FLEXIT

Association sans but lucratif


Dénomination : FLEXIT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 559.886.770

Publication

28/08/2014
ÿþ4 MOD2.2

z ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



flhlu '14161737*

~ i_.. ~ `~ ~._' ~ ~ '

19 -H- 2014 . v l~l

~.....,..~..e..

;tti ~ Grlffe ~` ,, ' .

.

Ondememingsnr :

Benaming

(voluit) : FLEXIT

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zuidstraat 16, 7297 Wiekevorst

Onderwem akte : Oprichting

Benaming: FLEXIT

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Zuidstraat 16 te 2779 Heist-op-d en-Berg (Wiekevorst)

Ondernemingsnummer:

Voorwerp akte: OPRICHTING

Ondergetekenden,

1) Mevrouw Verwimp Maria Paula Francisca, geboren te Turnhout op 29 juni 1963, wonende te 2222 Heist-op-den-Berg (Wiekevorst), Zuidstraat 16,

2) Mevrouw Mertens Helga, geboren te Herentals op 19 juni 1972, wonende te 2250 Olen, Hoefsmidstraat 34,

3) Callebaut Claudine, Maria, Louis , geboren te Wetteren op 27 november 1962, wonende te 2200 Herentals, Koepoortstraat 35,

4) Saelen Jytte, geboren te Turnhout op 2 februari 1995, wonende te Heist-op-den-Berg (Wrekevorst), Zuidstraat 16,

zijn overeengekomen bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten vaststellen als volgt

TITEL I BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1 De vereniging draagt de naam FLEXIT. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Heist-op-den-Berg, bijgevolg ressorterende onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen, geldt als adres van de zetel: 2277 Heist-op-den-Berg (VViekevorst), Zuidstraat 16. De raad van bestuur is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van de gemeente Heist-op-den-Berg.

Art. 2 De vereniging heeft tot doel activiteiten te organiseren ten behoeve van chronische pijnpatiënten teneinde de (re-)integratie in het actieve leven te ondersteunen en bevorderen, bij te dragen tot een harmonische verwerking van de eigen ervaringen en de levenskwaliteit te verbeteren. De vereniging beoogt op niet beperkende wijze:

-ondersteuning en bevordering van de flexibiliteit, spierversteviging en uithoudingsvermogen door middel van sportactiviteiten op maat van de patiënt.waaronder op niet beperkende wijze: zwemmen, aquagym, fietsen, wandelen, .._

-ondersteuning en bevordering van contacten met lotgenoten.

Ter verwezenlijking van haar doel zal de vereniging alle verrichtingen mogen doen, alleen of in samenwerking met andere organisaties, alle initiatieven nemen , aile financiële middelen, alle roerende en onroerende goederen verwerven en beheren.

Art 3 De vereniging wordt opgericht op heden voor een onbepaalde tijd. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il DE LEDEN

Art, 4 De vereniging kan bestaan uit effectieve en toegetreden leden. De toegetreden leden hebben geen

stemrecht op de algemene vergadering en vallen niet onder de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd

eenentwintig en de hierna volgende statutaire regelen.

De benaming "lid" of "leden" voorkomende in alle hiernavolgende bepalingen, bedoelt slechts de effectieve

leden.

Het aantal leden is onbeperkt, doch moet tenminste drie bedragen.

Op de laatste blz. van ruik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

a F MDD 22

x ~ks Als nieuw lid kan toetreden ieder die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten. Deze beslist vrij, met gewone meerderheid van stemmen, over elk verzoek tot toetreding.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge Het jaarlijks lidgeld wordt vastgesteld door de algemene vergadering zonder dat het lidgeld hoger kan zijn dan honderd euro.

Art. 5 Elk lid kan ten allen tijde vrijwillig uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

Tot uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Een lid dat het lidgeld niet betaalt binnen een maand nadat hij daarom wordt verzocht bij aangetekend schrijven, wordt geacht ontslag te nemen.

TITEL III ALGEMENEN VERGADERING

Art 6 De algemene vergadering vergadert op dag, uur en plaats in de oproepingsbrief bepaald, op verplichte wijze één maal per jaar in de loop van het eerste trimester, of op verzoek van én vijfde van de leden. Zij vergadert daarenboven telkens als de raad van bestuur het beslist.

Alle leden worden door de voorzitter of bij gebreke van hem door de secretaris opgeroepen per brief of per e-mail die de agenda vermeldt en tenminste acht dagen véérdevergadering wordt overgemaakt aan de leden.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel dat minstens door één twintigste der leden is ondertekend, moet op de agenda worden geplaatst.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten die op de agenda staan, tenzij aile leden aanwezig zijn en zich daarmee akkoord verklaren.

Wanneer alle leden aanwezig zijn en bereid te vergaderen, zijn bijeenroepingen overbodig. Deze bereidheid kan blijken uit een door alle leden genomen en medeondertekende beslissing.

Art. 7 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij gebreke van hem door een bestuurder aangeduid door de meerderheid der aanwezige leden.

Tenzij de wet of de statuten anders voorschrijven, worden de besluiten op de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

De vergadering kan de statuten slechts wijzigen, indien deze wijziging op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dat getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist

Voor het wijzigen van het doel van de vereniging is een meerderheid van vier vijfden van stemmen vereist Art, 8 Volmacht om op een algemene vergadering te stemmen mag slechts aan een ander lid der vereniging worden gegeven. De volmacht moet schriftelijk zijn en bij aanvang van de vergadering worden voorgelegd.

Art. 9 Voor de navolgende zaken wordt wettelijk een beraadslaging van de algemene vergadering vereist:

-Het wijzigen van de statuten,

-Het benoemen en afzetten van de bestuurders,

-Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen,

-Het ontbinden van de vereniging

-Het uitsluiten van een lid

-De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging,

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 10 De geheime stemming is verplicht wanneer het gaat om het aanstellen of afzetten van bestuursleden of het uitsluiten van leden en ook telkens als de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden het wenst.

Art, 11 De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, getekend door de voorzitter en de secretaris, Een afschrift der notulen wordt aan de leden overgemaakt per brief of e-mail. Derden die van een rechtmatig belang doen blijken, kunnen na een schriftelijk verzoek inzagenemen van de notulen. Uittreksels uit de notulen worden voor gelijkluidend getekend door de voorzitter of de secretaris.

TITEL IV BESTUUR

Art. 12 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie personen en maximum negen personen, door de algemene vergadering gekozen uit de leden. Als evenwel maar 3 personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur slechts uit twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer en beschikking verrichten, van welke aard ook, die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, mits zij niet door de wet of door deze statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen.

De raad van bestuur heeft tevens de bevoegdheid interne reglementen uitte vaardigen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid voor welbepaalde handelingen of taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere bestuurders, of zelfs aan een derde.

MOD 2,2



ª% Voorbehouden aan het Belgisch Luik B - Vervolg

Staatsblad Art 13 De functie van bestuurder is onbezoldigd. De bestuurders worden benoemd voor een duur van vier jaar. Zij zijn herkiesbaar. Wanneer de mandaten bij het verstrijken van de voorziene duur van vier jaar nog niet hemieuwd werden, blijven de bestuurders hun mandaat voortzetten totdat in hun vervanging is voorzien.

De leden van de raad van bestuur kiezen in hun schoot een voorzitter, en zo nodig een secretaris en/of een penningmeester. Hun mandaat is van dezelfde duur als dat van bestuurder. ln geval één dezer bijzondere mandaten voortijdig, om welke reden ook een einde neemt, voleindigt de nieuw gekozen mandataris het mandaat van degene die hij vervangt.

Art 14 De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders, telkens als de belangen van de vereniging het vereisen.

De raad van bestuur beslist met de meerderheid zijner aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

De bestuurders die verhinderd zijn, mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur. De volmachten moeten schriftelijk gegeven worden en bij de aanvang van de vergadering warden voorgelegd.

Art 15 De geheime stemming is verplicht wanneer het gaat over het aannamen en ontslagen van personeelsleden of andere aangestelden en ook als de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders het wenst

Art. 16 De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend in notulen, getekend door de voorzitter en de bestuursleden die het wensen.

Uittreksels uit de notulen worden voor gelijkluidend getekend door de voorzitter of de secretaris.

Art 17 Onverminderd de mogelijkheid van bevoegdheidsdelegatie van artikel 12 alinea 5, hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester voor daden van dagelijks bestuur afleenhandelend de beslissings- en vertegenwoordigingsbevoegdheid,

Voor andere daden dan die van dagelijks bestuur is een beslissing van de raad van bestuur vereist en de vereniging is, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur, hiervoor slechts geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van twee van de drie bestuurders bevoegd voor dagelijks bestuur.

Art. 18 De gelden van de vereniging worden bij één of meerdere financiële instellingen geplaats, op de wijze die economisch het meest gepast lijkt.

TITEL V BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art, 19 Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de jaarrekening en de begroting voor het volgende boekjaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

De goedkeuring van de rekening sluit in zich de kwijting van de raad van bestuur.

TITEL VI ONTBINDING BESTEMMING VERMOGEN

Art 20 De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding der vereniging uitspreken wanneer twee darde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Door deze wordt geldig beraadslaagd ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Geen beslissing tot ontbinding wordt aangenomen, zo zij niet vier vijfde der aanwezige of vertegenwoordigde leden verenigt

Art, 21 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging of inrichting met een belangeloos doel, aangewezen door de algemene vergadering.

TITEL Vil SLOTBESCHIKKING

Art. 22 Voor alle niet in onderhavige statuten voorziene gevallen is de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig op de Verenigingen zonder Winstoogmerk van toepassing.

BENOEMING BESTUURDERS

Na de statuten aldus te hebben vastgesteld, komen de oprichters in vergadering bijeen,

Overeenkomstig de statuten worden tot bestuurder gekozen

1) Mevrouw Verwimp Maria, Paula, Francisca

2) Mevrouw Callebaut Claudine, Maria, Louis

3) Mevrouw Mertens Helga

allen voornoemd in de aanhef deze akte, en die aanvaarden

onmiddellijk komen de bestuurders in raad van bestuur bijeen en verkiezen

-tot voorzitter.Verwimp Maria, Paula, Francisca

-tot bestuurden Callebaut Claudine, Maria, Louis

- tot bestuurden Mertens Helga

allen voomoemd en die aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge



Alle beslissingen werden met unanimiteit der stemmen genomen.

WAARVAN DEZE AKTE

Opgesteld te Heist-op-den-Berg

Op8 juli 2014

ln 6 exemplaren.

Iedere oprichter verklaart een exemplaar te hebben ontvangen



Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, helziJ van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
FLEXIT

Adresse
ZUIDSTRAAT 16 2222 WIEKEVORST

Code postal : 2222
Localité : Wiekevorst
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande