EUROPEAN ISOTOPES TRANSPORT ASSOCIATION, AFGEKORT : EITA

Divers


Dénomination : EUROPEAN ISOTOPES TRANSPORT ASSOCIATION, AFGEKORT : EITA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 464.324.944

Publication

10/05/2012
ÿþMOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend t -n kopie

na neerlegging van de akte E LE GD

11111

" iaoe1sss"

be

a

la~

stk'

2 7 APR. 2012

GR1FpHÁNDE~He MECHELENTBAK van KOaP

Griffie

Ondernemingsnr : 0464.324.944

Benaming

(voluit) : European Isotopes Transport Association

(verkort) :

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Maanstraat 17-19, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Uit de Algemene Vergadering van 1 februari 2012 blijkt dat de statuten worden gewijzigd en dat deze vanaf heden ais volgt luiden :

TITELT - NAAM. DUUR. WERKINGSREGLEMENT. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL. DOEL,

Artikel 1 - Naam. Duur, Werking.

Een internationale niet-winstgevende vereniging werd opgericht.

De vereniging zal "European Isotopes Transport Association", of afgekort "EITA" genoemd warden. Er zal hierna naar de vereniging verwezen worden als "de Vereniging".

De Vereniging zal bestuurd worden volgens (i) de voorzieningen van de Belgische wetgeving van 27 juni 1921 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 en vervolgens gewijzigd door de wetgevingen van 2 mei 2002, 16 januari 2003, 22 december 2003, 9 juli 2004, 27 december 2004, 23 maart 2007, 6 mei 2009 en 30 december 2009 op niet-winstgevende verenigingen, internationale niet-winstgevende verenigingen en stichtingen, (ii) deze statuten, (ni) het werkingsreglement (hierna, "het Werkingsreglement") en (iv) andere werkingsprocedures die af en toe aangepast worden op de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur, mits deze regels ondergeschikt zullen zijn aan de onmiddellijk voorafgaande regel.

De duur van de Vereniging is onbepaald,

Artikel 2  Maatschappelijke zetel.

De maatschappelijke zetel van de Vereniging zal gevestigd zijn in de Maanstraat 17 --19, 2800 Mechelen, in het district Mechelen. Ze mag naar eender welke locatie in België overgebracht worden bij beslissing van de Raad van Bestuur, die neergelegd wordt in het bestand van de Vereniging op het Ministerie van Justitie en gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad binnen één maand volgende op de beslissing.

Artikel 3 - Doel.

De niet-winstgevende Vereniging heeft als doel :

a)het bevorderen van, vergemakkelijken en bijdragen tot :

*de harmonisering van alle nationale, internationale en Europese gedragslijnen, reglementeringen, wetgevingen en andere initiatieven die betrekking of invloed hebben op de industrie betreffende transport en/of verhandeling van isotopen en/of radioactieve en/of nucleaire materialen, inbegrepen, maar niet beperkt tot, de wettelijke vereisten aangaande veiligheid en traceerbaarheid;

'de bevordering en ontwikkeling van een harmonieus en gunstig klimaat voor het transport en/of verhandeling van isotopen en/of radioactieve en/of nucleaire materialen;

'de verbetering van de communicatie, samenwerking en informatieuitwisseling tussen haar Leden;

b)het vertegenwoordigen van de industrie betreffende transport en/of verhandeling van isotopen en{of radioactieve en/of nucleaire materialen voor de bevoegde instanties op nationaal en internationaal niveau inbegrepen, maar niet beperkt tot, de bevoegde instanties van de Europese Unie;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

c)het opbouwen en behouden van contacten met nationale en internationale autoriteiten;

d)haar Leden de mogelijkheid te geven hun belangen te verdedigen;

e)het ontwikkelen van algemene auditnormen;

f)het organiseren van seminaries en conferenties; en

Om dit doel te verwezenlijken, mag de Vereniging allerlei nuttige of noodzakelijke activiteiten ontwikkelen, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het uitgeven van tijdschriften en andere publicaties, het organiseren van seminaries en tentoonstellingen, het uitvoeren van onderzoeken, studies, analyses en/of eender welk andere wetenschappelijke of educatieve activiteit of werk.

De Vereniging mag ook de individuele noden van haar Leden behandelen in verband met het doel van de Vereniging, alsook een Public Relations rol op zich nemen en een algemene ontwikkelingsstrategie uitbouwen.

Om dit doel te verwezenlijken, zal de Vereniging onder andere de volgende activiteiten ontwikkelen (i) een degelijke organisatie en structuur oprichten, (ii) gepaste contacten leggen met de Europese Commissie en andere Instituten van de Europese Unie en de standpunten van de Vereniging vertegenwoordigen op het Europese Parlement, (iii) relaties onderhouden met andere Europese en internationale organisaties, (iv) reportages over hun belangen verzorgen bij de media, en (v) derden weerhouden voor betaald onderzoek, vertegenwoordiging of andere projecten.

De Vereniging zal ook het recht hebben, in België of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden, rechtstreeks of onrechtstreeks, alle activiteiten te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn met haar doel.

TITEL iI - LEDEN.

Artikel 4 - Liidmaatschap.

De Vereniging zal altijd bestaan uit ten minste drie Stemgerechtigde Leden (zoals hierna bepaald) en zal vier Iidmaatschapscategorieën hebben ; (i) stichtende leden (hierna genaamd "Stichtende Leden"), (ii) gewone leden (hierna genaamd, "Gewone Leden"), (iii) ereleden (hierna genaamd, "Ereleden"), en (iv) individuele leden (hierna genaamd, "Individuele Leden").

De rechten en verplichtingen van de Stichtende Leden, Gewone Leden, Ereleden en Individuele Leden zullen zijn zoals bepaald in en overeenkomstig deze statuten.

Eender welke verwijzingen in deze statuten naar "Lid' of "Leden" zijn verwijzingen naar alle Stichtende Leden, Gewone Leden, Ereleden en Individuele Leden samen.

Artikel 5  Stichtende Leden.

Zullen Stichtende Leden zijn, de commerciële bedrijven die deze hoedanigheid hebben tijdens de laatste wijziging van de statuten, tenzij ze ontslag genomen hebben of uit de Vereniging buitengesloten werden sinds dan, in welk geval ze nadien niet meer als Stichtend Lid kunnen toegelaten worden. Geen enkel andere persoon kan als Stichtend Lid toegelaten worden tot de Vereniging.

De Stichtende Leden zullen lidgeld bijdragen volgens deze statuten en het werkingsreglement.

Elk Stichtend Lid heeft het recht aanwezig te zijn ais Stemgerechtigd Lid op iedere Algemene Vergadering (zie artikel 10 en volgende artikels).

Artikel 6  Gewone Leden.

Zullen Gewone Leden zijn, de commerciële bedrijven die deze hoedanigheid hebben tijdens de laatste wijziging van de statuten, tenzij ze ontslag genomen hebben of uit de Vereniging buitengesloten werden sinds dan. Ze kunnen nadien opnieuw toegelaten worden als Gewone Leden. Deze Gewone Leden zullen lidgeld bijdragen volgens deze statuten en het werkingsreglement.

Kan als Gewoon Lid toegelaten worden, eender welke commerciële vennootschap die (i) actief is in de handel betreffende transport en/of verhandeling van isotopen en/of radioactieve en/of nucleaire materialen, (ii) in bezit is van alle vereiste wettelijke toelatingen, licenties en vergunningen, (iii) voldoet aan alle wettelijke nationale, Europese, internationale en andere regels en bepalingen onderhevig aan haar activiteiten , (iv) voldoet aan de criteria die af en toe bepaald worden door de Algemene Vergadering, en (v) aanvaard werd als Gewoon Lid bij stemming op de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

AROD 2.2

Aanvragen voor toetreding als Gewoon Lid zullen via normale post of via enig ander geschreven communicatiemiddel (e-mail inbegrepen) gericht worden aan de Secretaris-Generaal die deze aanvraag zal voorleggen aan de Raad van Bestuur die zal toezien of aan de criteria voor lidmaatschap voldaan werd. Ter nazicht, kan de Raad van Bestuur eender welke relevante informatie raadplegen.

Gewoon Lidmaatschap wordt verkregen volgens :

- een adminsitratieve audit;

- een resolutie van de Algemene Vergadering die zulks lidmaatschap toekent;

- de handtekening van de aanvrager ter aanvaarding van de statuten, het werkingsreglement en eender

welke werkingsprocedure die op het ogenblik van het lidmaatschap gangbaar is; en

-de betaling van het toelatingsgeld en het lidgeld volgens de statuten en het werkingsreglement.

Elk Gewoon Lid heeft het recht aanwezig te zijn als stemgerechtigd Lid op iedere Algemene Vergadering (zie artikel 10 en volgende artikels).

Artikel 7  Individuele Leden.

Kan door de Raad van Bestuur aanvaard worden als Individueel Lid, een fysiek persoon die op zekere wijze in relatie staat of verbonden is met de industrie van de isotopen, radioactieve of nucleaire materialen en die de wetenschappelijke kennis kan opkrikken of het imago van dergelijke industrie kan bevorderen.

Individueel Lidmaatschap wordt verkregen volgens

- een resolutie van de Raad Van Bestuur die zulks lidmaatschap toekent na een beperkte adminsitratieve

audit; en

-aanvaarding van het Lidmaatschap door het voorgestelde Lid.

Individuele Leden moeten een verminderd lidmaatschapsgeld betalen.

De individuele Leden hebben het recht aanwezig te zijn op iedere Algemene Vergadering maar hebben geen stemrecht. Alle andere rechten of verplichtingen van de Individuele Leden zullen bepaald worden door de Raad van Bestuur.

Artikel 8 - Ereleden.

Kan door de Raad van Bestuur voorgesteld worden als Erelid, elke fysieke persoon die aanzienlijke bijdragen geleverd heeft tot de Vereniging of de industrie van de isotopen, radioactieve of nucleaire materialen. Lidmaatschap ais Erelid staat open voor alle fysieke personen ook voor deze dle voorheen niet aanvaard werden als Stichtend, Gewoon of Individueel Lid.

Individueel Lidmaatschap wordt verkregen volgens :

- een resolutie van de Algemene Vergadering die zulks lidmaatschap toekent; en

-aanvaarding van het Lidmaatschap door het voorgestelde Lid.

Ereleden betalen geen lidgeld en hebben derhalve geen stemrecht.

Leden hebben het recht om via normale post of via enig ander geschreven communicatiemiddel (e-mail inbegrepen) kandidaten als Erelid voor te stellen aan de Raad van Bestuur; de Raad van Bestuur zal in alle discretie bepalen welke kandidaten aan de Algemene Vergadering zullen voorgedragen warden.

Artikel 9  Vertegenwoordiging van Leden.

Elk Lid dat geen fysieke persoon is zal een fysieke persoon aanduiden om hem te vervangen in verband met alle zaken betreffende de Vereniging. De vertegenwoordiger heeft de macht het Lid individueel te verbinden.

Artikel 10 - Ontslag. Schorsing. Uitsluiting.

Elk Lid mag zijn ontslag bij de Vereniging indienen door schriftelijke opzegging via

normale post of via enig ander geschreven communicatiemiddel (e-mail inbegrepen)

aan de Secretaris-Generaal.

Deze opzeg moet ten minste drie maanden op voorhand gegeven worden en treedt in voege de eerste dag

van het eerste volle kwartaal volgend op het einde van de opzegperiode.

Tijdens de opzegperiode blijft het lidmaatschap bij de Vereniging effectief en blijft de verplichting bestaan

om lidgeld bij te dragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Indien een Lid geen lidgeld betaald heeft, kan de Secretaris-General via een bericht betaling eisen binnen een bepaalde periode die niet minder dan dertig dagen mag bedragen,

Indien betaling niet geschiedt binnen de in dit bericht gevraagde periode, kan de Secretaris-Generaal een tweede bericht sturen met de vermelding dat wanneer betaling nog steeds niet gebeurd is binnen een bepaalde periode, die niet minder dan dertig dagen mag zijn, de Raad van Bestuur het vermelde Lid mag schorsen van de activiteiten van de Vereniging bij het verstrijken van de tweede opzegperiode en de Algemene Vergadering mag aanbevelen het In gebreke blijvende Lid uit te sluiten van de Vereniging overeenkomstig artikel 15 van de statuten.

Elk Lid dat inbreuk pleegt op de statuten, het werkreglement of op enige andere werkingsprocedures die af en toe voorkomen, of dat niet langer voldoet aan de criteria van toepassing voor het lidmaatschap, kan uitgesloten worden van de Vereniging overeenkomstig artikel 16 van de statuten.

Een Lid dat, op eender welke wijze of om eender welke reden, stopt om deel uit te maken van de Vereniging, zal (i) geen aanspraak kunnen maken op compensatie van de Vereniging, (ii) geen aanspraak kunnen maken op de winsten van de Vereniging, (iii) onmiddellijk stoppen Lid te zijn van de Vereniging, en (iv) onmiddellijk stoppen het logo of de naam van de Vereniging op eender welke wijze te gebruiken, Bij schending van voormelde verplichtingen (iii) en (iv), zal het voormalige

Lid, vanaf de eerste aanvraag van de Vereniging, een vaste contractuele schadevergoeding aan de Vereniging betalen dat vijftien procent bedraagt van het verzamelde bedrag van de lidgelden betaald door alle Leden gedurende het laatste jaar lidmaatschap van de Vereniging; mits de Vereniging het recht zal behouden van het voormalig Lid de huidige schadevergoeding te eisen die door de Vereniging en/of haar Leden gedragen werd.

TITEL 111 ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 11 - Samenstelling. Machten.

De Algemene Vergadering zal bestaan uit alle Leden van de Vereniging. Alleen Stichtende Leden en Gewone Leden zullen stemrecht hebben. Naar hen zal hierna collectief verwezen worden als "Stemgerechtigde Leden".

Elk Stichtend Lid zal twee stemmen hebben. Elk Gewoon Lid zal één stem hebben. Ereleden en Individuele Leden hebben geen stem.

Onderhavig de door de statuten toegestane machten op de Raad van Bestuur, zal de Algemene Vergadering over de vereiste machten beschikken om het doel van de Vereniging te verwezenlijken.

Deze machten omhelsen ;

- wijziging van de statuten;

- verkiezing, intrekking van kwijting van de bestuurders en de bepaling van hun

vergoedingen;

- verkiezing en herbenoeming van de commissaris-revisor en de bepaling van zijn

vergoeding;

- verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissaris-revisor;

- goedkeuring van de budgetten en rekeningen van de Vereniging;

- bepaling van toelating en lidmaatschapsgelden;

- ontbinding van de Vereniging;

- aanvaarding van nieuwe Leden; en

- uitsluiting van bestaande Leden.

Artikel 12  JaarlijKse Algemene Vergadering.

Elk jaar zal de Voorzitter van de Raad van Bestuur een jaarijikse Algemene Vergadering bijeenroepen

binnen de eerste zes maanden na het jaareinde.

Op de agenda van de Algemene Vergadering staat minstens ;

- jaarlijks verslag van de Raad van Bestuur;

- jaarlijks verslag van de Secretaris-Generaal;

- indien van toepassing, jaarlijks verslag van de commissaris-revisor;

- goedkeuring van de budgetten en rekeningen van de Vereniging;

- indien van toepassing, verkiezing en verlenen van kwijting van de bestuurders en

de commissaris-revisor,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een tweede Algemene Vergadering zal bijeengeroepen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur wanneer de goedgekeurde budgetten wegens onvoorziene omstandigheden moeten herzien worden.

Artikel 13  Buitengewone Algemene Vergadering.

Een Buitengewone Algemene Vergadering zal bijeengeroepen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur wanneer dit vereist is in het belang van de Vereniging of op schriftelijk verzoek van minstens een vijfde van de Stemgerechtigde Leden,

Artikel 14 - Volmachten.

Elk Lid zal het recht hebben, via gewone brief of via eender welk ander middel van geschreven communicatie (e-mail inbegrepen), om zich op de Algemene Vergadering te laten vertegenwoordigen door een volmachthouder, die Lid moet zijn, Eik Lid kan niet meer dan drie stemmen uitbrengen.

Een Stichtend Lid is verplicht om volmacht te geven voor zijn twee stemmen aan één en dezelfde persan.

Een geldige volmacht moet volgende informatie bevatten

identificatie van het Lid dat de volmacht verleent;

"_identificatie van het Lid dat de volmacht krijgt;

_ identificatie van de vergadering(en) voor dewelke de volmacht verleend werd;

identificatie van de voorgestelde agenda van (elke) de Algemene Vergadering;

handtekening van het Lid dat de volmacht geeft.

Artikel 15 - Bijeenroepingen. Agenda.

Bijeenroepingen tot de Algemene Vergaderingen zullen naar de Leden gericht worden per gewone post of via eender welk ander geschreven communicatiemiddel (e-mail inbegrepen) tenminste 15 dagen op voorhand.

Bijeenroepingen tot een Algemene Vergadering die moet beslissen over wijzigingen in de statuten of over de ontbinding van de Vereniging moeten minstens één maand op voorhand naar de Leden verzonden worden. De bijeenroepingen moeten de agenda, de locatie, de datum en tijdstip van de Algemene Vergadering vermelden. Op de agenda zal elk punt staan dat per gewone post of via eender welk ander geschreven communicatiemiddel (e-mail inbegrepen) door eender welk Stemgerechtigd Lid aan de Raad van Bestuur gericht werd. Er zal niet gestemd worden voor een punt dat niet op de agenda vermeld werd, tenzij aile Stemgerechtigde Leden aanwezig gaan en akkoord zijn met zulke stemming.

Elk Lid heeft het recht, véér, tijdens of na de Algemene Vergadering, af te zien van de bijeenroeping vereist door dit artikel.

Elk Lid, aanwezig of vertegenwoordigd, wordt geacht regelmatig opgeroepen te worden. Indien alle Stemgerechtigde Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, zal een rechtvaardiging van de bijeenroeping niet nodig zijn,

Article 16 - Quorum. Stemmen.

Overeenkomstig artikels 17 en 30 van de statuten, zal de Algemene Vergadering geldig samengesteld zijn indien vijftig procent van de Stemgerechtigde Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien minder dan vijftig procent van de Stemgerechtigde Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, heeft de Voorzitter van de Raad van Bestuur het recht een tweede Algemene Vergadering samen te roepen die geldig zal samengesteld zijn ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Stemgerechtige Leden.

Onderhavig de hieronder vermelde uitzonderingen, zullen de beslissingen van de Algemene Vergadering geldig toegepast worden indien ze de bevestigende stem van de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde Stemgerechtige Leden ontvangen tenzij de Belgische wetgeving dit anders aangeeft.

De uitsluiting van een Lid zal voorgelegd worden ter stemming op de Algemene Vergadering. Het Lid zal op voorhand door de Algemene Vergadering gehoord worden. Het Lid zal uitgesloten worden indien het voorstel tot uitsluiting van een Lid bevestigd wordt door twee derde van de stemmen van de Stemgerechtigde Leden.

Artikel 17  Statutenwijzigingen. Aanpassing en wijzigingen van het werkingsreglement.

De Algemene Vergadering zal enkel geldig samengesteld zijn om de statutenwijzigingen en de aanpassing en wijzigingen van het werkingsreglement te bespreken, indien dit onderwerp uitdrukkelijk in de oproeping vermeld werd en indien

twee derde van de Stemgerechtige Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

' iJrOD 2.2

Indien een statutenwijziging echter betrekking heeft op het doel of de ontbinding van de Vereniging, zal deze wijziging slechts toegepast worden indien vier vijfde van de Stemgerechtige Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien minder dan twee derde van de Stemgerechtige Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, heeft de Voorzitter van de Raad van Bestuur het recht een tweede Algemene Vergadering samen te roepen die geldig zal samengesteld zijn ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Stemgerechtige Leden.

Artikel 18 - Procedure.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of, in diens afwezigheid, door de Secretaris-Generaal, of, in diens afwezigheid, door eender welke persoon verkozen door de Algemene Vergadering volgens artikel 16 van de statuten.

De Secretaris-Generaal of een persoon door hem aangeduid overeenkomstig artikel 26 van de statuten, zal het secretariaat van de Algemene Vergadering verzekeren.

De Voorzitter van de Raad van Bestuur, samen met twee personen door de Voorzitter aangeduid, zullen het bureau van de Algemene Vergadering bemannen.

De Voorzitter van de Raad van Bestuur zal tijd voor gesprekken inlassen, discussies modereren en erop toezien dat de vergadering vlot verloopt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge Naar goeddunken van de Voorzitter, kan de Algemene Vergadering bijgestaan worden in haar besprekingen door voorzitters van comités of werkgroepen, of door experts gekozen op basis van hun capaciteiten. Deze voorzitters of experten hebben geen stemrecht.

Een aanwezigheidslijst zal getekend worden door de Leden aanwezig op de Algemene Vergadering. Deze lijst wordt aan de notulen van de Algemene Vergadering toegevoegd. De notulen worden opgesteld door de Secretaris-Generaal en worden in een bijzonder register bijgehouden op de maatschappelijke zetel of in het administratief kantoor van de Vereniging. Afschriften of uittreksels van de notulen voor de rechtbank of elders, moeten door de Voorzitter of de Secretaris-Generaal getekend worden.

De Secretaris-Generaal zal via gewone post een kopie van de notulen naar alle Stemgerechtigde Leden sturen. De kopie van de notulen moet binnen maximum zes weken na de vergadering naar de Leden verstuurd worden.

Artikel 19 - Geschreven procedure.

In uitzonderlijke gevallen en indien hoogdringend, kan de Algemene Vergadering beslissingen nemen door middel van een geschreven procedure.

Hiervoor zal de Secretaris-Generaal, op verzoek van de Raad van Bestuur, via eender welk geschreven communicatiemiddel (inbegrepen e-mails) hij geschikt acht, de voorgestelde beslissingen naar alle Leden sturen. Dit bericht zal vergezeld worden van een memorandum waarin de Raad van Bestuur de redenen uiteenzet die tot de geschreven procedure geleid hebben, evenals de context van de voorgestelde beslissingen. De voorgestelde beslissingen worden geacht aanvaard te zijn indien binnen de vijftien werkdagen na toezending het aantal door de Stemgerechtigde Leden naar behoren ingevulde geschreven berichten, teruggestuurd naar de Secretaris-Generaal, ter attentie van de Raad van Bestuur, voldoende is om aan het quorum en de stemvereisten, zoals uiteengezet in de statuten, te beantwoorden.

TITEL IV -- RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 20 - Samenstelling.

De Vereniging zal bestuurd worden door een Raad van Bestuur samengesteld uit tenminste drie bestuurders gekozen door de Algemene Vergadering uit kandidaten voorgesteld door de Stemgerechtigde Leden. Elk Stemgerechtigd Lid mag een kandidaat (die een individueel persoon moet zijn) voorstellen als bestuurder.

In het uitzonderlijke geval wanneer de Vereniging slechts drie leden telt, zal de Raad van Bestuur samengesteld zijn uit twee bestuurders.

Indien een bestuurder niet langer tewerkgesteld is door of geen banden meer heeft met het Stemgerechtigd Lid die hem/haar als kandidaat voorgedragen heeft, dan zal zijn/haar ambtstermijn als bestuurder automatisch eindigen. In dit geval zal die bestuurder automatisch vervangen worden door de kandidaat die net na de vorige gekozen bestuurder gerangschikt werd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.2

De ambstermijn van een bestuurder bedraagt vier jaar en is hernieuwbaar.

De Secretaris-Generaal heeft het recht elke vergadering en bespreking van de Raad van Bestuur bij te wonen, tenzij de Raad van Bestuur hierover unaniem anders beslist. De Secretaris-Generaal heeft geen stemrecht

Op verzoek van één of meerdere bestuurders, kan de Raad van Bestuur derden toestaan haar vergaderingen en besprekingen bij te wonen; mits dit verzoek unaniem goedgekeurd werd door alle bestuurders, zonder rekening te houden met de stem(men) van de bestuurder(s) die het verzoek deed(deden). Deze derden hebben geen stemrecht.

Bestuurders mogen ontslag nemen per gewone post of via eender welk ander geschreven communicatiemiddel (e-mail inbegrepen) naar de Voorzitter of door gemeenschappelijk akkoord tussen de Vereniging en de bestuurder.

Leden van de Vereniging die hun ontslag ingediend hebben, overeenkomstig artikel 10, paragraaf 1 van de statuten, zullen niet langer het recht hebben kandidaten voor te stellen aan de Raad van Bestuur; en eender welke bestuurder tewerkgesteld door of verbonden met het ontslagnemend Lid, zal geacht worden ontslag genomen te hebben uit de Raad van Bestuur vanaf de datum van de ontslaggeving. Leden van de Vereniging die geschorst werden overeenkomstig artikel 9, paragraaf 2 van de statuten, zullen geen toelating krijgen kandidaten voor te stellen aan de Raad van Bestuur; en eender welke bestuurder tewerkgesteld door of op een andere manier verbonden met het geschorste Lid, zal uit de Raad van Bestuur geschorst worden voor de duur van de schorsing van de deelname van het Lid aan de activiteiten van de Vereniging.

Zonder de rechten aan te tasten van de tweede paragraaf van dit artikel, in geval van ontslag of intrekking van een bestuurder, za! deze bestuurder vervangen worden door een nieuwe bestuurder gekozen door de Algemene Vergadering.

Artikel 21 - Machten.

De Raad van Bestuur zal over de door de statuten toegestane machten beschikken, met inbegrip van :

-de uitoefening van het algemeen beleid van de Vereniging zoals bepaald door de

Algemene Vergadering ;

-het herzien van lidmaatschapsaanvragen;

-de schorsing van Leden;

-de aanstelling en herbenoeming van de Secretaris-Generaal;

-de goedkeuring van de organisatie en regeling van de administratie van de Vereniging zoals voorgesteld

door de Secretaris-Generaal;

-het oprichten van comités of werkgroepen, wanneer nodig geacht, en met de nodige geschikte machten en

taken;

-de aanpassing en wijziging van het werkingsreglement en andere werkingsprocedures;

-de aanbeveling aan de Algemene Vergadering van toelatingsgelden en jaarlijks lidmaatschapsgeld; en

-de voorbereiding van de jaarrekeningen van het voorbije financiële jaar en het budget voor het komende

financiële jaar;

-de voorbereiding van herziene budgetten.

Artikel 22 - Procedure.

De Raad van Bestuur komt minstens eenmaal per jaar samen. Ze komt samen door bijeenroeping van de Secretaris-Generaal op verzoek van de Voorzitter, op eigen initiatief, of op schriftelijk verzoek door minstens twee bestuurders.

De Raad van Bestuur komt geldig samen indien een meerderheid van haar bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is,

De beslissingen van de Raad van Bestuur zullen geldig uirtgevoerd worden indien ze de meerderheid van de stemmen hebben van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Ingeval van staking van stemmen, zal de stem van de Voorzitter de doorslag geven.

Elke bestuurder heeft het recht, door middel van een gewone brief of via eender welk ander geschreven communicatiemiddel (e-mail inbegrepen), op een vergadering vertegenwoordigd te worden door een volmachthouder, die eveneens een bestuurder moet zijn. Geen enkele bestuurder mag meer dan één volmacht bezitten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

De notulen van de Raad van Bestuur worden opgesteld door de Secretaris-Generaal en worden in een bijzonder register bijgehouden op de maatschappelijke zetel of in het administratief kantoor van de Vereniging. De notulen zullen ter goedkeuring tegen de volgende Raad van Bestuur voorgelegd worden en bijgevolg zal de Secretaris-Generaal via gewone post een kopie van de notulen naar alle Stemgerechtigde Leden sturen, De kopie van de notulen moet binnen maximum zes weken na de vergadering naar de Leden verstuurd worden,

Een vergadering van de Raad van Bestuur zal geldig samengesteld zijn indien alle of sommige bestuurders niet fysiek aanwezig of vertegenwoordigd zijn, maar aan de besprekeingen deelnemen via moderne communicatiemiddelen, zoals telefoon- of videoconferenties, zodat ze elkaar rechtstreeks horen of rechtstreeks tot elkaar kunnen spreken. In dit geval worden de bestuurders geacht aanwezig te zijn.

Een gedateerd document, ondertekend door alle directeuren en opgenomen in het notulenregister, zal gelijkstaan met een beslissing van de Raad van Bestuur.

Afschriften of uittreksels van de notulen voor de rechtbank of elders, moeten door de Voorzitter of de Secretaris-Generaal getekend worden.

Artikel 23 - Geschreven procedure.

In uitzonderlijke gevallen en indien hoogdringend, kan de Raad van Bestuur beslissingen nemen door middel van een geschreven procedure,

Hiervoor zal de Secretaris-Generaal, op verzoek van de Voorzitter, via eender welk geschreven communicatiemiddel (inbegrepen e-mails) hij geschikt acht, de voorgestelde beslissingen naar alle Bestuurders sturen. Dit bericht zal vergezeld worden van een memorandum waarin de Voorzitter de redenen uiteenzet die tot de geschreven procedure geleid hebben, evenals de context van de voorgestelde beslissingen. De voorgestelde beslissingen worden geacht aanvaard te zijn indien binnen de tien werkdagen na toezending het aantal door de Bestuurders naar behoren ingevulde geschreven berichten, teruggestuurd naar de Secretaris-Generaal, ter attentie van de Voorzitter, voldoende is om aan het quorum en de stemvereisten, zoals uiteengezet in de statuten, te beantwoorden.

Artikel 24 - Voorzitter.

De Raad van Bestuur zal één van de bestuurders als Voorzitter kiezen.

Artikel 25  Machten van de Voorzitter.

De Voorzitter zal over de door de statuten toegestane machten beschikken, met inbegrip van : optreden als woordvoerder voor de Vereniging;

de Vereniging vertegenwoordigen op het juiste niveau betreffende alle punten van zorg van de

Vereniging; en

-toezien op de organisatie en administratie van de Vereniging.

De Voorzitter heeft de macht voor de vereniging verbintenissen aan te gaan tegenover derden overeenkomstig artikel 27 van de statuten.

TITEL V - SECRETARIS-GENERAAL

Artikel 26 - Volmachten.

De Secretaris-Generaal zal over de door de statuten toegestane machten beschikken, met inbegrip van ; -de verantwoordelijkheid voor het dagelijks bestuur van de Vereniging;

-als contactpersoon handeten voor aile activiteiten tot het nastreven van het doel van de Vereniging; en -een jaarverslag opstellen voor de Algemene Vergadering.

De Secretaris-Generaal zal verslag uitbrengen aan de Voorzitter en/of de Raad van Bestuur naargelang het geval.

Zowel fysieke personen als vennootschappen kunnen door de Secretaris-Generaal aangesteld worden, Elke Secretaris-Generaal die geen fysiek persoon is zal een fysiek persoon aanduiden die hem kan vertegenwoordigen betreffende alle zaken van de Vereniging. De vertegenwoordiger zal de macht hebben individueel verbitenissen aan te gaan voor de vennootschap.

De Secretaris-Generaal heeft de macht zijnmachten te delegeren aan één of meerdere fysieke personen, die wel of niet werknermers van de Vereniging kunnen zijn.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL VI - VERTEGENWOORDIGING. BUDGETTEN EN REKENINGEN.

COMMISSARIS-REVISOR.

Artikel 27  Vertegenwoordiging tegenover derden.

De Vereniging zal geldig vertegenwoordigd worden tegenover derden voor aile handelingen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, individueel of door twee bestuurders samen verricht. Gerechtelijke procedures, zowel als eiser als als verdediger, zullen geleid worden door de Raad van Bestuur, vertegenwoordigd door de Voorzitter of door twee bestuurders.

ln het kader van het dagelijks bestuur, zal de Vereniging voor al haar activiteiten tegenover derden eveneens geldig vertegenwoordigd worden door de Secretaris-Generaal.

Geen van de voorvermelde personen moet zijn machten rechtvaardigen tegenover derden. Bovendien zal

de Vereniging, binnen het kader van haar mandaat, geldig vertegenwoordigd worden door een

volmachthouder, volgens de voorschriften gemachtigd door de Raad van Bestuur of de Secretaris-Generaal.

Artikel 28  Budgetten en rekeningen.

Het fiscale jaar van de Vereniging zal het kalenderjaar zijn. De boeken en rekeningen van de Vereniging zullen elk jaar op 31 december neergelegd worden.

De Raad van Bestuur zal (i) de jaarrekeningen van de Vereniging, (ii) een speciaal verslag van de jaarrekeningen, en (iii) het budget voor het volgend fiscaal jaar opstellen en ter goedkeuring voorleggen aan de Algemene Vergadering.

Artikel 29 -- Commissaris-revisor.

Indien de wet dit vereist, zal de Algemene Vergadering een commissaris-revisor van de Vereniging benoemen, gekozen uit de leden van het "Instituut van de Bedrijfsrevisoren".

De commissaris-revisor zal een jaarverslag van de rekeningen van de Vereniging opstellen.

Dit rapport zal voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering.

TITEL VII - ONTBINDING.

Artikel 30 - Ontbinding.

De Algemene Vergadering zal enkel over de ontbinding van de Vereniging uitspraak doen bij twee derde aanwezigheid of vertegenwoordiging van de Stemgerechtigde Leden. Indien aan deze voorwaarde niet voldaan is, kan een tweede Algemene Vergadering samengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, eender hoeveel Stemgerechtige Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Beslissingen zullen enkel bij een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde Stemgerechtigde Leden kunnen genomen worden.

Als de Vereniging ontbonden wordt, zal de Algemene Vergadering twee vereffenaars aanstellen, al of niet Stemgerechtigde Leden, en hun machten bepalen.

De Algemene Vergadering zal de belangeloze doeleinden bepalen waarvoor de winsten van de Vereniging gebruikt moeten worden. Onder geen enkele voorwaarde zullen de winsten uitgekeerd worden aan de leden.

TITEL VIII - TAAL. WET VAN TOEPASSING.

Artikel 31 - Taal.

De werktaal van de Vereniging zal Engels zijn, De gebruikte taal voor alle officiële documenten zal Nederlands zijn.

~ k .

Luik B - Vervolg

Artikel 32--Wet van toepassing.

MO~ 2.2

Alle onderwerpen die niet in deze statuten, het wérkingsreglernent of de andere " werkingsprocedures behandeld worden en soms in feite worden, zullen behandeld worden overeenkomstig de Belgische wetsvoorzieningen Van 27 juni 1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 en vervolgens gewijzigd door de wetgevingen van 2 mei 2002, 16 januari 2003, 22 december 2003, 9 juli 2004, 27 december

" 2004, 23 maart 2007, 6 mei 2009 en 30 december 2009 van niet-winstgevende verenigingen en internationale niet-winstgevende verenigingen en stichtingen.

Serge Goossens

Voorzitter van de Raad van Bestuur

Moor.

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/07/2011
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

L\

® 4 JUL 1011

efl-UAC~'

Greffe

Réservé

au

Manitleur

belge

1111 IIi JE II I

*11107754*

IM 1111 N iw

11111E

N~ d'entreprise : 0464.324.944

Dénomination

(en entier) : European Isotopes Transport Association

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge (en abrégé) :

Forme juridique : Association Internationale sans but lucratif

Siège : Rue Washington 50 à 1050 Ixelles

Oliet de l'acte : MODIFICATION SIEGE SOCIAL

Il résulte du procès-verbal de la réunion du Conseil d'Administration tenue le 28 juin 2011 que le Conseil: d'Administration a décidé de modifier le siège social à partir du 01/07/2011.

Le nouveau siège social est Maanstraat 17-19, 2800 Mechelen.

Serge Goossens

Président du Conseil d'Administration

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter rasaociatiora. la fondation ou (organisme é l'égard dos tiers

Au verso : Nom et signature

27/04/2011
ÿþMOD 2.2

nn



plet Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte







Ré servi

au

Monitet.

belge

lI 111110011111111 N

*11064185*



BRUXELLES

14 APR ?011

Greffe

N° d'entreprise : 0464.324.944

Dénomination

(en entier) : European Isotopes Transport Association

(en abrégé) :

Forme juridique : Association Internationale sans but lucratif

Siège : Rue Washington 50 à 1050 Ixelles

Objet de l'acte : NOMINATION DES ADMINISTRATEURS

Il résulte du procès-verbal de l'assemblée générale tenue le 6 mai 2010 :

L'assemblée générale a décidé à l'unanimité des voix, la nomination des trois administrateurs suivants pour une période de deux ans :

- Comme Président du Conseil d'administration : Monsieur Serge Goossens, Louis Vervoortlaan 61, 2900 Schoten, né le 31 décembre 1956 à Wilrijk

- Comme Vice-président du Conseil d'administration : Monsieur Amo Meiral, Enzianstrasse 42, Mannheim (Allemagne), né le 11 juillet 1957 à Mannheim (Allemagne)

- Comme Administrateur : Monsieur Willy van Bever, Bodegemstraat 41, 1700 Dilbeek, né le 13 avril 1956 à Anderlecht

Serge Goossens

Président du Conseil d'Administration

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association. la fondation Du l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Coordonnées
EUROPEAN ISOTOPES TRANSPORT ASS., AFGEKORT :…

Adresse
MAANSTRAAT 17-19 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande