GEMMA DOM HAMERLINCK

Divers


Dénomination : GEMMA DOM HAMERLINCK
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 843.609.691

Publication

24/02/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I 1H11 III 111 1 1 IIIIIIIIII

*12045252*

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

RECHTBANK KOOPHANDEL

1 3 FEB. 2012

ANTLN~~~EN

Benaming :

Rechtsvorm :

Zetel :

Ondernemingsnr :

Gemma DOM Hamerlinck

PRIVATE STICHTING

Mechelsesteenweg 65

2018 Antwerpen

0843 ,609.691

Voorwerp akte : OPRICHTING  STATUTEN - BENOEMINGEN - MACHTEN

Uit een akte verleden Benoit Meert, notaris te Antwerpen, vervangende zijn ambtgenoot, geassocieerd notaris Ellen Verhaert te Antwerpen, wettelijk belet op twee februari tweeduizend en twaalf, ,"geregistreerd zes bladen geen renvooien te Antwerpen, vijfde kantoor der registratie op zeven februari tweeduizend en twaalf, boek 199 blad 2 vak 18, ontvangen: vijfentwintig euro, getekend de eerstaanwezend inspecteur ai. R. Wechuysen."

BLIJKT dat:

1. de heer DOM, Geert Anna Maria Rosa Ignatius Andreas, wonende te 2630 Aartselaar, Hendrik de Braekeleerlaan 46, een private stichting heeft opgericht.

2. deze stichting voert de naam: "Gemma DOM Hamerlinck".

3, de stichting gevestigd is 2018 Antwerpen, MechelsesteenWeg 65. Zij ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

4, het doel van de stichting luidt als volgt :

Het doel van de stichting kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de raad van bestuur genomen bij

eenparig akkoord van alle leden dat bij authentieke akte wordt vastgesteld.

"De stichting heeft tot doel:

Het opvangen, begeleiden en optimaal verzorgen van mensen die wegens hun geestes- of lichaamszwakte

niet bekwaam zijn zélf in te staan voor hun levensonderhoud en hun lichamelijk en geestelijk welzijn en ze

begeleiden bij hun (her) integratie in de maatschappij

Meer bepaald zal zij daartoe de volgende activiteiten ontwikkelen:

1. Het financieren van de begeleiding, volgens de beoordeling van de bestuurders van de stichting , van mevrouw An Agnes Hamerlinck geboren te Mortsel op vier september negentienhonderd zeventig, wonende te vulrijk, Spoorweglaan 221, gedurende haar leven door middel van periodieke uitkeringen, volgens het door de bestuurders opgestelde jaarbudget, waarbij erover gewaakt wordt dat in de mate van het mogelijke alles gedaan wordt om aan de beperkingen die haar handicap aan haar levenskwaliteit oplegt optimaal te remediëren en om haar zoveel als mogelijk te integreren in de maatschappij.

Daarbij moet erover gewaakt worden dat, wat betreft de ter beschikking stelling van contanten, er alle aandacht besteed wordt aan een passende budget begeleiding.

2. Het financieren van bepaalde extra's bij de opleiding van de drie kinderen van An te weten: Bram, Evelyne en Kim Desmedt, zolang ze in een instelling verblijven; en dit volgens het oordeel van de bestuurders van de stichting en -dit,. door middel van- periodieke begunstigingen alsook door extra's bij de opvang en begeleiding van deze personen naar hun volwassenheid en zelfstandigheid.

Ook hier is het oordeel van de bestuurders bepalend.

De uitkeringen blijven behouden ook na de meerderjarigheid indien de begunstigden de door hen aangevatte studies voortzetten.

Indien nodig lopen de uitkeringen door tot uiterlijk 31.12.2030.

In geen geval mogen de uitkeringen worden betaald aan, in handen van en of beheerd worden door de vader van de begunstigden.

Indien de begunstigden onder het gezag over hun persoon en goederen zouden vallen van hun vader dan wordt het voor hen bestemde kapitaal en de erop verworven opbrengst gekapitaliseerd tot elk van hen dertig jaar zal zijn geworden en aan hen persoonlijk uitgekeerd.

Met het oog op de financiering van deze uitgaven het oordeelkundig beheren van het in de stichting .samengebrachte vermogen, het verwerven en vermeerderen" van deze vermogensbestanddelen om de inkomsten ervan samen met een fractie van het kapitaal vastgesteld in functie van de omvang van het vermogen enerzijds, van de geraamde behoeften van de begunstigden anderzijds, te besteden aan de realisatie van de hierboven omschreven doesteiingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto z Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Daarbij wordt drie vierden van het vermogen van de stichting gereserveerd voor het sub 1 bepaalde doel en één vierde voor het sub 2 bepaalde doel. Indien het legaat krachtens hetwelk het vermogen in de stichting wordt gebracht wordt ingekort op vraag van An dan wordt het doel van de stichting beperkt tot hetgene hierboven onder2 is bepaald. "

5. de stichting bestaat voor beperkte maar onbepaalde duur.

6. het boekjaar van de stichting begint op een januari en wordt afgestoten op eenendertig december van ieder jaar, het eerste boekjaar van de private stichting zal eindigen op eenendertig december tweeduizend dertien.

7, omtrent de wijze van benoeming, van afzetting en van ambtsbeindiging van de bestuurders/dagelijks bestuur, de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij deze uitoefenen, de statuten volgende bepalingen bevatten :

- "Hoedanigheid van de bestuurders

De stichting wordt bestuurd door ten minste drie bestuurders, die natuurlijke personen moeten zijn en die beantwoorden aan de hierna gemelde hoedanigheid vereist om tot bestuurder te kunnen worden benoemd. Aanstelling

De bestuurders worden ter gelegenheid van de oprichting aangesteld door de oprichter(s). Na de oprichting worden zij bij wijze van opvolging of bij wijze van nieuwe benoeming aangesteld door de raad van bestuur. Soorten bestuurders

Er zijn drie soorten bestuurders, die naargelang hun hoedanigheid worden genoemd bestuurder A , bestuurderB en bestuurder C.

De raad moet steeds zijn samengeteld uit ten minste een bestuurder A, een bestuurder B en twee bestuurders C.

De eerste bestuurder A is deze van de testamentuitvoerder van wijlen mevrouw Gemma Dom die in de oprichtingsakte wordt aangewezen als bestuurderA.

Om de eerste bestuurder A op te volgen moet de kandidaat hetzij uitvoerder zijn van het testament van mevrouw Gemma Dom of diens echtgenoot of afstammeling of bloedverwant van de testamentuitvoerder en geroepen worden om hem - als eerste bestuurderA op te volgen, conform de hierna gemelde opvolgingsregels

hetzij bloedverwant van mevrouw Gemma Dom en geroepen om de opvolger van mevrouw Gemma Dom als bestuurderA op te volgen conform de hierna bepaalde regels.

Als bestuurder(s) B fungeren van rechtswege de persoon of personen die aangesteld is / zijn als bewindvoerder van An, pupil van deze stichting, aan wie het bestuur over de persoon en de goederen van An is opgedragen.

Om als bestuurder C te fungeren moet de kandidaat

- bestuurder Ci jurist zijn , hetzij advocaat ingeschreven op het tableau van een Vlaamse balie, hetzij notaris ingeschreven op het tableau van de notarissen van de provincie Antwerpen;

-bestuurder C2 financieel deskundige zijn, hetzij bedrijfsrevisor lid van het Instituut der bedrijfsrevisoren hetzij accountant lid van het Instituut der Accountants,

en aangesteld zijn in de oprichtingsakte , of geroepen zijn om de eerste bestuurder C die een gelijkaardig beroep uitoefent op te volgen conform de hierna gemelde opvolgingsregels.

Opvolging

Bij ontslag van de testamentuitvoerder -eerste bestuurder A- wordt hij/zij opgevolgd door diens echtgenoot/echtgenote.

Bij ontslag van de eerste opvolger bestuurder A wordt deze op zijn/haar beurt opgevolgd door de afstammeling van de testamentuitvoerder tenzij alsdan reeds een van de drie kinderen van An meerderjarig zal zijn geworden, handelingsbekwaam is en bereid is de functie van bestuurderA op te nemen.

Zijn er, in afwachting van de meerderrarigheid van een van de kinderen van An geen rechtstreekse descendenten meer van de testamentuitvoerder - oprichter of is geen van hen bereid om de ontslagnemende bestuurder A op te volgen dan wordt de opvolger bestuurder A onder de familieleden of verwanten van de testamentuitvoerder-oprichter aangewezen(of) door de gezamenlijke bestuurders B en C,

De bestuurder(s) B zijn van rechtswege aangesteld .Zij zijn van rechtswege ontslagnemend als zij hun gerechtelijke opdracht niet langer vervullen.

Bij ontslag van de eerste bestuurder C wordt hij opgevolgd door een persoon die dezelfde hoedanigheid heeft als de ontslagnemende bestuurder C en die bij eenparigheid als zijn opvolger is aangewezen door de overige bestuurders C.

Benoeming van een of meer nieuwe bestuurders buiten opvolging

De eerste bestuurders worden door de oprichters) aangewezen in de oprichtingsakte,

Na de oprichting van de stichting kan de raad van bestuur met naleving van de voorschriften als hierna bepaald voor een statutenwijziging besluiten een of meer nieuwe bestuurders aan te stellen waarvan hij de duur van de. opdracht, de omvang" van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij die zullen uitoefenen vastlegt.

Collegiale bevoegdheid

De bestuurders in raad verenigd vormen een college dat bevoegd is om' alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van de doeleinden van de stichting.

De bestuurders in raad verenigd kiezen onder hen een voorzitter. Deze moet steeds een bestuurderA zijn. Deze roept de vergaderingen van de raad samen, hij zit ze voor en is het aanspreekpunt van de raad aan wie alle verzoeken en briefwisseling bestemd voor de raad worden gerichten geadresseerd

Werking van de raad.

De leden van de raad van bestuur kunnen onderling de taken verdelen.

Bijtagen-bitbet Betgi clr Stua-tsbtatt=24t02/2012` Annexes dulGIbnitënr bèlgë

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B r Vervolg

Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs indien zij is bekendgemaakt

De raad van bestuur komt bijeen telkens wanneer dit in het belang van de stichting nodig of nuttig is en in

ieder geval binnen de maand na een daartoe door een lid van de raad aan de voorvitter kenbaar gemaakt

verzoek.

De raad moet ten minste een keer per kwartaal samenkomen.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter die steeds een bestuurderA moet zijn.

De jongste in jaren der bestuurders C vervult de functie van secretaris.

Deze laatste stelt de notulen op van de Vergadering.

De raad wordt samengeroepen door middel van uitnodigingen die de agenda vermelden .

Zij worden door de voorzitter ten minste acht dagen voor de geplande vergadering verstuurd naar de leden

bij brief, door een telefaxbericht of via de elektronische post.

Aanwezigheidsquorum

De raad kan slechts geldig besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is of

vertegenwoordigd en er ten minste een lid aanwezig of vertegenwoordigd is van elke categorie van bestuurders.

Stemming - Meerderheidsvereiste

Hij besluit in alle aangelegenheden die de stichting aanbelangen behalve deze waarvoor een bijzondere

regeling is vastgelegd in deze statuten ,na beraadslaging bij gewone meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde bestuurders.

Daarbij wordt gestemd per hoofd en beschikt elke bestuurder over een stem.

Nochtans beschikt de bestuurder A , zolang dit de testamentuitvoerder  oprichter is of zijn / haar

echtgenoot/echtgenote, over evenveel stemmen als de bestuurders B en C samen.

Een onthouding wordt gerekend als een tegenstem.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Schriftelijke besluitvorming

Met toepassing van artikel 34 § 2 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig kan de

raad in uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting zulks

vereisen , buiten beraadslaging, een schriftelijk besluit nemen mits het voorstel met eenparigheid wordt

goedgekeurd."

- "De

oprichter(s) stellen in de oprichtingsakte de persoon of personen aan die hij/zij als directeur(en) aanste!(t)(len) en gelast(en) met het dagelijks bestuur onder de voorwaarden die hij/zij bepaalt/bepalen in het benoemingsbésluit

Na de oprichting kan de raad van bestuur, met toepassing van artikel 35 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig , bij wijze van algemene bevoegdheidsopdracht beslissen het dagelijks bestuur toe te vertrouwen aan een of meer personen die de titel zullen voeren van directeur"

Dit besluit wordt genomen bij gewone meerderheid binnen de raad mits ook binnen elke categorie van bestuurders de opdracht bij gewone meerderheid wordt goedgekeurd.

Ter gelegenheid van de aanstelling wordt bepaald-of de aangestelde directeur alleen handelend de stichting kan verbinden dan wel gezamenlijk handelend met een andere persoon (bestuurder dan wel directeur of een bijzondere gemachtigde persoon) welke de omvang is van zijn bevoegdheden.

In dat verband geldt als beginsel dat de directeur die gelast is met het dagelijks bestuur als organiek vertegenwoordiger van de stichting alle handelingen mag verrichten die niet verder reiken dan de behoeften van het dagelijks leven van de stichting of de behoeften die om reden zowel van het minder belang dat ze vertonen als van de noodzakelijkheid een vlugge oplossing te treffen de tussenkomst van de raad van bestuur niet rechtvaardigen.

Ten slotte wordt in het besluit ook aangegeven voor welke duur deze bevoegdheidsopdracht zal gelden,

De raad van bestuur kan op elk ogenblik bij gewoon besluit dat niet dient te worden gemotiveerd meteen een einde stellen aan de aan een directeur verleende bevoegdheidsopdracht

Eik besluit tot benoeming dan wel afzetting van een directeur wordt conform de wettelijke voorschriften ter zake bekendgemaakt.

De oprichter(s) kan/kunnen in de oprichtingsakte een of meer bijzondere opdrachthouders, lasthebbers van de stichting aanstellen aan wie hij/zij deze machten verleent/verlenen die hij/zij zal/zullen bepalen.

Na de oprichting kan de raad van bestuur als college en kunnen de directeur(s) gelast met het dagelijks bestuur onder hun verantwoordelijkheid, voor de duur die zij zullen bepalen en voor welomschreven opdrachten, een gedeelte van hun macht overdragen aan bijzondere volmachtdragers.

De stichting wordt vertegenwoordigd door het bestuur dat collegiaal optreedt i. e. handelend door de meerderheid van zijn leden, waaronder in elk geval een bestuurder A en een bestuurder B of C.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college is de stichting steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders die behoren tot een verschillende categorie en waarvan een van hen bestuurderA moet zijn.

Aldus is elke bestuurder A bekleed met volledige en collectieve vertegenwoordigingsbevoegdheid om samen handelend met ten minste een bestuurder B of C namens de stichting op te treden, in en buiten rechte mits de handeling kadert binnen de perken van het doel van de stichting.

Daarenboven is de stichting voor alle handelingen van dagelijks bestuur geldig verbonden door een of meer personen, (eventueel) al dan niet bestuurder, die de titel voeren van "directeur" gelast met het dagelijks bestuur.

Aldus is elke directeur bekleed met individuele vertegenwoordigingsbevoegdheid om namens de stichting op te treden mits de verrichting valt binnen de perken van het dagelijks bestuur.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voor- e ;

behouden aan het Belgisch Luik B - Vervolg

Staatsbiad

Ten slotte kan de stichting op geldige wijze worden vertegenwoordigd door een bijzondere lasthebber handelend binnen de perken van de hem of haar verleende bijzondere volmacht.

Ontslag

Een bestuurder kan op elk ogenblik ontslag nemen . Daartoe richt hij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur die geroepen wordt dit verzoek op de eerstkomende bijeenkomst van de raad en uiterlijk binnen de maand na ontvangst ervan te aanvaarden.

De ontslagnemende bestuurder blijft in functie tot zijn ontslag is aanvaard.

Ambtsbeëindiging van rechtswege

Het overlijden of het onder bewind stellen van een bestuurder stelt van rechtswege een einde aan de opdracht verleend aan de betrokken bestuurder. .

Evenzo wanneer hem bij rechterlijke beslissing verbod wordt opgelegd bestuurder te zijn van de stichting of van enig ander rechtspersoon of wanneer de duur voor dewelke hij zijn opdracht heeft vervuld is verstreken.

Verliest de bestuurder B de hoedanigheid krachtens dewelke hij van rechtswege bestuurder werd dan eindigt zijn opdracht eveneens van rechtswege,

Afzetting

Een bestuurderA kan niet bij besluit van de bestuurders B en C worden afgezet.

Het besluit tot afzetting van een bestuurder B geldt als een statutenwijziging en dit besluit moet worden genomen overeenkomstig de daaromtrent vastgelegde statutaire voorschriften met dien verstande dat de bestuurder om wiens afzetting het gaat niet deelneemt aan de stemming over zijn persoon en zijn stem niet wordt meegerekend voor de vaststelling van het vereiste aanwezigheids- en meerderheidsquorum

De betrokkene moet worden gehoord op de vergadering die over zijn afzetting heeft te beslissen, nadat de voorzitter of de secretaris van de raad hem ten minste twee weken voor de vergadering een schriftelijke kennisgeving heeft bezorgd waarin het voorstel van zijn afzetting wordt gemotiveerd door deze bestuurders die het op de agenda hebben geplaatst.

Met toepassing van artikel 43 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig kan de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar stichting haar zetel heeft de afzetting uitspreken van bestuurders die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de hen door de wet en de statuten opgelegde verplichtingen niet nakomen of die goederen van de stichting aanwenden in strijd met hun bestemming of voor een doel dat in strijd is met de openbare orde, de wet of de statuten.

Wanneer een bestuurder ontslag neemt of wordt afgezet wordt hij opgevolgd door een bestuurder die zijn plaats inneemt overeenkomstig de regels.die daaromtrent zijn bepaald in artikel 5.1. van de statuten.

De raad van bestuur heeft het recht op elk ogenblik en zonder verplichting tot verantwoording een einde te stellen aan de bevoegdheidsopdracht in het kader van het dagelijks bestuur verleend aan de directeur(s).

Een directeur kan op elk ogenblik mits hij een opzegtermijn in acht neemt van ten minste een maand, ontslag nemen.

Overlijden of de onmogelijkheid in rechte zowel als in feite om de hem verleende opdracht nog verder te vervullen brengt van rechtswege de beëindiging van de aan de directeur verleende opdracht met zich evenzo het verstrijken van de duur voor dewelke hij werd aangesteld.

Het orgaan van bestuur (algemeen bestuur of dagelijks bestuur) binnen de bevoegdheid van dewelke de aanstelling van een of meer bijzondere lasthebbers valt kan op elk ogenblik een einde stellen aan de voor rekening van de stichting verleende bijzondere opdrachten zonder tegenover wie ook dit besluit te moeten verantwoorden.

De lasthebber van de stichting kan conform de regels van het gemene recht een einde stellen aan zijn mandaat dat eveneens van rechtswege eindigt in de gevallen waarop een lastgeving vervalt conform de algemene rechtsbeginselen,"

8. omtrent de bestemming van het vermogen van de stichting bij ontbinding, de statuten volgende bijzondere bepalingen bevatten

"Het actief vermogen van de stichting of het netto provenu van de vereffening, na aanzuivering van de schulden van de stichting als die er zouden zijn , komt toe aan deze vereniging, stichting of VSO vennootschap waarvan het ideëel doel het nauwst aansluit bij dit van deze stichting, zoals deze instelling waar de kleinkinderen gedurende hun minderjarigheid zijn opgevangen.

Het zijn de leden van de raad van bestuur die iri fundtie waren op het ogenblik van de ontbinding die zich hierover bij gewone meerderheid uitspreken bij meerderheid binnen elke groep van bestuurders en wanneer er geen overeenstemming bereikt wordt tussen beide groepen bestuurders, bij besluit van de meerderheid binnen de groep die is samengesteld uit de descendenten van de oprichter(s).

Nochtans wordt uit het vermogen van de stichting of het netto provenu van de vereffening de tegenwaarde van de door de oprichter(s) aan de stichting ter gelegenheid van de oprichting uit het persoonlijk vermogen van mevrouw Gemma Dom aan de stichting overgedragen vermogensbestanddelen voor elke andere bestemming vooraf genomen door de drie genoemde kinderen van An of hun descendenten (opkomende bij staken).

Indien er na deze voorafneming geen batig saldo meer rest houdt de stichting op te bestaan en is haar vereffening gesloten.

Indien er na deze voorafneming nog een actief rest dan wordt dit overgedragen aan de bovengemelde instelling.".

9. de statuten van de stichting onder nagemelde voorwaarden gewijzigd kunnen worden:

"Elk besluit waardoor de statuten worden gewijzigd moet worden genomen in een beraadslagende

vergadering waarop alle bestuurders aanwezig zijn of vertegenwoordigd.

in deze aangelegenheid is de schriftelijke besluitvorming uitgesloten.

Bijr gën bij hëf BëlgiseliStaatsbTad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van lurk B vermelden . Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Op de laatste biz. van Luik B vermelden - Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening .

In deze vergadering moet het voorstel worden goedgekeurd door een bijzondere meerderheid van ten minste alle bestuurders A en door de meerderheid van de bestuurders B en C samen.

Betreft het besluit een wijziging aan de naam of het doel van de stichting dan moet het voorstel worden goedgekeurd door alle bestuurders bij eenparigheid.

Daarbij moet een besluit dat er toe strekt de statuten te wijzigen met betrekking tot de gegevens opgesomd in artikel 28 onder 3° , 5° tot en met 8° van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig bij authentieke akte worden vastgesteld.

Na elke wijziging van de statuten wordt een gecoördineerde tekst opgesteld die samen met de wijzigingsakte neergelegd wordt in het stichtingsdossier.

Nochtans kan, indien ongewijzigde handhaving van de statuten gevolgen zou hebben die de oprichter(s) redelijkerwijze niet kan/kunnen gewild hebben en de bestuurders nalaten de statuten te wijzigen, de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft op verzoek van ten minste een bestuurder of op vordering van het openbaar ministerie de statuten wijzigen. Daarbij mag zo min mogelijk worden afgeweken van de bestaande statuten,"

10. omtrent de regeling van belangenconflicten, de statuten volgende bepalingen bevatten:

"Indien een bestuurder of een directeur gelast met het dagelijks bestuur van de stichting geroepen is een handeling te stellen namens de stichting die aan de bestuurder of directeur rechtstreeks of onrechtstreeks een financieel voordeel bezorgt mag de betrokken bestuurder of directeur deze handeling niet zelf stellen en moet hij zich laten vervangen door een andere bestuurder of directeur

Desgevallend moet de raad van bestuur een bijzondere lasthebber ad hoc aanstellen aan wie de vertegenwoordiging van de stichting in die aangelegenheid wordt opgedragen.

Indien het bestuur van de stichting geroepen is een besluit te nemen waarbij een bestuurder of directeur een belang heeft van vermogensrechtelijke aard dat strijdig is met het belang van de stichting moet de betrokken bestuurder of directeur dit schriftelijk meedelen aan de leden van de raad van bestuur vooraleer het college daarover een besluit neemt.

Het besluit dat de raad daaromtrent geroepen is te nemen moet na beraadslaging (de schriftelijke besluitenming is in deze aangelegenheid uitgesloten) worden genomen waarbij de betrokken bestuurder niet deelneemt aan de beraadslaging noch aan de stemming,

Van de tegenstrijdigheid van belangen wordt melding gemaakt op de agenda van de vergadering en de notulen van de vergadering vermelden expliciet de grond van het belangenconflict, het resultaat van de bespreking, de besluitvorming en de stemming over deze aangelegenheid samen met de verantwoording van het door de raad daaromtrent genomen besluit en de vemtogensrechleljke gevolgen ervan voor de stichting.

Indien de stichting een commissaris heeft moet de betrokken bestuurder of directeur hem inlichten over het strijdig belang. De commissaris stelt voor de vergadering een verslag op over de vermogensrechtelijke gevolgen van het besluit voor de stichting."

11, - zijn aangesteld als bestuurders overeenkomstig de bepalingen terzake opgenomen in de statuten van de stichting

-werden aangesteld als bestuurder A :

+ de heer DOM, Geert, voormeld;

+ mevrouw DOM, Gemma wonende te 2610 Antwerpen-Wilrijk, Rucaplein 115.

- werd aangesteld als bestuurder B : mevrouw MASSON, An, advocate, woonplaats kiezend op haar kantoor te 2000 Antwerpen, Vlaamse Kaai 49-50;

- werd aangesteld als bestuurder Cl : mevrouw VERHAERT, Ellen, geassocieerd notaris te Antwerpen, woonplaats kiezend op haar kantoor te 2018 Antwerpen, Mechelsesteenweg 65,

- werd aangesteld als bestuurder C2 : de heer MATHOT, Filip, bedrijfsrevisor, woonplaats kiezend op de zetel van KPMG Bedrijfsrevisoren CVBA te 2550 Kontich, Prins Boudewijnlaan 24d,

De stichting vertegenwoordigd wordt door het bestuur dat collegiaal optreedt I. e. handelend door de meerderheid van zijn leden, waaronder in elk geval een bestuurder A en een bestuurder B of C.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college is de stichting steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders die behoren tot een verschillende categorie en waarvan een van hen bestuurder A moet zijn.

Aldus is elke bestuurder A bekleed met volledige en collectieve vertegenwoordigingsbevoegdheid om samen handelend met ten minste een bestuurder B of C namens de stichting op te treden, in en buiten rechte mits de handeling kadert binnen de perken van het doel van de stichting.

12.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

BENOIT MEERT NOTARIS.- S

TEGELIJK.HIERMEE NEERGELEGD

expeditie van de akte

Uit de notulen van de raad van bestuur op datum van 6 februari 2012, gehouden op de maatschappelijke

zetel van de stichting;

BLIJKT dat:

" als voorzitter van de raad van bestuur aangesteld werd: de heer DOM, Geert, voormeld.

aan het

Belgisch

Staatsblad

~ M i

Voor- Luik 13 Vervolg

behouden

"

º%

Voor- behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

- als directeur belast met het dagelijks bestuur van de stichting, aangesteld werd: de heer Geert Dom, voormeld.

Aan de hierbij aangestelde directeur werd de bevoegdheid verleend om alle handelingen te verrichten die niet verder reiken dan de behoeften van het dagelijks leven van de stichting of de behoeften die om reden zowel van het minder belang dat ze vertonen als van de noodzakelijkheid een vlugge oplossing te treffen de tussenkomst van de raad van bestuur niet rechtvaardigen

Aldus is de genoemde directeur bevoegd om individueel handelend als organieke vertegenwoordiger van de stichting op te treden voor wat de handelingen van het dagelijks bestuur betreft.

De aanstelling tot directeur geldt voor onbepaalde duur.

Hierna volgt limitatief de opsomming van de hem verleende bevoegdheden:

- het tekenen van de gewone briefwisseling uitgaande van de stichting;

- het ontvangen van alle geldsommen en waarden die aan de stichting verschuldigd zijn en daarvoor kwijting verlenen;

- het aannemen van aan de stichting gemaakte giften waarvan de tegenwaarde niet hoger ligt dan honderdduizend euro (100.000,- EUR) of dan het na indexatie aangepaste maximumbedrag van een schenking waarvoor geen bijzondere machtiging vereist is, en daarvoor kwijting verlenen;

- het betalen van alle sommen die door de stichting aan derden verschuldigd zijn;

- het in ontvangst nemen uit handen van de post, van de douane, de spoorwegen, van verzendkantoren en bedrijven, van alle brieven, pakken, kisten, colli's en zendingen van allerlei aard, aangetekend of niet, al of niet met gekende of opgegeven waarde, tegen betaling of niet, van in bewaring genomen of gegeven goederen of voorwerpen bestemd voor of geadresseerd aan de stichting;het te dier gelegenheid overleggen of zich laten overleggen, ondertekenen, afgeven en ontvangen van alle cognossementen, vrachtbrieven en andere vervoerdocumenten en ontvangstbewijzen;

- het opmaken van de inventaris van alle goederen en waarden die behoren tot het vermogen van de stichting;

- het uitvoeren van beslissingen van de raad van bestuur;

- het tekenen en afleveren van echtverklaarde kopieën van de notulen van de raad van bestuur.

- de vergadering besloten heeft dat in de mate dat de hiervoor gegeven omschrijving van de bestuurs- en vertegenwoordigingsbevoegdheid welke wordt toegekend aan de directeur belast met het dagelijks bestuur in zijn hoedanigheid van orgaan bevoegd voor het dagelijks bestuur, een overschrijding inhoudt van de bestuurs-en vertegenwoordigingsbevoegdheid welke krachtens de wet wordt toegekend aan het orgaan belast met het dagelijks bestuur, deze (eventuele) bijkomende bestuurs- en vertegenwoordigingsbevoegdheid welke wordt toegekend aan de directeur belast met het dagelijks bestuur dient te worden beschouwd als een bijzonder lastgeving.

- bijzondere volmacht verleend werd aan de heer BEERNAERT, Steven, wonende te 2060 Antwerpen, Carnotstraat 167/6, teneinde alle formaliteiten te vervullen en documenten te ondertekenen met het oog op de neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel alsook de bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van alle besluiten van onderhavige private stichting welke zijn onderworpen aan wettelijke en/of statutaire openbaarmakingsformaliteiten, en ten diende einde alle akten en processen-verbaal te tekenen, en in het algemeen alles te doen wat nodig of nuttig mocht blijken voor de uitvoering van deze lastgeving.

STEVEN BEERNAERT-" BIJZONDERE LASTHEBBER

" TEGELIJK HIERMEE NEERGELEGD:

- notulen van de raad van bestuurd dd. 6/02/2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso i'laam en handtekening {

03/07/2015
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111 11111,ej 091111 1111110 I~



Retihlb;3rlk van koophandel

Antwerpen

2 3 JUNI 2015

attljritwerpen



Ondernemingsnr : 0843609691

Benaming :

(voluit) Gemma DOM Hamerlinck

(verkort)

Rechtsvorm : PRIVATE STICHTING

Zetel: Mechelsesteenweg 65

2018 Antwerpen

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN DE STATUTEN : WIJZIGING VAN DE BEPALINGEN AANGAANDE HET DOEL, DE DUUR, HET BESTUUR EN DE VEREFFENING -- NIEUWE TEKST VAN STATUTEN  ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDER

Uit een akte verleden voor Benoit Meert, geassocieerd notaris te Antwerpen, op zestien juni

tweeduizend vijftien, neergelegd ter registratie op het eerste registratiekantoor te Antwerpen 1;

BLIJKT dat:

- de tekst van artikel 3 van de statuten, houdende de doelomschrijving, herschreven werd als volgt:

"Artikel 3. DOEL van de stichting

Het doel van de stichting kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de raad van bestuur

genomen bij eenparig akkoord van alle leden dat bij authentieke akte wordt vastgesteld.

De stichting heeft tot doel:

Het opvangen, begeleiden en optimaal verzorgen van mensen die wegens hun geestes- of

lichaamszwakte niet bekwaam zijn zélf in te staan voor hun levensonderhoud en hun lichamelijk en

geestelijk welzijn en ze begeleiden bij hun (her) integratie in de maatschappij

Meer bepaald zal zij daartoe de volgende activiteiten ontwikkelen:

1. Het financieren van de begeleiding, volgens de beoordeling van de bestuurders van de stichting , van mevrouw An Agnes Hamerlinck geboren te Mortsel op vier september negentienhonderd zeventig, gedurende haar leven door middel van periodieke uitkeringen en/of éénmalige uitkeringen, volgens het door de bestuurders opgestelde jaarbudget, waarbij erover gewaakt wordt dat in de mate van het mogelijke alles gedaan wordt om aan de beperkingen die haar handicap aan haar levenskwaliteit oplegt optimaal te remediëren en om haar zoveel als mogelijk te integreren in de maatschappij,

Daarbij moet erover gewaakt worden dat, wat betreft de ter beschikking stelling van contanten, er alle aandacht besteed wordt aan een passende budget begeleiding.

2. Het financieren van bepaalde extra's bij de opleiding en belangrijke gebeurtenissen in het leven van de drie kinderen van An te weten: Bram, Evelyne en Kim Desmedt, en dit volgens het oordeel van de bestuurders van de stichting en dit, door middel van periodieke begunstigingen alsook door extra's bij de opvang en begeleiding van deze personen naar hun volwassenheid en zelfstandigheid, Ook hier is het oordeel van de bestuurders bepalend.

De uitkeringen blijven behouden ook na de meerderjarigheid.

Met het oog op de financiering van deze uitgaven het oordeelkundig beheren van het in de stichting samengebrachte vermogen, het verwerven en vermeerderen van deze vermogensbestanddelen om de inkomsten ervan samen met een fractie van het kapitaal vastgesteld in functie van de omvang van het vermogen enerzijds, van de geraamde behoeften van de begunstigden anderzijds, te besteden aan de realisatie van de hierboven omschreven doestellingen.

Daarbij wordt de helft van het vermogen van de stichting gereserveerd voor het sub 1 bepaalde doel en de helft voor het sub 2 bepaalde doel. indien het legaat krachtens hetwelk het vermogen in de stichting wordt gebracht wordt ingekort op vraag van An dan wordt het doel van de stichting beperkt

tot hetgene hierboven onder-2 is bepaald.''-';

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

de- tekst Van-artikel 4 van-de-statuten, aangaande de duur-van -de-Stichting, herschreven-werd-als volgt:

"Artikel 4. DUUR van de stichting.

De stichting bestaat voor beperkte maar onbepaalde duur

Haar bestaan vangt aan op het ogenblik dat zij rechtspersoonlijkheid verwerft door neerlegging van een uitgifte van de oprichtingsakte in het dossier bedoeld bij artikel 31 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig,

Niettemin kunnen met toepassing van artikel 28 § 3 van dezelfde wet in haar naam verbintenissen worden aangegaan vooraleer zij rechtspersoonlijkheid bezit

Zij eindigt bij het overlijden van An.";

volgende wijzigingen aangebracht werden in artikel 5 van de statuten, aangaande de algemene bestuursopdracht van de bestuurders :

"De eerste bestuurder A is deze van de testamentuitvoerder van mevrouw Gemma Dom of die als opdrachthouder van wijlen mevrouw Hamerllnck Maria Magdalena Ghislena in de oprichtingsakte wordt aangewezen als bestuurder A.";

"Bij ontslag van de testamentuitvoerder van mevrouw Gemma Dom -eerste bestuurder A- wordt hij/zij opgevolgd door diens echtgenoot/echtgenote.

Bij ontslag van de eerste opvolger bestuurder A wordt deze op zijn/haar beurt opgevolgd door de afstammeling of bloedverwant van de testamentuitvoerder tenzij alsdan reeds een van de drie kinderen van An meerderjarig zal zijn geworden, handelingsbekwaam is en bereid is de functie van bestuurder A op te nemen.";

"De raad moet ten minste een keer perjaarsamenkomen";

- de tekst van artikel 12 van de statuten, aangaande de vereffening van de Stichting, herschreven werd ais volgt

"Artikel 12. VEREFFENING

Tenzij de rechtbank die de ontbinding uitspreekt besluit tot onmiddellijke sluiting van de vereffening , bepaalt zij de weze van vereffening en wijst zij een of meer vereffenaars aan.

in dat laatste geval blijft de stichting met haar afgescheiden vermogen als rechtspersoon bestaan tot de vereffening ervan afgesloten wordt.

Alsdan moeten alle akten, facturen , aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting de naam ervan vermelden onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " private stichting in vereffening".

Bestemming van het netto vermogen

Het zijn de leden van de raad van bestuur die in functie waren op het ogenblik van de ontbinding die zich hierover bij gewone meerderheid uitspreken bij meerderheid binnen elke groep van bestuurders en wanneer er geen overeenstemming bereikt wordt tussen beide groepen bestuurders , bij besluit van de meerderheid binnen de groep die is samengesteld uit de drie genoemde kinderen van An Hamerllnck of hun descendenten.

Nochtans wordt uit het vermogen van de stichting of het netto provenu van de vereffening de tegenwaarde van wat overblijft van de door de oprichter(s) aan de stichting ter gelegenheid van de oprichting uit het persoonlijk vermogen van mevrouw HAMERLINCK Maria Magdalena Ghislena aan de stichting overgedragen vermogensbestanddelen, evenals de tegenwaarde van wat overblijft van de vermogensbestanddelen voortkomende uit het persoonlijk vermogen Gemma Dom en overgedragen aan de stichting, voor elke andere bestemming vooraf genomen door de drie genoemde kinderen van An of hun descendenten (opkomende bij staken).

Indien er na deze voorafneming geen batig saldo meer rest houdt de stichting op te bestaan en is haar vereffening gesloten,",

krachtens artikel 5.1 van de statuten van de Stichting van rechtswege ais bestuurder(s) B fungeren, de persoon of de personen die aangesteld is/zijn als bewindvoerder van mevrouw An Hamerlinck, pupil van de Stichting, aan wie het bewind over de persoon en de goederen van An is opgedragen;

krachtens de bepalingen van de Oprichtingsakte mevrouw MASSON, An, advocate, woonplaats kiezend op haar kantoor te 2000 Antwerpen, Vlaamse Kaai 49-50, aangesteld werd als bestuurder B; - bij beschikking de dato vierentwintig oktober tweeduizend veertien, uitgesproken door de vrederechter van het zevende kanton te Antwerpen, de opdracht van mevrouw MASSON, An, advocate, woonplaats kiezend op haar kantoor te 2000 Antwerpen, Vlaamse Kaai 49-50, als voorlopig bewindvoerder van mevrouw An Hamerlinck, pupil van de Stichting, beëindigd werd , en als nieuwe bewindvoerder aangesteld werd: mevrouw SEGERS, Kathleen, woonplaats kiezende op haar kantoor te 8790 Waregem, Felix Vergaegestraat 5.

- het mandaat van mevrouw MASSON, An, voornoemd, als bestuurder B van de Stichting met ingang van voormelde datum van vierentwintig oktober tweeduizend veertien van rechtswege een einde heeft genomen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

111

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOMOD 2,2

Luik B - Vervolq

mevrouw SEGERS, Kathleen, voornoemd, met ingang van voormelde datum van vierentwintig oktober

tweeduizend veertien van rechtswege de hoedanigheid heeft verkregen van bestuurder B van de

Stichting.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

BENOIT MEERT  GEASSOCIEERD NOTARIS.-

TEGELIJK HIERMEE NEERGELEGD :

- expeditie van de akte met de tekst van de statuten vervat

- lijst van de oprichtings- en wijzigende akten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa ; Naam en handtekening

Coordonnées
GEMMA DOM HAMERLINCK

Adresse
MECHELSESTEENWEG 65 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande