HENGST

Association sans but lucratif


Dénomination : HENGST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.916.205

Publication

06/07/2012
ÿþ MDD 22

In de, bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend.te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouide aan het eeigisci

Staatsbh

r - ~

d 1111191u VIII VAGI

" iziis~aa*

~ c1

Ondemerr,ingsnr : Q .8 4. 6 , 9 !

Benarning

(voluit) : Hengst

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 7 M! 2012

.205

q

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetei : Kattenberg 93, 2140 Antwerpen

Onderwerp akte

Tussen de ondergetekenden JONAS ALLARD, ° 13/6/1982 te Ekeren en wonende Plantin Moretuslei 86/10 te 2018 Antwerpen en JEF CUYPERS, ° 11/09/1980 te Herentals en wonende Callenstraat 8 te 2600 Berchem en MARTHA MAIEU, ° 23/11/1990 te Antwerpen en wonende Vrijdagmarkt 4 te 2000 Antwerpen is overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk waarvan de statuten als volgt worden vastgelegd:

1, De vereniging draagt de naam Hengst vzw

2. De vereniging is gevestigd in Kattenberg 93, 2140 Antwerpen, gerechtelijk arrondisement Antwerpen.

3. De vereniging heeft ais doel: het uitvoéren en creeeren van muziek, concerten en voorstellingen en het verrichten van aile handelingen die nodig zijn om hun doelstellingen te realiseren, Dit betekent ook het organiseren van repetites en het voorzien van eventueel materiaal en catering tijdens werkoverleg, de aanschaf van muziekinstrumenten, opname apparatuur, geluidsdragers, geluidsspelers, alsook het huren van repetitie- en optreed ruimtes en het vervoer van en naar optredens en repetities.

4, De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

5. De Verenging bestaat uit minstens 3 werkende leden.

6. De Algemene Vergadering beslist over de ,toetreding van werkende leden. De meerderheid van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden beslist. Bij onenigheid is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

7. Elk werkend lid kan te allen tijden ontslag nemen. Dit dient schriftelijk gericht te worden aan de Raad van Bestuur.

8. Elk werkend lid kan, op voorstel van de Raad van Bestuur, te allen tijden uitgesloten worden, De beslissing wordt genomen door de Algemene Vergadering, bij geheime stemming en met twee derde meerderheid van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden. Hiertegen is geen verhaal mogelijk.

9, De werkende leden dienen geen financiele bijdrage te leveren. Zij verbinden zich er toe de doelstellingen, van de vereniging te behartigen.

10. De leden van de Raad van Bestuur kunnen niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen aangegaan in naam van en/of voor de de vereninging behoudens hetgeen in de VZWwet is voorzien.

11. De Algemene Vergadering wordt door de Raad Van Bestuur samen geroepen telkens als dit nodg is voor het doel of het belang van de vereniging. Zij wordt ten minste één maal per jaar bijeen geroepen voor de goedkeuring van de rekening, de begroting en het beleid, Elk lid kan een buitengewone Algemene Vergadering aanvragen. De voorzitten van de Raad van Bestuur zit de vergadering voor.

12. Elk werkend lid zit in de Algemene Vergadering. Zij dienen tijdig uitgenodigd te worden.

13. De stemming op de Algemene Vergadering gebeurt bij gewone meerderheid, tenzij de wet dit anders voorschrijft, leder lid heeft één stem en mag een volmacht dragen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter. Er kan pas geldig gestemd worden als minimaal de helft plus eén van de leden aanwezig is. Er wordt verslag genomen en dit wordt ter plaatse bijgehouden. Inzage is steeds mogelijk voor aile leden en voor derden die een rechtmatig belang kunnen laten gelden.

14. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten; de benoeming en afzetting van de bestuurders; de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen ingeval een bezoldiging wordt toegekend; goedkeuring van rekening en begroting; aanvaarding en uitsluiting van leden; ontbinding van de vereniging; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en aile andere onderwerpen die de statuten vermelden,

15. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, aangesteld door de Algemene Vergadering. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid. Hun mandaat eindigt slechts door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD22

Luik B - Vervolg

overlijden, ontslag of afzetting. De bestuurders kunnen te allen tijden worden ontslaan door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door kennisgeving aan de voorzitter. De Algemene Vergadering bepaalt ook het aantal leden van de Raad van Bestuur.

16. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester , Zij kan ook een afgevaardigde bestuurder aanduiden.

17. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid aanwezig is.. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt (steeds de oudste van de aanwezige besturders).

18. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag gemaakt en dit wordt ondertekend door een bestuurder.

19. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door

een bestuurder. " "

20. De' Raad van Bestuur bestuurt de vereniging. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van diegene die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De vzw wordt tegenover derden vertegenwoodigd door één bestuurder, Jonas Allard, alleen handelend.

21. De Raad van Bestuur,vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht.

22. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders,cfe.bestuurderstaken onder elkaar verdelen.

23. De Raad van, Bestuur kan mandatarissen en dagelijkse bestuurders, al dan niet leden van de vzw, aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

24. De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdrachten overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

25. De Algemene Vergadering kan een extern persoon belasten met het nazicht van de rekeningen. Deze persoon brengt verslag uit over de rekeningen van het afgelopen werkingsjaar op de volgende Algemene Vergadering.

26. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

27. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. -Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

28. In geval van ontbinding zal het netto-aktief worden toegekend aan een vereniging met een gelijkaardig doel, door de Algemene Vergadering die over de ontbinding zal beslissen, aan te duiden bij drie vierde meerderheid vande aanwezige werkende leden.

29. De wet op de vzw's dient gevolgd te worden voor al hetgeen niet in deze statuten werd opgenomen.

De Raad van Bestuur bestaat uit:

Voorzitter/Bestuurder: JONAS ALLARD, ° 13/6/1982 te Ekeren en wonende Plantin Moretuslei 86/10 te

2018 Antwerpen

Penningmeester JEF CUYPERS, ° 11/0911980 te Herentals en wonende Callenstraat 8 te 2600 Berchem

Opgemaakt te Antwerpen op 04/09/2011

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

,~áia er- R ig.,C

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HENGST

Adresse
KATTENBERG 93 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande