GLORIAAN, AFGEKORT : GLORIAAN

Association sans but lucratif


Dénomination : GLORIAAN, AFGEKORT : GLORIAAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.918.889

Publication

13/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. - Naam, oprichters en zetel

1.2 De vereniging wordt opgericht door de Heer Verdickt Thijs, wonende te 9120 Beveren (Haasdonk) (811118 305 60), de Heer Tilley Yannick, wonende te 9120 Beveren (830227 143 28), de Heer De Munter Tim, wonende te 9140 Temse (850725 157 54), de Heer Phan Thanh Hai , wonende te 2880 Bornem (Hingene) (830210 081 18), de Heer Stoop Philip, wonende te 9140 Temse (731217 123 14), de Heer Vermeulen Mathias, wonende te 9120 Beveren (Melsele) (860802 223 27), de Heer De Laet Jürgen, wonende te 9150 Kruibeke (Rupelmonde) (810112 129 55), de Heer Van Laeken Johan, wonende te 9150 Kruibeke (Rupelmonde) (800908 213 29).

Artikel 2. - Doel

De vereniging mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

1.3 De maatschappelijke zetel is gevestigd te Frans Rottiersstraat 25a, 2880 Bornem (Hingene) en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement.

2.1 De vereniging heeft tot doel :

- Het promoten van eigen bier en Belgisch bier in de meest ruime zin van het woord.

- Naambekendheid en erkenning verwerven voor eigen bier en introductie van dit bier in de

gastronomie en horeca.

- Innoveren, verbeteren en bijsturen van de smaak van eigen bier en het gebruik van Belgische

hopsoorten bewaken.

- De brouwerijtraditie en het bierbrouwen in stand houden, ambacht van bierbrouwen bewaren.

- De consument horen.

- Organiseren van activiteiten die verband houden met het doel.

(De lijst van activiteiten is niet limitatief, noch begrensd.)

2.2 De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

1.1 De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd vzw Gloriaan en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VZW Gloriaan

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : VZW Gloriaan

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Frans Rottiersstraat(WIN) 25 A

*15308041*

Luik B

2880

België

0629918889

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bornem (Hingene)

Griffie

Neergelegd

10-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 3. - Leden

3.1 Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

3.2 Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

a) de statuten van de vereniging aanvaarden.

b) aanvaard worden door de raad van bestuur.

3.3 Het jaarlijks verschuldigd lidgeld bedraagt maximaal 1 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks niet geïndexeerd.

3.4 Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4. - Algemene Vergadering

4.1 De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden.

4.2 Elk lid beschikt over één stem.

4.3 Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering.

4.4 De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging, alle gevallen waarin de statuten dat vereisen. Alles wat niet in de wet of de statuten expliciet is toegekend aan de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4.5 De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.6 Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7 De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk of elektronisch er om verzoekt.

4.8 Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone- of elektronische post, ten laatste 8 dagen voor de vergadering, verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief of -mail gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

4.9 Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek  Varia .

3.5 Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

3.6 Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist. Zo is bij een statutenwijziging een aanwezigheid van 2/3 van de leden vereist.

Een 4/5e meerderheid is vereist voor doelwijziging of ontbinding van de vzw.

4.11 Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.12 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. De leden van de vzw kunnen te allen tijde het register met beslissingen van de algemene vergadering opvragen om in te kijken.

Artikel 5.  Raad van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering.

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

5.3 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

5.6 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders

5.8 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

5.9 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 6. - Bevoegdheden

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

5.5 De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

5.7 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post, of per elektronische post, ten laatste 8 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5.10 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt

goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd is, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

6.5 De stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Artikel 7. - Rekeningen

7.1 Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

* lidmaatschapsbijdragen;

* de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van

de statuten;

* de giften;

* de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging

werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

7.3 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient volgens de principes van het kasboekhouden gevoerd te worden. De veranderingen inzake contant geld en zichtrekeningen moeten in dit kasboek worden opgenomen. Tevens dient er een jaarrekening opgemaakt te worden, bestaande uit een staat van vermogen en een toelichting.

7.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

7.5 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 8. - Ontbinding

8.3 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9. - Duur

De duur van de vzw is onbepaald.

Artikel 10. - Benoeming van de Raad van Bestuur en functies bestuurders

De algemene vergadering heeft unaniem verkozen tot Raad van Bestuur:

1. ThijsVerdickt; wonende te 9120 Beveren (Haasdonk) (811118 305 60); voorzitter

2. Mathias Vermeulen; wonende te 9120 Beveren (Melsele) (860802 223 27); ondervoorzitter

3. Phan Than Hai; wonende te 2880 Bornem (Hingene) (830210 081 18); penningmeester

4. Johan Van Laeken; wonende te 9150 Kruibeke (Rupelmonde) (800908 213 29); secretaris.

Verdickt Thijs Tilley Yannick De Munter Tim Vermeulen Mathias Phan Thanh Hai Stoop Philip Van Laeken Johan De Laet Jürgen

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

De statuten en aanstelling van de bestuurders zijn gelezen en goedgekeurd voor ondertekening door de stichtende leden van vzw Gloriaan,

Coordonnées
GLORIAAN, AFGEKORT : GLORIAAN

Adresse
FRANS ROTTIERSSTRAAT 25, BUS A 2880 HINGENE

Code postal : 2880
Localité : Hingene
Commune : BORNEM
Province : Anvers
Région : Région flamande