GRASSROOTS

Association sans but lucratif


Dénomination : GRASSROOTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.746.530

Publication

07/08/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



2 9 ett3

REG ^ n ~Atre I et e;~

K00PRANa ~ o

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boudewijnhof 1, 2870 Puurs

Onderwerp akte : wijziging oprichtingsakte en wijziging artikel 9

Wijziging artikel 9;

Art 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens vijf leden die lid zijn van de vereniging. De taken worden onderling verdeeld door de leden van de raad van bestuur. Zij worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen benoemd voor een periode van 5 jaar en zijn door hen afzetbaar ook weer bij gewone meerderheid van stemmen. De bestuurder zijn herkiesbaar en zij werken bij allen tijde onbezoldigd. De verdeling van de taken van de leden van de raad van bestuurd worden nader beschreven in het huishoudelijk reglement. Een Bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan alle andere leden van de raad van bestuur. De ontslagnemende bestuurder is verplicht zijn/haar opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn! haar vervanging kan worden voorzien en totdat de Algemene Vergadering kwijting geeft van het gedane bestuur aan de Raad van Bestuur, De Raad van Bestuur kan alle handelingen van intern bestuur verrichten om de doeleinden van de vzw te verwezenlijken met uitzondering van de handelingen waarvoor de Algemene Vergadering bevoegd is. De Raad van Bestuur handelt collegiaal maar kan, in overleg en met het nodige toezicht, de taken onder de Bestuurders verdelen. Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen die de vzw aangaat, De verantwoordelijkheid van Bestuurders tegenover de vzw en tegenover derden is beperkt tot het vervullen van de toevertrouwde opdracht overeenkomstig het gemeen recht, de Wet en de statuten. De vereniging wordt in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van minstens twee leden van de raad van bestuur,

Wijziging oprichtingsakte

Op 16 juli 2013 zijn, te Puurs, samengekomen de volgende stichtende leden:

Adams Klaas, Boudewijnhof 1, 2870 Puurs, Temse, 29/11/1983

Kristof Cleymans, Hoge Dank 28, 1840 Londerzeel, Dendermonde, 14/08/1982

Bert Spapens, Hof Ten Berglaan 91, 2870 Puurs, Temse, 12/09/1982

Femke De Smet, Schipstraat 29, 2870 Puurs, Duffel 23/03/1982

Ruth Schelfhout, Schuttershofstraat 4, 2870 Puus, Bomem, 28/09/1981

Jo De Smet, Kerkstraat 37, 2870 Puurs, Duffel, 11/02/1980

Hanne Schelfhout, Boudewijnhof 1, 2870 Puurs, Bornem, 07/04/1983

Kristof Cools, Bosdreef 13, 2870 Puurs, Bomem, 28/10/1982

Art 1

De vereniging wordt Grassroots genoemd.

Art 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Boudewijn hof 1, 2870 Puurs Arrondissement Mechelen.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen binnen de grenzen van de

gemeente Puurs. Dit bij een 2/3 meerderheid van stemmen. Tevens vervult ze hierbij de nodige

formaliteiten ter openbaarmaking.

Op de laatste Dlz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

1 VIIflInIIIIINIII

<13129151*

i

Ondernemingsnr : 0536.746.530

Benaming

(votult) : Grassroots

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Art 3

De vereniging heeft tot doel met uitsluitsel van elk winstoogmerk, de sociale cohesie en participatie aan het sociaal leven en het culturele leven binnen de gemeente Puurs te bevorderen en de cultuur of het verenigingsleven in al zijn vormen te stimuleren en te promoten . Zij kan daartoe alle activiteiten stellen die nodig en nuttig zijn om deze doelen te bereiken.

Art 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Art 5

De leden

In de vzw zijn er enkel werkende leden.

Art 6

Er zijn minimum 5 werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

Art 7

Om lid te worden moet men in staat zijn mee te werken en bij te dragen tot het doel van de vzw. De statuten en het reglement aanvaarden, alsook het huishoudelijk reglement onderschrijven.

De werkende leden hebben de plicht om de statuten, het huishoudelijk reglement en de wetgeving na te leven.

De werkende leden hebben het recht om, zoals beschreven in het huishoudelijk reglement, initiatieven voor te dragen en te ondersteunen die de doelstellingen van de vzw onderschrijven.

Een lid kan nooit aanspraak maken op de activa van de vzw, Een lid werkt ook ten allen tijde onbezoldigd. Leden kunnen niet verplicht worden tot een financiële bijdrage.

Art 8

Een werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw, Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur.

Art 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens vijf leden die lid zijn van de vereniging. De taken worden onderling verdeeld door de leden van de raad van bestuur. Zij worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen benoemd voor een periode van 5 jaar en zijn door. hen afzetbaar ook weer bij gewone meerderheid van stemmen. De bestuurder zijn herkiesbaar en zij werken bij allen tijde onbezoldigd, De verdeling van de taken van de leden van de raad van bestuurd worden nader beschreven in het huishoudelijk reglement. Een Bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan aile andere leden van de raad van bestuur. De ontslagnemende bestuurder is verplicht zijn/haar opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn/ haar vervanging kan worden voorzien en totdat de Algemene Vergadering kwijting geeft van het gedane bestuur aan de Raad van Bestuur, De Raad van Bestuur kan alle handelingen van intern bestuur verrichten om de doeleinden van de vzw te verwezenlijken met uitzondering van de handelingen waarvoor de Algemene Vergadering bevoegd is. De Raad van Bestuur handelt collegiaal maar kan, in overleg en met het nodige toezicht, de taken onder de Bestuurders verdelen. Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen die de vzw aangaat. De verantwoordelijkheid van Bestuurders tegenover de vzw en tegenover derden is beperkt tot het vervullen van de toevertrouwde opdracht overeenkomstig het gemeen recht, de Wet en de statuten. De vereniging wordt in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van minstens twee leden van de raad van bestuur.

Art 10

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden.

Een kandidaat-werkend lid moet mondeling of schriftelijk een aanvraag indienen bij een lid van de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet om als werkend lid tot de vzw toegelaten te worden. De raad van bestuur dient deze beslissing wel te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk, Indien de raad van bestuur de toelating van een kandidaat-lid weigert, kan dit kandidaat- werkend Cid slecht een nieuwe aanvraag indienen na de eerste aanvraag, dit met een termijn van minstens zes maanden.

Art.11.

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, of na schriftelijk gemotiveerd verzoek van ten minste twee bestuurders en dit telkens als de belangen van de vereniging het vereisen, De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig. De beslissingen worden genomen bij volstrekte

meerderheid van de aanwezigen, bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Leden van de raad van bestuur kunnen zich niet door anderen laten vertegenwoordigen en hebben enkel stemrecht wanneer ze zelf aanwezig zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Art.12.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer van de vereniging in de ruimste zin, en is bevoegd voor alles wat niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen.

De beslissingen van de raad van beheer worden opgenomen in de notulen die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De raad van beheer is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking. Hij oefent alle bevoegdheden uit die door de wet of door de statuten niet aan de algemene vergadering zijn opgedragen. Ieder werkend lid heeft slecht één stem.

Art 13

Het boekjaar van de vereniging Grassroots vzw loopt van 1 januari tot 31 december. Met uitzondering van het eerste boekjaar dat slechts loopt van 15 juli tot 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de Wet en de Uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar en het voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De jaarrekening wordt neergelegd in het verenigingsdossier bij de griffie van de Rechtvank van Koophandel en, in voorkomend geval, bij de Nationale Bank.

De vzw wordt hoofdzakelijk gefinancierd door toelagen en subsidies om de doeleinden of activiteiten te ondersteunen. De vzw kan fondsen verwerven op elk andere wijze die niet strijdig is met de Wet. Art. 14.

Tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren

1.de wijziging van de statuten;

2.het benoemen en het afzetten van bestuurders;

3.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

4.het ontbinden van de vereniging;

Art .15.

Ten minste twee maal per jaar wordt er een algemene ledenvergadering gehouden ten zetel van de vereniging of op een ander locatie in de gemeente Puurs.

Art. 16

De bijeenroeping van de vergadering gebeurt door de raad van bestuur. De agenda wordt aan elk lid - opgestuurd, ten minste tien dagen voor de vergadering. De notulen worden nadien ook schriftelijk bezorgd. De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer tweederde van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan, Elk voorstel dat ondertekend is door één vijfde van het op de jongste ledenlijst voorkomend gewone leden, moet op de agenda worden geplaatst. Deze voorstellen moeten evenwel drie dagen vooraf gemeld worden aan de voorzitter van de raad van beheer. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer. Een stemming bij de algemene vergadering kan plaatsvinden wanneer 2/3 van de leden aanwezig is. Een meerderheid wordt bekomen als daarbij 2/3 instemt. Wanneer er sprake is van wijziging van statuten, dient minstens 2/3 aanwezig te zijn bij een 4/5 meerderheid van stemmen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Zij kunnen door de medewerkende-leden schriftelijk worden opgevraagd. Art. 17.

Buitengewone vergaderingen worden gehouden telkens als de raad van bestuur het nodig acht of als één vijfde van de leden het schriftelijk aanvraagt aan de raad van bestuur.

Art.18.

Tot de ontbinding wordt beslist volgens artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen.

Art, 19.

in geval van vrijwillige ontbindling wijst de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Art.20.

ln geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, komt het zuiver overblijvend maatschappelijk bezit toe aan een vzw of vereniging met een verwant of gelijkaardig doel zetelend en opererend in de gemeente Puurs, bij meerderheid bepaald door de algemene vergadering.

Art. 21

Voor alles wat in.deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk (zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen), de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Tijdens de algemene vergadering van 16 juli 2013 werden de volgende bestuurders benoemd:

Adams Klaas, Boudewijnhof 1, 2870 Puurs, Temse, 29/11/1983

Kristof Cleymans, Hoge Donk 28, 1840 Londerzeel, Dendermonde, 14/08/1982

Bert Spapens, Hof Ten Berglaan 91, 2870 Puurs, Temse, 12/09/1982

Femke De Smet, Schipstraat 29, 2870 Puurs, Duffel , 23/03/1982

Ruth Schelfhout, Schuttershofstraat 4, 2870 Puus, Bornem, 28/09/1981

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Stratsblad

19/07/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Statuten

Art 1

De vereniging wordt Grassroots genoemd.

Art 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Boudewijnhof 1, 2870 Puurs Arrondissement Mechelen.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen binnen de grenzen van de gemeente

Puurs. Dit bij een 2/3 meerderheid van stemmen. Tevens vervult ze hierbij de nodige formaliteiten ter

openbaarmaking.

Art 3

De vereniging heeft tot doel met uitsluitsel van elk winstoogmerk, de sociale cohesie en participatie aan het

sociaal leven en het culturele leven binnen de gemeente Puurs te bevorderen en de cultuur of het

verenigingsleven in al zijn vormen te stimuleren en te promoten . Zij kan daartoe alle activiteiten stellen die nodig

en nuttig zijn om deze doelen te bereiken.

Art 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Art 5

De leden

In de vzw zijn er enkel werkende leden.

Art 6

Er zijn minimum 5 werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

Art 7

Om lid te worden moet men in staat zijn mee te werken en bij te dragen tot het doel van de vzw. De statuten en

het reglement aanvaarden, alsook het huishoudelijk reglement onderschrijven.

De werkende leden hebben de plicht om de statuten, het huishoudelijk reglement en de wetgeving na te leven.

De werkende leden hebben het recht om, zoals beschreven in het huishoudelijk reglement, initiatieven voor te

dragen en te ondersteunen die de doelstellingen van de vzw onderschrijven.

Een lid kan nooit aanspraak maken op de activa van de vzw. Een lid werkt ook ten allen tijde onbezoldigd. Leden

kunnen niet verplicht worden tot een financiële bijdrage.

Art 8

Een werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt

overgemaakt aan de raad van bestuur.

Art 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens vijf leden die lid zijn van de

vereniging. Zij worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen benoemd voor een

periode van 5 jaar en zijn door hen afzetbaar ook weer bij gewone meerderheid van stemmen. De bestuurder zijn

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Grassroots

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304162*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Boudewijnhof 1

0536746530

2870

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Puurs

Griffie

Neergelegd

17-07-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

herkiesbaar en zij werken bij allen tijde onbezoldigd. De verdeling van de taken van de leden van de raad van bestuurd worden nader beschreven in het huishoudelijk reglement. Een Bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan alle andere leden van de raad van bestuur. De ontslagnemende bestuurder is verplicht zijn/haar opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn/ haar vervanging kan worden voorzien en totdat de Algemene Vergadering kwijting geeft van het gedane bestuur aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan alle handelingen van intern bestuur verrichten om de doeleinden van de vzw te verwezenlijken met uitzondering van de handelingen waarvoor de Algemene Vergadering bevoegd is. De Raad van Bestuur handelt collegiaal maar kan, in overleg en met het nodige toezicht, de taken onder de Bestuurders verdelen. Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen die de vzw aangaat. De verantwoordelijkheid van Bestuurders tegenover de vzw en tegenover derden is beperkt tot het vervullen van de toevertrouwde opdracht overeenkomstig het gemeen recht, de Wet en de statuten. De vereniging wordt in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van minstens twee leden van de raad van bestuur. Art 10

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden.

Een kandidaat-werkend lid moet mondeling of schriftelijk een aanvraag indienen bij een lid van de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet om als werkend lid tot de vzw toegelaten te worden. De raad van bestuur dient deze beslissing wel te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Indien de raad van bestuur de toelating van een kandidaat-lid weigert, kan dit kandidaat- werkend lid slecht een nieuwe aanvraag indienen na de eerste aanvraag, dit met een termijn van minstens zes maanden.

Art.11.

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, of na schriftelijk gemotiveerd verzoek van ten minste twee bestuurders en dit telkens als de belangen van de vereniging het vereisen. De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig. De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de aanwezigen, bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Leden van de raad van bestuur kunnen zich niet door anderen laten vertegenwoordigen en hebben enkel stemrecht wanneer ze zelf aanwezig zijn.

Art.12.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer van de vereniging in de ruimste zin, en is bevoegd voor alles wat niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen.

De beslissingen van de raad van beheer worden opgenomen in de notulen die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De raad van beheer is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking. Hij oefent alle bevoegdheden uit die door de wet of door de statuten niet aan de algemene vergadering zijn opgedragen. Ieder werkend lid heeft slecht één stem.

Art 13

Het boekjaar van de vereniging Grassroots vzw loopt van 1 januari tot 31 december. Met uitzondering van het eerste boekjaar dat slechts loopt van 15 juli tot 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de Wet en de Uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar en het voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De jaarrekening wordt neergelegd in het verenigingsdossier bij de griffie van de Rechtvank van Koophandel en, in voorkomend geval, bij de Nationale Bank.

De vzw wordt hoofdzakelijk gefinancierd door toelagen en subsidies om de doeleinden of activiteiten te ondersteunen. De vzw kan fondsen verwerven op elk andere wijze die niet strijdig is met de Wet.

Art. 14.

Tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

1. de wijziging van de statuten;

2. het benoemen en het afzetten van bestuurders;

3. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

4. het ontbinden van de vereniging;

Art .15.

Ten minste twee maal per jaar wordt er een algemene ledenvergadering gehouden ten zetel van de vereniging of op een ander locatie in de gemeente Puurs.

Art. 16 .

De bijeenroeping van de vergadering gebeurt door de raad van bestuur. De agenda wordt aan elk lid opgestuurd, ten minste tien dagen voor de vergadering. De notulen worden nadien ook schriftelijk bezorgd. De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer tweederde van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan. Elk voorstel dat ondertekend is door één vijfde van het op de jongste ledenlijst voorkomend gewone leden, moet op de agenda worden geplaatst. Deze voorstellen moeten evenwel drie dagen vooraf gemeld worden aan de voorzitter van de raad van beheer. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer. Een stemming bij de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vergadering kan plaatsvinden wanneer 2/3 van de leden aanwezig is. Een meerderheid wordt bekomen als

daarbij 2/3 instemt. Wanneer er sprake is van wijziging van statuten, dient minstens 2/3 aanwezig te zijn bij een

4/5 meerderheid van stemmen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de

voorzitter en de secretaris. Zij kunnen door de medewerkende-leden schriftelijk worden opgevraagd.

Art. 17.

Buitengewone vergaderingen worden gehouden telkens als de raad van bestuur het nodig acht of als één vijfde

van de leden het schriftelijk aanvraagt aan de raad van bestuur.

Art.18.

Tot de ontbinding wordt beslist volgens artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2

mei 2002 en haar latere wijzigingen.

Art. 19.

In geval van vrijwillige ontbindiing wijst de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun

bevoegdheden.

Art.20.

In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, komt het zuiver overblijvend maatschappelijk bezit toe aan

een vzw of vereniging met een verwant of gelijkaardig doel zetelend en opererend in de gemeente Puurs, bij

meerderheid bepaald door de algemene vergadering.

Art. 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk (zoals

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen), de algemene wettelijke bepalingen, het

huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Coordonnées
GRASSROOTS

Adresse
BOUDEWIJNHOF 1 2870 PUURS

Code postal : 2870
Localité : PUURS
Commune : PUURS
Province : Anvers
Région : Région flamande