GROEP OZ

ESV


Dénomination : GROEP OZ
Forme juridique : ESV
N° entreprise : 843.839.424

Publication

23/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 26.06.2014, NGL 16.07.2014 14317-0441-013
05/03/2012
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1

b

s *12049897*

Nectrc van (tu Rechtbank van ï-f,.îtts:felikrivrarpen

op

Deeriffer.

Ondernemingsnr Benaming 8Y.3 . g35 y

(voluit) GROEP OZ

(verkort) :

Rechtsvorm ; Economisch Samenwerkingsverband (ESV)

Zetel : Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting - benoeming zaakvoerders - benoeming voorzitter en gedelegeerd bestuurder - bankvolmachten

Op datum van 7 februari 2012 zijn hiema genoemde partijen overgegaan tot oprichting van een Economisch Samenwerkingsverband met als benaming "GROEP OZ" (hierna: "ESV GROEP OZ"):

1.OZ Onafhankelijk Ziekenfonds 501, waarvan de zetel gevestigd is te 2610 Wilrijk, Boomsesteenweg 5, met, onnememingsnummer 0411.760.941 hier vertegenwoordigd door haar voorzitter, dhr. Alex Verheyden,

2.NV OZ Reizen, waarvan de zetel gevestigd is te 2000 Antwerpen, Oude Vaartplaats 50, met ondernemingsnummer 0433.002.456 hier vertegenwoordigd door Rik Selleslaghs, gedelegeerd bestuurder.

3.VZW OZhulp@home, waarvan de zetel gevestigd is te 8200 Brugge, Gistelsesteenweg 294/1, met ondememingsnummer 0414.808.622 en hier vertegenwoordigd door Joseph van den Brande, bestuurder.

4.VZW Servoz, waarvan de zetel gevestigd is te 2610 Wilrijk, Boomsesteenweg 5, met ondememingsnummer 0409.792.239 hier vertegenwoordigd door Patrick Janssens en Antoine De Visscher, bestuurders.

5.VZW Mutez, waarvan de zetel gevestigd is te 2610 Wilrijk, Boomsesteenweg 5, met ondememingsnummer 0861.866180 hier vertegenwoordigd door Rosita Van Maele, bestuurder.

6.VZW Kriebels en Kuren, waarvan de zetel gevestigd is te 2610 Wilrijk, Boomsesteenweg 5, met, ondernemingsnummer 0473.485.308 hier vertegenwoordigd door Eric Pelleg rame, bestuurder.

7.VZW OZ-SHOP, waarvan de zetel gevestigd is te 2610 Wilrijk, Boomsesteenweg 5, met ondememingsnummer 0883.907.352 hier vertegenwoordigd door André Van Troyen en Wemer Taveime, bestuurder en lid algemene vergadering.

8.VZW OZ Gezondheidspromotie, waarvan de zetel gevestigd is te 2610 W¬ lrijk, Boomsesteenweg 5, met ondememingsnummer 0887.604.636 hier vertegenwoordigd door Guida Stassijns en André Vertinde, bestuurders.

9.VZW Via OZ, waarvan de zetel gevestigd is te 2610 Wilrijk, Boomsesteenweg 5, met ondememingsnummer 0818,315.259 hier vertegenwoordigd door Peter Sterckx en Paul Deweerdt, bestuurder en lid algemene vergadering.

10.Verzekeringsmaatschappij van Onderlinge Bijstand OZ Verzekeringen, erkend door het CDZ codent. 550/01 voor de takken 2 en 18 met maatschappelijke zetel gevestigd te 2610 Wilrijk, Boomsesteenweg 5, met ondememingsnummer 0410.406.406, hier vertegenwoordigd door Johan Le Comte, Effectieve leider.

11.V.F. Medicals NV, met zetel te 3000 Leuven, Monseigneur Van Waeyenberghlaan 36, met ondernemingsnummer 0420.367.316, hier vertegenwoordigd door dhr. Van Vré Edward, bestuurder.

Het ESV GROEP OZ zal beheerst worden door het Wetboek van Vennootschappen, met inbegrip van de eventuele latere wijzigingen en/of aanpassingen.

Partijen verbinden zich ertoe naar aanleiding van de oprichting, de volgende inbreng in het ESV te doen;

Inbreng in geld:

-OZ Onafhankelijk Ziekenfonds 501: 1.500 euro

-NV OZ Reizen: 500 euro

-VZW OZhulp@home: 500 euro

-VZW Servoz: 500 euro

-VZW Mutez: 500 euro

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste

2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

-VZW Kriebels en Kuren: 500 euro

-VZW OZ-SHOP: 500 euro

-VZW OZ Gezondheidspromotie: 500 euro

-VZW Via OZ: 500 euro

-VMOB OZ Verzekeringen: 500 euro

-NV VF Medicals: 500 euro

De totale inbreng bij de oprichting van het ESV GROEP OZ bedraagt aldus 6.500 euro.

Voornoemde partijen verbinden zich ertoe om de respectieve inbrengen in geld te storten op een financiële rekening op naam van het ESV GROEP OZ binnen de acht dagen na neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Het College van Zaakvoerders zal onmiddellijk na de ondertekening van de oprichtingsakte dergelijke rekening op naam van het ESV GROEP OZ openen en zal schriftelijk de ontvangst van de inbrengen aan de respectieve inbrengers bevestigen.

Ih STATUTEN

Artikel 1: Oprichting  Naam

Het ESV wordt opgericht met als naam "GROEP OZ" en verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de neerlegging

van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en alle andere documenten en

stukken uitgaande van het ESV GROEP OZ, dienen volgende vermeldingen te bevatten:

-de naam van het Economisch Samenwerkingsverband;

-de woorden "Economisch Samenwerkingsverband" of "ESV';.

- de zetel;

-het ondememingsnummer,

-het woord rechtspersonenregister of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen het economisch samenwerkingsverband haar zetel heeft.

Artikel 2: Duur

Het ESV GROEP OZ wordt aangegaan voor een onbepaalde duur en kan steeds ontbonden worden middels eenparig besluit van de Algemene Vergadering met inachtname van de voorschriften van het Wetboek van vennootschappen inzake ontbinding van vennootschappen en/of ingevolge rechterlijke uitspraak en/of van rechtswege overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 3: Zetel

De zetel van het ESV GROEP OZ wordt gevestigd te 2610 Wilrijk, Boomsesteenweg 5.

Het College van Zaakvoerders kan bij eenvoudig besluit, zonder wijziging van de statuten, de zetel van de

vennootschap verplaatsen in België, voor zover deze zetelverplaatsing geen wijziging veroorzaakt inzake het op

de vennootschap toepasselijke taalregime.

De zetelverplaatsing wordt bekend gemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

De ESV GROEP OZ kan, bij eenvoudig besluit van het College van Zaakvoerders, in België of in het

buitenland bijkomende administratieve zetels en bedrijfszetels vestigen, alsmede kantoren en bijkantoren

oprichten.

Artikel 4: Doel

Het ESV heeft tot doel aan haar leden iedere vorm van ondersteuning te verlenen die ertoe bijdraagt de bedrijvigheid van haar leden te vergemakkelijken en te ontwikkelen. De ondersteunende activiteiten van het ESV GROEP OZ kunnen van technische, administratieve en logistieke aard zijn; zij kunnen betrekking hebben op infrastructuur, informatica en marketing, evenals van commerciële (ondersteunende) of financiële aard, en op de inkoop (onder meer deze van energie). Voorgaande opsomming is niet limitatief. Mits goedkeuring van de bevoegde organen, en voor zover dit binnen het kader van het doel valt, kan zij eveneens ondersteuning verlenen aan derden, niet-leden. Het ESV GROEP OZ oefent niet de werkzaamheden van de leden uit.

Artikel 5: Leden

De huidige leden van het ESV GROEP OZ zijn de oprichters.

Alle leden zonder onderscheid zullen delen in de winst en het verlies overeenkomstig hun inbreng.

Het lidmaatschap is onder geen enkel beding overdraagbaar. ledere overdracht van lidmaatschap, zelfs als gevolg van een fusie, splitsing of rechtsopvolging, brengt van rechtswege de uittreding van het betreffende lld met zich mee. Enkel Indien twee leden op enigerlei wijze één entiteit, hetzij juridisch, hetzij economisch vormen, wordt hun beider lidmaatschap automatisch teruggebracht tot één lidmaatschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De Leden van het samenwerkingsverband zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van het samenwerkingsverband. De leden kunnen evenwel niet persoonlijk worden veroordeeld op grond van verbintenissen van het samenwerkingsverband zolang deze niet zelf is veroordeeld.

Nieuwe leden zijn ontslagen van de betaling van de schulden die vóór hun toetreding zijn ontstaan.

Hij die ophoudt lid te zijn van het samenwerkingsverband en ingeval van overlijden de erfgenamen voor zover zij zelf niet als lid zijn toegelaten, zijn niet gehouden tot nakoming van de verbintenissen die het samenwerkingsverband heeft aangegaan na de bekendmaking van de hoger bedoelde gebeurtenissen.

indien de schulden van het ESV GROEP OZ zijn ontstaan uit een toerekenbare schuld van één van haar leden dan zal deze de andere leden vrijwaren voor alle financiële gevolgen (alle kosten, schade, onkosten en uitgaven...) die daaruit voortvloeien.

Artikel 6: Toetreding, uitsluiting en uittreding van leden

6.1. Tot het ESV GROEP OZ kunnen nieuwe leden toetreden mits te zijn aanvaard door de Algemene Vergadering die over de toetreding en aanvaarding beslist bij twee derde meerderheid van haar leden.

6.2. De uittreding of het ontslag van een lid vereist principieel geen goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Elk lid kan steeds uittreden uit het ESV GROEP OZ mits schriftelijke kennisgeving hiervan aan het College van Zaakvoerders bij aangetekend schrijven en mits het respecteren van een minimale opzegperiode van 3 maanden. De uittreding krijgt maar uitwerking na afloop van boekjaar waarin het verzoek tot uittreding werd verstuurd en voor zover het uittredend lid al zijn verbintenissen is nagekomen tav het ESV OZ GROEP.

Indien een lid ophoudt deel uit te maken van het ESV GROEP OZ, wordt  onder voorbehoud van de dwingende bepalingen van artikel 853 Wetboek van Vennootschappen -- de waarde van zijn rechten en verplichtingen vastgesteld op basis van de door het lid gedane inbreng en de eventuele aangelegde reserves van het ESV GROEP OZ op het moment dat het lid ophoudt er deel van uit te maken.

Het lid heeft enkel recht op een uitkering van zijn inbreng vermeerderd met zijn proportion eel deel in de reserves van het ESV GROEP OZ onder aftrek van hetgeen het lid verschuldigd is aan het ESV GROEP OZ. Het proportioneel deel van het lid in de reserves wordt bepaald in evenredigheid met zijn inbreng tot de totale inbreng door alle leden gedaan. Een uittredend lid kan geen aansprak maken op de financiële bijdragen gedaan in het kader van de realisatie van activiteiten of op reeds betaalde voorschotten.

Het College van Zaakvoerders brengt de ontslagen van het afgelopen jaar in een omstandig verslag dat tevens de gevolgen ervan op de werking en de financiële structuur van het ESV GROEP OZ en de financiële gevolgen ten aanzien van de leden ter kennis van de jaarlijkse Algemene Vergadering.

6.3. Uitsluiting van een lid is mogelijk wanneer het lid ernstig tekort schiet in zijn verplichtingen of de werking van het ESV GROEP OZ verstoort of dreigt te verstoren.

In ieder geval is uitsluiting mogelijk bij:

-wijziging van doel van het lid waardoor onverenigbaarheid met het doel van het ESV GROEP OZ volgt;

-gerechtelijk akkoord  behoudens andersluidende wettelijke bepalingen -- en faillissement van een lid;

-ontbinding en vereffening van een lid;

-het niet voldoen van een lid van zijn financiële verplichtingen tegenover het ESV GROEP OZ;

-het stellen van handelingen in strijd met het doel van het ESV GROEP OZ;

De uitsluiting geschiedt na eenparige en met redenen omklede beslissing van de overige leden van het ESV GROEP OZ in de Algemene Vergadering.

Artikel 8: De organen

Het ESV GROEP OZ heeft de volgende organen: het College van Zaakvoerders en de Algemene

Vergadering.

Indien aan de door de wet voorgeschreven voorwaarden voldaan is of vroeger indien de Algemene Vergadering dit opportuun vindt, zal de controle op de financiële toestand via de jaarrekening opgedragen worden aan een commissaris aangeduid bij beslissing van de Algemene Vergadering, genomen met gewone meerderheid.

Artikel 9: Het College van Zaakvoerders

9.1.Samenstelling en vergoeding

Het ESV GROEP OZ wordt bestuurd door een College van Zaakvoerders.

De zaakvoerders worden benoemd door de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders worden benoemd voor een periode die eindigt op de eerste algemene vergadering van OZ 501 van 2016.

Vanaf dan worden ze benoemd voor een periode van 6 jaar, om te eindigen op dezelfde data die gelden voor de wettelijke verkiezingen van OZ 501.

De zaakvoerders kunnen ten allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslaan.

Uittredende zaakvoerders zijn herbenoembaar.

De Zaakvoerder mag de leeftijd van 72 jaar niet hebben overschreden bij de aanvang van het mandaat.

De Algemene Vergadering kan beslissen over het al dan niet vergoeden van de opdracht van Zaakvoerder door het toekennen van een vaste of variabele bezoldiging.

Het bedrag ervan wordt door de algemene vergadering vastgesteld en komt ten laste van de algemene kosten van ESV GROEP OZ.

Bij gebrek aan een uitdrukkelijk besluit inzake de bezoldiging van een Zaakvoerder wordt diens opdracht geacht niet bezoldigd te zijn.

Het College van Zaakvoerders kan een afgevaardigde tot het dagelijkse bestuur aanduiden en hem de meest uitgebreide bevoegdheden verlenen voor het dagelijkse bestuur van het ESV GROEP OZ en de vertegenwoordiging wat dit dagelijkse bestuur betreft.

Het College van Zaakvoerders benoemt en ontslaat de afgevaardigde tot het dagelijkse bestuur en bepaalt zijn bevoegdheden.

Het College van Zaakvoerders en het orgaan van dagelijks bestuur mogen binnen de hun toegekende bevoegdheden, bijzondere en bepaalde volmachten verlenen aan één of meer personen van hun keuze.

9.2.Bevoegdheden

De Zaakvoerders zetelen als een college.

Binnen het kader van de wet en de statuten heeft het College van Zaakvoerders de bevoegdheid om alles te doen wat nodig of nuttig is of kan zijn om het doel van het ESV GROEP OZ te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten die statutair en bij wet aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn.

Tegenover derden zal het ESV GROEP OZ rechtsgeldig verbonden zijn door het gezamenlijk handelen van minstens twee Zaakvoerders of door haar afgevaardigde tot het dagelijks bestuur.

9.3.Vergadering

Het College van Zaakvoerders kiest onder zijn leden bij gewone meerderheid een Voorzitter.

De Voorzitter roept het College van Zaakvoerders samen telkens wanneer het belang van het ESV GROEP OZ dit vereist en binnen de vijftien dagen na verzoek van een zaakvoerder.

De vergadering wordt voorgezeten daar de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, haar afgevaardigde tot het dagelijkse bestuur of door een zaakvoerder die bij gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders wordt aangeduid.

9.4.Bijeenraeping

De bijeenroeping mag geschieden per brief, telegram, telefax of e-mail en vermeldt de datum, uur, plaats en

een nauwkeurige agenda.

9.5.Beraadslaging

Het College van Zaakvoerders kan slechts rechtsgeldig besluiten ais ten minste een meerderheid aanwezig

of vertegenwoordigd is op de vergadering.

Behoudens andersluidend beding, vereist een besluit van het college minstens een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde zaakvoerders.

Een zaakvoerder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere zaakvoerder middels eenvoudige brief, telegram, e-mail of telefaxbericht. Een zaakvoerder kan ten hoogste één andere zaakvoerder vertegenwoordigen.

Artikel 10: De algemene vergadering

10.1.Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van het ESV GROEP OZ.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

10.2.Jaarlijkse algemene vergadering

De gewone algemene vergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen in de maand juni op de zetel van

het ESV GROEP OZ of op de plaats aangewezen in de oproeping.

Te allen tijde kan een bijzondere of buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen over enig onderwerp dat tot haar bevoegdheden behoort.

10.3.Bijeenroeping

Het college van zaakvoerders en iedere commissaris afzonderlijk kunnen elke algemene vergadering

bijeenroepen in overeenstemming met de geldende wettelijke bepalingen.

De oproepingen vermelden de agenda en worden ten minste 15 dagen voor de vergadering aan de leden gericht bij een ter post aangetekende brief. Het lid dat deelneemt wordt geacht regelmatig te zijn opgeroepen tot deze vergadering.

Het college van zaakvoerders en de commissaris zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer leden hierom vragen.

Het verzoek wordt bij aangetekend schrijven aan de zetel van de vennootschap gestuurd; het moet gemotiveerd zijn en de agendapunten opgeven waarover de bijzondere of algemene vergadering dient te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping tot de dientengevolge te houden bijzondere of buitengewone algemene vergadering moet worden gedaan binnen drie weken na het gedane verzoek.

De algemene vergadering kan te allen tijde zonder enige verdere formaliteit vergaderen voor zover aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

1 0.4.Vertegenwoordiging

De respectieve raden van bestuur van de leden duiden één enkele volmachtdrager aan die de respectieve leden altijd kan vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Iedere volmachtdrager dient schriftelijk bewijs te leveren van zijn volmacht. Deze volmacht kan altijd door de raad van bestuur van het lid worden herroepen; dergelijke herroeping kan echter nooit met terugwerkende kracht zijn.

10.5.Stemrechten

Elk lid bezet een gelijk stemrecht.

10.6.Bevoegdheid

De algemene vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle besluiten te nemen of elke

handeling te verrichten met het oog op de verwezenlijking van het doel van het samenwerkingsverband.

De algemene vergadering is exclusief bevoegd om te besluiten tot:

-wijziging van de oprichtingsovereenkomst

-toelating of uitsluiting van de leden

-wijziging van de verplichtingen tegenover het ESV GROEP OZ

-vervroegde ontbinding of voortzetting van het ESV GROEP OZ

-goedkeuring van de jaarrekening en bestemming van het resultaat van het boekjaar

-benoeming, ontslag, eventuele bezoldiging en kwijting van de zaakvoerders en commissaris.

1 0.7.Besluitvorming  beraadslaging

De besluitvorming van de algemene vergadering gebeurt als volgt:

-eenparigheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen in de algemene vergadering is altijd

vereist voor:

owijziging van het doel van het ESV GROEP OZ

owijziging van het aan elk lid toegekende aantal stemmen

owijziging van de procedure van besluitvorming,

owijziging van de berekening van het aandeel van een lid of de leden in financiering van het ESV GROEP

OZ

ode uitsluiting van een lid, min de stem van het betrokken lid

oontbinding van het ESV GROEP OZ

-een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen is vereist voor onder meer:

.

" ,-,...,

l R.lidi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

ode wijziging van de statuten (behoudens de beslissingen waarvoor unanimiteit vereist is); ode aanvaarding en toetreding van een nieuw lid

-alle andere besluiten van de algemene vergaderingen vereisen een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, zonder enige aanwezigheidsquorum

-voor de agendapunten die geen wijziging van de statuten inhouden, worden de onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen niet in aanmerking genomen bij de berekening van de vereiste meerderheid.

Bij staking van stemming is de stem van de voorzitter beslissend.

Over personen wordt in principe geheim en schriftelijk gestemd. Over zaken wordt mondeling gestemd bij naamafroeping of door handopsteken, tenzij de vergadering vooraf tot geheime stemming heeft besloten.

10.8.Besluiten buiten de agenda -- amendementen

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over de punten die niet in de

aangekondigde agenda zijn opgenomen of daarin niet impliciet zijn vervat.

Het college van zaakvoerders en elk lid hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen vertegenwoordigd zijn en mits daartoe met éénparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast, indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Artikel 11: Financiering  boekjaar  jaarrekening 11.1. Financiering

a. financiering bij oprichting

Op het ogenblik van de oprichting van het ESV GROEP OZ doen de leden de inbreng zoals bepaald in de oprichtingsakte.

b. financiering

Het ESV GROEP OZ wordt op drie wijzen gefinancierd:

-inbreng van de leden

-financiering van de recurrente kosten

-financiering per project

De inbreng:

De leden verbinden zich ertoe een eenmalige inbreng in geld te betalen. De inbreng is terugbetaalbaar in geval van ontslag of uittreding. De inbreng is onmiddellijk verschuldigd, hetzij bij oprichting, hetzij bij de toetreding van een nieuw lid.

De financiering van de recurrente kosten:

De leden verbinden er zich toe op eerste verzoek van het college van zaakvoerders om de nodige voorschotten te storten naar het ESV GROEP OZ om de récurrente kosten van haar werking te dekken. Periodiek wordt er afrekening gemaakt op basis van een plan van de te verdelen gemeenschappelijke kosten, opgesteld door het college van zaakvoerders.

De financiering per project:

Per project zal het college van zaakvoerders of de afgevaardigde voor het dagelijks bestuur de financiële

bijdragen van de betreffende leden bepalen.

t

11.2. Boekjaar

Het boekjaar van het ESV GROEP OZ gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. 11.3. Jaarrekening

Het college van zaakvoerders maakt jaarlijks de jaarrekening op in overeenstemming met het Wetboek Vennootschappen.

Bij de jaarrekening dient tevens het verslag van de commissaris (indien er een benoemd werd) en het college van zaakvoerders te worden gevoegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De jaarrekening zal binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar aan de leden ter goedkeuring moeten worden voorgelegd.

in voorkomend geval en voor zover van toepassing, overhandigt het coilege van zaakvoerders, tenminste één maand voor de gewone algemene vergadering, de stukken met het jaarverslag aan de commissarissen die het bij de wet voorgeschreven verslag moeten opstellen.

11.4. Positief en negatief resultaat

Op voorstel van het college van zaakvoerders kan de jaarlijkse algemene vergadering beslissen het positieve resultaat geheel of gedeeltelijk te reserveren. Het niet gereserveerde resultaat kan proportioneel onder de leden worden verdeeld in verhouding tot hun inbreng.

Deze winst of baten worden fiscaal geacht te zijn betaald of toegekend aan de leden op de datum van de afsluiting van het boekjaar waarop zij betrekking heeft. Het gedeelte van de niet uitgekeerde winst of baten wordt voor elk lid vastgesteld overeenkomst de gedane inbreng.

De leden zijn onbeperkt hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van het ESV GROEP OZ. De leden kunnen evenwel niet persoonlijk worden veroordeeld in verband met deze schulden tenzij nadat tegen het samenwerkingsverband zelf een veroordeling is gewezen. Nieuwe leden zijn ontslagen van de betaling van de schulden die véér hun toetreding zijn ontstaan.

indien de schulden van het ESV GROEP OZ zijn ontstaan uit een toerekenbare schuld van één van haar leden dan zullen deze leden de andere leden vrijwaren voor aile financiële gevolgen (alle kosten, schade, onkosten en uitgaven...) die daaruit voortvloeien,

Op voorstel van het college van zaakvoerders zal de jaarlijkse algemene vergadering beslissen in welke mate de negatieve resultaten van het ESV GROEP OZ zullen worden aangezuiverd. Indien hieromtrent geen overeenstemming bereikt wordt, zijn de leden gehouden in de negatieve resultaten bij te dragen overeenkomstig hun inbreng.

11.5. Décharge

Na de goedkeuring van de jaarrekening verleent de jaarlijkse algemene vergadering in een afzonderlijke beslissing décharge aan het college van zaakvoerders en de eventuele commissaris. De décharge dient begrepen te worden in de zin van de bepalingen van de vennootschapswet.

Artikel 12: Ontbinding - vereffening

12.1. ontbinding

Tot de vrijwillige ontbinding van het ESV GROEP OZ kan slechts worden besloten door een buitengewone

algemene vergadering van leden met eenparigheid van stemmen en mits naleving van de wettelijke

voorschriften terzake.

Het ESV GROEP OZ blijft na ontbinding van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

12.2. Benoeming van vereffenaars

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie

zijn, van rechtswege vereffenaars.

Wanneer een rechtspersoon tot vereffenaar wordt benoemd, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen. Iedere wijziging van deze aanwijzing moet worden bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen en ontslaan in overeenstemming met het wetboek van vennootschappen. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, gezamenlijk, dan wel als college de vennootschap vertegenwoordigen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot bevestigen van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering in overeenstemming met bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

12.3, Bevoegdheden vereffenaars

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het wetboek van vennootschappen, zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering nodig hebben, tenzij die algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, anders besluit.

i

1

v~

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

12.4. Wijze van vereffening

Na betaling van aile schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de leden naar verhouding tot hun inbreng.

12.5. Bijzondere voorschriften voor vennootschappen in vereffening

1.iedere wijziging van de naam van een vennootschap in vereffening

2.alle stukken uitgaande van een ontbonden vennootschap vermelden dat zij in vereffening is

3.een besluit tot verplaatsing van de zetel van een vennootschap in vereffening Kan niet worden uitgevoerd dan na homologatie door de rechtbank van koophandel binnen wiens rechtsgebied de zetel van de vennootschap is gevestigd. De homologatie wordt bij verzoekschrift aangevraagd door de vereffenaar. Een afschrift van het besluit tot homologatie door de rechtbank moet worden gevoegd bij de neerlegging van de akte houdende verplaatsing van de zetel.

Na de oprichting op 7 februari 2012 van het ESV GROEP OZ heeft de algemene vergadering volgende beslissing met eenparigheid genomen:

1.het eerste (verkorte) boekjaar zal lopen van 7 februari 2012 tot 31 december 2012. De volgende boekjaren

zullen telkens lopen van 1 januari tot 31 december.

2.als zaakvoerders worden benoemd:

- Rik Selleslaghs, Pestelstraat 13, 8200 Sint-Andries, geboren te Brugge op 29.04.1959

- Eric Pellegroms, Oude Steenweg 46, 2530 Boechout, geboren te Morse! op 29.05.1954

- Joseph Van den Brande, Liersesteenweg 209, 2547 Lint, geboren te Leuven op 19.12.1955

- Rosita Van Maele, Zandzeggelaan 17/0201, 8670 Oostduinkerke, geboren te Roeselare op 24.04.1950

- André Van Troyen, Barelveldweg 139, 2880 Bornem, geboren te Bomem op 22.09.1951

- Edward Van Vré, Pulhoflaan 49, 2600 Berchem, geboren te Antwerpen op 13.06.1945

- Sterckx Peter, Rankenweg 47, 2500 Lier, geboren te Deume Zuid op 16.06.1962

- Alexander Verheyden, Peedreef 65, 2950 Kapellen, geboren te Ukkel op 09.08.1951

- Patrick Janssens, Van Baurscheiliaan 98, 2100 Deurre-Zuid, geboren te Antwerpen op 30.08.1958

- Guido Stassijns, Vrijwilligerslei 35, 2930 Brasschaat, geboren te Bomem op 16.06.1960

André Verlinde, De Paallanden 8, 8310 Sint-Kruis, geboren te Brugge op 25.05.1945

- Anoine De Visscher, Geerdegemdries 53, 2800 Mechelen, geboren te Gent op 14.07.1946.

3.er werd geen commissaris aangeduid

4.bijzondere volmacht wordt verleend aan de hierna gemelde persoon:

Rik Selleslaghs, Pestelstraat 13, 8200 Sint-Andries.

Teneinde de nodige formaliteiten te vervullen tot:

a)de neerlegging van een origineel van de oprichtingsakte, uittreksel van de oprichtingsakte en nodige publicaties te doen in het Belgisch Staatsblad.

b)inschrijving van het ESV GROEP OZ in het rechtspersonenregister van de kruispuntbank van ondernemingen

c)Eventuele inschrijving van het ESV GROEP OZ ais belastingplichtige bij het bestuur van de Belastingen op de Toegevoegde Waarde.

Dienvolgens aile formulieren invullen, te ondertekenen en neer te leggen, aile verklaringen te doen en in het algemeen alles te doen dat nodig of nuttig zou zijn voor de uitvoering van het huidig mandaat, zo nodig er bekrachtiging van belovend.

B. Na de oprichting van het ESV GROEP OZ heeft het college van zaakvoerders volgende beslissing met

eenparigheid genomen:

1.Benoeming van Alexander Verheyden, Peedreef 65, 2950 Kapellen tot voorzitter.

2.benoeming van Rik Sellesiaghs, Pestelstraat 13, 8200 Sint-Andries tot afgevaardigde van het dagelijks

bestuur.

De afgevaardigde heeft volgende bevoegdheden:

-de dagelijkse briefwisseling ondertekenen

-de ESV GROEP OZ vertegenwoordigen t.a.v. elke overheid, administratie of openbare dienst

-aile vereisten of nuttige maatregelen treffen met het oog op de toepassing van de beslissingen van het

college van zaakvoerders of de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-eheuden aan het Belgisch

Staatsblad

De afgevaardigde mag, onder zijn verantwoordelijkheid, één of meer bijzondere bevoegdheden die passen in het kader van het dagelijks beheer, toevertrouwen aan bedienden van de vereniging of elke andere persoon van zijn keuze.

Bij wijze van huishoudelijk reglement en zonder dat deze beperking tegenstelbaar kan zijn aan derden, mag de afgevaardigde zijn bevoegdheden voor het dagelijks beheer slechts uitoefenen tot een maximumbedrag van 250.000 euro per project. Dit bedrag is van toepassing op 01/01/2012 en wordt jaarlijks geïndexeerd.

Boven dit bedrag, zal de afgevaardigde de voorafgaandelijke toestemming moeten vragen aan het College van zaakvoerders.

3.Bankvolmachten

Er wordt beslist om volmacht op de rekeningen toe te kennen aan de hiernavolgende personen:

1.Verheyden Alex, Peedreef 65, 2950 Kapellen

2.Selleslaghs Rik, Pestelstraat 13, 8200 Sint-Andries

3.Le Comte Johan, Rijselstraat 230, 8200 Sint-Michiels

4.Bonnevalle Filip, Werfstraat 30, 8000 Brugge

5.De Bel An, H. Consciencelaan 77, 2640 Mortsel

6.Kris Van den Avijle, Beememstraat 1, bus 3, 8730 Oedelem

7.Kaddour Karim, Gulden Peerdenstraat 53, 8310 Assebroek

8.Roelandts Rudi, Diepestraat 159, 2060 Antwerpen

9.Van Hooydonck Peter, Grote Goddaard 19, 2000 Antwerpen

10.Tim Denorme, Moerhofstraat 61, 9180 Moerbeke-Waas

11.Nico De Ruwe, Leegveldstraat 7, 8210 Veldegem

12.Goedele Van Camp, Kremerslei 53, 2570 Duffel

13.Jan Broeckx, Mercatorlaan 4a, 3150 Haacht.

De volmachthouders zijn bevoegd om betalingen uit te voeren. De vertegenwoordigers, te weten Alex Verheyden, Rik Selleslaghs, Johan Le comte, Tim Denorme en Rudi Roelandts kunnen de vzw verbinden ten overstaan van derden in alle bankzaken (vb. rekeningen openen, huur en andere waarborgen).

Alle bevoegdheden dienen steeds met 2 te worden opgenomen. Volgende personen zijn hierbij onverenigbaar. Le Comte Johan, Tim Denorme en Rudi Roelandts.

Rik Selleslaghs )..)d-ark

enek e&k:A -e&;&44.,r/L

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GROEP OZ

Adresse
BOOMSESTEENWEG 5 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande