging

De Algemene Vergadering komt bijeen in plenaire (voltallige) zittingen; alleen stemgerechtigde

afgevaardigden, één per land, kunnen deelnemen aan de stemmingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering, voorgezeten door de Voorzitter van Europe Uomo, komt minstens eenmaal per jaar bijeen. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door een uitnodiging per brief, fax, tekstboodschap (sms) of e-mail tenminste 30 dagen voor de datum van de vergadering.

8.4 Stemming, beslissingen

Het quorum voor een gewone Algemene Vergadering is vijftig procent (50%) van de vertegenwoordigde landen in Europa Uomo plus één. Stemming bij volmacht is toegelaten door een gewone brief, fax of e-mail aan net secretariaat. Geen enkele stemgerechtigde gedelegeerde mag meer dan één volmacht hebben.

Wordt het quorum niet bereikt, dan zal een tweede gewone Vergadering worden bijeengeroepen overeenkomstig art.8.3 en deze zef rechtsgeldig zijn ongeacht het aantal stemgerechtigde afgevaardigden aanwezig of vertegenwoordigd.

Alleen werkelijke stemgerechtigde afgevaardigden mogen optreden als volmachtdragers en mogen niet meer dan één volmacht hebben.

De leden van de Raad van Bestuur hebben geen stemrecht.

Aile besluiten worden genomen met een gewone meerderheid, tenzij anders bepaald in deze statuten en de vzw-wet. De besluiten worden opgetekend in een verslag ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris van Europa Uomo en bijgehouden op de maatschappelijke zetel van Europe Uomo. Wijzigingen van deze statuten en van het huishoudelijk reglement van Europa Uomo kunnen beslist worden op gewone Algemene Vergaderingen op voorwaarde dat de inhoud van deze wijzigingen duidelijk op de agenda vermeld wordt en in overeenstemming is met art 9.

Art 9 Wijziging van statuten

Onverminderd de toepassing van de wet betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, wordt geen enkel voorstel tot wijziging aan de statuten of de ontbinding van Europe Uomo in overweging genomen, tenzij het de steun heeft van ten minste een vijfde j200/01van de landen die een werkelijk-volwaardig lid zijn van Europa Uomo.

De Raad van Bestuur zal, na ontvangst van zo een voorstel, beslissen of het voorstel voorgelegd moet worden op de eerstvolgende Algemene Vergadering of tijdens een Bijzondere Algemene Vergadering. Zo'n Algemene Vergaderingen mag alleen beslissen over veranderingen in de statuten als twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd worden bij volmacht.

Een voorstel om deze statuten te wijzigen heeft slechts uitwerking indien deze gedragen wordt door drie vierde van de uitgebrachte stemmen.

Indien het vereiste quorum niet wordt bereikt, kan een nieuwe Algemene Vergadering bijeen geroepen worden niet minder dan 15 dagen na de eerste vergadering en deze nieuwe vergadering besluit met een driekwart meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde 'eden of de quorum vereiste mag genegeerd worden.

Hoofdstuk IV.- Bestuur,

Art 10 Raad van Bestuur

10.1 Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de v.z.w., met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 VZW-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

De bevoegdheden uitsluitend voorbehouden aan de Algemene Vergadering worden uiteengezet In art 8.1.

De Raad van Bestuur kan beslissen om het dagelijks bestuur van Europe Uomo te delegeren aan één of meer van zijn leden of andere personen. Het bestuur bepaalt de bevoegdheden van een dergelijk uitvoerend management

10.2 Samenstelling

De Raad van Bestuur zal bestaan uit maximum 7 leden verkozen uit een lijst van de door de volwaardige leden voorgestelde personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal werkelijke-volwaardige leden met een minimum van drie.

Bestuursleden kunnen verkozen worden voor maximaal twee opeenvolgende termijnen van drie jaar, daarna zullen zij gedurende ten minste drie jaar wachten voordat zij in aanmerking kunnen komen voor herbenoeming. Het bestuurslidmaatschap is persoonlijk en niet voor het "Werkelijk volwaardig" lid.

Bij wet eindigt het bestuurslidmaatschap bij overlijden, ontslag, ongeschiktheid om deel te nemen aan de bestuursvergaderingen (zoals besloten door de andere leden van de Raad van Bestuur), besluit tot intrekking

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2

van het lidmaatschap door de Algemene Vergadering, het verlies van de burgerrechten, of het genoemde lid wordt door de Algemene Vergadering ongeschikt verklaard om de positie in te vullen ais gevolg van onbetamelijk gedrag.

De eigen nationale 'werkelijke volwaardige" ledenorganisatie kan een bestuurder uit de Raad van bestuur ontslaan.

Bestuursleden zullen verklaren dat hij of zij geen belangenconllict heeft bij een agendapunt. Mocht er toch een belangenconflict zijn, dan zal het bestuurslid de vergadering verlaten tijdens cle beraadslagingen en het stemmen van deze agendapunten waarover hij of zij een belangenconflict verklaard heeft.

Bestuursleden kunnen ten alle tijde uit de Raad van Bestuur ontslagen worden bij beslissing van de Algemene Vergadering voor gemelde oorzaak door een twee derde meerderheid. Een dergelijk ontslag moet een correcte en eerlijke procedure volgen.

Als een bestuurslid hun ambtstermijn als lid van de Raad van Bestuur moet staken, om welke reden dan ook, zal deze positie ingevuld worden door een verkiezing op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur zal uit zijn leden een Voorzitter (tevens Voorzitter van Europa Uomo en wettelijke vertegenwoordiger van Europa Uomo), een secretaris (tevens Secretaris van Europa Uomo), een schatbewaarder en twee vicevoorzitters verkiezen. Elke uitgaande voorzitter zal ter beschikking blijven van de Raad van Bestuur indien nodig.

Alle beslissingen over de benoeming en verandering in de samenstelling van de Raad van Bestuur zal bekendgemaakt worden zoals vereist door de wet.

10.3 Vergadering en oproeping Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur zal minstens tweemaal per jaar vergaderen. De vergaderingen zullen plaats vinden op uitnodiging van de Secretaris, verzonden via e-mail, fax, of andere elektronische middelen en ten minste vijftien dagen voor de datum van de vergadering.

De Raad van Bestuur kan ook vergaderen telkens wanneer de Voorzitter of Secretaris het nodig acht, of wanneer drie leden van de Raad van Bestuur er schriftelijk om verzoeken.

10.4 Besluitvorming

Besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid, mits een meerderheid van de bestuursleden aanwezig zijn. Als er een staking van stemmen is, zal de Voorzitter van de vergadering de beslissende stem hebben.

10.5 Register van de beslissingen van de RvB, notulen

De besluiten van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in een verslag dat wordt ondertekend door de

Voorzitter en de Secretaris.

Mocht het nodig zijn, kan de Raad van Bestuur een bekwaam persoon of personen in dienst nemen en betalen om het werk van Europa Uomo te organiseren en uit te voeren. De Raad van bestuur zal de contractuele voorwaarden van de tewerkstelling van werknemers bepalen en de tewerkstelling zal onderworpen zijn aan de wetten van het land van de tewerkstelling.

Art 11 Wettelijke vertegenwoordiging van de Vereniging ten aanzien van derden

Alle documenten die de vereniging binden, dienen ondertekend te worden door twee bestuurders die daarvoor bevoegd werden verklaard door de Raad van Bestuur. Deze vertegenwoordigers moeten geen bewijs overleggen van hun bevoegdheid terzake.

De Raad van Bestuur oefent al de wettelijke rechten van Europa Uomo uit en wordt indien nodig daarbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee leden van de Raad van Bestuur, zijn Voorzitter, de Secretaris of door een door de Raad van Bestuur hiertoe aangeduide beheerder (executive).

Elke beslissing over de aanstelling of beëindiging van personen die gerechtigd zijn tot het vertegenwoordigen van Europa Uomo wordt bekendgemaakt overeenkomstig de vigerende wetgeving.

Hoofdstuk V.- Begroting en rekeningen.

Art 12 Jaarverslag, Budget en Rekeningen

Het boekjaar van de vereniging wordt jaarlijks afgesloten op 31 December,

De Secretaris zal een jaarlijks verslag opstellen en de schatbewaarder zal het financieel bilan van het

voorbije financiële jaar en het budget voor het volgend jaar opmaken. Al deze documenten worden verspreid

onder de leden van de algemene vergadering ter goedkeuring. De Algemene Vergadering zal beslissen over de

benoeming en de aanstelling van een onafhankelijke Belgische auditor.

Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich uit over de

kwijting van de bestuurders en desgevallend, van de commissaris(sen).

De raad van bestuur draagt er ook zorg voor dat de jaarrekening wordt neergelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

mOD 2.2

Hoofdstuk VI.- Ontbinding - vereffening.

Art 13 Ontbinding:

Europa Uomo kan ontbonden worden door een besluit gesteund door niet minder dan twee derde van de stemgerechtigde afgevaardigden speciaal bijeengekomen voor dit besluit.

Een besluit tot ontbinding van Europa Uomo moet 45 dagen voor de voorgestelde Algemene Vergadering of Bijzondere Algemene Vergadering gemeld worden aan alle leden van de Algemene Vergadering.

Een besluit tot ontbinding van Europa Uomo kan worden ingediend door (a) de Raad van Bestuur die dit besloten heeft met eenvoudige meerderheid of (b) door ten minste een derde van de werkelijke-volwaardige leden van Europe Uomo.

Een besluit tot ontbinding van Europa Uomo moet goedgekeurd worden door ten minste vier vijfde [80%] van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde afgevaardigden op de Algemene Vergadering of Bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen voor dit doel.

Art 14 Bestemming van het actief

In het geval dat tot ontbinding van Europa Uomo wordt besloten, zal de activa van Europa Uomo

overgedragen worden naar een soortgelijke vereniging zonder winstoogmerk.

Hoofdstuk VII.- Algemene bepalingen.

Art 15 Wettelijke bepalingen

Al wat niet bij deze statuten is bepaald zal overeenkomstig de bepalingen van de vzw-wet worden geregeld.

OVERGANGSBEPALINGEN

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar zal eindigen op 31 december van het jaar 2014 en begint vanaf heden met dien verstande dat de vereniging alle verrichtingen en verbintenissen bekrachtigt en overneemt die in naam en voor rekening van de vereniging in oprichting door de stichters aangegaan, dit alles onder opschortende voorwaarde van de neertegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van Koophandel.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2015.

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

Na de vereniging aldus te hebben opgericht, zijn de werkelijk-volwaardige leden, allen hier aanwezig, in bijzondere algemene vergadering bijeengekomen en hebben met éénparigheld van stemmen besloten het aantal bestuurders voor de eerste maal te bepalen op 7.

Volgende personen worden benoemd als bestuurder voor een periode die eindigt na de jaarvergadering zoals aangegeven:

- Mr. Johannes Leonardus Gijsbertus Randsdorp, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling voor een periode eindigend na de AV van 2015. Wonende te Waterklaverstraat 7, 2165 XN Lisserbroek, Nederland. Geboren op 11 januari 1948 te Haarlemmermeer, Nederland.

- Mr. Kyriakos Menicon Mastris, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling voor een periode eindigend na de AV van 2015. Wonende te 82, Northwood Gardens, Clayhall Ilford Essex, IG5 OAD, United Kingdom. Geboren op 6 mei 1947 te Londen, Verenigd Koninkrijk.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Mr. Tor Anton Tausvik, dewelke verklaard heeft deze functie té aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling voor een periode eindigend na de AV van 2015. Wonende te Vikhovlia 1848, 7560 Vikhamar, Noorwegen. Geboren op 4 januari 1938 te Vikna, Noorwegen.

Voor

beh otfiden

aan het

Belgisch

Staatsblad

- Mr. Malcolm Galloway Duncan, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling voor een periode eindigend na de AV van 2015. Wonende te via Sannio 24, 20137 Milaan, Italië. Geboren op 7 april 1936 te St. Helier, Verenigd Koninkrijk.

- Mr. Christian Georges Antoine Arnold, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling voor een periode eindigend na de AV van 2015. Wonende te 3, ; Avenue Gabriel Pen, 92260 Fontenay aux Roses, Frankrijk. Geboren op 9 mei 1945 te Saint Paul, Frankrijk.

- Mr. Max Lippuner, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling voor een periode eindigend na de AV van 2016. Wonende te Freienwilerstrasse 21, 5420 Ehrendingen, Zwitserland. Geboren op 30 januari 1948 te Zürich, Zwitserland.

- Mr. Ekkehard Franz Büchler, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling voor een periode eindigend na de AV van 2017. Wonende te Godlewskigasse 16/10, 1220 Wenen, Oostenrijk. Geboren op 19 juli 1941 te Krakau, Poland.

Hun mandaat zal onbezoldigd worden uitgeoefend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge VERGADERING RAAD VAN BESTUUR

Nu de bestuurders benoemd zijn komen deze terstond in een eerste raad bijeen en beslissen met

eenparigheid van stemmen

Mr. Mastris Kyriakos Menicon te benoemen tot voorzitter, hetgeen hij aanvaardt;

Mr. Max Lippu ner te benoemen tot secretaris, hetgeen hij aanvaardt;

Mr. Arnold Christian te benoemen tot schatbewaarder hetgeen hij aanvaardt.

Mr. Büchler Ekkehard Franz te benoemen tot vicevoorzitter

Mr. Tor Tausvik te benoemen tot vicevoorzitter

Mr. Hendrik Jan Van daele krijgt volmacht om, namens Europa Uomo, op te treden als vertegenwoordiger in aile acties in verband met de registratie van de statuten in België alleen en om de formulieren van het Belgisch Staatsblad en de kruispuntbank te ondertekenen.

Hendrik Jan Van daele Gevolmachtigde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

23/07/2015
ÿþ M00 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11#1,11111111j1ItlI911111 u

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

13 JULI 2015

afdelingr~f#~~ q~tw r en

Ondernemingsnr : 556.724.867

Benaming

(voluit) : Europa Uomo

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Lange Gasthuisstraat 35-37, 2000 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

Tijdens de Algemene Vergadering, in vergadering bijeengekomen op 20 & 21 juni 2015 te Warschau, Polen, werd de Raad van Bestuur Europa Uomo hervormd:

- De Algemene Vergadering heeft het ontslag goedgekeurd van volgende bestuurder van de Raad van Bestuur:

Mr. Johannes Leonardus Gijsbertus Randsdorp: wonende te Waterklaverstraat 7, 2165 XN Lisserbroek, Nederland. Geboren op 11 januari 1948 te Haarlemmermeer, Nederland.

Mr. Tor Antan Tausvik: wonende te Viikhoviia 1848, 7560 Vikhamar, Noorwegen. Geboren op 4 januari 1938 te Vikna, Noorwegen.

- De Algemene Vergadering heeft de benoeming goedgekeurd van volgende nieuwe bestuurders van de, Raad van Bestuur:

Mr. André Deschamps: wonende te Runkstersteenweg 98, 3500 Hasselt. Geboren op 5 september 1949 te Maaseik, België

Mr. John Declan Dowling: wonende te 8 The Close, Mount Merrion, Co Dublin, Ireland. Geboren op 10, augustus 1944 te Louth, Ireland.

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld en heeft onder zijn bestuurder volgende functies verdeeld of

in die functie (her)benoemd:

Voorzitter:

Kyriakos Menicon Mastris. Wonende te 82, Northwood Gardens, Clayhall Ilford Essex, IG5 OAD, Verenigd

koninkrijk, Geboren op 6 mei 1947 te Londen, Verenigd Koninkrijk.

Ondervoorzitters:

Andre Deschamps: wonende te Runkstersteenweg 98, 3500 Hasselt. Geboren op 5 september 1949 te

Maaseik, België

Ekkehard Franz Büchler: wonende te Godlewskigasse 16/10, 1220 Wenen, Oostenrijk. Geboren op 19 juli

1941 te Krakau, Polen.

Secretaris:

John Declan Dowling: wonende te 8 The Close, Mount Merrion, Co Dublin, Ireland. Geboren op 10 augustus`

1944 te Louth, Ireland.

Penningmeester:

Christian Georges Antoine Arnold: wonende te 3, Avenue Gabriel Peri, 92260 Fontenay aux Roses,

Frankrijk. Geboren op 9 mei 1945 te Saint Paul, Frankrijk.

Leden:

Malcolm Galloway Duncan: wonende te via Sannio 24, 20137 Milaan, Italië. Geboren op 7 april 1936 te St.:

Helier, Verenigd Koninkrijk.

Max Lippuner: wonende te Freienwilerstrasse 21, 5420 Ehrendingen, Zwitserland. Geboren op 30 januari`

1948 te Zürich, Zwitserland.

Hendrik Jan Van daele Gevolmachtigde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
EUROPA UOMO

Adresse
Zetel : Lange Gasthuisstraat 35-37, 2000 Antwerpen, Belgi

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande