GARGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : GARGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.011.693

Publication

21/08/2014
ÿþMoa 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III ICI





Ondernemingsvr : 0451.011.693 Benaming

(voluit) : GARGEM

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

I I AUG. 2014

afdeling Antwerpen

Griffie

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : SPORTHALPLEIN 16 TE 2610 WILRIJK

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuur - adreswijziging - Statutenwijziging

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering gehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging op 1 juli 2012.

Agenda:

1.Ontslag bestuurders;

2.Herbenoeming bestuurders;

3.Benoeming bestuurders;

4.Adreswijziging;

5.Statutenwijziging.

De volgende beslissingen inzake voormelde punten van de agenda werden genomen ;

1.Met éénparigheid van stemmen aanvaardt de algemene vergadering het ontslag van de volgende bestuurders:

" De heer Bels Gilbert, woonachtig te Sporthalplein 239 te 2610 Wilrijk. "De heer De Jonghe Peter Karel, woonachtig te Sporthalplein 104 te 2610 Wilrijk.

2.De algemene vergadering beslist, na beraadslaging, tot herbenoeming van de volgende personen als lid van de raad van bestuur en dit voor een periode van 3 jaar, met ingang van heden

" De heer Raets Walter , woonachtig te Sporthalplein 73 te 2610 Wilrijk, geboren 24/09/1946 te Merksem;

3.De algemene vergadering beslist, na beraadslaging, tot benoeming van de volgende personen als lid van de raad van bestuur en dit voor een periode van 3 jaar, met ingang van heden :

" Mevrouw Délia Hendrickx, woonachtig te Sporthalplein 231 te 2610 Wilrijk, geboren 30/12/1951 te

Antwerpen;

.Mevrouw Julienne Pooters, woonachtig te Sporthalplein 85 te 2610 Wilrijk, geboren 16/06/1951 te

Antwerpen.

4.Bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering werd de maatschappelijke zetel verplaatst naar

Sporthalplein 50 te 2610 Wilrijk met ingang vanaf 1 juli 2012.

5.De algemene vergadering beslist om de statuten te wijzigen en om te vormen naar de huidige wetgeving.

du 1VYoniteur $uIgè

Op de laatste blz. vast Link Ç vertneldc.n : Recto : Naam en llo.danighuld van de, instrumenterende notaris, hetztl van de parso{c n(ei1) bevoegd de verentytrc.à. stichting raf (rganisme ten aanzien van derden te ,,ertegeavioordsgeri

Verso Naam cri handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

GECOORDINEERDE STATUTEN

De algemene vergadering van 01/07/2012 , geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL 1. NAAM -- ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel I. naam

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk zoals bedoeld in de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, hierna aangeduid als "de wet".

De vereniging draagt de naam "GARGEM".

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2610 Wilrijk, Sporthalplein 50,

Hij Kan worden verplaatst naar elke andere plaats binnen de provincie Antwerpen bij eenvoudig besluit van

de raad van bestuur en daarbuiten bij beslissing van de algemene vergadering genomen zoals voor een

statutenwijziging.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen,

De raad van bestuur kan waar dan ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Artikel 3. Doel

De vereniging heeft tot doei'

Het aankopen van een garagebox in het gebouw op het Sporthalplein te 2610 Wilrijk.

Deze garagebox met als nummer 200, volgens het initieel plan van Van Kerckhove en Gilson, zal ten dienste staan van alle bewoners van het appartementsgebouw Sporthalplein 3 tot 244 te 2610 Wilrijk, met als doel het wegbergen van groot huisvuil en het plaatsen van vuilcontainers.

De vereniging mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doe!, met inbegrip van het verwerven, huren of anderszins in gebruik nemen van gebouwen, lokalen, kantoren, inrichtingen, installaties, terreinen en accommodaties; zij kan alle roerende en onroerende goederen die verband houden met de realisatie van haar doel en de ontwikkeling van haar activiteiten, bezitten en fondsen verzamelen door wettelijke middelen. Mits de door de wet vereiste machtiging Kan zij giften, schenkingen en legaten aanvaarden en over het algemeen alle verrichtingen doen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, op haar doel betrekking hebben of van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen, Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt alsook deelnemen in iedere organisatie, vereniging, stichting of andere rechtspersoon met een gelijkaardig doel als het hare.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstelling van de vereniging.

Artikel 4, Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. LEDEN--TOELATING - UITTREDING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5. Soorten leden

De vereniging kent twee soorten leden: de effectieve, vaste of werkende leden en de toegetreden of niet-werkende leden.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste 3 bedragen; de oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden worden eveneens vermeld in het ledenregister dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden van toepassing.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden beschreven in een intern reglement.

De raad van bestuur kan ook andere personen als steunende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden dan beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in een intern reglement.

Alleen natuurlijke personen kunnen lid zijn van de vereniging.

Elk lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat staan. Het aanvaarden van de statuten houdt tevens de aanvaarding van het eventuele huishoudelijk reglement in.

Artikel 6. Toetreding

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die in het bezit is van één of meer tienduizendsten van het gebouw, Sporthalplein 3 tot 244 te 2610 Wilrijk en die door de algemene vergadering wordt aanvaard na voordracht door de raad van bestuur.

Het verzoek tot toetreding moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, Elke rechtspersoon moet vertegenwoordigt zijn door een natuurlijke persoon,

De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie om iemand te aanvaarden als toegetreden lid van de vereniging. Toegetreden leden kunnen ook steeds worden uitgesloten van lidmaatschap door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur zonder verdere motivatie.

De toegetreden leden zijn geen leden in de zin en de geest van de wet. Zij hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten zijn bepaald en in voorkomend geval in de reglementen die eventueel krachtens huidige statuten worden opgesteld, Ze worden hierna ook steeds als dusdanig aangeduid.

Artikel 7. Bijdrage

De maximum ledenbijdrage bedraagt 250 EURO. Leden die na 12 maanden hun ledenbijdrage niet hebben betaald worden als ontslagnemend beschouwd,

Artikel 8. Ontslag

Elk lid en elk toegetreden lid is vrij om op ieder ogenblik uit de vereniging uit te treden door schriftelijk zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na dat schrijven ingaan.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval een lid of toegetreden lid wanneer men geen eigenaar meer is van één of meer tienduizendsten van het gebouw op het Sporthalplefn 3 tot 244 te 2610 Wilrijk.

Het overlijden, failliet, onbekwaam of in staat van onbekwaamheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind worden gesteld van een van de leden zal tevens het lidmaatschap beëindigen,

ingeval van uittreding, uitsluiting of overlijden van een lid of toegetreden lid, hebben noch de betrokkenen zelf noch hun erfgenamen of rechthebbenden enige aanspraak op het bezit van de vereniging.

Artikel 8. Ledenregister

De raad van bestuur houdt een register van de leden op de zetel van de vereniging; dat register mag worden aangehouden in elektronische vorm. Het register van de leden bevat alle door de wet opgelegde vermeldingen. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. De raad van bestuur diient iedere wijziging in het Lidmaatschap ter kennis te brengen van de algemene vergadering op de eerstvolgende vergadering.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging te allen tijde het register van de leden raadplegen, alsmede alle andere stukken die door de wet onderworpen worden aan het inzagerecht van de leden.

De vereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van onder meer de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien afschriften of uittreksels uit dat register verstrekken welke zij nodig achten.

De raad van bestuur houdt tevens een register van de toegetreden leden, al dan niet in elektronische vorm. De raad van bestuur beslist vrij over de wijze waarop dat register wordt gehouden en de op te nemen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vermeldingen daarin, behoudens de regels die dienaangaande eventueel worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

TITEL Ill. DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10. Aantal bestuurders

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie effectieve leden, Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen, in ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 11. Duur mandaat

De bestuurders worden benoemd voor drie jaar. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen, zonder motivering of opzegtermijn. De bestuurders zijn herbenoembaar,

Artikel 12. Benoeming

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van de vereniging met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders oefenen in beginsel hun functie onbezoldigd uit, onverminderd de vergoeding van de door hen gemaakte kosten in het kader van de uitoefening van hun bestuursfunctie.

De akten betreffende benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerleging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13. Ontslag

Het mandaat van de bestuurders eindigt bij goedkeuring door de algemene vergadering, bij vrijwillig ontslag, bij het verstrijken van het mandaat, bij overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid,

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Een bestuurder die ontslag neemt, is verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. Met het oog daarop heeft hij, in afwijking van het bepaalde in artikel 12 van de statuten, de bevoegdheid om alleen een algemene vergadering bijeen te roepen en de agenda van deze vergadering vast te stellen binnen de perken van de finaliteit van deze bijeenroeping.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur, Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dat geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden een bijzondere algemene vergadering samenroepen waarop in de vervanging van de bestuurder zal worden voorzien, De ontslagnemende dient van deze beslissing schriftelijk in kennis gesteld te worden bij aangetekend schrijven.

Artikel 14. Persoonlijke verplichtingen

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot de uitvoering van het mandaat dat zij hebben ontvangen.

De bestuurders die drie achtereenvolgende keren zonder geldige motivering op een vergadering van de raad van bestuur afwezig zijn, verliezen hun mandaat,

Artikel 15. Taak

De raad van bestuur is bevoegd om aile rechtshandelingen te steilen en alle daden te verrichten die nodig of

dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, behoudens die waarvoor volgens de wet en/of

de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Aldus heeft de raad van bestuur onder meer de volgende machten:

- alle daden van dagelijks bestuur verrichten en/of delegeren;

- alle verbintenissen aangaan tegenover derden in verband met de activiteiten van de vereniging, waaronder alle goederen  zowel roerende als onroerende - in huur nemen en geven, verwerven en vervreemden en alle handelingen stellen die daarmee gepaard gaan;

- de vereniging vertegenwoordigen tegenover alle financiële instellingen, post, telefoon- en nutsbedrijven en alle administraties en overheidsinstanties;

- vermogenselementen van de vereniging in pand geven of haar onroerende goederen met hypotheek bezwaren;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

- met afstand van hypotheek, voorrecht, en/of vordering tot ontbinding, met of zonder kwijting en ook zonder

dat het bewijs van betaling wordt geleverd, vrijstelling of opheffing verlenen van hypothecaire en andere

inschrijvingen, overschrijvingen, beslag, verzet op de prijs en andere handelingen stellen die een vrije en

onbezwaarde levering van goederen belemmeren;

- dadingen en minnelijke schikkingen treffen;

- in rechte optreden namens de vereniging;

- de besluiten van de algemene vergadering uitvoeren;

- zijn machten delegeren bij wijze van in de tijd en/of in omvang beperkte lastgevingen.

Artikel 16. Samenstelling

De raad van bestuur vormt een college, dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de algemene regels van de beraadslagende vergaderingen.

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging dat vereist. Deze vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats aangeduid in de bijeenroeping.

Elke bestuurder is bevoegd om de raad van bestuur bijeen te roepen, Elke bijeenroeping geschiedt minstens vijf dagen vooraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de vergadering. De oproepingen worden hetzij per gewone brief opgestuurd met de post of tegen ontvangstbewijs afgegeven hetzij verzonden via e-mail.

De tegenwoordigheid van de meerderheid van de bestuurders, hetzij persoonlijk hetzij bij volmacht, is noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten van de raad van bestuur. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. In geval van gelijkheid, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Een bestuurder die belet is, kan op iedere door de wet toegelaten wijze volmacht geven aan een andere bestuurder. Een bestuurder kan drager zijn van meerdere volmachten.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij éénpang schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Artikel 17, Notulen

De notulen en de éénparige schriftelijke besluiten van de raad van bestuur worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging, waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen. Afschriften of uittreksels van de notulen of de éénparige schriftelijke besluiten van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 18. Voorzitter  ondervoorzitter  secretaris - Penningsmeester

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en eventueel een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals bepaald in de statuten, het huishoudelijk reglement en/of ter gelegenheid van hun benoeming. De taken die horen bij deze functies kunnen eventueel aan eenzelfde persoon worden opgedragen; het is echter niet toegelaten om meer dan twee functies te combineren. Bij wijze van uitzondering kunnen deze bijzondere functies onmiddellijk door de oprichters worden toebedeeld bij de benoeming van de eerste bestuurders van de vereniging in de oprichtingsakte.

Artikel 19. Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur vervaardigt alle interne reglementen uit die hij nodig acht voor de goede werking van de vereniging.

Artikel 20. Vertegenwoordiging

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. Tegenover derden wordt de vzw vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris, samen optredend.

De uittreksels die moeten overlegd worden en al de andere akten worden geldig ondertekend door hen. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 21. Overdracht van bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, indien de meerderheid van de

bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde persoon kan geschieden:

-Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur;

" Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene

bij aangetekend schrijven.

Artikel 22. Dagelijks bestuur

De raad kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurd door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, zo de meerderheid der

bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde persoon kan geschieden:

" Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur;

" hoor afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene bij aangetekend schrijven.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg,

De akten betreffend ambtsbeëindiging en benoeming van bestuurders, leden van het dagelijks bestuur en gevolmachtigden dienen neergelegd te worden bij de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de heerlegging (bij uittreksel) bekend gemaakt worden in het Belgisch Staatsblad. Hieruit moet blijken of de bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uitgeoefend worden.

TiTEL IV, DE ALGMENE VERGADERING

Artikel 23. Leden

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of de oudste der aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering, Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de vergadering. Toegetreden en steunende leden hebben elke spreekrecht, geen stemrecht.

Artikel 23. Bevoegdheden

De algemene vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheden. Zij bezit aile machten die niet

krachtens de wet of de statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de raad van bestuur behoren.

Behoren inzonderheid tot de bevoegdheid van de algemene vergadering:

1.de wijziging van de statuten en van het eventuele huishoudelijk reglement;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6.de (vrijwillige) ontbinding van de vereniging;

7.de aanvaarding en de uitsluiting van leden;

S.alle andere beslissingen die de wet entof de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering.

Artikel 23. Bijeenroeping

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar. Deze gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, zal elk jaar plaatsvinden op een door de raad van bestuur te bepalen datum en uur in de maand maart.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, dat één maand voor de vergadering door een lid schriftelijk wordt ingediend op de zetel van de vereniging, wordt op de agenda gebracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elke bijeenroeping gebeurt minstens acht dagen vooraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering. De oproepingsbrief wordt per gewone post en/of per aangetekende brief en/of per fax en/of per e-mail verzonden naar alle leden op het woonadres en/of het faxnummer en/of het e-mailadres vermeld in het register van de leden, tenzij de leden Individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen. De raad van bestuur beslist vrij over de wijze van verzending.

De algemene vergaderingen hebben plaats op de zetel of op iedere andere plaats aangeduid in de oproeping.

Artikel 24. Besluiten

De algemene vergadering mag besluiten nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden op de vergadering en besluit bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda worden afgeweken, tenzij ten minste twee derden van de leden van de vereniging op de vergadering aanwezig zijn en zij éénparig besluiten tot uitbreiding van de agenda en op voorwaarde dat de toegevoegde agendapunten geen besluiten betreffen waarvoor de wet of de statuten een bijzonder aanwezigheids- en/of stemquorum voorzien.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien deze wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en zo 2/3 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt dit getal niet gehaald dan kan een tweede vergadering worden samen geroepen die dan wel geldig kan beslissen bij meerderheid ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor het wijzigen van het doel van de vereniging is een 4/5 meerderheid nodig.

Van iedere statutenwijziging worden de wijzigingen en de volledige gecoördineerde staten neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel en binnen de 30 dagen na neerlegging dient de wijziging bij uittreksel bekend gemaakt te worden in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 25. Uitsluiten !id

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om zich te kunnen verdedigen.

Artikel 26. Notulen

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en door de andere leden van het bureau en de leden van de vergadering die erom verzoeken. Zij worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging, waar alle leden en derden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Afschriften of uittreksels van de notulen worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur.

TITEL V. BOEKJAAR - JAARREKENING

Artikel 27. Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het vigerende artikel 17 van de wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt ieder jaar de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook een voorstel van begroting voor het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering.

De goedgekeurde jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de wet. Voor zover van toepassing wordt de goedgekeurde jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6, van de wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 28. Ontbinding van de vereniging

in geval van ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan; zij bepaalt hun bevoegdheid en hun eventuele bezoldiging.

w

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering beslist over de bestemming die aan het netto actief van het patrimonium van de ontbonden vereniging moet worden gegeven. Die bestemming moet ten gunste zijn van een vereniging, stichting of organisatie die hetzelfde doel als de vereniging nastreeft.

,

4. TITEL ViL ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 29. Wet

Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten of, in voorkomend geval, het huishoudelijk reglement wordt geregeld, zef onderworpen zijn aan de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en de wijzigingen daaraan gebracht.

Artikel 30. Algemene bepalingen

ledere bestuurder of vereffenaar van de vereniging die in het buitenland zijn woonplaats heeft, wordt tijdens de duur van zijn functie geacht woonstkeuze te hebben gedaan op de zetel van de vereniging waar hem alle mededelingen, betekeningen en dagvaardingen geldig kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vereniging en de verantwoordelijkheid voor zijn bestuur,

De leden van de vereniging dienen iedere wijziging van hun postadres, faxnummer of e-mailadres mee te delen aan de raad van bestuur door middel van een aangetekende brief aan het adres van de zetel of per schriftelijke kennisgeving tegen ontvangstbewijs ondertekend door een bestuurder, Bij gebreke daarvan zullen alle kennisgevingen en betekeningen hen geldig kunnen worden gedaan op het laatste door hen aan de raad van bestuurder meegedeelde adres of nummer, en worden zij desgevallend geacht woonstkeuze te hebben gedaan op het laatste door hen aan de raad van bestuur meegedeelde adres.

De mededelingen en de kennisgevingen door de vereniging aan de toetredende leden worden op dwingende wijze geregeld in het huishoudelijk reglement of, bij gebreke daaraan, door de raad van bestuur.

TiTEL IX. VOLMACHTEN

Bij deze wordt aan de burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BOEKHOUDKANTOOR VAN OUYfSEL", rechtspersonenregister Antwerpen 0870.281.723, met zetel te 2630 Aartselaar, Vluchtenburgstraat 5, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer VAN OUYfSEL Tom, met recht van indeplaatsstelling, een bijzondere volmacht gegeven om de vennootschap te vertegenwoordigen bij alle belastingadministraties, waaronder de " B T,W;', alsook te vertegenwoordigen bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel alsmede bij één of meer erkende ondernemingsloketten teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht.

Opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering op 1 juli 2012

" . '

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B Vérvolg

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering gehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging op 10 April 2014.

Agenda:

1.Herbenoeming bestuurders;

De volgende beslissingen inzake voormelde punten van de agenda werden genomen :

1.De algemene vergadering beslist, na beraadslaging, tot herbenoeming van de volgende personen als lid van de raad van bestuur en dit voor een periode van 3 jaar, met ingang van heden

" De heer Raets Walter , woonachtig te Sporthalplein 73 te 2610 Wilrijk, geboren 24/09/1946 te Merksem;

" Mevrouw Délia Hendrickx, woonachtig te Sporthalplein 231 te 2610 Wilrijk, geboren 30/12/1951 te Antwerpen;

" Mevrouw Julienne Rooters, woonachtig te Sporthalplein 85 te 2610 Wilrijk, geboren 16/06/1951 te Antwerpen.

Walter Raets

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GARGEM

Adresse
SPORTHALPLEIN 16 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande