FIFTH AVENUE

Société en commandite simple


Dénomination : FIFTH AVENUE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 502.432.977

Publication

05/03/2014 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
12/12/2014 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
25/01/2013
ÿþ t Mod Word 19,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

5taatsblat

1 3015248*

tiecrgeIegá fer griffie van go Piediffia~t ven ltaQpfiorrde; fe Antwerpen, op

Griffie 14 JAN, 2013

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : FIFTH AVENUE

verkort):

502- 432 177

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : SINT-JANSVLIET 1 TE 2000 ANTWERPEN

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten

Op 30 november 2012 zijn samengekomen:

1) Le Tenter Sam, Akkerbouwstraat 91, 2170 Antwerpen, nationaal nummer; 92.01.26-297.86

2) 1 stille vennoot

Hierna onveranderd de "COMPARANTEN OPRICHTERS" genoemd.

DEEL 1 DE OPRICHTING

De comparanten verklaren bij deze een gewone commanditaire vennootschap op te richten onder de;

benaming "FIFTH AVENUE", waarvan de zetel wordt gevestigd te 2000 Antwerpen, Sint-Jansvilet 1.

De ondergetekende sub 1 is de beherende vennoot (gecommanditeerde). Hij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en neemt alle verantwoordelijkheid op zich. verbonden aan de oprichting van de vennootschap.

De ondergetekende sub 2 is de stille vennoot (commanditair). Haar aansprakelijkheid is beperkt tot het' bedrag van haar inbreng, zoals hierna omschreven.

De ondergetekende sub 1 doet een inbreng in speciën ten bedrage van 250,00 euro; in vergelding worden hem 50 aandelen uitgereikt;

De ondergetekende sul, 2 doet een inbreng in speciën ten bedrage van 250,00 euro; in vergelding worden haar 50 aandelen uitgereikt.

DEEL ll. STATUTEN

De comparanten stellen de statuten als volgt op:

TITEL 1- NAAM -- ZETEL  DOEL - DUUR

ARTIKEL 1 - NAAM

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap:

en draagt de naam: "FIFTH AVENUE",

ARTIKEL 2 - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 2000 Antwerpen, Sint-Jansvliet 1.

De zaakvoerder kan bij eenvoudige beslissing deze zetel verplaatsen naar iedere andere plaats in België. mits inachtneming van de taalwetgeving ter zake, zonder dat hiervoor een statutenwijziging is vereist. Hij draagt: zorg voor de publicatie van elke verandering van de zetel van de vennootschap in de Bijlagen tot het Belgisch. Staatsblad.

De zaakvoerder is eveneens bevoegd kantoren, bedrijfszetels, filialen en dochtervennootschappen in België. en in het buitenland op te richten.

ARTIKEL 3 - DOEL

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, het uitbaten van een taverne, een café, een: andere horeca-zaak, het organiseren van sportevenementen, het uitbaten van een discotheek.

De vennootschap mag, in België en in het buitenland, alle industriële, handels-, financiële, roerende en' onroerende verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks haar onderneming kunnen uitbreiden of bevorderen. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks,. noch, onrechtstreeks _verband _houden met het doelvan -de uennootschap,_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio}n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

BíjTagen bij fiée Rélgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

À Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van handelsfondsen, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen, zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge Zij kan, op welke wijze ook, belangen nemen in alle verenigingen, zaken, ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of verwant doel nastreven of die haar onderneming kunnen bevorderen of de afzet van haar producten of diensten kunnen vergemakkelijken en ze kan ermee samenwerken of fusioneren.

ARTIKEL 4 - DUUR

De vennootschap wordt voor onbepaalde duur opgericht en begint te werken vanaf de datum van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid.

Artikel 1865, 3°, 4° en 9°, en artikel 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de vergadering van vennoten, beslissend met éénparigheid van stemmen.

TITEL Il - KAPITAAL - AANDELEN

ARTIKEL 5 - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 500,00 euro, Het werd volledig volstort. Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder nominale waarde,

ARTIKEL 6  AARD VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn op naam. Ze worden geconcretiseerd door inschrijving in een register der vennoten. ARTIKEL 7 AFSTAND VAN AANDELEN EN OVERDRACHT BIJ OVERLIJDEN

De aandelen van een beherende vennoot in de vennootschap mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van alle beherende vennoten en met instemming van ten minste twee/derde der stille vennoten. De aandelen van een stille vennoot in de vennootschap daarentegen moeten eerst aangeboden worden aan de beherende vennoten, die gedurende een termijn van ten minste één maand van een voorkooprecht genieten, overeenkomstig het bepaalde in artikel 8, Oefenen zij dit niet uit, dan kunnen de aandelen vrij overgedragen worden of overgaan aan een stille vennoot, aan zijn echtgenoot of erfgenamen in rechte lijn. In andere gevallen is de éénparige goedkeuring vereist van de beherende vennoten en gewone meerderheid van de stille vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht zelf de aandelen aan te kopen, overeenkomstig het bepaalde in artikel 8.

De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

ARTIKEL 8 - WAARDE VAN DE AANDELEN EN HUN BETALING

De verkoopprijs van een aandeel wordt vastgesteld in onderling overleg tussen de overnemer en de overdrager.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen wordt de waarde vastgesteld door een deskundige in gemeen overleg aangewezen of, bij gebreke aan overeenstemming, door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van een deskundige staat geen enkel rechtsmiddel open.

TITEL 1II - BESTUUR EN CONTROLE

ARTIKEL 9-ZAAKVOERDERS

Het bestuur van de vennootschap berust bij één of meerdere statutaire zaakvoerder(s), al dan niet beherende vennoten.

Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap: de heer Le Tanter Sam, Akkerbouwstraat 91, 2170 Antwerpen.

De statutaire zaakvoerder(s) kan (kunnen) slechts ongevraagd worden ontslagen wegens wettige reden, door een besluit van de algemene vergadering met éénparigheid van de uitgebrachte stemmen of krachtens een gerechtelijke beslissing.

ARTIKEL 10  BEVOEGDHEDEN

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht. Zijn er meerdere zaakvoerders, dan dienen zij allen akkoord te gaan om geldig te besluiten.

De zaakvoerder(s) neemt (nemen) het beheer van de lopende zaken en het bestuur van de vennootschap waar. Zij zijn bevoegd alle daden van bestuur en beschikking te verrichten binnen het kader van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering der vennoten bevoegd is.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen op voorwaarde dat deze Laatsten geen stille vennoten zijn. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

ARTIKEL 11 - BEZOLDIGING

De zaakvoerder(s) kan (kunnen), onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste vergoeding worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld,

ARTIKEL 12 - VERTEGENWOORDIGING

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan treedt elk van hen afzonderlijk op namens de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

a

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

ARTIKEL 13 - DAGELIJKS BESTUUR

De zaakvoerder(s) van de vennootschap kan (kunnen) het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeurs die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van de zaakvoerder(s) aan wie verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hem toevertrouwde machten.

ARTIKEL 14 - RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE VENNOTEN EN ERFGENAMEN

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot beloop van hun inbreng op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

Stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap maar zullen het recht hebben kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften op de maatschappelijke zetel van de vennootschap, en controle uit te oefenen op aile verrichtingen van de vennootschap, onverminderd de toepassing van de wet op de commissaris-revisor.

De erfgenamen en legatarissen van de aandelen of de schuldeisers van een vennoot, minderjarigen en onbekwamen inbegrepen, zullen, onder geen enkel voorwendsel, het leggen van de zegels kunnen eisen op de goederen en waarden van de vennootschap of om inventaris verzoeken, noch er de verdeling van vorderen, noch zich op enige wijze mengen in het bestuur van de vennootschap.

ARTIKEL 15 - CONTROLE

In de mate vereist door de wet, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vennootschappenwet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en die de titel van commissarisrevisor dragen.

De algemene vergadering bepaalt het aantal commissaris-revisoren en stelt hun bezoldiging vast.

De commissaris-revisoren worden benoemd voor een hemieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslaan, mits eerbiediging van de procedure beschreven in de vennootschappenwet.

Iedere vennoot, zowel de gecommanditeerde ais de stille vennoot, heeft individueel een onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. ledere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern IAB-accountant.

TITEL IV - DE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

ARTIKEL 16 - ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste maandag van juni om 11 uur, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

Tenzij anders vermeld in de oproeping vindt de algemene vergadering plaats op de zetel van de vennootschap. De algemene of buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de dag en het uur aangewezen in de oproeping.

ARTIKEL 17 - BIJEENROEPING

De statutaire zaakvoerder(s) of de beherende vennoten zal (zullen) de algemene vergadering kunnen bijeenroepen telkens zij het nuttig oordelen voor de vennootschap.

De vennoten worden uitgenodigd tot de algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering, aangetekend verzonden naar hun adres zoals dit in het vennotenregister is vermeld.

De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen noch besluiten dan wanneer alle beherende vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn en minstens de meerderheid der stille vennoten. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een algemene vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid van stemmen, tenzij anders beslist in deze statuten,

ARTIKEL 18 - STEMRECHT

Elk aandeel geeft recht op een stem,

ARTIKEL 19 - BEVOEGDHEDEN

De algemene vergadering der vennoten is onder meer bevoegd om te beraadslagen en te besluiten over: de vaststelling van de jaarrekening;

de bestemming van de beschikbare winst;

de wijziging der statuten;

de benoeming, het ontslag van de zaakvoerder(s);

de kwijting van de zaakvoerder(s);

de vaststelling van de vergoeding van de zaakvoerder(s) evenals het instellen van de vennootschapsvorderingen tegen hen;

wijzigingen aanbrengen aan het maatschappelijk kapitaal.

ARTIKEL 20 - NOTULEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Van iedere algemene vergadering worden er notulen opgesteld. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de zaakvoerder(s) en door de vennoten die erom vragen, De afschriften of uittreksels, in rechte of anderszins voor te leggen, worden door de zaakvoerder(s) ondertekend. Deze bevoegdheid kan worden opgedragen aan een lasthebber.

TiTEL V - JAARREKENING - WINSTVERDELING

ARTIKEL 21 -- BOEKJAAR- JAARREKENING

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en de geschriften afgesloten en maakt (maken) de zaakvoerder(s) de inventaris op alsmede de jaarrekening. In de mate waarin vereist door de wet, stelt (stellen) de zaakvoerder(s) tevens een verslag op waarin hij (zij) rekenschap geeft (geven) van zijn (hun) beleid. De stille vennoten mogen de boekhouding van de vennootschap inzien op de dagen vastgesteld door de zaakvoerder(s).

ARTIKEL 22 - GOEDKEURING VAN DE JAARREKENING

De jaarlijkse algemene vergadering beslist over de goedkeuring van de jaarrekening.

Na goedkeuring van de jaarrekening spreekt de algemene vergadering zich uit bij afzonderlijke stemming, over de kwijting van de zaakvoerder(s).

ln de mate vereist door de wet, draagt (dragen) de zaakvoerder(s) er zorg voor dat de jaarrekening en desgevallend, het jaarverslag en de overige in artikel 80 van de vennootschappenwet vermelde documenten binnen dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening wordt neergelegd bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 23- VERDELING VAN HET RESULTAAT

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst, nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

De algemene vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de bestemming van de winst. Zij kan de winst geheel of ten dele bestemmen tot een reserve of voorzieningsfonds of overdragen naar het volgende boekjaar. De winst kan ook verdeeld worden onder de vennoten naar evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit.

ARTIKEL 24 - ONTBINDING EN VEREFFENING

De vennootschap wordt ontbonden ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de quorumvereisten zoals bepaald in artikel 17 van deze statuten.

In de gevallen waarin de vereffening zich voordoet, zal deze gebeuren door de zaakvoerder(s) die op dat ogenblik in functie is (zijn), Zijn er meerdere statutaire zaakvoerders dan zullen zij een college vormen.

Zij zullen een derde mogen aanstellen in de uitoefening van hun machten, maar alleen voor bijzondere en welbepaalde doelstellingen. Behoudens bijzondere afvaardiging van de vereffenaars, zullen alle akten die de vennootschap in ontbinding verbinden, door hen moeten getekend worden. Geen enkele verplichting zal bestaan om hun machten tegenover derden te rechtvaardigen.

De gerechtelijke verzegeling of het opmaken van een boedelbeschrijving zal nooit kunnen geëist worden door de vennoten of hun erfgenamen of vertegenwoordigers, minderjarigen en onbekwamen inbegrepen.

In geval van overlijden, onbekwaamverklaring, faillissement, kennelijk onvermogen, opzeg of ontslag van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch verdergezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in voorkomend geval met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap zullen laten vertegenwoordigen, mits zij als vennoot worden toegelaten door de algemene vergadering. Zijn er minderjarige erfgenamen dan zullen deze van rechtswege de hoedanigheid van stille vennoot hebben.

ARTIKEL 25 - WETTELIJKE BEPALINGEN

Voor al wat niet uitdrukkelijk is geregeld in onderhavige statuten wordt verwezen naar de Vennootschappenwet.

ARTIKEL 26 - KEUZE VAN WOONPLAATS

Iedere vennoot die in het buitenland woont of wiens woonplaats onbekend is wordt geacht voor gans de duur hiervan woonplaats te hebben gekozen in de zetel der vennootschap waar aile mededelingen en betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

DEEL III.- OVERGANGSBEPALINGEN

1. Lasten

Het totale bedrag, althans bij benadering, van de kosten, uitgaven, vergoedingen of lasten, in welke vorm

ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bedraagt

vijfhonderd euro.

2.Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar za! worden afgesloten op 31 december 2013.

3.Datum van de eerste gewone algemene vergadering

De eerste gewone algemene vergadering zal worden gehouden in het jaar 2014.

4.De voornoemde gecommanditeerde vennoot verklaart zijn mandaat als zaakvoerder te aanvaarden en niet

getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet. Het mandaat van geconlmanditeerde vennoten

is bezoldigd. De bezoldiging zal door de eerste buitengewone algemene vergadering worden bepaald.

5. Volmacht

Als bijzondere mandataris, met recht van substitutie, wordt aangesteld: Quercus BVBA, Gildelaan 8 te 2960

Sint-Job-in-'t-Goor, aan wie de macht verleend wordt, met recht van substitutie, om het nodige te doen voor de

inschrijving met inbegrip van eventuele verbetering, wijziging en/of schrapping van de inschrijving van de

vennootschap in de kruispuntbank onderne ingenign bij de diensten van BTW en voor het volbrengen van alle

formaliteiten bij het ondernemingsloket. L e TANTE g. SOM

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FIFTH AVENUE

Adresse
SINT-JANSVLIET 1 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande