HENDRICKX J. VERZEKERINGEN

Société en commandite simple


Dénomination : HENDRICKX J. VERZEKERINGEN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 837.859.967

Publication

27/07/2011
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r

I GRIFFIE ` VAN

14 dt.._

KOOPHANDL . '')UT

Griffie " :3r

Ondernemingsnr S Ç ~ (96

Benaming

(voluit) : HENDRICKX J. VERZEKERINGEN

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Zomerstraat 17, 2340 BEERSE

Onderwerp akte : Oprichting.

Er blijkt uit een onderhandse akte de dato vier juli tweeduizend en elf, dat de heer HENDRICKX Jozef Aloys, wonende te 2340 BEERSE, Zomerstraat 17, met rijksregisternummer 51.08.03-281.77, verder vernoemd als 'beherend vennoot', enerzijds, en mevrouw GEERTS Maria EMMA, wonende te 2340 BEERSE, Zomerstraat 17, met rijksregisternummer 54.08.01-314.70, verder vernoemd als `stille vennoot', anderzijds, een gewone commanditaire vennootschap hebben opgericht onder de naam "HENDRICKX J. VERZEKERINGEN", met maatschappelijke zetel te 2340 BEERSE, Zomerstraat 17, ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout, waarvan de statuten als volgt luiden:

Ter gelegenheid van de oprichting van deze vennootschap doet de beherende vennoot een inbreng van 999,00 Euro en de stille vennoot van 1,00 Euro, sommen die zij ter beschikking stellen van de vennootschap door storting op rekeningnummer BE55 1325 3581 8644 van DELTA LLOYD BANK. De vennootschap beschikt aldus bij haar oprichting over een werkingskapitaal van 1.000,00 Euro.

Artikel 1 - Rechtsvorm en benaming.

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de rechtsvorm van een gewone commanditaire

vennootschap. Haar naam luidt: "HENDRICKX J. VERZEKERINGEN".

Artikel 2 - Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2340 BEERSE, Zomerstraat 17, ressorterend onder het

gerechtelijk arrondissement TURNHOUT.

Hij kan worden overgebracht naar een andere plaats in België bij besluit van de algemene vergadering der

vennoten met inachtneming van de bepalingen opgelegd door de taalwetgeving.

Artikel 3 - Duur.

De vennootschap bestaat vanaf heden en voor onbepaalde duur.

De vennootschap wordt ontbonden bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatele-stelling, of

onbekwaamverklaring van de laatst overblijvende beherend vennoot. Zij kan slechts vroegtijdig worden

ontbonden bij unaniem besluit van alle vennoten.

Artikel 4 - Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

makelaar in alle verzekeringen en financiële verrichtingen. Het verrichten van alle studies en verlenen van adviezen met betrekking tot het bovenstaande. De vennootschap mag verder alle roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen, en in het algemeen alle industriële, commerciële en financiële goederen verlenen, meer bepaald rechten van vruchtgebruik, erfpacht en opstal.

Al deze handelingen in de meest ruimste zin van het woord.

Zij mag zowel in België als in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten, die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel of van aard zijn er de verwezenlijking van te vergemakkelijken; en onder meer, alle roerende en onroerende goederen, handelsfondsen, vergunningen en fabrieksmerken aankopen, in huur nemen, verhuren, verkopen en ruilen, belangen nemen bij middel van associatie, inbreng, overschrijving, versmelting, deelneming, financiële tussenkomst of om het even welke andere wijze, in alle

"

*11115803*

4.".Û1

.,~

Op de laatste brz. van Luth B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

vennootschappen of ondernemingen, waarvan het doel met het hare verwant is of erbij aansluit, of nog van aard is het doel van onderhavige vennootschap te bevorderen, zowel in het binnen- als buitenland.

Artikel 5 - Vennoten.

Er zijn twee soorten vennoten: beherende en stille vennoten. Deze vennoten moeten natuurlijke personen zijn.

Indien de laatst overblijvende beherend vennoot overlijdt, ontslag neemt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder curatele wordt gesteld, wordt de vennootschap ontbonden.

Indien een stille vennoot wegvalt, wordt hij vervangen door de persoon die hij heeft aangewezen als zijn opvolger mits deze door de andere vennoten wordt aanvaard. Heeft de weggevallen vennoot geen opvolger aangewezen, wordt hij als vennoot vervangen door de persoon die door de overblijvende vennoten wordt aangewezen.

Artikel 6 - Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere beherende vennoten die hun functie persoonlijk uitoefenen en zich niet kunnen laten substitueren.

Zij zijn individueel bevoegd om te besluiten over alle aangelegenheden die de vennootschap betreffen, mits ze binnen haar doel vallen en niet behoren tot de specifieke bevoegdheid van de algemene vergadering, en kunnen individueel de vennootschap verbinden. Handelingen of besluiten gesteld buiten het doel van de vennootschap of strijdig met de statuten zijn ongeldig en niet tegenwerpelijk aan derden, en kunnen evenmin worden tegengeworpen door derden aan de vennootschap.

Alle vennoten verbinden zich naar best vermogen in te zetten voor de belangen van de vennootschap en zullen zich onthouden van activiteiten die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

De beherende vennoot is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en neemt de verantwoordelijkheid op zich verbonden aan de oprichting van de vennootschap.

De aansprakelijkheid van de stille vennoot is beperkt tot het bedrag van zijn inbreng.

Artikel 7 - Inbreng van de vennoten.

Er worden voor de vennootschap 1.000 deelbewijzen uitgegeven. Deze worden als volgt verdeeld:

De heer HENDRICKX Jozef 999 deelbewijzen

Mevrouw GEERTS Maria 1 deelbewijs

Iedere vennoot doet een geldelijke inbreng die gestort werd op rekeningnummer BE55 1325 3581 8644 van DELTA LLOYD BANK.

Daarenboven doen alle vennoten inbreng van hun kundigheid en bekwaamheid, met dien verstande dat de stille vennoten enkel prestaties leveren mei betrekking tot de interne werking van de vennootschap, onder meer binnen het kader van de algemene vergadering en met uitsluiting van prestaties op het vlak van de zaakvoering in zo verre het de externe vertegenwoordiging betreft.

Artikel 8 - Controle.

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft

recht op de informatie bepaald in artikel 137 en volgende van de vennootschappenwet.

Artikel 9 - Algemene vergadering.

De algemene vergadering van de vennoten omvat zowel de beherende als de stille vennoten.

De vennoten komen bijeen telkens wanneer één der vennoten hierom verzoekt.

Ieder deelbewijs geeft recht op één stem. Opdat de vergadering rechtsgeldige beslissingen zou kunnen

nemen, dient een meerderheid van de stemmen de beslissingen goed te keuren. Wijzigingen van de

essentiële delen van dit vennootschapscontract zijn enkel mogelijk bij eenparig besluit van alle vennoten.

Artikel 10 - Boekjaar - Jaarrekening - Bestemming van het resultaat.

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maken de beherende vennoten de inventaris op van het vermogen van de vennootschap.

Hierbij aansluitend maken de beherende vennoten de jaarrekening over het afgesloten boekjaar op. Deze jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Ze vormt één geheel, en wordt opgemaakt overeenkomstig de boekhoudwet en het Wetboek van Vennootschappen.

Ze wordt ter goedkeuring voorgelegd aan cie jaarlijkse algemene vergadering die gehouden wordt op 30 juni, volgende op het afgesloten boekjaar, om 20.00 uur op de maatschappelijke zetel van de vennootschap, of op om het even welke andere plaats zoals aangeduid in de oproeping.

Deze vergadering beslist over de goedkeuring evenals over de kwijting te verlenen aan de beherende vennoten.

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de netto-winst van de vennootschap. De algemene

" à

"

vergadering beslist over de bestemming van dit batig saldo.

Artikel 11 - Ontbinding - Vereffening.

De vennootschap wordt ontbonden hetzij ingevolge rechtelijke beslissing die kracht van gewijsde heeft bekomen, hetzij ten gevolgen een besluit van de algemene vergadering, genomen met éénparigheid van stemmen.

De vennootschap blijft na de ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting ervan.

De vereffening zal geschieden door een vereffenaar door de algemene vergadering te kiezen. Het nettoprovenu van de vereffening na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen wordt door de vereffenaar verdeeld onder de vennoten van de vennootschap, naar rato van hun deelbewijzenbezit.

Als de vereffenaar zijn opdracht heeft beëindigd, brengt hij verslag uit aan de algemene vergadering die na kennis te hebben genomen van het verslag van de door de vennoten aangestelde commissaris ter verificatie van het verslag van de vereffenaar, de vereffeningsrekening goedkeurt en de vereffenaar kwijting verleent, waarna de vereffening is gesloten.

SLOTBEPALINGEN

Met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap treffen ondergetekenden in algemene vergadering verenigd, volgende besluiten en leggen zij volgende verklaringen af.

De vennootschap neemt alle rechten, verplichtingen en verbintenissen over die voortvloeien uit handelingen, akten en overeenkomsten gesteld of aangegaan door vennoten, oprichters, of volmachthebbers in naam van de vennootschap in oprichting vanaf 1 juli 2011.

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2012. De eerste jaarvergadering zal dus plaatsvinden op 30 juni 2013.

Onmiddellijk nadat de vennootschap is opgericht en de vennoten de statuten hebben vastgelegd, zijn zij bijeengekomen teneinde de zaakvoerders te benoemen. Het aantal zaakvoerders wordt op één bepaald, zijn mandaat gaat in op het ogenblik van het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid en dit voor onbepaalde duur. Men benoemt tot die functie: de heer HENDRICKX Jozef, voornoemd, wonende te 2340 BEERSE, Zomerstraat 17. Zijn mandaat zal onbezoldigd zijn, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Hij verklaart met ingang van het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid zijn mandaat te aanvaarden.

Volmacht met machtiging tot indeplaatsstelling wordt verleend aan de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners" te 2460 KASTERLEE, Geelsebaan 69 AIO, teneinde aile formaliteiten met de kruispuntbank voor ondernemingen, het ondernemingsloket, de diverse belastingadministraties, waaronder de BTW-administratie en de sociale wetgeving, te regelen, alsook teneinde aile formaliteiten tot het bekomen of voorleggen van alle getuigschriften te volbrengen, dit alles naar aanleiding van de onderhavige oprichting, alsook naar aanleiding van wijzigingen zich terzake voordoende in de toekomst.

Voor ontledend uittreksel, dienstig ter publicatie in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Tegelijk hiermee neergegeled; kopie van de akte.

Zaakvoerder

HENDRICKX Jozef

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HENDRICKX J. VERZEKERINGEN

Adresse
ZOMERSTRAAT 17 2340 BEERSE

Code postal : 2340
Localité : BEERSE
Commune : BEERSE
Province : Anvers
Région : Région flamande