HENS

Divers


Dénomination : HENS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 538.564.883

Publication

23/09/2013
ÿþ(voluit) Hens Private Stichting

(verkort)

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Bredabaan 54

2990 Wuustwezel

Ondernerningsnr : Benaming :

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK KO`)PHANQEL

1 2 SEP. 2013

ANTWAhN

A

V beh aa Bef Stat

flVE

Onderwerp akte : Private stichting: oprichting

Blijkens akte verleden voor Notaris Paul Rommens te Hoogstraten (Meer) op 10 september 2013, nog te registreren, werd door:

- "VENTURA commanditaire vennootschap op aandelen, met maatschappelijke zetel te

2990 Wuustwezel, Bredabaan 684.

RPR Antwerpen 0476.411.441.

- "F.A.M.", commanditaire vennootschap op aandelen, met maatschappelijke zetel te

2990 Wuustwezel, Wiezelo 34.

RPR Antwerpen 0880.194.925.

- " JHM", besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met maatschappelijke zetel te 2990 Wuustwezel, Berkendreef 20.

RPR Antwerpen 0476.411.639.

Overeenkomstig artikelen 27 en volgende van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder winstoogmerk en de Stichtingen, heeft verzocht de authentieke akte te verlijden tot oprichting van een private stichting, waarvan de statuten luiden als volgt:

1. De stichting draagt de naam "HENS PRIVATE STICHTING".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een stichting moeten de naam ervan vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting" alsook het adres ervan.

2. Zij heeft haar zetel te 2990 Wuustwezel, Bredabaan 54.

3. De stichting wordt opgericht voor onbepaalde duur.

De stichting houdt op te bestaan van zodra de aandelen in de vennootschap

gedecertificeerd worden.

4. De stichting heeft als doel het in eigen naam verkrijgen en behouden van alle aandelen en effecten die haar voor certificering overgedragen worden, voor zover het aandelen en effecten betreft uitgegeven door de naamloze vennootschap "ALFRENS", met maatschappelijke zetel te 2990 Wuustwezel, Bredabaan 54, RPR Antwerpen 0442.900.218, en eventuele met genoemde vennootschap verbonden of geassocieerde vennootschappen, met het oog op de bewaring van de continuïteit van de familievennootschap.

ln haar hoedanigheid van emittent van certificaten zal de stichting ondermeer:

a) alle rechten uitoefenen verbonden aan de aandelen en effecten waarop de certificaten

betrekking hebben, zoals het uitoefenen van de stemrechten en andere aan de aandelen en effecten verbonden rechten, het innen van de op de aandelen en effecten verschijnende dividenden en andere uitkeringen;

b) aan de houders van certificaten uiterlijk binnen de 15 dagen na de ontvangst ervan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

%Voor-béhouilen aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

"allè'li. dr gëri-lietriàlbaar stellen die haar werden uitgekeerd in verband met de aandële ér

de effecten waarop de certificaten betrekking hebben;

e) als een goede huisvader alle aandelen en effecten waarvoor certificaten werden uitgegeven in bezit houden en bewaren met verbod deze te vervreemden of in pand te geven;

d) instaan voor de omwisseling van de certificaten tegen de aandelen, winstbewijzen, obligaties of warrants waarop zij betrekking hebben overeenkomstig de regelgeving in het Wetboek van Vennootschappen, behoudens andersluidende overeenkomsten geldig afgesloten tussen de betrokkenen.

De stichting mag verder alle handelingen verrichten die met het voorgaande verband houden of daarvoor bevorderlijk kunnen zijn, één en ander met inachtneming van de voorwaarden van certificering en eventuele andere tussen de betrokkenen geldig afgesloten overeenkomsten.

De stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichters, de bestuurders of enig ander persoon, behalve in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van het belangeloos doel van deze stichting.

De certificeringsvoorwaarden werden vastgelegd bij notariële akte heden verleden voor Ons Notaris.

Het doel kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de Raad van Bestuur met eenparig akkoord van het toezichtorgaan, volgens de vereisten van statutenwijziging, vast te stellen bij notariële akte.

5, Teneinde voormeld doel te verwezenlijken, zullen de oprichters een nader te bepalen bedrag storten op een bijzondere rekening op naam van de private stichting, teneinde het vermogen van de stichting samen te stellen.

Indien in de toekomst zou blijken dat dit bedrag ontoereikend is voor de goede werking van de stichting, verbinden de oprichters er zichzelf en hun rechtverkrijgenden toe de stichting op verzoek van de raad van bestuur extra middelen te verstrekken tot bestrijding van haar kosten.

6. De stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit 3 leden.

Deze worden voor het eerst benoemd onmiddellijk na onderhavige oprichting en vervolgens overeenkomstig artikel 14 hieronder.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de stichting.

Hij mag, met inachtneming van de verbodsbepalingen bevat in artikel 2 van onderhavige statuten, alle roerende en onroerende goederen verwerven en vervreemden, goederen in pand en in hypotheek geven, leningen en kredietopeningen aangaan en toestaan, alle huurcontracten en contracten van dienstverlening afsluiten en in het algemeen alles doen wat nuttig of noodzakelijk is, inbegrepen de handelingen die niet uitdrukkelijk in deze werden vermeld.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun ambt collegiaal uit.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting dit vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur genomen worden bij schriftelijk akkoord van de bestuurders.

De leden van de raad van bestuur kunnen overeenkomen de taken onderling te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij werd bekendgemaakt.

Het dagelijks bestuur van de stichting, alsook de vertegenwoordiging van de stichting wat dat bestuur aangaat, mag door de raad van bestuur, beslissend overeenkomstig artikel 11 van onderhavige statuten, opgedragen worden aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk optreden en de titel van gedelegeerd bestuurder dragen.

De raad van bestuur, beslissend overeenkomstig genoemd artikel 11 kan de bevoegdheden van de gedelegeerd bestuurder te allen tijde beperken. Beperkingen aan de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de gedelegeerd bestuurder ten aanzien van het dagelijks bestuur kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet indien zij zijn bekendgemaakt.

De raad van bestuur, beslissend met gewone meerderheid van de aanwezige leden, kan te allen tijde een einde stellen aan het mandaat van de gedelegeerd bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

`Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur vertegenwoordigrdé "stichting in en buitëri redite als ëiser of ars ver-'

weerder.

De raad van bestuur, beslissend met eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden, kan één of meer bestuurders de bevoegdheid verlenen om alleen of gezamenlijk de stichting te vertegenwoordigen. Dit mandaat is tegenwerpelijk aan derden indien het werd bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad en kan te allen tijde herroepen worden door de raad van bestuur beslissend met eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden.

De vertegenwoordiging van de stichting in en buiten rechte behoort voor wat het dagelijks bestuur betreft tot de bevoegdheid van de gedelegeerd bestuurder zo er een werd aangesteld.

De raad van bestuur is belast met het bestuur van de stichting. Hij vergadert op de zetel van de stichting, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan aan bestuursleden een bezoldiging toekennen in overeenstemming met het belang en de omvang van de aan hun taak verbonden werkzaamheden.

De raad van bestuur benoemt uit zijn midden een voorzitter en kan uit zijn midden één of meer plaatsvervanger(s) aanwijzen, teneinde de voorzitter bij afwezigheid te vervangen. De raad van bestuur kan tevens al dan niet uit zijn midden een secretaris benoemen.

De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of wanneer twee bestuurders dit nodig achten.

De bijeenroeping gebeurt schriftelijk (daaronder begrepen per telegram, telefax of vergelijkbaar communicatiemiddel) onder opgave van de agenda.

De bijeenroeping mag niet later plaatsvinden dan op de achtste dag vóór die van de vergadering.

In spoedeisende gevallen, ter beoordeling van degene die de oproeping doet, kan de oproeping echter uiterlijk vier en twintig uur vóór het tijdstip van de vergadering nog plaatsvinden.

Tijdens de vergadering kunnen enkel agendapunten behandeld worden die in de oproeping vermeld werden, tenzij alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met hun aller goedvinden.

Van zodra alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij hier allemaal mee instemmen, kan de raad van bestuur rechtsgeldig vergaderen ook zonder dat van tevoren een schriftelijke oproeping is uitgegaan en zonder dat de oproepingstermijn in acht is genomen.

De voorzitter leidt de bestuursvergadering. Daarvan worden notulen gehouden, die in voorkomend geval door de secretaris, en indien er geen secretaris door de raad van bestuur is benoemd door een daartoe door de voorzitter van de vergadering aan te wijzen persoon, opgesteld worden. Tijdens dezelfde of een volgende vergadering wordt dit verslag goedgekeurd, wat moet blijken uit de ondertekening door de voorzitter en de secretaris of notulist.

Een bestuurder kan zich ter vergadering krachtens een schriftelijke volmacht (daaronder begrepen per telegram, telex, telefax of een vergelijkbaar communicatiemiddel) door een medebestuurslid doen vertegenwoordigen.

Alle bestuurders hebben één stem.

Tenzij anders bepaald in huidige statuten of in eventuele certificeringscontracten zullen alle besluiten genomen worden met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Voor de benoeming of afzetting van bestuurders evenals voor wijzigingen in de statuten is de aanwezigheid vereist van minstens de helft van de bestuurders die beslissen met een meerderheid van twee derden van de uitgebrachte stemmen.

Indien ongewijzigde handhaving van de statuten gevolgen zou hebben die de stichter bij de oprichting redelijkerwijze niet kan hebben gewild en de personen die gemachtigd zijn de statuten te wijzigen, dit alsnog nalaten, kan de rechtbank van Eerste Aanleg op verzoek van tenminste een bestuurder of op vordering van het openbaar ministerie de statuten wijzigen.

Zij waakt erover daarbij zo min mogelijk van de bestaande statuten af te wijken.

Het mandaat van bestuurder eindigt :

- door overlijden.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

- door het verlies van ét"vr`ijë liéheer over zijn vermogen vastgesteld door eenbevoegde'

rechtbank.

-" door ontslag door de rechtbank in de gevallen in de wet voorzien.

- door zijn aftreden.

- door zijn ontslag, verleend door de raad van bestuur.

Wanneer een mandaat van bestuurder vacant wordt, voorziet de raad van bestuur in de opvulling van de vacature zoals bepaald wordt in artikel 11 van onderhavige statuten.

Indien de raad van bestuur niet binnen een redelijke termijn in de opvolging van de bestuurder voorziet, kan de rechtbank van Eerste Aanleg van het gerechtelijk arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, hierin voorzien op vordering van iedere belanghebbende.

De rechtbank neemt daarbij zoveel mogelijk de statuten in acht.

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de stichting gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de stichting.

Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders véér de raad van bestuur een besluit neemt.

In dat geval wordt het besluit genomen door de voltallige raad van bestuur met eenparigheid van stemmen en buiten de aanwezigheid van de betrokken bestuurder.

Laatstgenoemde mag verder niet tussenkomen als vertegenwoordiger van de stichting voor wat de uitvoering van het genomen besluit betreft.

7. Het boekjaar van de stichting loopt van een januari tot eenendertig december van ieder j aar.

Binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op alsook de begroting van het volgende boekjaar.

Binnen dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening door de raad van bestuur wordt de jaarrekening van de private stichtingen waarvan de activa bij het afsluiten van het boekjaar meer dan vijfentwintigduizend euro (E 25.000,00) bedragen, door de bestuurders neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Op de wijze bepaald in het voorgaande lid worden gelijktijdig neergelegd:

- een stuk met de naam en 'de voornamen van de bestuurders en in voorkomend geval van de commissarissen die in functie zijn.

- in voorkomend geval, het verslag van de commissarissen.

De stichting moet de controle op haar financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen, aan een of meer commissarissen opdragen in zover de criteria toepasselijk zijn voorzien in artikel 37, § 5 van de Wet V.Z.W. en Stichtingen.

De rechtbank van Eerste Aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van een stichter of van één van zijn rechthebbenden, van één of meer bestuurders of van het openbaar ministerie de ontbinding uitspreken van een stichting waarvan de doeleinden zijn verwezenlijkt, die niet meer in staat is de doeleinden na te streven waarvoor zij is opgericht, waarvan de duur ten einde is gekomen en in de andere gevallen voorzien in artikel 39 van voornoemde wet.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en één of meer vereffenaars aanwijzen.

De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtneming van de statuten.

De oprichters of hun rechthebbenden mogen, wanneer het belangeloos doel van de stichting verwezenlijkt is, een bedrag gelijk aan de waarde van de goederen of de goederen zelf die de oprichters aan de verwezenlijking van dat doel hebben besteed, bij de ontbinding terugnemen.

De andere goederen zullen door de vereffenaars besteed worden aan een belangeloos

" `Voor-behoueen aan het Belgisch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

dôél.

De bestemming van het actief heeft slechts plaats na voldoening van de rechten van de schuldeisers.

8. Worden aangeteld als bestuurder van de stichting voor onbepaalde duur:

- de heer Hens Alois Frans Jan, wonende te 2990 Wuustwezel, Bredabaan 684.

- de heer Hens Frank Ludovicus, wonende te 2990 WuustwezeI, Wiezelo 34.

- de heer Hens Jan, wonende te 2990 Wuustwezel, Berkendreef 20.

Die hun mandaat aanvaarden.

Voormelde raad van bestuur hierna bijeengekomen stelt met eenparigheid van stemmen

aan tot :

- voorzitter van de raad van bestuur: de heer Hens Alois Frans Jan, voornoemd.

- gedelegeerd bestuurder: de heer Hens Alois Frans Jan, voornoemd.

Die hun mandaat aanvaarden.

Daarenboven verklaren comparanten bij overlijden aan te duiden als opvolgende bestuurder:

voor de heer Hens Alois Frans Jan: de heer HENS Stijn Joes Jules Cornelia, geboren te Brasschaat op 5 mei 1978, ongehuwd, rijksregister nummer : 78.05.05-459.94, wonende te 2990 Wuustwezel, Bredabaan 708.

voor de heer Hens Frank Ludovicus: mevrouw HENS Julie, geboren te Brasschaat op 15 april 1985, ongehuwd, rijksregister nummer : 85.04.16-368.25, wonende te 2990 Wuustwezel, Wiezelo 34.

- voor de heer Hens Jan: de heer HENS Stijn Joes Jules Cornelia, voornoemd.

9. Overgangsbepalingen.

Eerste boekjaar - jaarrekening.

Het eerste boekjaar begint te Iopen zodra de stichting rechtspersoonlijkheid heeft tot 31

december 2013.

De jaarrekening zal worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur binnen de 6 maanden

na de afsluiting van het betreffende boekjaar.

Kosten.

Partijen verklaren dat het bedrag der onkosten, uitgaven en vergoedingen of lasten, onder

welke vorm ook, die ten laste vallen van de stichting in oprichting, ongeveer duizend

vijfhonderd euro (£ 1.500,00) bedragen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Notaris Paul ROMMENS

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Yaa4; behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
HENS

Adresse
BREDABAAN 54 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande