EUROPEAN LADDER FEDERATION, AFGEKORT : ELF

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPEAN LADDER FEDERATION, AFGEKORT : ELF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.754.466

Publication

06/06/2013
ÿþ}. MOD 2.2

~BÏ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Wanneer een wijziging betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

8

13 5665

Ondernemingsnr : 0 5 3. 4` 7 5 4 4 6 6

Benaming

(voluit) : EUROPEAN LADDER FEDERATION

(verkort) : ELF

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Raymond Delbekestraat 373 te 2980 Zoersel

Onderwerp akte ; Oprichting

EUROPEAN LADDER FEDERATION

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

TITE41. Benaming  Zetel  Doel  Duur

Artikel-I: Benaming -- Zetel

De ondertekenaars van deze stichtingsakte, de stichtende leden, verklaren een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

Deze vereniging heeft als benaming "European Ladder Federation",

afgekort: "ELF". De naam zal steeds voorafgegaan of gevolgd worden door "vereniging zonder

winstoogmerk", of "v.z.w." afgekort.

De zetel van de vereniging is gevestigd in de Raymond Delbekestraat 373, 2980 Zoersel, België, aldus ressorterende ander het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel-2: Verplaatsing van de zetel

Om de zetel te verplaatsen is een meerderheidsstemming nodig van de leden van de algemene vergadering met een meerderheid zoals in artikel 19 bepaald voor een statutenwijziging.

Artikel-3: Doel van de vereniging

De vereniging heeft tot doel:

"Zorgen voor de veiligheid van laddergebruikers

" 1-let veilig gebruik van ladders promoten

.Bewustwording promoten met betrekking tot het gebruik van ladders en verspreiden van informatie over

alle belangrijke kwesties met betrekking tot ladders

"Deelnemen aan de GPSD Groep die de belangen van de Europese ladderindustrie vertegenwoordigt.

" Collectieve beslissingen bevorderen om een gecoordineerde benadering tot de EU-autoriteiten toe te laten

" Trachten de distributie van ladders (gecertificeerd of niet gecertificeerd) te verhinderen die niet voldoen aan

de nationale en Europese veiligheidsnormen

"De EU-autoriteiten benaderen om het invoeren van een 'anti-dumping' maatregelen te verkrijgen

" Zoeken naar algemeen toegepaste testprocedures voor ladders door test instituten Uitvoeren van elke activiteit ter verwezenlijking van de doelen

KOOPHANDEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

rCHTBANK 1- Z 8 -85- 2073

A"Or i~R~, P- EN..~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Artikel-4: Duur van de vereniging

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. Leden  Aanneming  Bijdrage- Uittreding - Ontslag

Artikel-5: Minimumaantal leden

Het minimumaantal leden wordt bepaald op drie. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Telkens als `leden' wordt vermeld, omvat dit zowel de effectieve als toegetreden leden.

Artikel-6: Rechten en plichten van de effectieve leden

De rechten en plichten van de effectieve leden worden bepaald door de statuten en de wet van 27 juni 1921  Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, BS 1 juli 1921, en indien het bestaat, het huishoudelijk reglement van de vereniging,

In aanmerking komende effectieve leden:

Nationale professionele verenigingen binnen Europa (EU), waarvan hun activiteit geheel of gedeeltelijk te maken heeft met "draagbare ladders", dit in de meest brede zin, kunnen een effectief lid worden van de vereniging. Er kan per land slechts één nationale professionele vereniging tot de vereniging behoren als effectief lid. In aanmerking komende leden die 'torens' naast `ladders' in hun doel hebben staan kunnen aanvaard worden maar het onderwerp 'torens` zal niet behandeld worden door de vereniging ELF.

Volledig lidmaatschap met inbegrip van het recht te stemmen op de algemene vergadering behoort tot de effectieve leden. De stichtende leden zijn automatisch ook effectieve leden.

Hiertoe behoren bij de oprichting de volgende nationale organisaties:

- ITALY: Associazione costruttort attrezzature lavoro (ACAL), vereniging naar Italiaans recht, Via Botticelli 24 b, 64026 Roseto, Italy en vertegenwoordigd door mr. Giorgio Turrisi, Via C. Maori 6 , 23900 Lecco LC, italy;

- SPAIN: Associacion Espanola de Fabricantes de Escaleras Portatiles (AFESPO), vereniging naar Spaans recht, Avenue Diagonal 477, 13th, 08036 Barcelona, Spain, vertegenwoordigd door mr, Joan Server Perez, Avenue Constituicién 11, Pedreguer 03750 Alicante, Spain;

- UNITED KINGDOM: The Ladder Association Ltd (LA Ltd) , vereniging naar UK recht, reg-istered in England No 06156473, PO BOX 26970 Glasgow, G3 9DS, maatschappelijke zetel 2-6 Cannon Street, London, EC4M 6YH, United Kingdom, administratie- en postadres: PO BOX 26970, Glasgow, G3 9DS, United Kingdom, vertegenwoordigd door mr Cameron Clow, 5 Muirkirk Gardens, Strathaven, South Lanarkshire, Scotiand ML10 6FS;

- FRANCE: Syndicat National des Fabricants d'Echelles et de Marchepieds (SEM), vereniging naar Frans recht, 12 rue Lincoln, 75008 Paris, France, vertegenwoordigd door mr. Bernard Grange, 61, rue d' Auteuil, 75016 Paris, France

- SWEDEN: Swedisch Ladder Association (SLA), vereniging naar Zweeds recht, Box 362, 57324 Tranas, Sweden, vertegenwoordigd door mr. Marcus Holmberg, Vallmovagen 3 , SE 57335 Tranas, Sweden

GERMANY: Verband Deutscher Leitem- und Fahrgerustehersteller e.V. (VOL), vereniging naar Duits recht, lnfanteriestrasse 8, 80797 München, Germany vertegenwoordigd door mr. Uwe Holicka, Schulstrasse 19, 65554 Limburg, Gemiany

Artikel-7: Rechten en plichten van de toegetreden leden

De vereniging kan toegetreden leden hebben. De toegetreden leden hebben geen andere rechten dan deze welke hen uitdrukkelijk door de statuten en het huishoudelijk reglement worden toegekend,

De toegetreden leden dienen zich te schikken naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 -- Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, BS 1 juli 1921 en, indien het bestaat, het huishoudelijke reglement van de vereniging.

, 1' Moo 2,2

In landen waar nog geen nationale vereniging bestaat die in aanmerking komt om toe te treden als effectief lid, of waar zulke professionele vereniging nog niet is toegetreden, kan de nationale industrie/distributie een afgevaardigde aanduiden die dan deel uitmaakt van de vereniging als toegetreden lid, of kan een firma uit zulk land als toegetreden lid toetreden. De maatschappelijke zetel van een firma is determinerend bij de bepaling van de Status "nationaliteit/land " van een toegetreden lid-rechtspersoon. De "nationaliteit/land" van een toegetreden natuurlijk persoon wordt bepaald door de officiële woonplaats van het lid.

Het lidmaatschap van een toegetreden lid kan door een beslissing van de Raad van Bestuur zonder motivatie beëindigd worden indien een nationale professionele vereniging lid wordt van de vereniging en het land van bedoeld individueel lid zal vertegenwoordigen.

Artikel 8: Lid worden van de vereniging

Om toegelaten te worden als lid dient het kandidaat-lid een schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging, In zijn verzoek tot toelating dient het kandidaat-lid aan te duiden tot welke categorie van lidmaatschap hij wenst toe te treden.

De Raad van Bestuur zal binnen een periode van 30 dagen de effectieve leden per e-mail op de hoogte brengen van het verzoek van lidmaatschap met alle details over het kandidaat-lid. Indien geen van de effectieve leden binnen de 30 daaropvolgende dagen een weigering per e-mail, fax of brief geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur heeft gestuurd, is het kandidaat-lid aanvaard.

Indien het kandidaat-lid werd geweigerd door minstens één van de effectieve leden, wordt zijn of haar verzoek voorgelegd tijdens de eerstvolgende algemene vergadering en wordt de beslissing genomen door alle leden met een gewone meerderheid.

Het kandidaat-lid wordt per gewone brief, fax of e-mail op de hoogte gebracht van de beslissing.-

Het lid zal pas dan lid zijn nadat het aanvaard is als lid, het verplichte inschrijvingsrecht en de jaarlijkse bijdrage heeft betaald en het ledenregister heeft ondertekend,

Door zijn lidmaatschap treedt het lid onvoorwaardelijk toe tot de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, dewelke hij erkent en dient te respecteren.

Artikel-9: Jaarlijkse bijdrage

De statutair vastgelegde maximum jaarlijkse bijdrage te betalen door de leden wordt als volgt bepaald:

Effectieve leden: ¬ 6.000,00

Toegetreden leden: ¬ 3.000,00

Dit maximum zoals vastgelegd in de statuten kan slechts aangepast worden volgens de modaliteiten van een statutenwijziging.

Bij de oprichting van de vereniging, en tot anders wordt bepaald, worden de door de leden jaarlijks te betalen bijdragen als volgt ingesteld:

Effectieve leden: ¬ 3.000,00

Toegetreden leden: ¬ 1.000,00

Deze jaarlijkse bedragen kunnen door de algemene vergadering aangepast worden bij overeenkomst van 2/3e van de aanwezige stemmen, evenwel zonder meer te bedragen dan het statutair maximum.

Elk nieuw lid dient een inschrijvingsrecht te betalen ingesteld als volgt:

Effectieve leden: Toegetreden leden:

1.000,00 ¬

Het inschrijvingsrecht is geen aandeel in het vermogen van de vereniging en kan niet teruggevorderd worden, noch is het overdraagbaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

¬ 1.000,00

¬ 500.00

,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel-10: Gedrag van de leden

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

b) de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel-11: Uittreding -- Schorsing  Ontslag van de leden

De leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging door middel van een aangetekend schrijven, gericht aan voorzitter van de Raad van Bestuur. Het jaarlijks lidgeld voor het lopende kalenderjaar waarin het ontslag wordt gegeven blijft evenwel verschuldigd.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde in geval van overlijden van het lid, onbekwaamverklaring, voorlopige bewindstelling, faillissement, gerechtelijk akkoord, of onverenigbaarheid met de voorwaarden van het lidmaatschap.

Een lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binnen de 15 dagen nadat de derde herinnering hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, telkens met een interval van één maand, wordt geacht ontslag te hebben genomen en zal door de Raad van Bestuur als lid uit de ledenlijst worden geschrapt. Deze schrapping is definitief en indien het uitgesloten lid opnieuw wenst toe te treden zal het de toetredingsprocedure dienen te volgen.

Een lid ken worden uitgesloten wanneer het aanhoudend en ernstig inbreuk maakt op de statuten of het huishoudelijk reglement dat regelmatig door de Raad van Bestuur kan worden aangepast.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige stemmen.

De uitsluiting van een toegetreden lid kan worden uitgesproken door de Raad van Bestuur bij 2/3 meerderheid van de aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur kan leden die zich aan een zware overtreding schuldig hebben gemaakt tijdelijk schorsen tot aan de definitieve beslissing van de algemene vergadering.

Een lid waarvan de uitsluiting op de agenda staat, heeft het recht vooraf gehoord te worden,

Het betreffende lid neemt geen deel aan de stemming, ook niet indien het zetelt in de algemene vergadering of de Raad van Bestuur die in voorkomend geval uitspraak doet over de uitsluiting,

Artikel-12: Rechten van de uitgetreden of uitgesloten leden

Het lid dat ontslag heeft genomen of uitgesloten werd heeft niet het minste recht op het maatschappelijk bezit en kan niet de terugbetaling eisen van de bijdrage die het heeft gestort of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt eveneens ten aanzien van rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

TITEL I Il. Algemene vergadering

Artikel-13: Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Telkens als in de statuten verwezen wordt naar aanwezige leden dient dit gelezen te worden als aanwezige enlof vertegenwoordigde leden. Dit zijn de stemgerechtigde leden. Een stemgerechtigd lid dat op de dag van een algemene vergadering haar (jaarlijkse) bijdrage niet voldaan heeft, beschikt voor die vergadering niet over stemrecht.

Indien het stemgerechtigd lid een rechtspersoon is dient deze één enkele fysieke persoon aan te duiden die het lid op de algemene vergadering zal vertegenwoordigen. Exceptioneel kan deze fysieke persoon zich op haar beurt door iemand anders laten vertegenwoordigen.

, k,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.2

Elk stemgerechtigd lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber. Ieder stemgerechtigd lid kan maximaal twee andere stemgerechtigde leden vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel-14: Bevoegdheid van de algemene vergadering

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging, Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten,

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1 °de wijziging van de statuten;

2°de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden van de toelatingscommis-sie;

3°desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4°de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5°de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6°de ontbinding van de vereniging;

7°de uitsluiting van een effectief lid;

8°de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9°advies geven over de richting en acties die de vereniging dient te nemen.

Artikel-15: Jaarvergadering  Buitengewone en Bijzondere Algemene Vergadering

Er moet elk jaar minstens één algemene vergadering gehouden worden, de jaarvergadering genaamd.

Deze vergadering dient plaats te vinden in het eerste semester van elk kalenderjaar. Het behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur deze datum te bepalen, rekening houdende met de activiteitenkalender en de buitenlandse missies van de diverse leden.

De algemene jaarvergadering omvat minstens op de agenda: de overlegging aan, en ter goedkeuring van, de algemene vergadering, de jaarrekening van het voorbije jaar, evenals de goedkeuring van de begroting van het volgende boekjaar, kwijting van de raad van bestuur d.w.z. voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en schatbewaarder,

Een bijzondere algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door een beslissing van de Raad van Bestuur of op vraag van minstens 1/5 van de stemgerechtigde leden.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle stemgerechtigde leden moeten erop worden uitgenodigd.

Elk voorstel ondertekend door tenminste 1/20 van de stemgerechtigde leden dient op de agenda geplaatst te worden.

Artikel-16: Bijeenroeping van de algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief, fax of e-mail, ondertekend door de secretaris in naam van de Raad van Bestuur, die minstens 60 dagen vóór de vergadering aan ieder stemgerechtigd lid wordt gestuurd.

De gewone en bijzondere algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief, fax of e-mail, ondertekend door de secretaris in naam van de Raad van Bestuur, die minstens 15 dagen vóór de vergadering aan ieder stemgerechtigd lid wordt gestuurd.

De uitnodiging dient de plaats en uur van de vergadering te vermelden. Bij ontstentenis van een plaatsopgave wordt de vergadering gehouden op de zetel van de vereniging.

De gedetailleerde agenda van elke vergadering wordt minstens 15 dagen vóór de vergadering aan ieder stemgerechtigd lid gestuurd.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vernield zijn, behalve wanneer alle stemgerechtigde leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uitte breiden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

ivlOD 2.2

Artikel-17: Voorzitter van de algemene vergadering

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij ontstentenis, door een ondervoorzitter.

De voorzitter duidt een stemopnemer aan, die tevens instaat voor de notulering. De notulen van de algemene vergadering worden in de Engelse taal opgesteld door de secretaris,

Artikel-18: Stemming op de algemene vergadering

Afhankelijk van de aard van het stemgerechtigd lid beschikt hij over een bepaald aantal stemmen, dat per (soort) lid wordt toegekend. Dit aantal is de wegingsfactor.

De effectieve leden hebben elk 10 stemmen als wegingsfactor. De toegetreden leden hebben elk 1 stem als wegingsfactor

Het totaalaantal stemmen uit te brengen binnen de vereniging is de som van de wegingsfactor(en) van elk lid. Dit totaal kan bijgevolg variëren naargelang leden toe- of uittreden.

Dit totaalaantal stemmen wordt bij de aanvang van elke vergadering bepaald door de voorzitter. Indien voor een stemming een bepaald quorum dient gehaald te worden, dan wordt dit berekend op basis van het hierboven vernielde totaalaantal stemmen.

De wegingsfactor is niet deelbaar over diverse stemmen. Elk lid kan maximaal één stem voor zichzelf uitbrengen. Die stem wordt vermenigvuldigd met de wegingsfactor om een overeenkomstig aantal stemmen op te leveren. De overeenkomstige stemmen pro, contra en onthoudingen worden gesommeerd om respectievelijk het aantal stemmen pro, contra en onthoudingen over het totaalaantal vertegenwoordigde stemmen te verkrijgen.

De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen indien niet minstens 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet gehaald wordt, dient een nieuwe vergadering bijeengeroepen te worden. Deze mag ten vroegste plaatsvinden binnen 15 dagen na de eerste vergadering, maximaal 30 dagen later. Deze tweede vergadering heeft dezelfde agenda als de eerste vergadering en kan beslissen ongeacht het aanwezige quorum.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Onthoudingen, blanco of ongeldige stemmen worden niet meegeteld bij het berekenen van de gewone meerderheid. Enkel effectief uitgebrachte stemmen worden geteld.

Bij staking van stemmen heeft de voorzitter een doorslaggevende stem.

Artikel-19: Statutenwijziging  ontbinding van de vennootschap

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee, worden nageleefd.

De beslissing van de algemene vergadering om de vereniging om te zetten in een vennootschap met sociaal oogmerk wordt genomen overeenkomstig de regels van de doeiswijziging;

Deze wetteksten luiden momenteel als volgt:

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgelicht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

e"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgende op de eerste worden gehouden.

De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Artikel-20: Publicatie van de besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen, maar ze kunnen het register niet meenemen.

Alle leden of derden, die een belang hebben, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en door een bestuurder,

iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dag tekening worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder,

TITEL 1V. Raad van Bestuur

Artikel-21: Raad van Bestuur  Samenstelling - Aantal leden

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van 4 bestuurders, samengesteld, voor zover er voldoende kandidaten zijn, uit:

- één voorzitter

- één ondervoorzitter

- één schatbewaarder

- één secretaris

Kandidaten voor de Raad van bestuur kunnen ofwel effectieve leden zijn, ofwel door een effec-tief lid rechtspersoon gemandateerde personen.

Alle leden van de Raad van Bestuur alsook de bijhorende functies worden door de algemene vergadering aangesteld voor een periode van ten hoogste twee boekhoudjaren. Het mandaat zal starten na de benoeming en zal eindigen op de algemene vergadering die de afsluiting van het boekhoudjaar op de agenda heeft volgend op het jaar van de benoeming.

Deze regels in acht genomen, zou het mandaat van de bestuurders, aangesteld bij de eerste algemene vergadering na de oprichting, eindigen bij de algemene vergadering die de sluiting van de rekeningen per 31 december 2014 op de agenda heeft. Echter, daar de ondertekenaars van deze oprichtingsakte starten met samenwerking en een eerste akte in het jaar 2012, zal de eerste Raad van Bestuur een einde nemen op de algemene vergadering die de sluiting van de rekeningen per 31 december2013 op de agenda heeft.

Een bestuurder komt in aanmerking voor een herverkiezing. Het is de algemene vergadering die de functie van elk gekozen bestuurslid toewijst. Alle beslissingen m.b.t. de benoeming worden door de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid,

Een bestuurder die zelf zijn ontslag geeft, dient dit per brief aan de Raad van Bestuur mee te delen. Tot de ontslagnemend bestuurder wordt vervangen, wordt de functie ingevuld door de voorzitter, of bij afwezigheid, de ondervoorzitter.

Artikel-22: Samenstelling van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen en voorgezeten door de voorzitter of indien deze onmogelijk aanwezig kan zijn, de ondervoorzitter. De Raad van Bestuur komt minstens één maal per semester samen. De uitnodiging wordt minstens drie weken van te voren per gewone brief, e-mail of fax verstuurd en bevat de agenda, plaats en uur van de bijeenkomst.

De bestuurders kunnen zich op de Raad van Bestuur niet laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder indien zij verhinderd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Een bestuurder-rechtspersoon wordt vertegenwoordigd door één of twee fysieke personen, behorend tot en aangeduid door die bestuurder-rechtspersoon. Ten einde de cohesie van het bestuur te bevorderen zullen de bestuurders-rechtspersonen er over waken de wisseling van gemandateerden tot een minimum te beperken. Maximaal twee fysieke personen kunnen voor elk bestuurslid de Raad van Bestuur bijwonen. Deze dienen als éën stem te spreken en moeten deel uitmaken van het vertegenwoordigd lid. Externe lasthebbers kunnen niet deelnemen aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan slechts besluiten indien de meerderheid van haar leden aanwezig is. Er wordt slechts beslist over punten op de agenda. Uitzonderlijk kan een belangrijk punt besproken worden indien 2/3 van de aanwezige bestuurders bereid is dit ad hoc op de agenda te plaatsen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of zijn vervanger, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, opgesteld in de Engelse taal, die ondertekend worden door de voorzitter, en die ingeschreven worden in een speciaal register der beraadslagingen. De uittreksels die uit dit register gevraagd worden, worden door de voorzitter ondertekend voor conform en echt verklaard.

De notulen worden via gewone post, fax of e-mail aan alle leden van de Raad van Bestuur toegezonden.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de Raad van Bestuur een belangenconflict zou optreden, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming, Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering.

Op verzoek van een bestuurslid kan en mag een genodigde deelnemen aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur. Deze genodigde heeft geen stemrecht. Indien één of meerdere bestuursleden bezwaar maken tegen de aanwezigheid van de genodigde, dan zal de Raad van Bestuur de genodigde persoon niet toelaten ais ten minste twee bestuursleden tegen de aanwezigheid van deze perscon zijn, waarbij de Voorzitter geen doorslaggevende stem zal hebben.

Artikel-23: Bevoegdheid van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging, Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De Raad van Bestuur beschikt aldus over de residuaire bevoegdheid.

Alle handelingen m.b.t. rechtszaken, hetzij als verweerder of eiser, worden beslist door de Raad van Bestuur. Zij worden door de voorzitter gevoerd in naam en voor rekening van de vereniging.

Indien de vereniging een rechtszaak wil instellen tegen een lid van de vereniging dient de algemene vergadering haar goedkeuring te geven.

De voorzitter voert de beslissingen van de Raad van Bestuur uit en zorgt voor een vlotte werking van de vereniging, welke hij in alle civiele zaken vertegenwoordigt.

In geval van afwezigheid van de voorzitter, vervangt de ondervoorzitter de voorzitter.

De schatbewaarder houdt de boeken van de vereniging bij, ontvangt de gelden en voert de betalingen uit. Hij/zij is verantwoordelijk voor het beheer van de goederen van de vereniging, titels en overdracht van titels, stellen van zekerheden, onder toezicht en toestemming van de Raad van Bestuur.

De Secretaris stelt de notulen op van alle algemene vergaderingen en vergaderingen van de Raad van Bestuur.

Artikel-24: Handtekeningbevoegdheid

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door twee bestuurders samen handelend, waaronder de voorzitter,

Voor bedragen en verbintenissen beneden E 10.000,00 (tienduizend euro) heeft de voorzitter de macht alleen te tekenen, ofwel deze handtekeningbevoegdheid te delegeren naar de schatbewaarder en/of een dagelijks bestuurder indien in deze functie voorzien werd.

De ondertekenaars moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De voorzitter, of elk ander bestuurslid dat een machtiging van de Raad van Bestuur kan voorleggen, kan zelfstandig rekeningen openen bij De Post of een bankinstelling in naam van de vereniging. De Raad van [3estuur dient bij de eerstvolgende vergadering op de hoogte te worden gebracht van alle bewegingen.

De voorzitter, ondervoorzitter, schatbewaarder, secretaris of elke andere derde persoon hiertoe gemachtigd door de Raad van Bestuur, kunnen individueel alle aan de vereniging gerichte (aarsgetekende) zendingen/pakjes aannemen van De Post of elke andere afleverdienst.

Artikel-25: Persoonlijke verbintenis  Bezoldiging van de bestuurders

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de opdracht die hen werd toegewezen. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd,

TITEL V. Dagelijks Bestuur

Artikel-26: Benoeming dagelijks bestuurder of bestuurderscommissie

De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig acht, bij gewone meerderheid der stemmen, beslissen om één of meerdere dagelijks bestuurders, natuurlijke personen, aan te duiden. De benoeming gebeurt intuïtu personae.

Deze bestuurder of bestuurderscommissie hoeven geen [id te zijn van de vereniging en staan onder toezicht van de Raad van Bestuur.

De bevoegdheid waarover de dagelijks bestuurder of bestuurderscommissie beschikt wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel-27: Rapportering

De dagelijks bestuurder of bestuurderscommissie rapporteert op regelmatige wijze aan de Raad van Bestuur over de gang van zaken binnen de vzw.

Artikel-28: Bezoldiging van de dagelijkse bestuurders

Het bepalen van de bezoldiging van de bestuurder of bestuurderscommissie behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel-29: Duur van het mandaat

De duur van het mandaat van de dagelijks bestuurder(s) wordt bepaald door de Raad van Bestuur met een maximumtermijn van twee jaar, Het mandaat zal evenwel automatisch een einde nemen bij vrijwillig ontslag, overlijden of verstrijken van de aanvankelijk bepaalde termijn, zonder dat een expliciete hernieuwing van het mandaat is gegeven. Een dagelijks bestuurder is herbenoembaar,

TITEL VI. Commissarissen

Artikel-30: Aanstelling van een commissaris

Onverminderd de wettelijke verplichting een commissaris aan te stellen bij het overschrijden van de numerieke criteria heeft de algemene vergadering de exclusieve bevoegdheid om een commissaris aan te stellen.

Indien de wettelijke criteria niet overschreden zijn, staat het de algemene vergadering vrij om een commissaris of een bedrijfsrevisor aan te stellen.

De duur van het mandaat, het bepalen van de vergoeding, evenals het geven van het ontslag behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

TITEL VII. Rekeningen en begrotingen

Artikel-31: Jaarrekening en begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar.

MOD 2.2

De stichtende leden hebben bepaald dat het eerste boekjaar zal beginnen vanaf de oprichting en zal

" eindigen op 31 december 2013.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minste vijftien (15) dagen vabr de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder deze mee te nemen, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Artikel-32: Toewijzing van het resultaat

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL V111. Ontbinding  Vereffening

Artikel-33: Vertrek - ontbinding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge De vereniging wordt niet ontbonden door het vertrek of ontslag van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, hetgeen inhoudt dat een meerderheid van 4/5 der aanwezige stemmen vereist is, of door een rechterlijke beslissing.

ln geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daaraan dan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

Artikel-34: Toewijzing van het saldo na ontbinding

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend ia met een soortgelijk doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

TITEL IX. Diversen

Artikel-35: Rechtsgrond

Voor alles waarin niet uitdrukkelijk is voorzien in deze statuten, blijft de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

De statuten van de oprichting zullen voor juridische redenen ook vertaald en gehouden warden in het Nederlands, en bijgehouden worden op de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen,

Notulen van de vergaderingen zullen opgemaakt en verspreid worden In het Engels. Wanneer uitdrukkelijk gevraagd of vereist zullen deze vertaald worden naar de Nederlandse taal.

ln geval van conflict tussen de Engelstalige en de Nederlandstalige versie van een tekst, zal de Nederlandstalige versie voorrang hebben.

De ondertekenaars hebben een eerste akte van oprichting getekend op 5 maart 2012 welke diverse malen aan de Rechtbank van Koophandel  Antwerpen werd aangeboden. Door het feit dat in die akte de aangeduide bestuurders buitenlandse rechtspersonen waren heeft de Rechtbank van Koophandel de neerlegging en inschrijving geweigerd, dit bij gebreke aan de gevraagde documenten die het bestaan van de buitenlandse rechtspersonen en mandatarissen aantoonden.

Om aan het probleem te verhelpen werden aangepaste statuten opgemaakt. Heden ondertekende oprichtingsakte vervangt aldus integraal de akte die op 5 maart 2012 werd getekend, dewelke bij deze onbestaand en nietig wordt verklaard.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Overeenkomstig artikel 3 § 1 van de VZW wet van 27 juni 1921 verkrijgt de vereniging rechtspersoonlijkheid zodra de oprichtingsakte aangeboden wordt bij de Rechtbank van Koophandel. Gedurende het jaar 2012 en 2013 werden door diverse personen in diverse hoedanigheden verschillende activiteiten en verbintenissen door en voor de vereniging ELF uitgevoerd en aange-gaan

Overeenkomstig artikel 3 § 2 van de VZW wet van 27 juni 1921 neemt de vereniging ELF aile verbintenissen die door de stichtende leden, haar organen en/of haar bestuurders vóór de oprichting van de vereniging, of voor de vereniging rechtspersoonlijkheid verkreeg, in naam en/of voor rekening van de vereniging ELF werden aangegaan over, aldus de ondertekenaars volledig bevrijdende in persoonlijke naam.

Feiten en cijfers over het kalenderjaar 2012 zullen worden opgenomen in de rapportering over kalenderjaar 2013.

Artikel-36: Tijdens de oprichting genomen beslissingen

De stichtende leden hebben unaniem beslist dat de eerst verkozen bestuurders zijn:

Voorzitter: mr Joan SERVER PEREZ, Avenue Constitución 11, Pedreguer 03750 Alicante, Spain, geboren op 12/05/1972 te Lecce, Italy, bestuurder gemandateerd door AFESPO, Avenue Diagonal 477, 08036 Barcelona, Spain;

Vice-voorzitter: mr Bernard GRANGE, 61, rue d' Auteuil, 75016 Paris, France, geboren op 2410411947 te 011ioules, France, bestuurder gemandateerd door SEM, 12 rue Lincoln, 75008 Paris, France;

Schatbewaarder: mr Marcus HOLMBERG, Vallmovagen 3 , SE 57335 Tranas, Sweden, geboren op 28/11/1977 te Sâby, Sweden, bestuurder gemandateerd door SLA, Box 362, 57324 Tranas, Sweden;

Secretaris: mr Cameron Clow, 5 Muirkirk Gardens, Strathaven, South Lanarkshire, Scotland ML10 6FS, geboren op 10/07/1970 te Lanark, United Kingdom, bestuurder gemandateerd door LA, PO BOX 26970, Glasgow G3 9DS, United Kingdom.

Mandaten starten heden en lopen tot de jaarlijkse algemene vergadering van 2014 die de sluiting van het boekhoudjaar van 2013 op de agenda heeft.

Alhoewel de vereniging in de zin van de wet `klein' is, zal de boekhouding gehouden worden volgens de principes van het dubbele boekhouden en met een jaarrekening gelijk aan de middelgrote en grote non-profitorganisaties en dit tot de algemene vergadering daar anders over beslist met een gewone meerderheid van stemmen

De boekhouding zal zeer eenvoudig zijn met een volledige boekhouding opgesteld in de Engelse taal.

De vereniging zal btw-plichtig zijn en dit tot de algemene vergadering daar anders over beslist met een gewone meerderheid van stemmen.

De stichtende leden geven mandaat aan:

- Maria Omedes Salinas, geboren op 6/1/1968 te Girona, Spanje, wonende Bigai 11 âtico 1°, 3, 08022 Barcelona, Spanje

- Accountantskantoor Accova bvba, bij monde van de zaakvoerder of haar aangestelden, ondernemingsnummer BE0434.913.455, Raymond Delbekestraat 373, 2980 Zoersel

om alle wettelijke verplichtingen van de vereniging met betrekking tot de publicatie van de oprichting in het BS en de aanmelding bij KBO te vervullen, eveneens alle wijzigingen van de statuten en de publicatie van de diverse bestuurders in het BS te verzorgen, hiertoe de benodigde documenten te ondertekenen en neer te leggen bij de bevoegde instantie, o.a. de griffies, de vereniging te vertegenwoordigen bij de diverse fiscale en administratieve overheden, directe en in-directe belastingen, BTW en RSZ inbegrepen, alsmede alle aangiften en controles te dien einde te verzorgen,

Opgesteld te Barcelona op 22 mei 2013, waarvoor tekenen, de stichtende leden:

AFESPO (Spain) SEM (France) mr. Bernard GRANGE SLA(Sweden)

mr. Joan SERVER PEREZ ACAL (Italy) mr. Marcus HOLMBERG

LA(United Kingdom) mr. Giorgio TURRISI VDL (Germany)

mr. Cameron CLOW mr, Uwe HOLICKA

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EUROPEAN LADDER FEDERATION, AFGEKORT : ELF

Adresse
RAYMOND DELBEKESTRAAT 373 2980 ZOERSEL

Code postal : 2980
Localité : ZOERSEL
Commune : ZOERSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande