GASTHUISGEMEENSCHAP DE BRUG

Association sans but lucratif


Dénomination : GASTHUISGEMEENSCHAP DE BRUG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 553.925.428

Publication

23/06/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II. - LEDEN

Art. 5. - Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. Het aantal leden zal steeds groter zijn dan het aantal leden in de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6.  Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe leden.

Hun hoedanigheid van lid eindigt van rechtswege wanneer ze de gemeenschap De Brug verlaten.

Art. 7. - De ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschieden op de wijze door artikel twaalf van de wet bepaald. De leden dienen de raad van bestuur met inachtname van een termijn van 1 maand per aangetekend schrijven in kennis te stellen van hun uittreding.

Art. 8 . - De schorsing van een lid brengt van rechtswege zijn uitsluiting uit de vereniging mede.

Art. 9. - De ontslaggevende, uitgesloten of wegens schorsing uittredende leden evenals de erfgenamen van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het kapitaal/bezit van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen gestort door hen of door hun lastgevers niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of voorlegging van rekening, noch plaatsing van zegels noch inventaris eisen of vorderen.

Art. 10. - De leden zijn tot geen bijdrage verplicht, zij hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

Art.11. - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste drie leden  met dien verstande dat het aantal bestuurders in elk geval altijd kleiner is dan het aantal personen dat lid is van de vereniging door de algemene vergadering benoemd onder de leden. Hun mandaat eindigt na het verloop van vier jaar. Zij zijn herbenoembaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Art. 12. - De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris/schatbewaarder of enig ander functionaris. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door een bestuurslid aangenomen door de meerderheid.

Art. 13. -§ 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

TITEL III. - RAAD VAN BESTUUR

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden, alsmede het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één of meer bestuurders, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden.

Deze delegatie en/of opdracht is op ieder ogenblik herroepbaar.

De raad van bestuur kan tevens een bijzonder of beperkt mandaat verlenen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL IV. - ALGEMENE VERGADERING

Art. 14.  De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging, samengesteld uit actieve leden van de VZW welke gelijk stemrecht hebben. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 15. - 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist. Zij moet gehouden worden wanneer tenminste een vijfde van de leden het aanvragen. Elke vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid op de bijeenroepings-brief. Al de leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

Art. 16. - De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan bij geschreven of elektronische mededeling aan elk van de leden gericht, tenminste acht dagen voor de vergadering, en ondertekend door de voorzitter of een bestuurder. De uitnodiging bevat de agenda. De vergadering kan evenwel beraadslagen over punten welke niet vervat zijn in de agenda.

Art. 17. - De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis van deze, door een andere aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt een secretaris aan.

Art. 18. - Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van gelijk welke door hem gekozen mandataris die zelf lid is, geen mandataris mag echter over meer dan één mandaat beschikken. Alle leden hebben gelijk stemrecht, ieder beschikt over één stem.

Art. 19. - In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welk ook het getal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden zij, en haar beslissingen worden genomen bij 2/3de meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Bij afwijking van voorgaande alinea worden de beslissingen van de vergadering welke wijzigingen aan de statuten meebrengen uitsluiting van een lid, of vrijwillige ontbinding van de vereniging, slechts genomen mits de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventueel rechtelijke homologatie vereist door artikels acht, twaalf en twintig van de wet.

Art. 20.  De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in processen verbaal ondertekend door de voorzitster en de secretaris, alsook door de leden die het vragen in een bijzonder register ingeschreven. De in rechte of elders voor te brengen uittreksels daarvan worden getekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders.

Die uittreksels worden gegeven aan elk lid of aan elke derde die het aanvraagt, mits deze zijn wettig belang doet blijken.

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° al de beslissingen, die de grenzen overschrijden van de wettelijke aan de raad van bestuur overgedragen bevoegdheden;

10° de raad van bestuur ertoe machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden;

11° de bestemming van de goederen bepalen bij ontbinding van de vereniging;

12° het eventueel vaststellen van het huishoudelijk reglement.

TITEL V.  BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art. 21. - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL VI.  ONTBINDING, VEREFFENING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Art. 22. - Ingeval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheid en de wijze van bezoldiging.

Art. 23. - Ingeval van ontbinding hetzij vrijwillige of gerechtelijke op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoen wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een werk met gelijk doel en voorwerp als deze van de huidige vereniging, een vrij werk met confessioneel katholiek karakter, dat door de algemene vergadering wordt aangeduid. Bij gebrek aan een beslissing van de algemene vergadering op dit punt binnen de drie maanden na de ontbinding wordt over deze bestemming, zoveel mogelijk binnen de grenzen van het doel en het voorwerp hierboven aangeduid, zonder beroep beslist door de bisschop van Antwerpen of bij ontstentenis van deze, door hem of diegene die volgens de regels van de katholieke hiërarchie op dit ogenblik de wettige hoofden van het bisdom zijn.

Art. 24. - Voor alle zaken niet in de huidige statuten voorzien, worden de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek, meer bepaald de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, gevolgd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Lier op 2 juni 2014.

TITEL VII. - DIVERSE BEPALINGEN

1. Van Meerbergen Maria Theresia Van Meerbergen, gepensioneerd, wonende Kapucijnenvest 16, 2500 Lier - voorzitter

2. Van Hoof Godelieve Madeleine D., gepensioneerd, wonende te Kapucijnenvest 16, 2500 Lier - bestuurder

3. Eeckhout Liliane Camille M ., Kapucijnenvest 16 te 250 Lier  bestuurder

4. Hendrix Geert Constant A., bediende, wonende te Kapucijnenvest 16, 2500 Lier - bestuurder

5. Van Mooter Vicky Petrus G., bediende, wonende te Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier - bestuurder

6. Van den Broek Johan Maurice J., Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier - bestuurder

Van Meerbergen Maria-Theresia Van Hoof Godelieve

Van Mooter Vicky Vanden Broek Johan

Bijlage I: Register van leden d.d. 2 juni 2014

2. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 2 juni 2014 tot 31 december 2015.

In bijlage 1: register ledenbestand: 6 effectieve leden.

Gedaan te Lier, op 2 juni 2014

Eeckhout Liliane Hendrix Geert

1. De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder:

1. Van Meerbergen Maria-Theresia,

Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier 31040438082 voorzitter

2. Van Hoof Godelieve Madeleine D.,

Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier 43012913007 bestuurder

3. Eeckhout Liliane Camille M.,

Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier 43120938442 bestuurder

4. Hendrix Geert Constant A.,

Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier 64021631380 bestuurder

5. Van Mooter Vicky Petrus G.,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier 74082127031 bestuurder

6. Van den Broek Johan Maurice J.,

Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier 69053139958 bestuurder

Bijlage II

Pijlers van Gemeenschap De Brug

In verderzetting van de eeuwenoude traditie van de Gasthuiszusters van Lier

is De Brug een gemeenschap waar vanuit het Christelijk en Augustijns levensideaal

van solidaire liefde samengeleefd wordt, gastvrij voor de noden van de tijd, met openheid voor de actuele cultuur.

samenleven

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

in vriendschap,

welwillendheid en eenvoud, vanuit een gezamenlijke zorg voor een levend huis.

met openheid

voor het verwerven van inzichten

betreffende geloven en Schrift;

voor liturgie en dagelijkse gebedstijden,

elkaar ervoor behoedend

feiten en vormen belangrijker

te vinden dan leven met het mysterie.

met het visioen van gerechtigheid,

vrede en heelheid van de schepping voor ogen,

in de hoop vertrouwen te geven in

een leven dat gedeeld kan worden,

en gelukkig maakt.

gastvrij en open voor mensen, die om welke reden dan ook enige tijd mogen meeleven.

Coordonnées
GASTHUISGEMEENSCHAP DE BRUG

Adresse
KAPUCIJNENVEST 16 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande