FEDERATIE ANTWERP SUPPORTERS (CLUBS), AFGEKORT : FAS(C)

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATIE ANTWERP SUPPORTERS (CLUBS), AFGEKORT : FAS(C)
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.730.539

Publication

25/02/2011
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Loe

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

N INV~I~II NVI ~IIII NIS

*11031322"

V beh aa Be Sta:

RECH i %AAcr KOOPHAND1=i,

1 5 FEB. 2011

AidT(1mePE7d

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Federatie Antwerp Supporters (Clubs)

(verkort) : FAS(C)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Boshovestraat 62, 2100 Deurne

Onderwerp akte : Oprichting VZW - neerleggen statuten

Op de bestuursvergadering op datum van 20/07/2010 van de Federatie Antwerp Supporters Clubs

(F.A.S.C.) is er beslist om de FASC om te zetten tot een VZW, deze vergadering bestond uit volgende leden:

Verhuist Frank, Tongerlostraat 20, 2040 Antwerpen

De Ridder Julien, Rosekapellestraat 53, 2150 Borsbeek

Broeckx Bram, Blivensstraat 54, 2100 Deume

Huijbrechts Rudi, Broydenborglaan 2, 2660 Hoboken

Pauwels Heidi, Boshovestraat 62, 2100 Deurne

Kerckhofs Johan, Rienenstraat 89C, 2290 Vorselaar

Zij werd samengeroepen en beschikte over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid. In

haar zitting werd besloten om de feitelijke vereniging om te zetten naar het statuut van VZW met als statuten

onderstaande tekst conform de wettelijke bepalingen.

TITEL I - Naam, zetel, doel en duur

Art 1. De vereniging draagt de naam "Federatie Antwerp Supporters (Clubs), vereniging zonder

winstoogmerk", afgekort "F.A.S.(C)." of "FAS(C)".

Art 2.De zetel van de vereniging is gevestigd aan de Boshovenstraat 62, 2100 Deurne en ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art 3. De vereniging heeft tot doel:

" de supporters en de supportersclubs (ASC) van Royal Antwerp FC te groeperen, hun onderlinge contacten te bevorderen en hun rechten te verdedigen.

" de band tussen het bestuur van Royal Antwerp FC en de Antwerpfamilie te verstreken en ze aan te moedigen om in haar beslissingen rekening te houden met de belangen van haar supporters.

" de bredere gemeenschap waarin de club staat te betrekken bij de toekomst van de club.

.om een positieve, niet discriminerende en breed vertegenwoordigde groep van supporters te zijn, transparant, toegankelijk en democratisch geleid.

-om de volledige, democratisch verantwoorde en constructieve betrokkenheid van de supporters in de leiding van Royal Antwerp FC te bevorderen, met inbegrip van de democratisch verkozen supportersvertegenwoordiging in de algemene vergadering en de raad van beheer van Royal Antwerp FC

" Het bevorderen, ontwikkelen en respecteren van de rechten van de leden van de VZW en de mensen van de Antwerpgemeenschap, zoals uiteengezet in het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie, met name gelet op de noodzaak van informatie te verstrekken aan de leden en steeds de VZW te leiden op een toegangkelijke, passende manier en dus steeds naar best vermogen te handelen.

De vereniging zal steeds handelen volgens volgende principes:

-democratisch, in de zin van eik lid heeft één stem.

" transparant, open en controleerbaar.

-ernaar streven om tegen geweld, tegen discriminatie en voor gelijke kansen te zijn.

" een inclusieve organisatie te zijn, niemand weigeren om lid te worden op basis van afkomst of culturele

achtergrond.

-ervoor zorgen dat de eventuele winsten niet direct of indirect worden uitgekeerd aan haar leden maar

worden aangewend om de doelen van de VZW te realiseren.

Zij mag tot realisatie van haar doel alle activiteiten inrichten en om het even welke handelingen stellen.

Zij zal alle roerende en/of onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nuttig zijn, kunnen

bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in erfpacht, hetzij in eigendom.

. . 8 33 o 73® o 55g--

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Art 4. De vereniging kan alle wettelijke middelen gebruiken om haar doel te bereiken. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde ontbonden worden door de Algemene Vergadering.

Art 5. De vereniging is aangesloten bij de vzw Nationale Supporters Federatie (N.S.F.)

TITEL li - Leden en algemene vergaderingen

Art 6. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegene die aangeduid zijn door hun respectievelijke supportersclub of leden die hun jaarlijkse bijdrage voldaan hebben zoals beschreven in het huishoudelijk reglement en die aanvaard zijn door de algemene vergadering. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn alleen aangesloten om de vruchten te plukken van de activiteiten van de VZW, ze hebben dan ook geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en de plichten van de toegetreden leden, alsmede het verdere onderscheid tussen de effectieve leden, worden beschreven in het huishoudelijk reglement, opgesteld door de raad van bestuur en goedgekeurd door de effectieve leden.

Het lidgeld bedraagt maximum E 250, het exacte bedrag wordt gespecificeerd in het huishoudelijk reglement.

Art 7. Jongeren onder 16 jaar of steunende leden kunnen toegetreden lid worden. Ze hoeven enkel hun jaarlijkse bijdrage te betalen zoals gespecificeerd in het huishoudelijk reglement. Om als effectief lid toe te treden tot de vereniging, dient men 16 jaar te zijn, lid zijn van het bestuur van een ASC of de jaarlijkse bijdrage zoals vermeld in het huishoudelijk reglement betaald hebben. Alle effectieve leden dienen aanvaard te worden door de algemene vergadering, na het stellen van een schriftelijke kandidatuur (inschrijvingsformulier) bij de raad van bestuur.

Art 8. Elk effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht en gaat onmiddellijk in, tenzij daardoor het aantal leden onder het statutaire minimum gedaald is.

De uitsluiting van een lid kan enkel uitgesproken worden door de algemene vergadering, in voorwaarden bepaald door de wet van 21 juni 1921 zoals gewijzigd. Dit lid moet daarvan verwittigd worden en bij aangetekend schrijven worden uitgenodigd op de algemene vergadering. Om geldig te zijn moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de aglemene vergadering en minstens twee derde van de stemmen verenigen. De beslissing zal door de raad van bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende betekend worden.

Art 9. De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen en is principieel de laatste FASC-vergadering van het seizoen op de derde donderdag van de maand mei of bij eenvoudig schrijven of via e-mail, minstens acht dagen op voorhand. De oproepingsbrief, met de plaats, dag en uur van de vergadering, bevat de agenda die wordt samengesteld door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens 1/20 van de effectieve leden moet eveneens op de agenda worden vermeld. Daarenboven is de raad van bestuur eraan gehouden de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden hiertoe een schriftelijke en met reden omklede aanvraag indient.

Art 10. De Algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn mandataris. Alleen de aanwezige leden hebben stemrecht, niet aanwezige leden kunnen zich evenwel laten vertegenwoordigen door andere gevolmachtigde effectieve leden, waarbij in acht dient genomen te worden dat geen lid op deze wijze over meer dan twee volmachten mag beschikken.

Art 11. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

" het wijzigen van de statuten

" benoeming en afzetting van de bestuurders

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

" goedkeuring van de rekening en de begroting

" de vrijwillige ontbinding van de VZW

" de benoeming en uitsluiting van een effectief lid

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

" alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Art 12. Bij wijziging van de statuten is een aanwezigheid van 2/3 van de leden vereist en dient er beslist te worden bij 2/3 meerderheid, uitzonderlijk wordt bij 4/5 meerderheid beslist, meer bepaald in het geval van wijziging van de doelstellingen of de vrijwillige ontbinding van de VZW. Indien het quorum niet bereikt wordt, kan een tweede vergadering worden belegd waarop men een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen, maar moet binnen de 45 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

Art 13. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of een aanwezig lid van de raad van bestuur en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door effectieve leden en belanghebbende worden ingezien. Uitreksels daarvan worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of de schatbewaarder.

TITEL III - Raad van bestuur

Art 14. De vereniging wordt geleid door een raad samengesteld uit minstens drie bestuurders. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, moet de raad van bestuur uit minstens twee bestuursleden bestaan. Deze vergadert minimum eenmaal per kwartaal en wordt jaarlijks benoemd door de algemene vergadering. Benoeming kan pas na het stellen van een schriftelijke kandidatuur bij de voorzitter van de raad van bestuur en onder volgende voorwaarden:

MOD 2.2

"

Voor-bQhoudeg

aan het

Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

1.Men moet minstens 18 jaar oud zijn.

2.Men mag geen stadionverbod opgelegd hebben.

3.Men moet minstens 2 jaar effectief lid zijn.

Het mandaat verstrijkt tweejaarlijks, maar kan ook beëindigd worden door afzetting, overlijden, vrijwillig ontslag of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. Over afzetting wordt beslist door de algemene vergadering en dit bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige enlof vertegenwoordigde leden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, die in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien.

Art 15. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking en beheer te stellen die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering opgedragen zijn.

Art 16. De raad van bestuur kiest uit zijn schoot een voorzitter, ondervoorzitter, schatbewaarder, secretaris, ticketverantwoordelijke, communicatieverantwoordelijke en max. 4 algemene leden.

Art 17. De raad van bestuur moet jaarlijks de budgetten en rekeningen aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorleggen.

Art 18. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, ondervoorzitter of het oudste lid van de raad van bestuur. De raad beslist bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, met dien verstande dat de helft plus één van de leden aanwezig dient te zijn. Bij staking van de stemmen is deze van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Indien het vereiste quotum niet bereikt wordt, kan een week later opnieuw een vergadering gehouden worden, waarop kan beslist worden over de agenda van de vorige vergadering ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art 19. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of een aanwezig lid van de raad van bestuur en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art 20. Opdat de vereniging geldig verbonden zou zijn tegenover derden, volstaat de handtekening van een bestuurder, indien deze van enige machtiging of bijzondere opdracht vanwege de raad van bestuur kan doen blijken.

Art 21. Het maatschappelijk jaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni.

TITEL IV - Ontbinding en vereffening

Art 22. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, afgezien van de reden of het ogenblik, wordt het netto aan sociaal actief overgedragen aan de jeugdwerking van Royal Antwerp Football Club of aan een werk, vereniging of rechtspersoon met een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering..

Ingeval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art 23. Elk lid heeft recht de ontbinding van de vereniging te doen uitspreken als deze ernstig aan de wet of de statuten zou tekort komen.

Art 24. Voor alle gevallen, die niet voorzien worden door deze statuten, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd toepasselijk.

Worden benoemd tot bestuurder :

voorzitter: Verhuist Frank, Tongerlostraat 20, 2040 Antwerpen, 01-11-1967, Deurre

ticketverantwoordelijke: De Ridder Julien, Rosekapellestraat 53, 2150 Borsbeek, 03-05-1965,Wilrijk

secretaris: Broeckx Bram, Blivensstraat 54, 2100 Deume, 26-03-1981, Schoten

communicatieverantwoordelijke:Huijbrechts Rudi, Broydenborglaan 2, 2660 Hoboken, 07-10-1968, Berchem

schatbewaarder: Pauwels Heidi, Boshovestraat 62, 2100 Deurne, 02-02-1974, Wilrijk

algemeen lid: Kerckhofs Johan, Rienenstraat 89C, 2290 Vorselaar, 04-02-1983,Schoten

Broeckx Bram

Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
C

Adresse
BOSHOVESTRAAT 62 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande