FLANDERS IDEA PLATFORM, AFGEKORT : FLIP

Association sans but lucratif


Dénomination : FLANDERS IDEA PLATFORM, AFGEKORT : FLIP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.395.364

Publication

24/07/2012
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : ir 2%.1%.1

Zetel V F Pi b u cY D et M 2:4-1$ f)-wr tee R.. P c t\r

Onderwerp akte : op p,h Ci-vT i k3 G

Flanders Idea Platform vzw

Statuten

Titel I: Naam, zetel, doel

Art. 1.

De vereniging draagt als naam "Flanders Idea Platform", afgekort "Flip", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Viaduct dam 24/8 te 2060 Antwerpen. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3.

De vereniging stelt zich tot doet positieve acties te ondersteunen en te begeleiden. Onder positieve acties verstaan wij acties die iets bijdragen aan de maatschappij (sociaal economisch) en de wereld (ecologisch)

Flip levert steun door contacten, coaching, events en bijeenkomsten.

Contacten: leden en genodigden

Coaching: brainstorming, begeleiding van business plannen, zoeken van partners,

Events en bijeenkomsten: diners, vergaderingen en andere sociale activiteiten.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende, doelstellingen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

x MOo2,2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK KOOPHANDEL

13 J11L1 2012

ANTVCrÉtfIPEN

484 I .3 9 5. 3 64

ti~ieA

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

Titel Il: Leden

Art.4.

Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende en toegetreden leden.

Art.5.

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkende leden zijn democratisch en verdraagzaam ingestelde personen vanaf 18 jaar, ongeacht hun achtergrond, geloofsovertuiging, rang of stand, huidskleur, geslacht, geaardheid of politieke voorkeur die zich door een engagement inzet voor de realisatie van de doelstellingen.

Werkende leden hebben de bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. Zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Wie werkend lid wil zijn stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging. De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

-Christophe Cop, Viaduct Dam 24 b8, 2060 Antwerpen -Denis Ghys, Zinnialaan 27, 2950 Kapellen

-Thomas Goorden, Dodoensstraat 49, 2018 Antwerpen -Davy Mellemans, Klinkstraat 54, 3570 Alken

Art.6.

De werkelijke leden zijn vrij op ieder ogenblik uit de vereniging te treden. Hun ontslag moet via gewone brief of via e-mail aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De werkelijke leden kunnen alleen door een beslissing van de Algemene Vergadering worden uitgesloten van de vereniging. Deze laatste beslist bij een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden, Er dient niet te worden voldaan aan een minimum aanwezigheidsquorum.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege op het ogenblik dat een effectief lid overlijdt.

Uittredende of uitgesloten werkelijke leden, alsook de erfgenamen en de rechtverkrijgenden van overleden werkelijke leden, hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen of van andere prestaties vorderen.

Voor de uittredende, uitgesloten of overleden werkelijke leden dient een vervanger te worden voorzien.

Art. 7.

De werkelijke leden zijn geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd aan de vereniging.

Art. 8.

De vereniging heeft ook toegetreden leden. Ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard en ouder is dan 16 kan toegetreden lid worden van de vereniging. Een bijkomende vereiste is dat het toegetreden lid een band heeft met de vereniging, door deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging

Het aantal aan toegetreden leden is niet beperkt

Elk toegetreden lid dient bij zijn toetreding een eenmalige bijdrage te betalen.

De Algemene Vergadering bepaalt jaarlijks het bedrag van het lidgeld. Het maximumbedrag van lidgeld zal

de 25 euro niet overschrijden. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art. 9.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De toegetreden leden zijn vrij op ieder ogenbalk uit de vereniging te treden. Hun uittreding wordt via gewone brief of via e-mail (met ontvangstmelding) aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht.

Over de uitsluiting van een toegetreden lid wordt door de Raad van Bestuur beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde Bestuurders,

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege, net ais bij de werkelijke leden, op het ogenblik dat een toegetreden lid overlijdt.

Titel III: Raad van Bestuur

Samenstelling, benoeming, duur mandaat en bezoldiging

Art. 10.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimaal drie leden, die voor een termijn van vijf jaar onder werkelijke leden van de Algemene Vergadering worden aangewezen en dit bij een eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient 5-jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering.

Het aantal bestuurders moet minstens 1 lid minder tellen dan het aantal werkelijke leden.

Art,11,

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij de A.V. anders zou bepalen.

Art. 12.

Elke bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder of door een mandataris, een werkelijk lid van de vereniging die hij zelf kiest, mits overlegging van een volmacht getekend door de Bestuurder die zich wenst te laten vertegenwoordigen.

Elke bestuurder mag slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen en een mandataris mag niet meer dan twee bestuurders vertegenwoordigen.

Art, 13.

Een bestuurder kan op elk ogenblik zijn ontslag indienen. Hij moet dit aan de Raad van Bestuur bekendmaken via een gewone brief of via e-mail

De afzetting van een bestuurder gebeurt door de Algemene Vergadering. Dit is echter pas mogelijk nadat de bestuurder eerst door de Algemene Vergadering werd gehoord. De bestuurder ontvangt een uitnodiging voor de Algemene Vergadering en krijgt de kans om zich te verdedigen. Een beslissing tot afzetting moet genomen warden bij een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden. In geval van afzetting van een bestuurder zal binnen een termijn van drie maanden worden voorzien in de vervanging,

Art 14.

a) De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het bestuur van de vereniging en heeft alle bevoegdheid die niet expliciet aan de Algemene Vergadering werd voorbehouden.

De Raad van Bestuur heeft als opdracht de dagelijkse leiding van de vereniging en kan alle maatregelen treffen zoals bepaald in de statuten en overeenkomstig de wet en dit voor de goede gang van zaken.

b) De Raad van Bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte en is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs gratis, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

c) Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van een van de bestuurders.

" MOD 2.2

 % , c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

d) De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit warden opgedragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Met mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

e) De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. Bij het huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Art. 15.

De Raad van Bestuur kiest uit de bestuurders die aangewezen werden door de Algemene Vergadering een Voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris.

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de Voorzitter of Ondervoorzitter of op verzoek van twee bestuurders.

Art.16.

De besluiten worden opgenomen in notulen dat de voorzitter ondertekent.

De notulen worden opgenomen in een bijzonder register en worden opgestuurd binnen de 10 dagen en/of ter beschikking gehouden van de Bestuursleden.

De notulen worden op een volgende Vergadering onder punt 1 van de agenda goedgekeurd ai dan niet aangepast mits opmerkingen.

Art.17.

De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden aangerekend aan haar vertegenwoordigers of aan de organen waardoor en waarmee zij handelt.

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake verbintenissen die de vereniging aangaat.

De rechtsgedingen, zowel als eiser dan als verweerder, worden in naam van de vereniging gevoerd door de Voorzitter en/of door twee bestuurders.

Aile akten die verplichtingen voor de vereniging bevatten, andere dan die het dagelijks bestuur aan belangen, worden gezamenlijk ondertekend door de Voorzitter en minstens één bestuurder.

Titel IV: Algemene Vergadering

Art. 18,

De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomd ln artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

1.De wijziging van de statuten

2.De benoeming en de afzetting van bestuurders

3.De benoeming en de afzettingen van commissarissen en de bepaling van hun vergoeding

4.De kwijting aan de bestuurders, de commissarissen

5.De goedkeuring van de begroting en de van de rekeningen

6.De ontbinding van de vereniging en de bestemming van het actief en de benoeming van de vereffenaar

7.De uitsluiting van een lid

8.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

9.Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 19.

a) De Algemene Vergadering wordt in bijzondere zitting bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer de raad van bestuur of een vijfde van de werkelijke leden het vragen_ De leden die hierom verzoeken moeten de reden vermelden waarom zij de bijeenroeping wensen of tenminste agendapunten bepalen waarvoor zij een beraadslaging wensen.

b) Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in gewone zitting voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend boekjaar, en dit voor het einde van de maand juni

c) Aile werkelijke leden worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering uitgenodigd. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

d) De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over agendapunten die bij gelegenheid worden toegevoegd.

De onderwerpen/agendapunten die niet op de agenda stonden en werden toegevoegd, kunnen slechts door de Algemene Vergadering in behandeling worden genomen indien alle werkelijke leden aanwezig zijn en unaniem hebben ingestemd met de behandeling.

Art, 20.

Bij elke Vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de

secretaris of een bestuurder.

De notulen worden opgestuurd binnen de maand die volgt op de vergadering- en ter beschikking gehouden

van de leden.

De notulen worden op een volgende vergadering onder punt 1 van de agenda goedgekeurd.

Art. 21.

Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921,

Titel V: Boekjaar  Begroting - Controle

Art. 22.

Het boekjaar van de vereniging vangt aan op 01 januari en eindigt op 31 december van het burgerlijk jaar

De rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar worden jaarlijks door De Raad van pestuur voorgelegd door de Algemene Vergadering.

Op dezelfde vergadering zal de Algemene Vergadering al dan niet kwijting geven aan de Raad van Bestuur voor het bestuur van het afgelopen dienstjaar.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de Vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art. 23.

Een reservefonds wordt samengesteld uit de jaarlijkse overschotten van de rekeningen van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan met instemming van de Algemene Vergadering de gelden van het reservefonds laten beleggen.

Art.24.

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand en op de jaarrekeningen worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

e I

MOQ 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle

verrichtingen van de vereniging. $

Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VI: Ontbinding - Vereffening

Vrijwillige ontbinding

Art. 25.

De vereniging kan tot vrijwillige ontbinding overgaan.

De beslissing tot ontbinding wordt genomen door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur in overeenstemming met de bepalingen die gelden voor een doelwijziging.

De Algemene Vergadering bepaalt de bestemming van het vermogen dat enkel mag aangewend worden voor een gelijkaardige vereniging met een gelijkaardig doel.

Eén of meer vereffenaars worden aangesteld om het passief te zuiveren en het resterende actief aan de gepaste en door de Algemene Vergadering gekozen bestemming te geven.

Het vermogen kan nooit ten goede komen aan leden of voormalige leden zelf, maar kan enkel worden bestemd aan een belangloos en vrijzinnig doel

Verplichte ontbinding

Art. 26.

Naast de vrijwillige ontbinding, kan de ontbinding ook gevorderd worden door één of meer leden, door het openbaar ministerie of door elke belanghebbende derde indien de vereniging niet in staat is de door haar aangegane verbintenissen na te komen of indien de vereniging haar vermogen of de inkomsten van haar vermogen aanwendt voor andere doeleinden dan die waarvoor zij werd opgericht of indien de vereniging haar statuten, de wet of de openbare orde ernstig schaadt of schendt.

De rechtbank kan deze ontbinding uitspreken. Dan worden één of meerdere vereffenaars aangesteld met als taak het passief aan te zuiveren en het resterende actief bestemming te geven in overeenstemming en op de wijze die de statuten bepalen en die de Algemene Vergadering goedkeurt aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Titel VII:

Art.27.

Opgemaakt te Antwerpen op 1 juni 2012 in 2 originele exemplaren.

Ondertekend door alle stichtende leden als vermeld in artikel 5.

Benoeming Bestuurders:

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van vzw "Flip", te Antwerpen, samen in algemene vergadering op 1 juni 2012 te Antwerpen hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

a Mop 2.2

Voor-bphouiilen aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

De verkozen bestuurders hebben heden aangesteld als

Voorzitter

Christophe Cop

Viaduct Dam 24 b8

2060 Antwerpen

13/04/1979 te Antwerpen



Ondervoorzitter

Thomas Goorden

Dodoensstraat 49

2018 Antwerpen

14/09/1978 te Witrijk

Secretaris/Penningmeester

Davy Mellemans

Klinkstraat 54

3570 Alken

31/08/1975 te Hasselt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FLANDERS IDEA PLATFORM, AFGEKORT : FLIP

Adresse
VIADUC DAM 24, BTE 8 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande