FLORA CARPETS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : FLORA CARPETS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 537.635.663

Publication

03/09/2013
ÿþ mod 11,1



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblac

11111111111111~in~uu~~w~1135 37

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophendel te Antwerpen, op

2 3 Ai!&, 2013

Griffie

Ondernemingsnr: ©~~~-. `o~. V(Zel

Benaming (voluit) : FLORA CARPETS

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Neerlandweg 16

2610 Antwerpen (Wilrijk)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tekst

Opgericht bij akte verleden voor geassocieerd notaris Cathérine Goossens te Grobbendonk op 20 augustus

2013.

1. Oprichters.

1. De heer ULAN Necmeddin, geboren te Antwerpen op 10 september 1979, rijksregisternummer 79.09.10 311-44, wonende te 2020 Antwerpen, De Bosschaertstraat 244 bus 3,

2. De heer YÜCEL Mustafa, geboren te Gaziantep (Turkije) op 25 juni 1968, van Turkse nationaliteit, wonende te Batikent Mah. Ali Ishan Giigüs Cad, SehtikamillGaziantep (Turkije).

De heer Mustafa Yücel is alhier vertegenwoordigd door de heer Ahmet Uçan, nagenoemd ingevolge onderhandse volmacht van 16 augustus 2013, hier aangehecht,

3. De naamloze vennootschap naar Turks recht ASSOC1ATED AYINTAP WEAVERS HALl, met zetel te Sehitkamil (Turkije -- provincie Gaziantep), 4. Organize Sanayi Bülgesi Mahallesi 83413 Cadde 1,

Alhier vertegenwoordigd ingevolge artikel 8 van de statuten door de ondervoorzitter van de raad van bestuur, te weten de heer UçAN Ahmet, geboren te Haine-Saint-Paul op 26 april 1973, rijksregisternummer 73.04.26 475-15, wonende te 2020 Antwerpen, Jan De Voslei 2312.

2. Naam.

De vennootschap wordt opgericht onder de vorm van een naamloze vennootschap onder de naam

"FLORA CARPETS",

3.

Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken op heden.

4. Zetel,

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Neerlandweg 16,

5. Doel.

De vennootschap heeft als doel:

- de aan- en verkoop, import en export, groot- en kleinhandel van gordijnen, tapijten, alle soorten stoffen, alle soorten wol, katoen, synthetische stoffen en draden, knopen, brei- en drukwerken, meubelen, matrassen, dekens, slopen, gordijnen, wand- en vloerbekleding, verf, laminaat, zonnewering, parket en decoratie- en interieurartikelen;

- de aan- en verkoop, import en export, groot- en kleinhandel van: zowel voor dames, heren als kinderen: lederwaren, schoeisel, kledij, handtassen, schoenen, accessoires, dekens, lakens, alle mogelijke huishoudartikelen, elektrische en elektronische apparaten en toebehoren, verlichtingsartikelen, reisartikelen; geschenkartikelen, fantasieartikelen, juwelen en dergelijke;

- Verkoop van al het voorgaande via webshop, e-commerce.

Zij mag alles doen wat rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kan bijdragen en van aard is de opbrengst van haar goederen te bevorderen: de vennootschap mag zich voor de voormelde handelingen borg stellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten toestaan en hypothecaire of andere waarborgen verstrekken, met respect voor de wettelijke beperkingen,

De vennootschap kan alle industriële, commerciële, roerende of onroerende, burgerlijke of financiële verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks verband hebben met haar voorwerp.

Zij mag ook belangen nemen in andere ondernemingen door middel van inbreng, inschrijvingen, financiële tussenkomsten of op een andere wijze, in aile vennootschappen of ondernemingen die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardig of gelijklopend doel hebben, of die van aard zijn om de uitbreiding en de ontwikkeling ervan te bevorderen, zowel in binnen- als buitenland.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 19.1

Voorafgaande opsomming is enkel verklarend en niet beperkend en dient te worden geïnterpreteerd in de meest uitgebreide zin.

6. Kapitaal en aandelen.

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt 120.000,00 euro.

Het is vertegenwoordigd door 120 ondeelbare aandelen zonder vermelding van waarde, met een

fractiewaarde van éénf120ste van het kapitaal.

7. Wijze waarop het maatschappelijk fonds is gevormd.

De verschijn ers verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal is geplaatst en dat alle aandelen zijn

volgestort door

1. de heer Necmeddin Uçan, voornoemd, voor 6 aandelen;

2. De heer Mustafa Yticel, voornoemd, voor 6 aandelen;

3. de naamloze vennootschap naar Turks recht 'Associated Ayintap Weavers Hall', voornoemd, voor

108 aandelen.

TOTAAL: 120 AANDELEN

die het ganse maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vennootschap beschikt uit dien hoofde vanaf heden over een bedrag van honderdtwintigduizend

euro (¬ 120,000,00).

8. Bestuur en vertegenwoordiging.

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit tenminste drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de Raad van Bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Zolang artikel 518 § 3 van het Wetboek van Vennootschappen niet gewijzigd is, mag de duur van hun opdracht zes jaren niet te boven gaan.

Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De Raad van Bestuur kan inzonderheid aan één of meer van zijn leden of aan één of meer aangestelden van de vennootschap het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen.

Zodanige verdeling kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gedelegeerd-bestuurder.

Behoudens andersluidende beslissing, zal de gedelegeerd bestuurder tevens de vaste vertegenwoordiger zijn van de vennootschap indien deze een bestuurdersmandaat opneemt in een andere vennootschap overeenkomstig artikel 61 §2 van het Wetboek van Vennootschappen.

9. Algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar

worden bijeengeroepen op eerste maandag van juni om 20.00 uur.

10. Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van

ieder jaar.

11. Batig saldo  winstverdeling,

Het batig slot van de resultatenrekening nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Deze winst wordt jaarlijks als volgt verdeeld

- vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer deze reserve éénftiende heeft bereikt van het kapitaal. Ze wordt opnieuw verplicht indien om welke reden ook de reserve is aangetast.

- het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. De uitbetaling van deze dividenden zal gebeuren op plaats en datum door de Raad van Bestuur te bepalen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

De Raad van Bestuur mag op haar eigen verantwoordelijkheid en met in achtname van de regels gesteld in artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen beslissen dat interimdividenden zullen worden uitgekeerd in afkorting van de hoger bedoelde netto-winstverdeling.

De Raad van Bestuur bepaalt het bedrag van die interimdividenden en de datum der uitbetalingen, welke in de loop zelf van het boekjaar mogen geschieden.

12. Eerste boekjaar eerste jaarvergadering.

Het eerste boekjaar begint vanaf de verkrijging rechtspersoonlijkheid en eindigt op 31 december 2014.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2015.

13. Benoeming raad van bestuur.

De oprichters, nemen éénparig de volgende besluiten

a)- het-aantal bestuurders wordt vastgesteld op-drie-en tot-deze-functie worden-benoemd :------- _________

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

° Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Woor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

- de heer Necmeddin Uçan, voornoemd;

- de heer Mustafa Yücel, voornoemd en vertegenwoordigd zoals gezegd;

- de naamloze vennootschap naar Turks recht Associated Ayintap Weavers Hall, voornoemd, met als

vaste vertegenwoordiger de heer Necmeddin Uçan, voornoemd.

14. Vergadering raad van bestuur

Na deze oprichting komen de bestuurders samen in eerste vergadering en nemen éénparig volgende

besluiten:

a) tot gedelegeerd-bestuurder en vaste vertegenwoordiger wordt aangesteld de heer Necmeddin Uçan, voornoemd.

b) tot voorzitter van de Raad van Bestuur wordt aangesteld : de heer Necmeddin Uçan, voornoemd.

15, Volmacht.

De vennootschap stelt bij deze ais haar bijzondere lasthebber aan de heer Luc Devoeght, wonende te

2280 Grobbendonk, Industrieweg 31, met recht van indeplaatsstelling en volgende machten

Alle inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen en/of aanvragen met betrekking tot het

ondernemingsloket en diensten directe belastingen en B.T,W.uit te voeren en/of alle wijziging hieraan te

vorderen alsmede het aansluiten van de vennootschap bij alle mogelijke beroepsorganisaties vast te leggen.

Omtrent al wat voorafgaat volmachtdragers in de plaats te stellen voor een deel van zijn machten en

voor de duur die hij zal goedvinden,

Voor ontledend uittreksel ter publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Catherine Goossens,

Geassocieerd Notaris.

In bijlage : eensluidende uitgifte,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FLORA CARPETS

Adresse
NEERLANDWEG 16 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande