GEORGIA

Association sans but lucratif


Dénomination : GEORGIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 599.994.884

Publication

18/03/2015
ÿþ MOU 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111

" 11 t1"

Rec-Mank van koophandel

Antwerpen

0 6 TUKT 2015

afdeling Antwerpen

Griffie

Ondernemingsr3r Benatrring

fY~lr~i~i :

p.599 ° 994

Georgie

(.3

[verkort?

Rechtsvaren : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 2.610 Wilrijk, Pater Damiaanstraat 71

Onderwerp akte : OPRICHTING

De heren Leclair, Patrick, wonende te 2610 Wilrijk, Pater Damiaanstraat 71, geboren op 1 februari 1969. .

Van Grieken, Jurgen, wonende te 2000 Antwerpen, Kolvenierstraat 9 bus 306, geboren op 28 februari 1978; de Jaeger, Dominik, wonende te 2540 Hove, Mechelsesteenweg 185, geboren op 1 mei 1965;

Verhavert, Bart, wonende te 1745 Opwijk, Heirbaan 51 bus 1.1, geboren op 7 augustus 1971

Hebben op 20 februari 2015 besloten een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wetten van 21 juni 1921 en 2 mei 2002, onder volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

l.8enamïng, zetel, doel, duur en ontbinding

Artikel 1, Naam en zetel

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Georgia". Ze heeft haar maatschappelijke zetel te 2610 Wilrijk, Pater Damiaanstraat 71, De Raad van Bestuur is gerechtigd die zetel te wijzigen binnen het nederlandstalig landgedeelte van België, welke is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen.,

Artikel 2. Doel

§1. De vereniging heeft tot doel een breed platform op hoog niveau te creëren te bieden voor dé ontmoeting: van aile operatoren van vastgoed in de brede zin en hun professionalisering te stimuleren en uit te dragen. Zij: beoogt een forum te bieden voor de stimulering en de behartiging van de belangen van de leden. Zij vin eveneens een band creëren tussen de leden en de verantwoordelijken van alle andere groepen uit het' maatschappelijk leven in Vlaanderen. De vereniging heeft geen enkele politieke of religieuze strekking.

§2. Om haar doelstelling te bereiken kan de vereniging goederen, bedragen, schenkingen en legaten" ontvangen en beheren.

§3. Ze kan seminaries houden, bedrijfsbezoeken organiseren en dergelijke meer, zonder dat deze opsomming beperkend Is.

§4. Tén slotte mag de vereniging forums en ledennetwerken creëren en " samenwerken en: samenwerkingsovereenkomsten sluiten of partnerships vormen niet andere verenigingen, organisaties groeperingen of instellingen, zowel privaatrechtelijke ais publiekrechtelijke, zowel Belgische als buitenlandse,' steeds met de focus op vastgoed en. ruimtelijke ordening of ais uitgangspunt.

§5, Ze kan steun verlenen aan en samenwerken met wie die doelstelling nastreeft.

§6. In het kader van het realiseren vin haar doel is enig winstoogmerk uitgesloten, maar mag de vereniging ook daden van koophandel stellen, maar uiteraard steeds op bijkomstige wijze en enkel voor zover. de opbrengst hiervan wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

" Artikel 3. Duur en ontbinding

Op de laatsta btz, van Luik 6 verrnelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en)

" bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam eer handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

.'

§1. De vereniging 'is opgericht voor onbepaalde duur.

§2, In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overeenkomstig de beslissing van de algemene vergadering overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk waarvan het doel overeenstemt met dat van huidige vereniging,

11.Leden en bijdrage

Artikel 4. Leden

§1. De vereniging bestaat uit minstens drie werkende leden.

§2. Elke operator in de vastgoed of ruimtelijke ordening, welke een leidinggevende functie heeft, kan zich kandidaat lid stellen. Verzoeken om toetreding worden aan de raad van bestuur gericht. Nieuwe leden worden aanvaard bij unaniem besluit van de raad van bestuur, De raad van bestuur kan zonder enige motivering en discretionair beslissen een kandidaat niet te aanvaarden als toegetreden en/of werkend lid.

§3. Leden blijven lid tot zij schriftelijk hun ontslag aanbieden aan de voorzitter van de vereniging dan wel uitgesloten worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§4. De vereniging kent toegetreden en werkende leden. Toegetreden leden hebben de rechten en verplichtingen die in de statuten worden omschreven. De werkende leden worden benoemd onder de toegetreden leden mits zij zich hiervoor kandidaat stellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de wet en in de statuten worden omschreven. De ondertekenaars van onderhavige akte zijn werkende leden.

§5. Leden zijn de toegetreden leden die de doelstelling en het gedachtegoed zoals geformuleerd in art, 2 van deze statuten onderschrijven en ondersteunen en die de jaarlijkse bijdrage betalen aan de vereniging.

§6. De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, personen ais ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

§7. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

§8. Leden worden ontslagnemend door het niet betalen van de jaarlijkse bijdrage. Artikel 5. Bijdrage

§1. De raad van bestuur bepaalt het jaarlijks lidgeld van de leden. Het lidgeld bedraagt maximaal 150 euro, bedrag dat mee evolueert met de door de inflatie stijgende levensduurte met als basisindex deze van de maând december 2014.

§2. Ontslagnemende of uitgesloten leden hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave vorderen van gestorte bijdragen.

§3. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

III.Bestuur van de Vereniging

A.Algemene Vergadering

Artikel 6. Samenstelling

§1. De Algemene Vergadering is het hoogste soevereine orgaan van de vereniging en bestaat uit de werkende leden en mag niet minder dan drie leden bevatten,

§2. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt de algemene Vergadering voorgezeten door de onder- voorzitter of door het oudste van de aanwezige bestuursleden, in die volgorde, Tot voorzitter wordt benoemd de heer Patrick Leclair, vcornoemd. Deze benoeming geldt voor onbepaalde duur, ongeacht enige tegenstrijdige bepaling in deze akte.

MOD 2.2

" " _ §3. Elk lid van de Algemene Vergadering mag zich door een ander lid, voorzien van een schriftelijke

volmacht, laten vertegenwoordigen.

Artikel 7. Beraadslaging

§1. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer de helft plus één van de stemgerechtigde leden aanwezig dan wel vertegenwoordigd zijn.

§2. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht en elk werkend lid heeft één stem, De voorzitter heeft een vetorecht ten aanzien van elke beslissing van de algemene vergadering.

§3. Tenzij anders uitdrukkelijk in deze statuten bepaald, worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige én vertegenwoordigde stemge- rechtigde leden. Onthoudingen worden niet meegeteld bij het berekenen van de meerderheid. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge §4. ln geval van wijziging van de statuten, uitsluiting van een lid, of van vrijwillige ontbinding van de vereniging, zullen de voorschriften van de wet op de vereniging zonder winstoogmerk worden gevolgd. Dit houdt in dat overeen statutenwijziging de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze kan beraadslagen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig of vertegenwocrdigd zijn,

Een wijziging kan alleen worden aangénomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of wanneer het de ontbinding van de vereniging betreft, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

In geval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden

bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde [eden, De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 8. Organisatie

§1. De Algemene Vergadering wordt jaarlijks door de raad van bestuur bijeengeroepen in de maand mei. De oproeping, ondertekend door de Voorzitter of twee bestuurders, wordt minstens 7 werkdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering aan alle werkende leden verstuurd per e-mail.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door een vijfde van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door een vijfde van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

§2, Bijzondere Algemene Vergaderingen (BAV) kunnen eveneens cpgeroepen worden door de voorzitter of op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden telkens wanneer het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en in elk geval binnen de maand na ontvangst van een verzoek tot bijeenroeping zoals hiervoor vermeld.

§3. De beslissingen van de Algemene Vergaderingen warden genotuleerd en door de voorzitter en de secretaris ondertekend. Ze worden bewaard door de secretaris in een register op de zetel van de vereniging..

Artikel 9. Bevoegdheid

Volgende punten vereisen een beslissing van de Algemene Vergadering:

1.de goedkeuring en wijziging van de statuten;

2.de aanstelling en 'gebeurlijk afzetting van de leden van de Raad van Bestuur;

3.het jaarlijkse kwijting geven aan de leden van de Raad van Bestuur en in voorkomend geval aan de

commissaris;

4.de jaarlijkse goedkeuring van de begroting en de rekeningen van de vereniging;

5.de ontbinding of fusie van de vereniging en de benoeming van de vereffenaar;

6.het bepalen van het jaarlijkse lidgeld van de leden;

B. De Raad van Bestuur en de bevoegdheden

Artikel 10. Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

§1, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden en maximaal 7 leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal leden van de vereniging, Zij worden aangesteld door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde afzetbaar door deze Vergadering. In principe worden zij benoemd voor een hernieuwbare termijn van vier jaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§2. Indien een lid van de Raad van Bestuur ontslag neemt, moet hij zijn mandaat verder uitoefenen tot aan de eerstvolgende Algemene Vergadering,

§3. De Raad van Bestuur bestaat uit de voorzitter van de algemene vergadering, welke tevens de voorzitter van de raad van bestuur zal zijn, een secretaris en elke functie nuttig wordt geacht voor de goede werking van de vereniging, Voor het dagelijks bestuur treden hetzij twee bestuurders gezamenlijk op hetzij de voorzitter.

Artikel 11. Vergadering

§1. De voorzitter of één derde van de leden van de Raad van Bestuur roepen dit bestuur samen zo dikwijls als zij het nodig oordelen voor de goede werking van de vereniging en minstens éénmaa[ per trimester.

§2. De oproepingsbrief bevat tevens de agenda en gebeurlijk ook toelichtende stukken en wordt minstens drie dagen op voorhand bezorgd aan de leden van de Raad van Bestuur. De verzending van die oproepingsbrief gebeurt in principe elektronisch, Tijdens de vergadering kunnen er punten toegevoegd worden aan de agenda indien aile leden van de Raad van Bestuur hiermee akkoord gaan,

§3, In geval van dringende noodzaak kan vergaderd worden tussen de [eden van de Raad van Bestuur die alsdan per drager of telefonisch konden bereikt worden binnen de vierentwintig uur op plaats en uur dat werd meegedeeld. De alsdan genomen besluiten worden op de eerstvolgende Raad van Bestuur ter bevestiging voorgelegd. Bij verhindering van een van de bestuurders voorziet de Raad in zijn vervanging.

§4. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de Raad van Bestuur voorgezeten het oudste aanwezige lid.

§5. De vergadering van de Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen bij aanwezigheid van ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd. Indien dat quorum niet bereikt is, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen met dezelfde agenda die geldig kan beraadslagen en beslissen indien ten minste 2 bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een lid van de Raad van Bestuur mag zich laten vertegenwoordigen door één ander lid ervan, voorzien van een volmacht. De volmacht kan schriftelijk worden gegeven, of via fax of elektronische post. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld), Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend. De voorzitter beschikt over een vetorecht.

§6. De notulen van de Raad van Bestuur worden aan elk lid bezorgd. De goedgekeurde notulen worden door de secretaris gebundeld en bewaard op 'de zetel van de vereniging, Notulen of eventuele uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter en secretaris of door twee daartoe gemachtigde leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 12. Bevoegdheden

§1, De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om op te treden namens de vereniging en om alle daden van beheer en van beschikking te verrichten die binnen het doel van de vereniging vallen, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten aan de Algemene vergadering zijn toegewezen. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke akte of handeling.

§2. De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, zijn .bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen, al dan niet tijdelijk, aan één of meer leden ervan. Aan iedere delegatie van bevoegdheden kan de Raad van Bestuur te allen tijde een einde stelen door eenvoudige beslissing: De gedelegeerden kunnen, naargelang het geval, de vereniging alleen of gezamenlijk vertegenwoordigen binnen het mandaat dat hen werd verleend door de Raad van Bestuur.

§3, Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren of die wegens hun

geringe belang en wegens de noodzakelijkheid van een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken. Hiertoe kunnen telkens hetzij de voorzitter alleen, hetzij twee bestuurders optreden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

' * §4. Voor alle handelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen en die derhalve een beslissing van de Raad

van Bestuur vereisen zoals onder meer het aanvaarden van schenkingen en legaten, zal de vereniging geldig vertegenwoordigd zijn door de gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en een lid van de Raad van Bestuur.

§5. De Raad van Bestuur beslist over de investering van fondsen van de vereniging en over de aanwending ervan.

§6. De bestuurders en de personen betast met het dagelijks bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 13.

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december van ieder jaar. Bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van heden tot en met éénendertig december tweeduizend zestien. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de jaarlijkse algemene vergadering voorgelegd.

IV.Huishoudelijk reglement

Artikel 14.

Een huishoudelijk reglement moet door de raad van bestuur opgesteld worden. Dit reglement kan door de algemene vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

V. Algemeen

Artikel 15.

Voor al wat door of krachtens deze statuten niet wordt geregeld, wordt verwezen naar de wet op de vereniging zonder winstoogmerk,

Artikel 16.

Bij tegenstrijdigheid tussen verschillende rechtsbronnen voor de VZW geldt de volgende voorrangsregeling in volgorde van toepassing en dalende voorrang van belangrijkheid:

-de dwingende regelingen uit de wet van 27 juni 1921 gaan altijd voor;

-de specifieke bepalingen van de statuten gaan altijd voorop de wet van 27 juni 1921 in de mate dat het

slechts gaat over suppletieve regels in die wet;

Artikel 17.

Bij tegenstrijdigheid tussen een tekst zoals gepubliceerd is in het Belgisch Staatsblad en de akte neergelegd ter griffie in het vzw-dossier gelden volgende voorrangregels:

-de akte die werd neergelegd ter griffie heeft voorrang op die in het Belgisch Staatsblad gepubliceerde akte; de akte ter griffie is immers de originele en volledige en dus de juiste versie (of ze wordt verondersteld dat te zijn);

-de derde evenwel kan zich beroepen op de gepubliceerde tekst in het Belgisch Staatsblad, tenzij de vzw kan aantonen dat de derde werkelijk kennis had van de neergelegde tekst ter griffie.

Bijzondere bepalingen

A.Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering

en beslissen met eenparigheid van stemmen:

1.Het aantal bestuurders te bepalen op die.

2.Worden aangesteld tot bestuurder voor een termijn drie jaar, ingaand op heden:

-De heer Patrick Leclair, voornoemd;

-De heer Jurgen Van Grieken, voornoemd;

-De heer Dominik De Jaeger, voornoemd;

-De heer Bart Verhavert, voornoemd;

Allen hier aanwezig en die het hen toegekende mandaat verklaren te aanvaarden.

B.De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met

eenparigheid van stemmen aangeduid als :

1.Voorzitter van de raad van bestuur : de heer Patrick Leclair, voornoemd;

2.Ondervoorzitter en Penningmeester: de heer Jurgen Van Grieken, voornoemd;

3.Secretaris: de heer Dominik De Jager, voornoemd;

Coordonnées
GEORGIA

Adresse
PATER DAMIAANSTRAAT 71 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande