GEMCOMPETITIE MERKSEMSE RECREATIE-VOLLEYBAL, AFGEKORT : GEMCOMPETITIE

Association sans but lucratif


Dénomination : GEMCOMPETITIE MERKSEMSE RECREATIE-VOLLEYBAL, AFGEKORT : GEMCOMPETITIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 426.008.162

Publication

07/07/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MERKSEMSE RECREATIE-VOLLEYBAL

.¢vzw

Zata:: Anjerstraat 22 - 2900 Schoten

Or:d srr..mIngsr:.: 426.008.162

9C TZ,77 : wijziging statuten, ontslag en benoeming bestuurders

De Algemene Vergadering heeft in vergadering van 27 mei 2009 volgende statutenwijzigingen beslist :

11

BIS CII 0~I3 1121 II" 111]0*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

art 5 wordt vervangen door :

§1 De leden van de vereniging zijn natuurlijke personen of rechtspersonen. Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet minder dan vijf bedragen.

§ 2 ledere natuurlijke persoon of rechtspersoon kan lid worden van de vereniging na schriftelijke kandidaatstelling bij de voorzitter. Aanvaarding van het lidmaatschap gebeurt bij gewonen meerderheid van stemmen van de leden van de Algemene Vergadering.

§3 De leden zijn ertoe gehouden de statuten van de vereniging en de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging en van haar organen te dienen.

art. 6 vervalt

art 7 vervalt

art 8 vervalt

art 9 § 1 vervalt

§ 2 wordt vervangen door : De leden zijn geen financiele bijdrage verschuldigd.

art 10 wordt vervangen door : Het lidmaatschap eindigt door overlijden, ontslag of uitsluiting van het lid. Het

kid dat ontslag uit de vereniging wenst te nemen richt daartoe een schrijven aan de voorzitter van de Raad van

Bestuur. De uitsluiting kan slechts door de Algemne Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid

van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4 Algemene Vergadering

art 12 wordt vervangen door: De Algemene Vergadering is samengeteld uit aile leden. Wanneer de Algemene Vergadering wordt samengeroepen kunnen toegetreden leden en externen als waarnemer of als expert worden uitgenodigd, evenwel zonder stemrecht.

art 16 De zin : "Artikel 26novies van de vzw wet vereist ledenregister en de jaarrekening" wordt

geschrapt.

5 Raad van Bestuur

art 17 de tekst : "Hun mandaat duurt 2 jaar " wordt vervangen door de tekst: " De bestuurders zijn benoemd

voor onbepaalde tijd." De tekts : " Op het einde van hun mandaat .... opnieuw verkiesbaar " wordt geschrapt.

art 18 de tekst " Hij of zij die lid bij de vereniging". wordt geschrapt.

art 19 de tekst " De toewijzing van deze functies....voor een periode van twee jaar ." wordt geschrapt.

art 21 wordt vervangen door. Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter . De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken zijn bevoegdheid overdragen aan één of meerdere bestuurders of aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

6 Rekeningen en Begrotingen.

art 24 : de tekst : " de rekeningen en de begroting worden ten minste 8 dagen gesteund zijn " wordt

geschrapt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de '.nstrvmenterende r.rtr ris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van Garden te vertegenv,aordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

De volledige statuten luiden nu als volgt :

art 1

De vereniging draagt als naam Merksemse Recreatie-Volleybal vzw, met als ondertitel Gem competitie. Alle stukken (akten, facturen, aankondigingen, orders, bekendmakingen en andere stukken) uitgaande van de vereniging, moeten deze benaming vermelden, alsook het hierna vermelde adres van de vereniging.

art.2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Anjerstraat 22 - 2900 Schoten en ressorteert onder het

gerechterlijk arrondissement Antwerpen.

art 3.

De vereniging heeft tot doel een dienstverlening van socio-culturele aard uitgaande van volleybaisportactiviteiten en in het bijzonder het inrichten van een recreatievolleybalcompetitie voor niet-bezoldigde sportbeoefenaars. De vereniging mag, om dit doel te realiseren, alle nodige initiatieven nemen en hiertoe, indien nodig, zekere economische activiteiten uitoefenen.

art.4 .

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur.

art 5.

§1. De leden van de vereniging zijn natuurlijke personen of rechtspersonen. Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet minder dan vijf bedragen.

§2. Iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon kan lid worden van de vereniging na schriftelijke kandidaatstelling bij de voorzitter. Aanvaarding van het lidmaatschap gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van de leden van de algemene vergadering.

§3. De leden zijn ertoe gehouden de statuten van de vereniging en de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging en haar organen te dienen.

art 6.

De leden zijn geen financiële bijdrage verschuldigd.

art 7.

Het lidmaatschap eindigt door overlijden, ontslag of uitsluiting van het lid. Het lid dat ontslag uit d evereniging wenst te nemen richt daartoe een schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Uitsluiting kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

art 8.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van of vergeoding voor gestorte bijdragen of gedane inkomsten vorderen.

art 9.

De Alegmene Vergadering is samengsteld uit alle leden. Wanneer de Algemene Vergadering wordt samengeroepen kunnen toegetreden leden en externen als waarnemer of als expert worden uitgenodigd, evenwel zonder stemrecht.

art 10.

De Algemene Vergadering heeft alle bevoegdheden haar door de wet van 27 juli 1921, gewijzigd door de

wet van 02 mei 2002 en d ewet van 18 januari 2003 toegekend. Tot de uitsluitende bevoegdheid van de

Algemne Vergadering behoren :

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van bestuurders

-de benoeming en afzetting van d econtroieurs van de rekeningen

-de kwijting aan de bestuurders en controleurs van de rekeningen

-het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

-het ontbinden van de vereniging

-het uitsluiten van de leden

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

art 11.

De Algemene Veragdering wordt door de Raad van Bestuur samengeroepen telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ook eenmaal per jaar, binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar bijeengeroepen worden voor de goedkeuring van de jaarrekeningen en de begroting, alsook van het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

beleid van de bestuurders. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen telkens wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken en binnen één maand na het indienen van het schriftelijk verzoek bij de Raad van Bestuur. De oproeping tot de Algemene Vergadering wordt gedaan onder de handtekening van de voorzitter of van twee bestuurders per electronische post ten laatste acht dagen voor de Algemene Vergadering. De oproeping vermeld dag en uur, plaats en agenda die door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld. Elk voorstel dat door één twintigste van het aantal leden schriftelijk wordt voorgedragen en ondertekend, zal eveneens op de agenda worden geplaatst. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen niet ter stemming gebracht worden.

art 12.

Met uitzondering van de door de wet of de statuten voorziene gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Haar besluiten binden alle leden, zowel de werkende als de toegetreden leden. Tot wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld en indien tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien het quorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het anatal aanwezige en vertegenwoordigde leden. Voor elke wijziging van de statuten is ook op de tweede vergadering een meerderheid van tweederde der aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist. De tweede veragdering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. Een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kunnen enkel aangenomen worden met een viervijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

art 13.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de Raad van Bestuur en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Afschriften of uittreksels worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris ondertekend. De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel. De besluiten worden bekend gemaakt per electronische post aan alle leden.

art 14.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie en maximum negen bestuurders. !-let aantal bestuurders moet in elk geval lager of gelijk zijn aan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders dienen werkende leden van de vereniging te zijn. De bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde tijd. Hun,mandaat eindigt door overlijden, ontslag of uitsluiting uit de vereniging.Zij worden verkozen door de leden van de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid der stemmen.

art 15.

Nieuwe kandidaten voor een functie in de Raad van Bestuur moeten schriftelijk, ten laatste acht dagen voor de Algemene Vergadering ter kennis gebracht worden aan de voorzitter .Indien het aantal leden van de Raad van Bestuur om welke reden ook zou verminderen, dan blijft de Raad van Bestuur geldig zijn taken uitoefenen tot de eerstvolgende Algemene Vergadering, die nieuwe titularissen zal kiezen voor de opengevallen plaatsen. Elke medebestuurder, aangeduid door de Raad van Bestuur om tussentijds een opengevallen mandaat uit le oefenen, is hiermee slechts gelast voor de overblijvende duur van het mandaat.

art 16.

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De Raad van Bestuur gaat tevens over tot de verdeling van de andere functies.De toewijzing van dez efuncties gebeurt bij gewonen meerderheid van stemmen.

art 17.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze alleen, gezamenlijk of als college bij elke gerechterlijke of buitengerechterlijke handeling. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen de organisatie, de benoeming, het ontslag en de bezoldiging van personeel, alsook het uitvaardigen van een reglement van inwendige orde. De Raad van Bestuur is bovendien bevoegd alle daden van intern bestuur te verrichten die nodig of nuttig zijn ter verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die door de wet of door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zij voorbehouden.

art 18.

Ten aanzien van derden is d evereniging geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken zijn bevoegdheid overdragen aan één of meerdere bestuurders of aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

art 19.

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping per e-mail of per post door de voorzitter, secretaris of door

eender welke bestuurder. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

-Vairva'a

ander bestuurslid. De Raad van Bestuur kan maar geldig beslissen als de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij stakung van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat ondertekend wordt door aile aanwezige bestuurders.

art 20.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

art 21.

Het boekjaar van de vereniging stemt overeen met het kalenderjaar. Na elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen boekjaar, de inventaris en de balans opgesteld, alsmede de begroting voor het volgende jaar. Zij worden binnen de zes maanden na afsluiting ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

art 22.

Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden overgemaakt worden aan een

vereniging met een gelijkaardig maatschappelijk doel.

art 23.

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden voorzien zijn, worden geregeld in overeenstemming

met de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 18 januari 2003.

De Algemene Vergadering heeft in vergadering op 25 mei 2011 het ontslag aanvaard van volgende

bestuurder :

Koen Van Dijck, Groenenbeemd 24, 2801 Heffen,

De vergadering benoemt volgende bestuurder :

Rowin Clous, Lombardenvest 52- 2000 Antwrepen, geb. Wilrijk 21.08.1957 RRnr 570821199.36

De raad van Bestuur is vanaf de AV van 25 mei 2011 als volgt samengesteld:

Bert Vervliet, Anjerstraat 22 - 2900 Schoten ; voorzitter

Guido De Beuckelaer, Hovestraat 171 bus 16 - 2650 Edegem : penningmeester

Rowin Clous, Lombardenvest 52 - 2000 Antwerpen : bestuurder

Lieven Tiebos, C. Van Goeystraat 109/1 - 2070 Zwijndrecht : secretarisKoen Van Dijck, Groenenbeemd 24,

2801 Heffen,

De vergadering benoemt volgende bestuurder :

Rowin Clous, Lombardenvest 52- 2000 Antwrepen, geb. Wilrijk 21.08.1957 RRnr 570821199.36

De raad van Bestuur is vanaf de AV van 25 mei 2011 als volgt samengesteld:

Bert Vervliet, Anjerstraat 22 - 2900 Schoten ; voorzitter

Guido De Beuckelaer, Hovestraat 171 bus 16 - 2650 Edegem ; penningmeester

Rowin Clous, Lombardenvest 52 - 2000 Antwerpen : bestuurder

Lieven Tiebos, C. Van Goeystraat 109/1 - 2070 Zwijndrecht : secretaris

Bert Vervliet

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hatz; van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegemsoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GEMCOMPETITIE MERKSEMSE RECREATIE-VOLLEYBAL,…

Adresse
ANJERSTRAAT 22 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande