GOED GEVOEL

Association sans but lucratif


Dénomination : GOED GEVOEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 465.124.304

Publication

10/01/2014
ÿþMoù 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie F...

....._ __ _

~L-FILE;

Voor-

behouden

aan het

Belgisch r Staatsblad

MIN§Hell

O DEC.

-f-"~

RECHTBANK van

; JOw ,til! EL te MECHELEN Griffie

Ondernemingsnr : 0465.124.304

Benaming

(voluit) : Goed Gevoel

(verkort) :

Rechtsvoren

Zetel : Maasfortbaan 13 2500 lier

Onderwerp akte : ONTBINDING VZW

N E~7-1~~ L~

30-12-i313

~~1iÎwí'~L r-VaLt'-tii,::à'.i'`2x: van KOOPHANDEL te MECHELEN



De Buitengewone algemene vergadering van 04/12/13 waarop 15 leden aanwezig of vertegenwoordigd waren, hetzij tenminste 2/3 van de leden zoals vereist voor artikel 20 V&S-wet, heeft met een voltallige meerderheid van de aanwezigen en vertegenwoordigde leden besloten om de vzw Goed Gevoel te ontbinden per 31/12/2013, met overdracht om niet aan vzw MIVAS, Plaslaar 41 2500 Lier, niet ingang van 0110112014. De VZW is schuldenvrij en de overblijvende activa worden overgedragen aan de vzw Mivas.

De boekhouding van de vzw Goed Gevoel zal gedurende 5 jr, bewaard worden op de voorheen maatschappelijke zetel van de vzw Goed Gevoel, n!. Maasfortbaan 13 2500 Lier.

Johan Deforche, wonende te Mortsel, wordt aangesteld als vereffenaar. Hij kan alle handelingen stellen die voor de vereffening van de vereniging noodzakelijk zijn, inclusief het verrichten van de nodige publicaties en bekendmakingen.

Johan Deforche

bestuurder-penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

03/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIVIVIIIIIIWNI111N

NEERGELEGD

19 -04- 2011

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHA te MECHELEN

Ondernemingsnr : 0465.124.403

Benaming

(voluit) : Goed Gevoel

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk Zetel : Maasfortbaan 13 2500 Lier Onderwerp akte : WIJZIGING (EN) STATUTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Uit de notulen van de algemene vergadering dd. 23 februari 2011 blijkt dat er een statutenwijziging heeft; plaatsgevonden.

De nieuwe statuten worden als volgt gecoördineerd:

TITEL 1. Benaming, zetel, doel, duur

Art t Benaming en zetel

De vereniging draagt als naam: «Goed Gevoel», vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te Lier,,

Maasfortbaan 13 .. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Mechelen.

Art. 2. Doelstelling

1° Vzw Goed Gevoel verenigt in haar sociale kruidenier 't Hofke en haar sociaal restaurant Kome Nete mensen in armoede, vrijwilligers en werknemers om armoede in Lier en omliggende gemeenten te bestrijden.', Samen met de partnerorganisaties creëert de vereniging een ontmoetingsruimte waar mensen contacten` opbouwen, hun netwerk verbreden en kansen tot ontplooiing vinden. De vereniging verspreidt signalen over de structurele oorzaken van armoede. Basisproducten en betaalbare, gezonde voeding aanbieden vormt het: fundament van de werking van de vereniging.

20 Hiertoe kan de vereniging alle activiteiten uitoefenen die rechtstreeks of onrechtstreekse bijdragen tot de; verwezenlijking van het doel.

3° De vereniging kan daartoe, ondermeer, in eigendom en/ of onder vorm van andere zakelijke rechten, alle! goederen verwerven die voor haar doelstellingen nuttig zijn; zij mag belangen hebben in alle zaken die een gelijkaardig doel nastreven; zij kan daartoe verenigingen oprichten of er lid van zijn.

Art. 3. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2.Leden, aanvaardingen, uittredingen

Art. 4. Leden

Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van 5. De vereniging telt werkende en toegetreden leden. Enkel werkende leden kunnen aanwezig zijn en hebben stemrecht op de algemene vergadering. Werkende: leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het register van de leden dat door de raad van bestuur op de' zetel van de vereniging gehouden wordt. De raad van bestuur brengt elke beslissing betreffende toetreding,_ uittreding of uitsluiting van leden in dit register aan.

Art. 5. Aanvaardingen

Om lid te worden van de vereniging moet men:

a) zijn kandidatuur stellen, schriftelijk of per e-mail , bij de secretaris van de vzw;

b) aanvaard worden door de algemene vergadering bij tweederde meerderheid;

c) de statuten,de visie en het huishoudelijke reglement aanvaarden;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering is er niet toe gehouden zijn beweegredenen kenbaar te maken betreffende het al of niet aanvaarden van een kandidaat-lid.

Art. 6. Uittredingen

10 Ieder lid van de vereniging is vrij als dusdanig uit te treden; hiertoe dient men het ontslag schriftelijk of per e-mail in te dienen bij de secretaris van de raad van bestuur.

2° De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden. Voor deze vergadering is geen quorum vereist. De uitsluiting moet gebeuren door 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

3° De voorgenomen uitsluiting van een lid wordt medegedeeld aan het betrokken lid per aangetekend schrijven. Het lid wordt uitgenodigd op de eerstvolgende algemene vergadering, die over zijn lot dient te beslissen.

4° Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vermeld staan op de agenda van de algemene vergadering..

Art. 7. Verzakingen

Elk lid, ook het ontslagnemende of uitgesloten lid verzaakt zowel voor zichzelf als voor zijn erfgenamen en rechthebbenden aan alle aanspraken op het maatschappelijke bezit en aan alle mogelijke vorderingen inzonderheid van gestorte bijdragen. Het lid verzaakt eveneens aan het recht rekenschap te eisen, zegels te leggen of inventaris te doen opmaken. Deze bepalingen - kunnen niet ingeroepen worden tegen een lidbestuurder of een ander lid dat, tengevolge van verkoop, lening of anderszins, schuldeiser van de vereniging zou geworden zijn. Een lid dat schuldeiser is van de vereniging, zal tegenover haar dezelfde rechten hebben als ieder ander schuldeiser.

Art. 8. Ereleden

De vereniging kan ereleden evenals beschermleden, aanduiden onder de voorwaarden bepaald door de

raad van bestuur.

TITEL 3. Algemene vergadering

Art. 9. Leden

1° De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

2° Ieder lid van de algemene vergadering heeft één stem.

3° Ieder lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager,

voorzien van een geschreven machtiging, en voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een

gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Art. 10. Jaarlijkse bijeenkomst

De algemene vergadering wordt tenminste één maal per jaar bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum die vóér dertig juni van dat jaar valt.

Art. 11. Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1 °het wijzigen van de statuten;

2°het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3°het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4°de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; 5°het goedkeuren van de begroting en van de rekening; 6°het goedkeuren van het werkingsverslag en beleidsplan;

7°het bevestigen van het huishoudelijke reglement en de wijzigingen hiervan, zoals door de raad van bestuur werd goedgekeurd;

8°het ontbinden van de vereniging;

9°het aanvaarden en uitsluiten van een lid;

10°het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

11°het verplaatsen van de maatschappelijke zetel;

12°alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 12. Bijzondere bijeenkomst

De algemene vergadering zal bijeengeroepen worden door de raad van bestuur telkens dat deze het nuttig

oordeelt voor de belangen van de vereniging of het doel zulks vereist.

Art. 13. Bijeenroeping

De bijeenroeping is verplicht, binnen de maand, bij schriftelijk of per e-mail en met redenen omklede

aanvraag door één vijfde van de leden.

Art. 14. Wijze van bijeenroeping

De bijeenroeping geschiedt tenminste acht dagen voor de vergadering. Dit gebeurt op schriftelijke wijze of per e-mail. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering en bevat de agenda van de vergadering. Agendavoorstellen vertegenwoordigd door 1/20 van de leden moeten op de agenda worden geplaatst.

Art. 15. Agenda

Er kan geen beslissing genomen worden betreffende een punt dat niet vooraf, via de agenda, werd medegedeeld, tenzij de gewone meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden beslissen van deze regel af te wijken.

Art. 16. Geldig besluit

Om geldig te kunnen beslissen moet minstens een derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn via een volmacht. Bij onvoldoende vertegenwoordigde of aanwezige leden op een gewone, bijkomende of statutaire algemene vergadering, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen. Dit ongeacht het aantal aanwezigen.

Art. 17.Stemming

Tenzij anders bepaald, neemt de algemene vergadering de besluiten bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Minimumvoorwaarden voor stemming:

ActieAanwezig of vertegenwoordigd Stemming

Gewone agenda 1/3 van de leden Gewone meerderheid van aanwezigen

Wijziging statuten2/3 van de leden 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden Wijziging doel VZW 2/3 van de leden 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden Uitsluiting van leden 1/3 van de leden 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden

Ontbinding van de VZW 2/3 van de leden 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden

De algemene vergadering kan experts uitnodigen op de vergaderingen om advies uit te brengen.

Art. 18. Voorzitting

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens

ontstentenis door de ondervoorzitter en bij diens ontstentenis door de oudste van de bestuurders.

Art. 19. Mededeling van besluiten

De besluiten betreffende benoeming en afzetting van bestuurders, ontbinding van de vereniging, of statutenwijziging worden, binnen de dertig dagen, schriftelijk of per e-mail aan de leden van de vereniging meegedeeld.

Art. 20. Verslagen

De verslagen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register en worden

ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Art. 21. Inzage van documenten

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging de volgende documenten inzien:

1 °het register van de leden;

2°alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, de raad van bestuur en van de personen, al

dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden;

3°alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Wie inzage wil, richt een brief aan de secretaris, die bepaalt waar en hoe dit kan, onverminderd de nadere

modaliteiten die bij K.B. aan de uitoefening van dit inzagerecht worden gekoppeld. De aanvrager kan op eigen

kosten een kopie krijgen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

TITEL 4. Raad van bestuur

Art. 22. Samenstelling

1° De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste drie bestuurders,

leden van de vereniging.

2° De raad van bestuur kan experts uitnodigen op de vergaderingen om advies uit te brengen. 3°De raad van bestuur treedt op als college.

Art. 23. Bestuurders

10 De bestuurders worden, door de algemene vergadering, voor een periode van vier jaar benoemd. Hun

mandaat is onmiddellijk hemieuwbaar.

2° De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van hun mandaat.

3e De bestuurders kunnen te allen tijde ontslag nemen d.m.v. een gewone brief of e-mail, gericht aan

de secretaris.

4eDe bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden.

5° Bij het openvallen van één of meerdere mandaten in de raad van bestuur, duidt de eerstkomende

algemene vergadering een nieuwe bestuurder aan, die het mandaat van de bestuurder welke hij vervangt, beëindigt. De ontslagnemende bestuurder blijft in functie tot de eerstkomende algemene vergadering.

6° Zo door vrijwillig ontslag of verstrijken van de termijn , het aantal bestuurders is teruggevallen tot

het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot dat in hun vervanging is voorzien.

Art. 24. Bevoegdheden

1° Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

2°De raad van bestuur kan voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders, of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijkse bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijkse bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijkse bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

3°De bevoegdheid om de vereniging in en buiten ten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder, die gezamenlijk optreden.

De bevoegdheden van bovenstaande personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

400e algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijke reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijke reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen. Tevens kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles opgelegd worden wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Art. 25. Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om alle daden van bestuur en beschikking te verrichten die binnen het maatschappelijke doel vallen, voor zover deze niet door de wet of door de statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. Hij kan ondermeer alle betalingen verrichten of ontvangen, daarvan kwijting eisen of verlenen, alle bewaargevingen verrichten of in ontvangst nemen, alle onroerende of roerende goederen verkrijgen, ruilen, vervreemden, huren of verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar, alle zakelijke rechten verkrijgen of verlenen, alle toelagen, subsidies, giften en schenkingen aanvaarden of ontvangen, alle overeenkomsten, contracten of aannemingen toestaan of si uiten, alle leningen of kredietopeningen aangaan met of zonder waarborg, alle borgstellingen en indeplaatsstellingen toestaan en aanvaarden, de onroerende goederen en zakelijke rechten van de vereniging met hypotheek bezwaren, alle leningen toestaan en voorschotten geven, afstand doen van alle uit verbintenissen of anderzijds ontstane persoonlijke of zakelijke rechten alsmede van alle zakelijke en persoonlijke zekerheden, zowel voor als na

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

betaling opheffing verlenen van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen van alle beslag of andere verhinderingen, als eiser of als verweerder pleiten voor alle rechtscolleges en alle vonnissen of arresten uitvoeren of doen uitvoeren, dadingen treffen en compromissen aangaan, geschillen door arbitrage laten doen of beslechten. Deze opsomming strekt enkel ter verduidelijking en is niet beperkend.

Art. 26. Bijeenkomsten

1° De raad van bestuur vergadert minstens vier maal per jaar op uitnodiging van de secretaris.

2° De leden van de raad van bestuur worden minstens 7 dagen vooraf schriftelijk of per e-mail uitgenodigd. De uitnodiging bevat minstens datum, uur, plaats en agendapunten van de vergadering. In geval van spoedbijeenkomst volstaat een termijn van 3 dagen.

3° Telkens de voorzitter het nuttig oordeelt voor de belangen van de vereniging kan hij een vergadering van de Raad van Bestuur bijeenroepen.

4° De bijeenroeping is verplicht binnen de maand, bij schriftelijk of per e-malle en met reden omklede aanvraag.

50 Ieder lid heeft één stem.

6° De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid beslissen om agendapunten aan de agenda toe te voegen.

7° De raad van bestuur kan slechts geldig besluiten bij aanwezigheid van tenminste de helft van de Bestuurders. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda, op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige Bestuurders.

8° De raad van bestuur neemt zijn beslissingen bij gewone meerderheid tenzij anders bepaald bij wet, statuten of huishoudelijke reglement.

9° De door de raad van bestuur genomen beslissingen worden, binnen de dertig dagen, schriftelijk of per email aan alle betrokkenen meegedeeld.

10° De verslagen van de raad van bestuur worden opgenomen in een register. Zij kunnen te allen tijde door de leden geraadpleegd worden ter zetel van de vereniging, onder de modaliteiten bepaald in art 17 van deze statuten.

Art. 27. Mandaten

De raad van bestuur duidt een voorzitter en een secretaris aan. Voor de verdere toewijzing en uitoefening

van de mandaten wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement.

TITEL 5.Dagelijks bestuur

Art. 28.

1° De raad van bestuur beslist met twee derde meerderheid over de aanduiding, ambtsbeëindiging en

afzetting van het dagelijks bestuur.

2° Het dagelijkse bestuur heeft als bevoegdheid: de dagelijkse leiding over de werking, het uitvoeren en voorbereiden van de beslissingen van de raad van bestuur en dringende beslissingen bij onvoorziene en onverwachte omstandigheden.

3°De leden van het dagelijks bestuur oefenen deze bevoegdheden gezamenlijk uit. TITEL 6.Begrotingen en rekeningen

Art. 29.

1 °Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

2°De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering op de jaarlijkse bijeenkomst. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

MOD 2.2

Voorbehouden I. aan het Belgisch

Luik B - Vervolg

" bestuur3°]er~m van 

--' draagter zorg voor dat de  ~'' jaarrekening en --' de-- '----------'~

de VZW-wet vernielde

!s~kkmn binnen dertig op de overigevan de Rechtbank van !

Koophandel, of indien de we dit vereist bij de Naonale Bank van België. TITEL 7.Ontbindiflg en vereffening Art.80~

De ontbinding de vereniging wordt beslist door de algemene vergadering op de wijze zoals door de wet

de| vastgelegd. Bij ~ duidt algemene vergadering, of bij gebreke daarvan rechtbank, twee

of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevmegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden. Wordt de vereniginggerechtelijk ontbonden, dan zaldevoreff»ninggemuhiedenvolgenadevuunuchh#onvendmVYatvan juni 271Q2tz~a/a gewijzigd ddoordeVVm~vun2m~2OO2.

Art. 31. Na ontbinding van de vereniging zal het actief, na delging van het passief van de ontbonden vereniging, overgedragenwordenaan een vereniging met dezelfde doelstellingen, met activiteiten te Lier.

T[7EL8.Algonnonebepalingen

Art. 32.

Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzie of geregeld, wordt geregeld volgens de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de algemene bepalingen, het huishoudelijke reglement of de raad van bestuur.

Van den Schoor Kristof

bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
GOED GEVOEL

Adresse
MAASFORTBAAN 13 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande