GRENSLOOS

Association sans but lucratif


Dénomination : GRENSLOOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 633.956.861

Publication

23/07/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Baarle-Hertog, in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen, geldt als volledig adres

Pastoor de Katerstraat 6 bus 2 te 2387 Baarle-Hertog. De raad van bestuur is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenzen van hetzelfde gerechtelijk arrondissement.

Van Hecke Godelieve Appolonia Camilla rijksregisternummer 52,06,12-360,26 wonende Pastoor de Katerstraat 6 bus 2 te 2387 Baarle-Hertog

Loockx Evi Augusta Ludovicus Maria rijksregisternummer 71,10,25-050,82 wonende Moleneinde 21

te 2381 Weelde

TITEL I. --Benaming , zetel, doel, duur

Oprichtingsakte VZW Tussen

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, hieronder VZW genoemd waarvan zij de eerste werkende leden zijn en waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Grensloos VZW.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen , aankondigingen, uitgaven en andere

stukken, uitgaande van de vereniging aan te brengen.

Hermans Eric Josepha Augustinus rijksregisternummer 67,03,28-049,54 wonende Moleneinde 21 te 2381 Weelde

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Grensloos VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Grensloos VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pastoor de Katerstraat 6 2

*15312460*

Luik B

2387

België

0633956861

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Baarle-Hertog

Griffie

Neergelegd

20-07-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het organiseren van een ontmoetings-, vrijetijds-, hulpverlenings-, ondersteunings- en netwerkcentrum voor , door en met personen en/of groepen in armoede en bestaansonzekerheid . Deze doelstelling zal gerealiseerd worden door o.a. Initiatieven te nemen in educatie, materiële en immateriële ondersteuning , organisatie van vijetijdsbesteding (aan democratische prijzen ), .... De werking van de organisatie is bovenlokaal en om haar doelstellingen te verwezenlijken zal ze binnen verschillende gemeenten actief zijn en bovenlokale samenwerking stimuleren.

Om het doel omschreven in het eerste lid te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen. Onder deze initiatieven is begrepen de uitgifte van private obligatieleningen .

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen in de mate deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. --Lidmaatschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4. Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden, elk privaat persoon die door de algemene vergadering aanvaard

wordt. De algemene vergaderingbeslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of

weigering niet te motiveren.

De kandidaat werkend lid dient te worden voorgedragen door twee van de werkende leden.

De leden omschrijven bij hun toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement en de doelstellingen van de

organisatie...ze verbinden zich ertoe in een geest van verdraagzaamheid en respect voor iederes mening te

handelen.

De leden van de v.z.w.'s worden vertegenwoordigd door maximum twee mandatarissen.

Artikel 5. De algemene vergadering kan op door haar te bepalen voorwaarden ook andere personen of verenigingen als toegetreden leden in de vereniging opnemen. Ze verwerven het statuut van niet-werkend lid en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering.

Artikel 6. De jaarlijkse bijdrage van de leden kan niet meer bedragen dan 75 euro . Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 7. De basisbijdrage van de niet-werkende leden wordt bepaald door de raad van bestuur .

Deze bijdrage geldt voor het lidmaatschap voor een jaar. De basisbijdrage is ondeelbaar. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden eenveelvoud van de basisbijdrage vorderen aan bepaalde door hem te bepalen categoriën van niet-werkende leden.

Artikel 8. Het lidmaatschap van de werkende leden eindigt van rechtswege bij overlijden. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten.

Artikel 9. De uittredende, of ontslagnemende of ontslagen leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging.

TITEL III. -- Algemene vergadering

Artikel 10. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkende leden en deze beschikken over één stem.

Artikel 11. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij de afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 12.par1. Een algemene vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid in de

oproepingsbrief.

Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden, deze vindt steeds plaats in de maand juli.

Artikel 13.par1. Elk lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Het aantal volmachten per aanwezig lid is evenwel beperkt tot één.

Par.2. Over de punten die niet op de agenda werden vermeld, kan slechts gestemd worden indien alle leden aanwezig zijn op de vergadering.

Artikel 14. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door drie leden. Dit register ligt ter inzage van de leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

TITEL IV. -- Bestuur

Artikel15. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders. De bestuurders worden door de algemene vergadering gekozen uit de mandatarissen van de leden en benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar .

Ten einde de continuïteit van de werking te waarborgen, vervalt jaarlijks het mandaat van één derde van de bestuurders. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de resterende tijd van het vrijgekomen mandaat.

De algemene vergadering kan ook de bestuurders benoemen die geen deel uitmaken van de groep van mandatarissen van de leden.

Artikel 16. De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Het voorzitterschap van de raad mag door dezelfde persoon slechts gedurende maximaal drie opeenvolgende jaren worden waargenomen, tenzij de raad met een meerderheid van drie vierde van de uitgebrachte stemmen zou beslissen om zijn mandaat te verlengen met een opvolgende nieuwe termijn van twee jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17. De raad kan één of meerdere afgevaardigd bestuurders aanduiden, die met het dagelijks bestuur

worden belast.

Onder dagelijks bestuur worden onder meer begrepen de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling.

De afgevaardigde-bestuurder wordt eveneens gemachtigd door zijn handtekening in zaken van dagelijks bestuur,

waaronder in het bijzonder gerekend worden de financiële verrichtingen met de financiële instellingen, de

vereniging te verbinden.

Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren.

Artikel 18. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproepinsbrief wordt ten minste acht dagen voor de vergadering schriftelijk aan alle bestuurders met de post verzonden. De vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid in de oproepinsgsbrief. De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda.

Artikel 19. Indien de voorzitter van de raad van bestuur dat opportuun acht kan de raad van bestuur een voorstel goedkeuren door ondertekening voor akkoord van een rondschrijven dat het voorstel bevat door alle leden van de raad van bestuur.

Artikel 20. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmenis deze van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 21. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan twee bedraagt.

Artikel 22. Ingeval van een vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 23. Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig, gerechtelijk of door intrede van de voorwaarde, is de vereffenaar gehouden het nettoactief vermogen te bestemmen ten voordele van een vereniging zonder winstoogmerk met een soortgelijke doelstelling.

TITEL V. -- Ontbinding en vereffening

Coordonnées
GRENSLOOS

Adresse
PASTOOR DE KATERSTRAAT 6, BUS 2 2387 BAARLE-HERTOG

Code postal : 2387
Localité : BAARLE-HERTOG
Commune : BAARLE-HERTOG
Province : Anvers
Région : Région flamande