EVANGELISCHE GEMEENTE WILLEBROEK, AFGEKORT : E.G.W.

Association sans but lucratif


Dénomination : EVANGELISCHE GEMEENTE WILLEBROEK, AFGEKORT : E.G.W.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.094.837

Publication

11/08/2014
ÿþmOD22

ci ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1

31 -07- 2014

I. " " / "

A 14 nei;- 'st Ord. Mr..Ln-ILLEN

_

Onde.rnemingsnr Benaming

(voluit) : (verkort)

Rechtsvorm

Zetel

Onderwerp akte: 451.094.837

Evangelische Gemeente Willebroek

E.G.W.

Vereniging zonder winstoogmerk

Dr Persoonslaan 22, 2830 Willebroek

Wijziging van de statuten, benoeming en ontslag van bestuurders

In de algemene vergadering van 13 juni 2014 is besloten de statuten van de vereniging als volgt te wijzigen: TITEL L - Naam, zetel

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd: Evangelische Gemeente Wiilebroek, afgekort: E.G.W.". Historische toelichting omtrent het ontstaan: de Evangelische Gemeente te Willebroek is tot stand gekomen uit het werk van de "Belgische Evangelische Zending", vzw.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Dr Persoonslaan 22, 2830 Willebroek en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

TITEL II. - Doel, middelen

Art.3. De vereniging heeft tot doel de bekendmaking van het Evangelie, de boodschap van redding door Jezus Christus en de daaruit voortvloeiende christelijke levensvisie op grond van de Bijbel, het Woord van God, in stand te houden en te bevorderen in de Rupelstreek. Zij wil ook tot steun zijn van al diegenen, die een gelijkaardige doelstelling willen realiseren in België en wereldwijd. Zij aanvaardt de ganse Heilige Schrift als door God geïnspireerd, onfeilbaar, gezaghebbend en ais uitgangspunt van haar opdracht en doel.

ArtA. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Art.5. De vereniging wit de evangelische gelovigen, die in Willebroek en omgeving aan de activiteiten

deelnemen, tot hulp en steun zijn bij het bereiken van de doelstellingen.

Haar activiteiten kunnen bestaan

het inrichten van religieuze bijeenkomsten enfof studiedagen;

het af dan niet tegen betaling organiseren van socio-culturele activiteiten, zoals tentoonstellingen, film- en',

diavoorstellingen;

het verspreiden of verkopen van lectuur;

ook andere activiteiten die mogelijk op een ondergeschikte wijze de vorm kunnen aannemen van een:

handelsdaad, steeds op voorwaarde dat de opbrengst ten goede komt van het door de vereniging gestelde,

doel; zij zal personeel in dienst kunnen nemen en alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of:

eigendom mogen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Deze opsomming is in geen geval limitatief. Het geheel van haar activiteiten zal er steeds op gericht zijn het geestelijk en eeuwig welzijn van de evangelische gelovigen te behartigen en de bijbel-christelijke leer uit te dragen.

TITEL III.  Leden en toegetreden leden

Art.6 Toegetreden leden zijn de evangelische gelovigen, die ln Willebroek en omstreken aan de activiteiten deelnemen en die voldoen aan de voorwaarden van het huishoudelijk reglement. Deze evangelische gelovigen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Bijlagen biniétlielgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

hebben mondeling te kennen gegeven akkoord te gaan met de bepalingen van het huishoudelijk reglement en te willen meewerken aan de realisatie van de doelstellingen vermeld in de statuten.

Toegetreden leden nemen deel aan de activiteiten van de vereniging, maar kunnen alleen deelnemen aan overleg als ze daartoe worden uitgenodigd. Ze kunnen niet deelnemen aan de stemmingen.

Art,7. Leden van de vereniging zijn:.

- de oudsten en de diakenen of personen die deze taak waarnemen

(oudsten en diakenen zijn toegetreden leden  zie Art. 6. - die beantwoorden aan de bijbelse criteria van

leidinggevenden en als zodanig werden aangesteld volgens de bijbelse richtlijnen. Zowel de bijbelse criteria

als de richtlijnen worden in het huishoudelijk reglement vermeld)

en

- de toegetreden leden zie Art 6. - , die de taak van oudste of diaken niet vervullen en die als lid aanvaard

werden.

Het aantal leden van de vereniging is beperkt tot het driedubbel van het aantal leden van de raad van

bestuur, met een minimum van drie.

Maximum veertig procent van de leden mogen tot de tweede graad uit dezelfde famille beharen.

Ar18. Een toegetreden lid dat lid wenst te worden van de vereniging dient hiervoor een verzoek in bij de raad van bestuur. De raad van bestuur legt dit verzoek voor aan de eerstvolgende algemene vergadering, die beslist over de aanvaarding of verwerping van de aanvraag, met een tweederde meerderheid.

Art.9. Met lidmaatschap neemt een einde door ontslag in te dienen bij de raad van bestuur van de vereniging, door overlijden van het lid, doordat het lid niet langer beantwoordt aan de criteria vooropgesteld voor het lidmaatschap of omdat het lid niet langer in overeenstemming daarmee functioneert.

De [eden van de algemene vergadering die om één of andere reden de nauwe voeling verliezen met de activiteit van de vereniging, worden geacht ontslag te nemen. Elk !id dat door zijn levenswijze niet meer beantwoordt of afbreuk doet aan het doel of de goede naam van de vereniging en haar getuigenis schaadt, kan uitgesloten worden. De beslissing tot uitsluiting wordt genomen door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid.

Art10. Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij uitsluiting kunnen de betrokkene noch zijn erfgenamen, enige aanspraak maken op het vermogen van de vereniglng, de vrijwillig gestorte bijdragen of de inbrengingen van de betrokkene. Uitzondering hierop zijn de inbrengingen in geld ais er een contractuele terugbetalingsovereen-komst was afgesloten tussen de betrokkene en de vereniging. in zulke gevallen zal het contract de voorziene voorwaarden van uitvoering behouden.

Art.11. De leden van de vereniging worden niet verplicht tot het betalen van enige bijdrage. TITEL IV  Raad van bestuur

Art.12. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minimum drie leden. De bestuurders zijn de oudsten en de diakenen, of de leden die deze taak waarnemen. De bestuurders warden door de algemene vergadering aangesteld met een gewone meerderheid van stemmen. Zij blijven benoemd zolang zij hun mandaat naar behoren vervullen en zij beantwoorden aan de bepalingen van artikel 6 en artikel 7. De bestuurders worden niet vergoed voor de uitoefening van hun mandaat.

Ar1.13. Zo het aantal bestuurders is teruggevallen beneden het minimum, wordt een algemene vergadering bijeengeroepen door de overblijvende bestuurders om nieuwe bestuurders te verkiezen. Elke persoon, aangeduid om tijdelijk een mandaat waar te nemen, is slechts benoemd totdat een nieuwe bestuurder gekozen volgens E3ijbelse richtlijnen, zoals in het huishoudelijk reglement aangegeven, beschikbaar is.

Art,14, De raad van bestuur kiest uit de [eden een voorzitter, die aan de criteria van een oudste moet voldoen (of die voorlopig die taak waarneemt), een secretaris, een penningmeester en elke andere functie, die nodig geacht wordt voor de goede uitoefening van de taken van de raad van bestuur.

De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of van een bestuurder.

Art.15. Beslissingen van de raad van bestuur zijn slechts geldig en bindend als ze genomen werden met een gewone meerderheid. De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college.

Art.16. De notulen van elke vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen, bijeengehouden in een kaft en voorzien van een volgnummer. Deze notulen, evenals de uittreksels worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Art.17. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om aile daden van beheer te stellen, met uitzondering van die welke door de wet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Voor aile administratieve zaken volstaan de handtekeningen van de voorzitter en de secretaris, of van één van deze

1.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

beiden met een door hen gemachtigd persoon. De vereniging is door deze handtekening wettelijk gebonden. Voor aile financiële aangelegenheden volstaat de handtekening van de penningmeester alleen tot een bedrag, vastgesteld door de raad van bestuur op zijn eerste vergadering, Boven dit bedrag is een bijkomende handtekening van de voorzitter of of een ander lid van de Raad van Bestuur vereist. Dit bedrag kan, als dat nodig blijkt, door de raad van bestuur op een van zijn vergaderingen aangepast worden. Deze beslissing wordt opgenomen in een verslag van de vergadering.

Art.18. De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging in opdracht geven aan een door hem aangestelde persoon, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden. Hij stelt de bevoegdheid van deze persoon vast.

TITEL V, - Algemene vergadering

Art.19. De algemene vergadering wordt gevormd door de gewone leden van de vereniging. Elk lid is stemgerechtigd vanaf de eerste algemene vergadering volgend op zijn aanvaarding als lid.

Art.20. Een algemene vergadering heeft elk jaar plaats v66r 31 mei en zo vaak als de belangen van de vereniging dit vereisen. Ze wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, op verzoek van de voorzitter, of op verzoek van één derde der leden van de vereniging, die dit schriftelijk indienen bij de raad van bestuur. Al de leden moeten worden uitgenodigd. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

Art.21. De schriftelijke oproeping tot een algemene vergadering vermeldt; datum, uur en plaats van de vergadering, evenals de dagorde. Deze wordt ten minste acht dagen vddir de vergadering aan elk lid overhandigd of verstuurd en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die niet op de dagorde voorkomen als aile leden persoonlijk tegenwoordig zijn en nadat zij ingestemd hebben met deze wijziging van de dagorde, De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij afwezigheid van de voorzitter, door een ander lid van de raad van bestuur,

Art.22. Leden, die niet aanwezig kunnen zijn, mogen zich laten vertegenwoordigen door schriftelijke volmacht tot stemming te geven aan een ander lid van de vereniging. Een lid kan slechts één extra stem met volmacht uitbrengen. De beslissingen worden genomen met een eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezigen en vertegenwoordigde leden; blanco en ongeldige stemmen niet meegerekend. Bij staking van de stemmen kan de voorzitter een tweede stemronde laten houden, Brengt ook deze geen beslissing, dan is het voorstel verworpen of wordt zij als punt van de agenda van een nieuwe vergadering gepiaatst. Over personen wordt schriftelijk gestemd, over zaken wordt mondeling gestemd.

Art.23, Alleen de algemene vergadering is bevoegd tot de wijziging der statuten, het benoemen en afzetten van bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en de uitsluiting van leden. Aile beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheid van de raad van bestuur, bepaald door de wet of door de statuten, behoren eveneens tot het gezag van de algemene vergadering. De opsomming van deze soort beslissingen is slechts tot voorbeeld gegeven en niet

limitatief. Zij zullen bekrachtigd en uitgevoerd worden door de vereniging. Bij aile zeer belangrijke

aangelegenheden zullen de beslissingen genomen worden door de algemene vergadering.

Art.24. Besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Blanco stemmen of ongeldig uitgebrachte stemmen worden niet meegeteld in het totaal der stemmen.

Met verwijzing naar de artikelen 4,8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 wordt voor de volgende gevallen uitzondering gemaakt

de wijziging van de doelstelling van de vereniging vereist een eenparigheid van stemmen de uitsluiting van een lid vereist 2/3 meerderheid der stemmen

de wijziging van de statuten van de vereniging vereist een 2/3 meerderheid van de stemmen de ontbinding van de vereniging vereist een 4/5 meerderheid van de stemmen;

Voor deze buitengewone stemmingen worden de blanco- of de ongeldige stemmen meegeteld als neen-stemmen. In geval van wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging is de aanwezigheid of vertegenwoordiging van 2/3 van de leden vereist, Bij onvoldoende aanwezigheid kan na vijftien dagen een tweede vergadering bijeengeroepen worden volgens de bepalingen van Art.21. Deze beslist geldig, ongeacht het aantal aanwezigen volgens de vereisten van Art 24.

Elke wijziging van de statuten van de vereniging, evenals haar ontbinding wordt binnen een maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een bestuurder.

De door de vereniging aangestelde en bezoldigde werknemers, die deel uitmaken van de algemene vergadering, nemen geen deel aan de beraadslagingen en stemmingen die de persoonlijke toestand van die personen betreffen.

Art.26. De notulen van de algemene vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen, bijeengehouden in een kaft en voorzien van een volgnummer. Zij kunnen door belanghebbenden en leden worden opgevraagd volgens de wettelijk geldende bepalingen. Zij worden ondertekend door twee bestuurders. Voor de uittreksels ervan volstaat eveneens de handtekening van twee bestuurders.

X

MOD2 2

TITEL VI. .L Rekeningen, begrotingen

Art.26. Het boekjaar eindigt op 31 december. De raad van bestuur maakt de rekeningen op van het afgelopen jaar, evenals de begroting voor het volgend jaar en legt ze voor aan de algemene vergadering.

TITEL VU.  Ontbinding, vereffening

Art.27. in geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art.28. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of rechterlijk, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend actief, na vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, overgemaakt aan de Nederlandstalige Evangelische Zending in België, vzw, Lambertmontlaan 158, te 1030 Brussel, welke de wettelijke vertegenwoordiger is van de Belgische Evangelische Zending vzw in Nederlandstalig en Duitstalig België.

De algemene vergadering van 13 juni 2014 heeft overeenkomstig de statuten, het ontslag aanvaard van het volgende lid van de raad van bestuur:

de heer Flepke Geertsma, wonende te 2870 Puurs, Schipstraat 66; geboren te Leeuwarden (Nederland) op 06/05150.

De algemene vergadering van 13 juni 2014 heeft overeenkomstig de statuten benoemd tot leden van de raad van bestuur:

de heer Rudi Steinier, wonende te 1880 Kapelle op den Bos, Bormstraat 77; geboren te Niel op 1/11/63.

de heer Robert° Maria, wonende de te 2800 Mechelen, Vrijgeweidestraat 65; geboren te Haarlem

(Nederland) op 10/10/71

de heer Cornelis van Vliet, wonende te 2800 Mechelen, Kalkovenstraat 20; geboren te Bonheiden op

11/01/82.

De bestuurders hebben aangesteld als: voorzitter: Steinier Rudi

secretaris: van Vliet Cornelis penningmeester: Boswell Kevin

Wiliebroek, 13/06/14

voorzitter Rudi Steinier

(handtekeningen op de keerzijde)

secretaris: Cornelis van Vliet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oM(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

SbatGbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

24/02/2014
ÿþ

Ondernemingsnr : 451.094.837

Benaming

(voluit) Evangelische Gemeente Willebroek

(verkort) : E.G.W.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Dr Persoonslaan 22, 2830 Willebroek

Onderwerp akte : Benoeming en ontslag van bestuurders

De algemene vergadering van 02 februari 2014 heeft overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van het volgende lid van de raad van bestuur:

de heer Hendrik van Vliet, wonende te 2800 Mechelen, Elecktriciteitstraat 35 bus 1402; geboren te Ukkel op 13/04/43

De algemene vergadering van 02 februari 2014 heeft overeenkomstig de statuten benoemd tot leden van de raad van bestuur:

de heer Hepke Geertsma, wonende te 2870 Puurs, Schipstraat 66; geboren te Leeuwarden (Nederland) op

06/05/50

de heer Roberte Maria, wonende de te 2800 Mechelen, Vrijgeweidestraat 65; geboren te Haarlem

(Nederland) op 10/10/71

de heer Rudi Steinier, wonende te 1880 Kapelle op den Bos, Bormstraat 77; geboren te Niel op 01/11/63

De volgende personen zijn door de bestuurders aangesteld als:

voorzitter: Steinier Rudi

secretaris: van Vliet Cornelis

penningmeester: Boswell Kevin

Willebroek, 02 februari 2014 voorzitter : Steinier Rudi (handtekeningen op de keerzijde) secretaris: Cornelis van Vliet









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

/ffi\

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter g

Jr

~~a

e_ ~. ~~ _ .

GRIFFIE RECHTBANK te MELK van

ELEN

Griffie

1409 80

ilititi

V beh aa Bel Stai

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

20/06/2011
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

a

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

secretaris: Comelis van Vliet

Willebroek, 01104/11

voorzitter : Hepke Geertsma

(handtekeningen op de keerzijde)



NEERGELEGD

07-06- 2011

GRIFFIE ReWitA~IK van

..,,,.... , ..._. . .__.ft. .,. .l" , , L,

"

UhllIUII~~AN~~~~m~a

*11091370

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 451.094.837

Benaming

(voluit) : Evangelische Gemeente Willebroek

(verkort) : E.G.W.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Dr Persoonslaan 22, 2830 Willebroek

Onderwerp akte : Benoeming en ontslag van bestuurders

De algemene vergadering van 01 april 2011 heeft overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van het volgende lid van de raad van bestuur:

de heer Rudi Steinier, wonende te 1880 Kapelle op den Bos, Bormstraat 77; geboren te Niel op 01/11/63

De algemene vergadering van 01 april 2011 heeft overeenkomstig de statuten benoemd tot leden van de raad van bestuur:

de heer Hepke Geertsma, wonende te 2870 Puurs, Schipstraat 66; geboren te Leeuwarden (Nederland) op 06/05/50

de heer Hendrik van Vliet, wonende te 2800 Mechelen, Locomotiefstraat 86; geboren te Ukkel op 13/04/43 de heer Roberto Maria, wonende de te 2800 Mechelen, Vrijgeweidestraat 65; geboren te Haarlem (Nederland) op 10/10/71

De volgende personen zijn door de bestuurders aangesteld als:

voorzitter: Geertsma Hepke

secretaris: van Vliet Comelis

penningmeester: Boswell Kevin

Coordonnées
EVANGELISCHE GEMEENTE WILLEBROEK, AFGEKORT :…

Adresse
DR PERSOONSLAAN 22 2830 WILLEBROEK

Code postal : 2830
Localité : WILLEBROEK
Commune : WILLEBROEK
Province : Anvers
Région : Région flamande