FRANSEN & FRANSEN COMMUNICATIONS

Société en commandite simple


Dénomination : FRANSEN & FRANSEN COMMUNICATIONS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 841.566.654

Publication

16/12/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

tkik: MW 2.1

Éa` In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffe van de Rechtbank van Koophandel ie Aniwerpert, op

GPaeule 0 6 DEC. 2011

811169013"

11

0841 5C6 .654

Ondernemingsar Zeatemjng

: FRANSEN & FRANSEN COMMUNICATIONS

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : KONING LEOPOLDSTRAAT 14, 2610 WILRUJK

Onderwerp a!tte : OPRICHTINGSAKTE

Bij onderhandse akte van 3 december 2011 werd tussen de ondergetekenden:

1. de Heer Marc FRANSEN, wonende te Koning Leopoldstraat 14,2610 Wilrijk (NN541 202 315 67)

2. de Heer Cis FRANSEN, wonende te Koning Albertstraat 61, 2610 Wilrijk (NN81041 1 025 16)

een gewone commanditaire vennootschap opgericht genaamd FRANSEN & FRANSEN

COMMUNICATONS, met maatschappelijke zetel te Koning Leopoldstraat 14,2610 Wilrijk

De vennootschap mag als afkorting FFC gebruiken. De vennootschap zal als uithangbord

het woord "i-Spe@k" gebruiken.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 500 (vijfhonderd) euro en is verdeeld in 500 (vijfhonderd) aandelen met elk een fractiewaarde van 1/500 ste.

Op deze aandelen wordt als volgt ingeschreven :

1. door de Heer Marc FRANSEN, voornoemd, bij wijze van storting ten belope van 499 euro in ruil voor 499 aandelen

2. door de Heer Cis FRANSEN voornoemd, bij wijze van storting ten belope van 1 euro in ruil voor 1 aandeel.

De Heer Marc FRANSEN is beherend vennoot van de vennootschap. De Heer Cis FRANSEN is stille vennoot van de vennootschap.

De partijen verklaren dat voormeld kapitaal volledig volstort is.

STATUTEN

Artikel 1 Naam van de vennootschap

De vennootschap draagt de naam FRANSEN & FRANSEN COMMUNICATIONS

Artikel 2 Rechtsvorm

De rechtsvorm van de vennootschap is een gewone commanditaire vennootschap.

Artikel 3 Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel kan worden gevestigd of verplaatst zonder statutenwijziging in Belgie binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad bij de oprichting of bij besluit van het bestuursorgaan van de vennootschap.

De vennootschap kan bij besluit van het bestuursorgaan kantoren en administratieve zetels oprichten in Belgie en in het buitenland.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

" Artikel 4 Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen naam en voor

rekening van derden, alleen of in samenwerking met derden:

- presentaties en interviews op tv en radio

- het geven van presentaties en interviews op evenementen , beurzen, shows en andere manifestaties

- het inspreken van reclameboodschappen

- het schrijven van teksten voor alle soorten van media

- het doceren van alle soorten mediatechnieken

- alle mogelijke advies- en of dienstenfuncties op het vlak van bedrijfsbeheer, bedrijfseconomie en bedrijfstechnische aangelegenheden, de administratie van ondernemingen en alles wat daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

- Het bij wijze van inschrijving, inbreng, fusie, samenwerking, financiële tussenkomst of anderszins verwerven van een belang of deelneming in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen zonder onderscheid in België of in het buitenland;

- Het beheren, valoriseren en te gelde maken van deze belangen of deelnemingen, alsook het rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen aan het bestuur, de directie, de controle en vereffening van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft;

- Het verlenen van bijstand en ondersteunende activiteiten of diensten aan de vennootschappen waarin zij een belang of deelneming heeft, zoals communicatie, public relations, onthaal, administratie en secretariaatswerkzaamheden, commerciële ondersteuning, en in het algemeen aile andere diensten die gemeenschappelijk of gecentraliseerd kunnen worden verricht.

- Het aankopen, verkopen, huren, verhuren, ruilen, doen bouwen, doen verbouwen, verkavelen, productief maken en/of de makelaardij van alle al dan niet bebouwde onroerende goederen in België en in het buitenland, alsmede het stellen van alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband hiermee verband houden

- Het aankopen, verkopen, huren, verhuren van alle welkdanige roerende goederen, met inbegrip van

pleziervaartuigen in de ruimste zin;

- De uitbating van een kantoor voor mechanografische werken, omvattende onder meer:

* de aankoop, verkoop, import, export, en de handel in computer hardware en software;

" de ontwikkeling en commercialisering van software in de ruimst mogelijke betekenis;

De vennootschap mag:

alle hoegenaamde handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn dit te begunstigen;

zich ten gunste van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft borgstellen of haar aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan

De vennootschap kan bestuursmandaten vervullen bij andere vennootschappen en kan als vereffenaar aangesteld worden.

Artikel 5 Duur van de vennootschap

De vennootschap begint op heden en is opgericht voor onbepaalde duur. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging..

Artikel 6 Kapitaal aandelen

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en wordt gevormd door de totale waarde van alle door de vennoten onderschreven aandelen. Het geplaatst kapitaal bedraagt 500 (vijfhonderd) euro vertegenwoordigd door 500 (vijfhonderd) aandelen met elk een fractiewaarde van 1/500 ste.

Zij zullen ingeschreven worden in het register der aandelen, dat za! bijgehouden worden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 7 Aansprakelijkheid vennoten

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten.

De aandelen zijn ondeelbaar en op naam. De vennootschap erkent slecht één enkele eigenaar per aandeel voor de uitoefening jegens haar van de rechten eraan verbonden. Zijn er meerdere eigenaars van een aandeel of behoort de naakte eigendom en het vruchtgebruik van een aandeel toe aan meerdere personen, dan worden de eraan verbonden lidmaatschapsrechten geschorst totdat één persoon is aangewezen die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent. Deze persoon dient te voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden. Raken de betrokkenen het niet eens over de aanwijzing bij minnelijk akkoord van de gemeenschappelijke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

lasthebber, dan wordt deze op verzoek van de meest gerede partij aangewezen door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het rechtsgebied waar de zetel van de vennootschap is gevestigd.

Artikel 8 Overdracht aandelen

Een aandeel in de vennootschap van een beherend vennoot mag, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van alle beherende vennoten. Een aandeel in de vennootschap van een stille vennoot moet eerst aangeboden worden aan de beherende vennoten, die gedurende een termijn van één maand van een voorkooprecht genieten.Oefenen zij dit niet uit, dan kan het aandeel vrij overgedragen worden, of overgaan naar een stille vennoot, aan zijn echtgenoot of erfgenamen in de rechte lijn, in andere gevallen is het eenparig goedvinden vereist van de beherende vennoten en van de gewone meerderheid van de stille vennoten. Bij weigering, zijn de weigerende vennoten zelf verplicht het aandeel in te kopen. De overgang of overdracht gebeurt bij toepassing van het artikel 1690 van het Burgerkijk Wetboek. De verkoopprijs van het aandeel is gelijk aan de boekhoudkundige waarde ervan.

Artikel 9

De vennoten of hun rechtverkrijgenden kunnen in geen geval de verzegeling vorderen van de voorwerpen die tot het vermogen van de vennootschap behoren, noch een inventaris doen opmaken, noch om het even welke maatregel vorderen die de normale werking van de vennootschap kan verhinderen.

Artikel 10

Is vennoot van de vennootschap, ieder die zich akkoord verklaard heeft met de statuten, minstens één aandeel heeft onderschreven en als zodanig is aanvaard. Aanvraag tot opname als vennoot of onderschrijving van een aandeel betekenen tevens volledig akkoord met de statuten.

Artikel 11

Over de aanvaarding van een nieuwe vennoot wordt beraadslaagd door de vergadering der vennoten , die

moet beslissen bij gewone meerderheid der aanwezige leden

Artikel 12 Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die geen stille vennoot mag (mogen) zijn. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

De zaakvoerder(s) kunnen slechts om gewichtige redenen worden ontslagen door een beslissing van de aandeelhouders mits een gewone meerderheid van de beherende vennoten en een drie/vierde meerderheid van de stille vennoten. De zaakvoerder(s) kunnen vrijwillig ontslag nemen door opzegging aan alle vennoten . Voor de uitwerking van dit ontslag is geen statutenwijziging vereist. Iedere ambtbeéindiging en infunctietreding als zaakvoerder wordt openbaar gemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13 De zaakvoerder(s) zijn gezamenlijk bevoegd om de vennootschap bij alle handelingen te vertegenwoordigen.

Artikel 14

De vennootschap is ertoe gehouden om een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wettelijke voorschriften inzake de boekhouding en de jaarrekening van ondernemingen en het wetboek van vennootschappen.De rekeningen van de vennootschap worden ieder jaar op het einde van het maatschappelijk jaar afgesloten . De zaakvoerder (s) maken de inventaris , de balans en de resultatenrekening op.

De jaarrekening van de vennootschap wodt goedgekeurd door de vereniging der vennoten ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar.

Artikel 15

Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming zal gegeven worden

aan het resultaat.

Artikell6 Algemene Vergadering

De vergadering der vennoten (algemene vergadering) wordt jaarlijks gehouden op de derde vrijdag van de maand september om twintig uur op de maatschappelijke zetel. Indien deze dag een feestdag is, dan wordt deze vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2013.

Voor- Zij zal verslag houden over de maatschappelijke aangelegenheden , kennis nemen van de rekeningen, deze goed- of afkeuren en stemmen over de te geven kwijting aan de zaakvoerder(s).

eee)gyler, Bij wijziging van de statuten is een eenparig besluit van de beherende vennoten en een drie/vierde meerderheid van de stille vennoten vereist.

Belgisch Artikel 17 Boekjaar

Staa9strtad Het boekjaar begint op 1 april en eindigt op 31 maart van het jaar daaropvolgend. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en eindigt op 31 maart 2013.



Artikel? B

Alle bepalingen van het Burgerlijk Wetboek, alsmede van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen waarvan bij deze statuten niet op geldige wijze is afgeweken zijn van toepassing . Ingeval van nietigheid van één of meer clausules van deze akte blijven alle overige bepalingen ervan de partijen tot wet strekken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge Artikell 9 Ontbinding - Vereffening

Bij vrijwilige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien, zal de vereffening gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met unanimiteit van minsters vierlvijfde van de stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met unanimiteit van minsters viervijfde van stemmen anders besluit.

Het netto-vermogen van de vennootschap zal worden toebedeeld aan de vennoten à rato van het aantal aandelen.

Artikel 20 Overlijden van vennoot

ingeval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in vookomend geval met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde. Zijn er minderjarige erfgenamen, dan zullen deze van rechtswege de hoedanigheid van stille vennoot krijgen.

OVERGANGSBEPALINGEN

de oprichters, vertegenwoordigd zoals gezegd, stellen aan als niet statutaire zaakvoerder voor onbepaalde termijn, de heer Marc FRANSEN, die verklaart zijn mandaat als zaakvoerder te aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door een maatregel die zich hiertegen verzet.

De beherende vennoot(zaakvoerder) beslist om de maatschappelijke zetel te vestigen te 2610 Wilrijk,

Koning Leopoldstraat 14.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum vanaf de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid en zal

worden afgesloten op 31 maart 2013.

Bekrachtiging handelingen gesteld in naam van de vennootschap in oprichting

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap worden - in toepassing van artkel 60 van het Wetboek van Vennootschappen- alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap.

DE HEER MARC FRANSEN

ZAAKVOERDER

BEHEREND VENNOOT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FRANSEN & FRANSEN COMMUNICATIONS

Adresse
KONING LEOPOLDSTRAAT 14 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande