GALAPAGOS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : GALAPAGOS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 466.460.429

Publication

22/05/2014 : ME085469
30/05/2014
ÿþ Mod Word

le In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

IIIIIII11911111111 Iii II

NEERGELEGD

1 -05- 2014

tlAgeravenerer;,.

=WZMIFFIN3be.à." -... a--

-

Ondernerningsnr : 0466A60.429

Benaming

(voluit) : GALAPAGOS

(verkort)

Rechtsvorm: Naamloze vennootschap

Zetel: 2800 Mechelen, Generaal De Wittelaan Li 1 A3

(volledig adres)

Onderwerp akte: VASTSTELLING UITOEFENING VAN WARRANTS - KAPITAALVERHOGING  W1JZIGING VAN DE STATUTEN - MACHTEN

Uit een proces-verbaal verleden voor Meester Matthieu DERYNCK, geassocieerde notaris in Brussel, op 10

april 2014, blijkt het dat: '

e) Statutenwijziging

Het eerste lid van artikel vijf van de statuten wordt vervangen door de volgende tekst

Het geplaatst kapitaal bedraagt honderd tweeënzestig miljoen achthonderd twintigduizend vijfhonderd vijfenvijftig euro en zeventien eurocent (EUR 162.820.555,17). Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door dertig miljoen achtennegentigduizend achthonderd zevenendertig (30.098.837) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

f) Coördinatie van statuten

Vervolgens heeft de Voorzitter ondergetekende notaris, bewaarder van de minuut, gemachtigd om een gecoördineerde tekst van de statuten van de Vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de rechtbank van koophandel te Mechelen in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter zake

Voor eensluidend analytisch uittreksel.

Samen neergelegd: expeditie, volmacht, verslagen, bankattest et bijgewerkte tekst der statuten

(getekend) Damien HISETTE, geassocieerde notaris te Brussel.

04/06/2014
ÿþbehouden

Voor-

Staatsblad

Belgisch

aan het

Motl Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de alt

her.e.1 , ~y

2 3 MEE 20%

RECHTBANK van KOOPHANDEL ANTWERPEN, afd. MECHELEN

Ondernerningsnr : 0466.460.429

Benaming

(voluit) : GALAPAGOS

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 2800 Mechelen, Generaal De Wittelaan L11 A3

(volledig adres)

Onderwerp akte : WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN - MACHTEN

Uit een proces-verbaal verleden voor Meester Veerle GEENS, notaris in Mechelen, haar ambt verlenend voor Matthieu DERYNCK, geassocieerde notaris in Brussel, wettelijk belet, op 19 mei 2014, heeft de vergadering de volgende besluiten goedgekeurd

VIERDE BESLUIT - Wijziging van artikel 9 ("Aard van de aandelen") van de statuten van de Vennootschap. De Algemene Vergadering besluit om de huidige tekst van artikel 9 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"De aandelen zijn op naam tot volledige volstorting. De volgestorte aandelen zijn op naam of

gedematerialiseerd, naargelang de voorkeur van de aandeelhouder. De vennootschap kan

gedematerialiseerde aandelen uitgeven, hetzij door een kapitaalverhoging, hetzij door de omzetting van bestaande aandelen op naam in gedematerialiseerde aandelen. Elke aandeelhouder kan op schriftelijk verzoek, op eigen kosten, aan de raad van bestuur de omzetting van zijn aandelen vragen, hetzij in aandelen op naam, hetzij in gedematerialiseerde aandelen.

De aandelen aan toonder die zijn uitgegeven door de vennootschap en dewelke zich op een effectenrekening bevinden op één januari tweeduizend en acht, bestaan in gedematerialiseerde vorm vanaf die datum. De andere aandelen aan toonder werden, naarmate zij vanaf één januari tweeduizend en acht op een effectenrekening werden ingeschreven, eveneens automatisch gedematerialiseerd. Conform de Wet van veertien december tweeduizend en vijf houdende afschaffing van de effecten aan toonder, werden de aandelen aan toonder die uiterlijk op eenendertig december tweeduizend dertien nog niet werden omgezet, automatisch omgezet in gedematerialiseerde aandelen. Deze aandelen werden op een effectenrekening op naam van de vennootschap geboekt, zonder dat de vennootschap hierdoor de hoedanigheid van eigenaar heeft verworven. De uitoefening van de rechten die verbonden zijn aan deze aandelen wordt geschorst totdat een persoon, die rechtmatig de hoedanigheid van rechthebbende heeft kunnen aantonen, aanvraagt en verkrijgt dat de desbetreffende aandelen op zijn naam worden ingeschreven in het register van aandelen op naam of gecrediteerd op een effectenrekening."

VIJFDE B5SLUIT- Wijziging van artikel 12 ("Obligaties en warrants") van de statuten van de Vennootschap. De Algemene Vergadering besluit om de verwijzing naar obligaties aan toonder te verwijderen en bijgevolg de-laatste-alinea van de huidige tekst van artikel 12 van de statuten te-schrappen.

ZESDE BESLUIT Wijziging van artikel 17 ("Beraadslaging") van de statuten van de Vennootschap.

De Algemene Vergadering besluit om de huidige tekst van alinea 2 van artikel 17 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"Bestuurders kunnen aanwezig zijn op de vergadering van de raad van bestuur door middel van electronische telecommunicatiemiddelen, zoals onder meer telefoon- of videoconferentie, op voorwaarde dat aile deelnemers aan de vergadering rechtstreeks kunnen communiceren met aile andere deelnemers. Hetzelfde geldt voor vergaderingen van de raad van bestuur die In het bijzijn van een notaris dienen te worden gehouden, met dien verstande evenwel dat in voorkomend geval minstens één bestuurder of de secretaris de vergadering fysiek bijwoont in het bijzijn van de notaris. De notulen van de vergadering vermelden de wijze waarop de bestuurders aanwezig waren."

ZEVENDE BESLUIT- Wijziging van artikel 27 ("Vergadering") van de statuten van de Vennootschap.

De Algemene Vergadering besluit om de huidige tekst van alinea 1 van artikel 27 van de statuten te

vervangen door de volgende tekst:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

s

"De gewone algemene vergadering wordt gehouden op de laatste dinsdag van de maand april om veertien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is in België of in Nederland, wordt de algemene vergadering gehouden op de daarop volgende dag die een werkdag is zowel in België als in Nederland, eveneens om veertien uur".

ACHTSTE BESLUIT - Wijziging van artikel 29 ("Toelating") van de statuten van de Vennootschap.

De Algemene Vergadering besluit om de verwijzing naar de toelatingsformaliteiten voor Algemene Vergaderingen met betrekking tot aandelen aan toonder te verwijderen en bijgevolg alinea 6 van de huidige tekst van artikel 29 van de statuten te schrappen.

NEGENDE BESLUIT - Wijziging van de tijdelijke statutaire bepaling met betrekking tot het toegestaan kapitaal.

De Algemene Vergadering besluit om de tekst van de vierde alinea van rubriek (1) van de tijdelijke statutaire bepalingen in de statuten van de Vennootschap te vervangen door de volgende tekst:

"De kapitaalsverhogingen in het kader van het toegestaan kapitaal kunnen worden gerealiseerd door de uitgifte van aandelen (met of zonder stemrecht en desgevallend in het kader van warrantplannen voor werknemers, bestuurders en zelfstandige consulenten van de Vennootschap en haar dochtervennóotschappen), van converteerbare obligaties en/of warrants uitoefenbaar door inbreng in speciën of in natura, met of zonder uitgiftepremie, en ook door de omzetting van reserves, met inbegrip van uitgiftepremies. Bovenvermelde warrantplannen mogen voorzien dat, in uitzonderlijke gevallen (onder meer in geval van wijziging in de controle van de Vennootschap of overlijden), warrants kunnen worden uitgeoefend vôôr de derde verjaardag van de toekenning ervan, zelfs indien de begunstigde van dergelijke warrants een persoon is waarnaar wordt verwezen in artikel 520ter, 524bis of 525 van het Wetboek van vennootschappen."

TIENDE BESLUIT-Volmacht.

De Algemene Vergadering besluit om aile nodige machten te verlenen: (1) aan elke Bestuurder en/of De heer Xavier Maes met betrekking tot de tenuitvoerlegging van de voorafgaande besluiten; en (ii) aan elke Belgische notaris om een gecoordineerde versie van de statuten van de Vennootschap op te stellen en om deze gecoordineerde statuten neer te leggen bij de griffie van de rechtbank van koophandel en om het nodige te doen om de vereiste formaliteiten te vervullen bij het rechtspersonenregister en elke relevante overheidsadministratie.

Voor eensluidend analytisch uittreksel.

Samen neergelegd: expeditie, aanwezigheidslijst, volmachten en bijgewerkte tekst der statuten

(getekend) Veerie GEENS, notaris in Mechelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/06/2014
ÿþMod Word 11;1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffi

RECHTBANK van KOOPHANDEL ANTWERPEN, afd, MECHELEN

" "

04 JUNI 201/1

Ondernemingsnr 0466.460.429

Benaming

(voluit) : GALAPAGOS

(verkort) :

Rechtsvorm: Naamloze vennootschap

Zetel: Generaal De VVittelaan Li I A3, 2800 Mechelen

(volledig adres)

Onderwerp akte: ONTSLAGEN BENOEMINGEN - WIJZIGING VASTE

VERTEGENWOORDIGER COMMISSARIS

De Algemene Vergadering van Galapagos NV gehouden op 29 april 2014 heeft o.a. beslist:

(a) om Dr. Henricus (gezegd "Harold") van Barlingen (wonend in Utrecht, Nederland) te herbenoemen als Bestuurder van de Vennootschap voor een periode die zal eindigen bij de Algemene Vergadering in 2018 die de goedkeuring van de jaarrekening op haar agenda heeft;

(b) om Dr, Werner Cautreels (wonend in Boston, MA, USA) te herbenoemen als Bestuurder van de Vennootschap voor een periode die zal eindigen bij de Algemene Vergadering in 2018 die de goedkeuring van de jaarrekening op haar agenda heeft en om hem te benoemen als onafhankelijk bestuurder omdat hij beantwoordt aan de onafhankelijkheidscriteria uiteengezet in artikel 526ter van het Wetboek van vennootschappen;

(o) om Dhr Howard Rowe (wonend in Londen, VK) te herbenoemen als Bestuurder van de Vennootschap voor een periode die zal eindigen bij de Algemene Vergadering in 2018 die de goedkeuring van de jaarrekening op haar agenda heeft en om hem te benoemen als onafhankelijk bestuurder omdat hij beantwoordt aan de onafhankelijkheidscriteria uiteengezet in artikel 526ter van het Wetboek van vennootschappen; en

(d) om Dr. Vicki Sato (wonend in Cambridge, MA, USA) te herbenoemen als Bestuurder van de Vennootschap voor een periode die zal eindigen bij de Algemene Vergadering in 2018 die de goedkeuring van de jaarrekening op haar agenda heeft en om haar te benoemen als onafhankelijk bestuurder omdat zij beantwoordt aan de onafhankelijkheidscriteria uiteengezet in artikel 526ter van het Wetboek van' vennootschappen

De Raad van Bestuur bestaat bijgevolg sinds 29 april 2014 uit de volgende leden: met een mandaat dat' loopt tot de Algemene Vergadering in 2017 die de goedkeuring van de jaarrekening op haar agenda heeft: de

" heren Rej Parekh (Voorzitter), Onno van de Stolpe (Gedelegeerd Bestuurder, CEO) en mevrouw Katrine Bosley (onafhankelijk Bestuurder); en met een mandaat dat loopt tot de Algemene Vergadering in 2018 die de

" goedkeuring van de jaarrekening op haar agenda heeft: de heren Henricus (gezegd "Harrold'') van Barlingen, Werner Cautreels (onafhankelijk Bestuurder) en Howard Rowe (onafhankelijk Bestuurder) en mevrouw Vicki Sato (onafhankelijk Bestuurder).

De Raad van Bestuur van Galapagos NV deelt eveneens mee dat (1°) met ingang vanaf 1 april 2014 de heer David Smith geen lid meer is van het Directiecomité van de Vennootschap en (2°) met ingang vanaf 1 mei 2014 de heer Guillaume Jetten geen lid meer is van het Directiecomité van de Vennootschap. Bijgevolg is het Directiecomité van de Vennootschap sinds 1 mei 2014 samengesteld uit de volgende leden: de heren Onno van de Stolpe (Voorzitter, Chief Executive Officer), André Hoekema (Senior Vice President Corporate Development) en Piet Wigerinck (Chief Scientific Officer).

Artikel 22 van de Statuten van de Vennootschap bepaalt het volgende: "Onverminderd de algemene: vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende bestuurders of door één bestuurder samen handelend met een lid van het directiecomité die geen bewijs van een voorafgaand besluit van de raad van' bestuur moeten leveren. Onverminderd de voorgaande vertegenwoordigingsbevoegdheid wordt de vennootschap tevens rechtsgeldig vertegenwoordigd, binnen de perken van de aan het directiecomité wettelijk overdraagbare bevoegdheid, door twee leden van het directiecomité die gezamenlijk handelen. De vennootschap wordt eveneens in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd wat het dagelijks bestuur aangaat door de gedelegeerd bestuurder(s) die alleen of gezamenlijk handelen in uitvoering van het

Op de laatste blz. van Luik B vermeltien : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

*14118156*

Voor-behoudert dan het Belgisch Staatsblad

delegatiebeiluii van de raad van bestuur. Bovendien wordt de vennootschap rechtsgeldig velt de door bijzondere gevolmachtigden binnen de perken van de hun verleende volmacht."



De Raad van Bestuur heeft verder kennis genomen van de beslissing van de commissaris van de Vennootschap, de burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen Defoitte Bedrijfsrevisoren/Reviseurs d'Entreprises, met maatschappelijke zetel te Berkenlaan 8b, 1831 Diegem, dat de vaste vertegenwoordiger van de commissaris voortaan Gert Vanhees zal zijn in plaats van Gino Desmet, Deze beslissing zal ingaan vanaf het boekjaar beginnend op 1 januari 2014 en is van toepassing voor de resterende duur van het commissarismandaat.

De Raad van Bestuur van Galapagos NV heeft volmacht gegeven aan de heer Xavier Maes om al het nodige te doen voor neerlegging en publicatie van bovenstaande besluiten.





(Getekend)

Xavier Maes, mandataris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2014 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste Ob, van Luik avermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/09/2014 : ME085469
18/08/2014 : ME085469
03/02/2014 : ME085469
14/11/2014
ÿþMod Word 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



r,

MONITEUR SC~ L D

06-1.-2J 0e-10-2014 ELGISCH S

Ondernerningsnr : 0466.460.429

Benaming

(voluit) : (verkort)

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 2800 Mechelen, Generaal De Wittelaan L11 A3

(volledig adres)

Onderwerp akte : VASTSTELLING UITOEFENING VAN WARRANTS - KAPITAALVERHOGING -WIJZIGING VAN DE STATUTEN - MACHTEN

Uit een proces-verbaal verleden voor Meester Matthieu DERYNCK, geassocieerde notaris in Brussel, op 25 september 2014, blijkt het dat:

e) Statutenwijziging

Het eerste lid van artikel vijf van de statuten wordt vervangen door de volgende tekst:

Het geplaatst kapitaal bedraagt honderd drieënzestig miljoen acht-honderd achtenzestigduizend achthonderd vierendertig euro en vierenzes-tig eurocent (EUR 163.868.834,64). Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door dertig miljoen tweehonderd tweeënnegentigdui-zend zeshonderd en vier (30.292.604) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

f) Coördinatie van statuten

Vervolgens heeft de Voorzitter ondergetekende notaris, bewaarder van de minuut, gemachtigd om een gecoördineerde tekst van de statuten van de Vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de rechtbank van koophandel te Mechelen in overeenstem-ming met de wettelijke bepalingen ter zake.

Voor eensluidend analytisch uittreksel.

Samen neergelegd: expeditie, volmacht, bankattest, verslagen en bijgewerkte tekst der statuten

(getekend) Damien HISETTE, geassocieerde notaris te Brussel.

7~,, van ttOC?F:~i:,DEL

,7AIVTWERNEh. Gt~fjc: Ci: " L=LEN

GALAPAGOS

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

24/11/2014 : ME085469
24/11/2014 : ME085469
13/11/2013 : ME085469
08/11/2013 : ME085469
08/11/2013 : ME085469
05/11/2013 : ME085469
06/09/2013 : ME085469
24/07/2013 : ME085469
06/06/2013 : ME085469
04/06/2013 : ME085469
04/06/2013 : ME085469
28/05/2013 : ME085469
28/05/2013 : ME085469
07/05/2013 : ME085469
26/03/2013 : ME085469
25/01/2013 : ME085469
28/11/2012 : ME085469
29/01/2015 : ME085469
29/01/2015 : ME085469
03/10/2012 : ME085469
21/09/2012 : ME085469
07/09/2012 : ME085469
01/08/2012 : ME085469
06/02/2015 : ME085469
04/06/2012 : ME085469
14/05/2012 : ME085469
17/01/2012 : ME085469
12/08/2011 : ME085469
12/08/2011 : ME085469
05/08/2011 : ME085469
27/07/2011 : ME085469
10/06/2011 : ME085469
10/06/2011 : ME085469
31/05/2011 : ME085469
23/05/2011 : ME085469
27/04/2011 : ME085469
18/02/2011 : ME085469
31/01/2011 : ME085469
31/12/2010 : ME085469
19/11/2010 : ME085469
09/11/2010 : ME085469
26/10/2010 : ME085469
04/10/2010 : ME085469
16/08/2010 : ME085469
06/08/2010 : ME085469
06/08/2010 : ME085469
20/07/2010 : ME085469
04/06/2010 : ME085469
26/05/2010 : ME085469
12/05/2010 : ME085469
12/05/2010 : ME085469
04/05/2010 : ME085469
05/01/2010 : ME085469
29/12/2009 : ME085469
30/11/2009 : ME085469
22/10/2009 : ME085469
30/09/2009 : ME085469
26/08/2009 : ME085469
02/07/2009 : ME085469
02/07/2009 : ME085469
01/07/2009 : ME085469
01/07/2009 : ME085469
29/06/2009 : ME085469
04/05/2009 : ME085469
04/05/2009 : ME085469
21/10/2008 : ME085469
13/10/2008 : ME085469
06/05/2015 : ME085469
09/07/2008 : ME085469
09/07/2008 : ME085469
18/06/2008 : ME085469
18/06/2008 : ME085469
18/01/2008 : ME085469
08/01/2008 : ME085469
23/11/2007 : ME085469
23/11/2007 : ME085469
14/09/2007 : ME085469
27/07/2007 : ME085469
26/07/2007 : ME085469
01/06/2015 : ME085469
09/07/2007 : ME085469
06/07/2007 : ME085469
02/06/2015 : ME085469
13/06/2007 : ME085469
13/06/2007 : ME085469
09/05/2007 : ME085469
07/05/2007 : ME085469
30/04/2007 : ME085469
26/01/2007 : ME085469
11/06/2015 : ME085469
24/01/2007 : ME085469
23/01/2007 : ME085469
08/01/2007 : ME085469
18/10/2006 : ME085469
25/06/2015 : ME085469
25/06/2015 : ME085469
25/06/2015 : ME085469
02/01/2006 : ME085469
06/12/2005 : ME085469
22/11/2005 : ME085469
17/11/2005 : ME085469
09/11/2005 : ME085469
01/09/2005 : ME085469
24/06/2005 : ME085469
22/06/2005 : ME085469
15/07/2015 : ME085469
10/06/2005 : ME085469
26/05/2005 : ME085469
29/04/2005 : ME085469
07/03/2005 : ME085469
20/08/2004 : ME085469
22/07/2004 : ME085469
04/08/2015 : ME085469
21/06/2004 : ME085469
07/06/2004 : ME085469
10/07/2003 : ME085469
06/05/2003 : ME085469
21/10/2002 : ME085469
29/06/2002 : ME085469
12/11/2015 : ME085469
08/05/2002 : ME085469
29/03/2002 : ME085469
29/03/2002 : ME085469
29/03/2002 : ME085469
24/02/2001 : ME085469
15/01/2000 : ME085469
17/07/1999 : MEA012683
05/01/2016 : ME085469
13/01/2016 : ME085469
01/02/2016 : ME085469
09/02/2016 : ME085469
15/04/2016 : ME085469
28/04/2016 : ME085469
17/05/2016 : ME085469
17/05/2016 : ME085469
16/06/2016 : ME085469
29/06/2016 : ME085469
25/08/2016 : ME085469
01/09/2016 : ME085469
07/10/2016 : ME085469
21/02/2017 : ME085469
13/06/2017 : ME085469
13/06/2017 : ME085469
13/06/2017 : ME085469
16/06/2017 : ME085469
19/09/2017 : ME085469
17/10/2017 : ME085469
30/05/2018 : ME085469

Coordonnées
GALAPAGOS

Adresse
GENERAAL DE WITTELAAN L11, BUS A3 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande