EVANGELISCHE KERK PNIEL

Association sans but lucratif


Dénomination : EVANGELISCHE KERK PNIEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 449.842.250

Publication

02/04/2014
ÿþ MOD 22

_7_ = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r

i *140 2656*

EGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 1 MiT 201,

KOOPHANDEL TURNHOUT

Gri eÊte griffier

Ondernemingsnr : 0449.842250

Benaming

(voluit) : VZW Evangelische Kerk Pniël

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kolfstraat 9, 2490 Balen

Onderwerp akte : Aanpassing statuten en nieuwe samenstelling verkozen bestuur

Statuten van de VZW "Evangelische kerk Pniël' voor Balen  Mol  Meerhout.

1,Naam: Evangelische Kerk Pniël.

2.Zetel: Deze is gevestigd te Balen, Kolfstraat 9, in het arrondissement Turnhout.

3.Doel: de vereniging heeft tot doel de werkzaamheden van de Evangelische Kerk Pniël te Balen te steunen in al haar facetten.De vereniging kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijden volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

3.2. Duur. voor onbepaalde tijd.

4. Leden:

4.1.Toetreding: al wie aanvaard wordt ais stemgerechtigd lid van de Evangelische Kerk Pniël kan vrijblijvend: als lid van de VZW Evangelische Kerk toetreden. Het lid zal daartoe een aansluitingsformulier invullen en, ondertekenen.

4.2.Uittreding: gebeurt door het schriftelijk bedanken of door een einde te maken aan het lidmaatschap van, de Evangelische Kerk Pniël.

Indien men twee keer ongeoorloofd afwezig is op de AV, wordt men automatisch uittredend lid.

4.3.Uitsluiting: geschiedt met 2/3 meerderheid van het aantal aanwezige leden op de Algemene Vergadering (AV).

4.4.1-let minimum aantal leden bedraagt 5 (vijf) personen.

5.Algemene Vergadering (AV):

5.1. De AV heeft alle bevoegdheden door de wet voorzien; zij houdt haar zittingen rechtsgeldig, welke ook het aantal opgekomen leden weze. Tot haar bevoegdheden behoren o.a, wijziging van statuten, benoemen en afzetten van bestuursleden, goedkeuren en kwijting verlenen van de jaarlijkse rekeningen, ontbinden van de vereniging.

5.2. De AV beslist geldig welk ook het aantal aanwezigen zij. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid genomen, behoudens de gevallen waar de wet anders voorziet, o.a. statutenwijziging, wijziging huishoudelijk reglement, deze hebben een 2/3 meerderheid nodig.

5.3. De AV wordt bijeengeroepen door het bestuur. Dit gebeurt 10 dagen op voorhand bij gewone brief of door publicatie in het kerkblad van de Evangelische Ke. Op vraag van 115 der stemgerechtigde leden moet het bestuur een AV bijeenroepen.

5.4. De beslissingen van de AV worden per brief aan de leden meegedeeld.

6.Raad van Bestuur (RvB):

6.1. De AV kiest uit de haar voorgedragen leden bij geheime stemming een Raad van Bestuur van minimum 3 leden: voorzitter, secretaris en penningmeester. De duur van de mandaten bedraagt 4 jaar, met dien verstande dat de voorzitter en de secretaris nooit tegelijk hun mandaat beëindigen. Ze zijn herverkiesbaar.

6.2. De AV kiest uit haar voorgedragen leden bij geheime stemming twee commissarissen, gelast met het toezicht over de rekeningen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoead de vereniaina. stichtina of oraanisme ten aanzien van derden te verteaenwoordiaen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

6.3 .De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doet van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 VZW-wet en art. 4, derde Nd van de statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

[Art. 4. <W 2002-05-02/51, art. 12, 008; Inwerkingtreding : 01-07-2003> Een besluit van de algemene

vergadering is vereist voor

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.]

6.4 De Raad van Bestuur zal jaarlijks fn februari haar budget aan de Kerkenraad voorstellen en op de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering ter goedkeuring voorleggen.

6.5 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

6.6 Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur (Raad van Bestuur) en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in teder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen in zake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden,

6.7 Bij gebreke aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

6.8 De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

6.9. Bevoegdheid: de Raad van Bestuur kan, mits goedkeuring van de AV, contracten afsluiten, de vereniging vertegenwoordigen ais verweer of eiser, zonder dat deze opsomming beperkt is, Voor het dagelijkse beleid is er slechts één handtekening van de voorzitter of penningmeester nodig en dit tot een bedrag van maximum 750 euro. Boven dit bedrag, met een maximum van 1.500 euro, zijn er twee handtekeningen nodig van de voorzitter of penningmeester en de secretaris; daarboven zijn de handtekeningen van het gehele bestuur nodig: de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en de penningmeester. Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen, de termijn van hun mandaat verstreken is of afgezet worden, moeten zij in functie blijven totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

7. Middelen:

7.1. De vereniging vraagt geen contributie of lidgeld.

7.2, De vereniging mag alle middelen, waartoe de AV beslist, gebruiken om roerende of onroerende goederen te verwerven of te bezitten met inbegrip van legaten, subsidies, giften, schenkingen of overdrachten.

7.4. Het uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op enige vergoeding of terugbetaling van welke bijdrage ook, tenzij er een schriftelijke overeenkomst zou bestaan.

Artikel 8. Financiering en boekhouding

Art 8. Eerste lid. Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Art 8.1.Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd Is met de wet, Art. 8.2 Tweede lid. Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies VZW-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergeiegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 VZW-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

9, Ontbinding:

9.1 .Tot ontbinding kan alleen worden besloten door de AV, mits 213 van de leden akkoord gaan of wanneer er geen 5 aangesloten leden meer zijn.

9.2.In geval van ontbinding wordt het saldo van de bezittingen overgedragen aan de Evangelische Kerk Pniël te Balen.

9.3 ln geval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België,

10, Onvoorzien:

De in deze statuten voorziene en onvoorziene gevallen worden door het bestuur in overleg met de AV beslecht, in zoverre ze niet zijn opgenomen in het Huishoudelijk Reglement van de Evangelische kerk Pniël Balen.

11.Door AV verkozen en benoemd per 20.03.2014 zijn volgende leden van het bestuur:

Voorzitter; Magda Boonen geb, 09/04/1960 Vreyshoring 86/C ,3920 Lommel 011/543543 Secretaris; Ludo Breemans geb.02/10/1954 Vennestraat 24, 2400 Mol 014/707440 Penningmeester; Rene De Gruyter geb.24110/1954 Gasstraat 79/4 ,2400 Mol 014/314014 Bestuurslid; Maarten Meeuse geb. 27/09/1939 Goirislaan 39/2 ,3970 Leopoldsburg 011/343670

Opgemaakt te Balen 20.03.2014

De secretaris De voorzitter

Ludo Breemans Magda Boonen

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

08/05/2013
ÿþ130 1292

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

[`!EEIR Cs, FI FCIf7

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 6 APR. 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT

GrWregriffier

MOD 2.2

Oncernemingsnr : 0449.842.250

Benaming

(voluit) : vzw Evangelische Kerk Pniël

(verkort) : Rechtsvoren : Zetel: Onderwerp akte

Voorzitster Penningmeester Secretaris Bestuurslid

VZW

Kolfstraat 9, 2490 Balen

Aanpassing adresgegevens en taken bestuur VZW Pniël

Mevr. Magda Boonen,Vreyshoring 88C,3920 Lommel Dhr.De Gruyter René,Gasstraat79 /4,2400 Mol Dhr.Breemans Ludo, Vennenstraat 24,2400 Mol Dhr.Van der Avoird Harald,St hubertuslaan 9,2490 Balen

~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
EVANGELISCHE KERK PNIEL

Adresse
KOLFSTRAAT 9 2490 BALEN

Code postal : 2490
Localité : BALEN
Commune : BALEN
Province : Anvers
Région : Région flamande