GEMEENSCHAP GASTHUISZUSTERS VAN LIER, AFGEKORT : GEMEENSCHAP GASTHUISZUSTERS VAN LIER

Association sans but lucratif


Dénomination : GEMEENSCHAP GASTHUISZUSTERS VAN LIER, AFGEKORT : GEMEENSCHAP GASTHUISZUSTERS VAN LIER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.339.659

Publication

31/12/2013
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ll

1111111

*13197960*

NEERGEL

17 -12- 2013

GFIIFFIE FiECI-1TbANK van

KOOPHANDLeiVIECHELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) Gemeenschap Gasthuiszusters van Lier

(verkort) : Gemeenschap Gasthuiszusters van Lier

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Kapucijnenvest 18, 2500 Lier, België

Onderwerp akte: Oprichting vereniging

De hierna vernoemde personen:

1, Van Meerbergen Maria Theresia, Kapucijnenvest 16 te 2600 Lier 31040438082

2. Van Hoof Godelieve Madeleine D., Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier 43012913007

3. Van Tendeloo Mathilde Maria, Beukenlaan te 2560 Nijlen 38061330647

4. Eeckhout Liliane Camille M., Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier 43190938442

5, Theys elisabeth Bertha S., Appelkantstraat 54 te 2530 Boechout 35042335608

allen van Belgische nationaliteit zijn overeengekomen op 10 december 2013 onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, om overeenkomstig de Wet van 17 juni 1921 en gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk Gemeenschap Gasthuiszusters van Lier op te richten waarvan de statuten ais volgt luiden:

TITEL I. - NAAM  ZETEL DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging draagt als naam: "Gemeenschap Gasthuiszusters van Lier vzw,"

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Lier, Kapucijnenvest 18, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Art. 3. - § 1. De vereniging heeft tot doel met uitsluiting van elk winstoogmerk, en overeenkomstig de regels voorgeschreven door het kerkelijke recht en overeenkomstig de eigen constituties, middelen te genereren en te beheren ten behoeve van de zorg van de leden van de congregatie van de Gasthuiszusters Augustinessen van Lier, haar personeel en de goede werken van gelijk welke levensbeschouwelijke aard, die ze wenst te verrichten.

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde: dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL IL LEDEN

Art. 5. - Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste vijf bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art, 6, - De raad van bestuur beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe leden. Nochtans zijn van rechtswege aangenomen de Algemeen Verantwoordelijke en de leden van het Bestuurscollege van de congregatie die de verwezenlijking van het doel van de vereniging nastreeft.

Hun hoedanigheid van lid eindigt van rechtswege wanneer de functie eindigt, die hun het recht gaf op die hoedanigheid aanspraak te maken.

Art. 7, - De ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschieden op de wijze door artikel twaalf van de wet bepaald,

Art. 8 . De schorsing van een lid brengt van rechtswege zijn uitsluiting uit de vereniging mede.

Art. 9. - De ontslag gevende, uitgesloten of wegens schorsing uittredende leden evenals de erfgenamen van het overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het kapitaal van de vereniging. Zij kunnen noch opgave of voorlegging van rekening, noch inventaris eisen of vorderen.

Art, 10, - De leden zijn tot geen bijdrage verplicht, zij hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

TITEL Ill. - RAAD VAN BESTUUR

ArtA 1. - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste drie leden. Zij worden door de algemene vergadering benoemd onder de leden. Hun mandaat eindigt na het verloop van vier jaar. Zij zijn herbenoembaar.

Art. 12. - De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris/

schatbewaarder of enig ander functionaris. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden haar

functies waargenomen door een bestuurder aangenomen in onderling akk000rd.

Art. 13. -§ 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over al het dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3, De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, die ofwel alleen ofwel gezamenlijk ofwel als college optreden, alsmede het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden opdragen aan één of meer bestuurders, die ofwel alleen ofwel gezamenlijk ofwel als college, optreden.

Deze delegatie en/of opdracht is op ieder ogenblik herroepbaar,

De raad van bestuur kan tevens een bijzonder of beperkt mandaat verlenen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, met de mogelijkheid voor de raad om een afgevaardigde-bestuurder aan te stellen wiens bevoegdheid hij vaststelt.

§ 5, De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt,

TITEL IV. - ALGEMENE VERGADERING

Art, 14_ - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voon

i'de wijziging van de statuten;

2Dde benoeming en de afzetting van de bestuurders;

30de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

ede kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5°de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6°de ontbinding van de vereniging;

7°de uitsluiting van een lid;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2 2

irde omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Art. 15. - In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jean

Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist. Zij moet gehouden worden wanneer tenminste een vijfde van de leden het aanvragen. AI de leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

Art. 16. - De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan bij geschreven of elektronische mededeling aan elk van de leden gericht, tenminste acht dagen voor de vergadering, en ondertekend door de voorzitter of een bestuurder_ De uitnodiging bevat de agenda. De vergadering kan evenwel beraadslagen over punten wetke niet vervat ziin in de agenda

Art. 17. - De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis van deze, door de oudste van de andere aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt een secretaris aan.

Art. 18. - Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van gelijk welke door hem gekozen mandataris die zelf lid is, geen mandataris mag echter over meer dan één mandaat beschikken. Aile leden hebben gelijk stemrecht, ieder beschikt over één stem.

Art. 19. - In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, en haar beslissingen worden genomen bij 2/3de meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Bij afwijking van voorgaande alinea zijn de beslissingen van de vergadering welke wijzigingen aan de statuten meebrengen: de uitsluiting van een lid, of vrijwillige ontbinding van de vereniging, slechts geldig mits aan de bijzondere voorwaarden van aanwezigheden en meerderheid daartoe geregeld door artikel acht, twaalf en twintig van de wet, voldaan is.

Art. 20. - De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in processen verbaal ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die het vragen en in een bijzonder register ingeschreven.

TITEL V. BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art. 21.- Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL Vl. ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 22. - Ingeval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 23. - Ingeval van ontbinding hetzij vrijwillige of gerechtelijke op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoen wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten besteed aan een werk met gelijk doel en voorwerp als deze van de huidige vereniging, een vrij werk met confessioneel katholiek karakter, hetwelk door de algemene vergadering wordt aangeduid na goedkeuring door de bisschop van Antwerpen of bij ontstentenis van deze, door hem of diegene die volgens de regels van de katholieke hiërarchie op dit ogenblik de wettige hoofden van het bisdom zijn.

Art, 24, - Voor alle zaken niet in de huidige statuten voorzien, worden de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek, meer bepaald de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, gevolgd.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Lier op 10 december 2013.

TITEL VII. - DIVERSE BEPALINGEN

1. De oprichters/stichtende leden beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder:

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2,2

Luik B - vervolg

1. Van Meerbergen Maria Theresia, gepensioneerd, wonende Kapucijnenvest 16, 2500 Lier - voorzitster.

2. Van Hoof Godelieve Madeleine Denise, gepensioneerd, wonende te Kapucijnenvest 16, 2600 Lier - bestuurder.

3. Van Tendeloo Mathilde Maria, gepensioneerd, wonende Beukenlaan 16 te 2560 Nijlen - bestuurder

2. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 10 december 2013 tot 31 december 2014.

In bijlage 1: register ledenbestand: 5 effectieve leden,

Gedaan te Lier, op 10 december 2013

Bijlage I: Register van leden d.d. 10 december 2013

1. Eeckhout Liliane Camille M.,

Kapucijnenvest 16 te 2600 Lier 43120938442

2. Theys glisabeth Bertha S.,

Appelkentstraat 54 te 2530 Boechout 35042335608

3, Van Hoof Godelieve Madeleine D.,

kapucijnenvest 16 te 2600 Lier 43012913007 bestuurder

4. Van Meerbergen Maria-Theresia,

Kapucijnenvest 16 te 2500 Lier 31040438082 bestuurder

5. Van Tendeloo Mathilde Maria,

Beukenlaan te 2560 te Nijlen 38061330647 bestuurder

Van Meerbergen Maria Theresia Van Hoof Godelieve

voorzitster bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
GEMEENSCHAP GASTHUISZUSTERS VAN LIER, AFGEKO…

Adresse
KAPUCIJNENVEST 18 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande