HERMES INFRASTRUCTURE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : HERMES INFRASTRUCTURE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 568.716.146

Publication

16/01/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

nominale waarde, genummerd van 1 tot 200, die elk een evenredig deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Er zijn drie soorten aandelen, met name A-aandelen, B-aandelen en C-aandelen. De houders van A-aandelen worden aangeduid als A-aandeelhouders, de houders van B-aandelen als B-aandeelhouders en de houders van C-aandelen als C-aandeelhouders.

Aandelen van een bepaalde soort worden automatisch omgezet in aandelen van een andere soort indien zij worden overgedragen naar een aandeelhouder van zulke andere soort of naar een daarmee Verbonden Vennootschap (zoals verder in deze statuten gedefinieerd). De raad van bestuur kan een soortwijziging erkennen en het aandeelhoudersregister dienovereenkomstig aanpassen.

Tenzij anders bepaald in deze statuten, zijn de rechten en verplichtingen verbonden aan de A-aandelen, de B-aandelen en de C-aandelen identiek.

Op de kapitaalaandelen werd als volgt in geld ingeschreven:

- door de naamloze vennootschap Hermes Infrastructure Investco, ten belope van zevenenvijftigduizend achthonderdentien euro (57.810 EUR), als tegenprestatie voor deze inbreng werden honderdachtentachtig (188) aandelen van de soort A uitgereikt;

- door de naamloze vennootschap DEMOCO, ten belope van duizend achthonderd vijfenveertig euro (1.845 EUR), als tegenprestatie voor deze inbreng werden zes (6) aandelen van de soort B uitgereikt;

- door de naamloze vennootschap DENYS, ten belope van duizend achthonderd vijfenveertig euro (1.845 EUR), als tegenprestatie voor deze inbreng werden zes (6) aandelen van de soort C uitgereikt.

totaal: 200 aandelen

Ieder aandeel werd volgestort ten belope van honderd procent (100%).

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van eenenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500 EUR).

BANKATTEST.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 449 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE96 0017 4126 6905 bij de BNP Paribas Fortis, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 12 januari 2015 afgeleverd bankattest.

Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, waarvan de leden op volgende wijze worden benoemd door de algemene vergadering:

a) drie (3) bestuurders te benoemen uit een lijst van minstens vier (4) kandidaten voorgedragen door de A-aandeelhouder;

b) één (1) bestuurder te benoemen uit een lijst van minstens twee (2) kandidaten voorgedragen door de B-aandeelhouder;

c) één (1) bestuurder te benoemen uit een lijst van minstens twee (2) kandidaten voorgedragen door de C-aandeelhouder; en

Het feit dat een aandeelhouder, op een bepaald moment of gedurende een bepaalde periode, geen gebruik maakt van zijn voordrachtrechten betekent niet dat deze aandeelhouder zijn voordrachtrechten voor de toekomst verliest. Indien een aandeelhouder, die gerechtigd is op basis van artikel 9.1 om een bestuurder voor te stellen, dit recht om één of meer bestuurders te benoemen niet uitoefent, dan zal de algemene vergadering van de aandeelhouders, op discretionaire wijze, een bestuurder benomen, niettegenstaande het feit dat zulke aandeelhouder steeds het recht zal hebben om ten allen tijde een bestuurder of bestuurders voor te dragen voor benoeming in overeenstemming met artikel 9.1. In zulk geval, zal de raad van bestuur geldig zijn samengesteld (en zullen haar vergaderingen geldig gehouden worden) door de bestuurders die dan in functie zijn. De raad van bestuur zal echter te allen tijde uit minstens drie leden bestaan.

De bestuurders zijn natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeelhouders, die voor een (hernieuwbare) periode van zes (6) jaar worden benoemd, tenzij anderszins besloten door de algemene vergadering ter gelegenheid van hun benoeming. Hun mandaat kan te allen tijde worden herroepen door de algemene vergadering.

Indien een rechtspersoon tot bestuurder benoemd wordt, benoemt deze een natuurlijke persoon onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers als vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van dit mandaat in naam en voor rekening van deze rechtspersoon. De rechtspersoon mag deze vaste vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van het mandaat van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij / zij dit mandaat in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

In het geval dat een bestuurder wordt ontslagen, ontslag neemt, overlijdt of zich terugtrekt, of in elk ander geval van een openvallende plaats binnen de raad van bestuur, zal een vervangende

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

bestuurder worden benoemd ofwel (i) door de raad van bestuur met toepassing van artikel 519 van het Wetboek van vennootschappen, uit een lijst van kandidaten van dezelfde soort als de vertrekkende bestuurder, of (ii) door de algemene vergadering met toepassing van het hierboven beschreven voordrachtsmechanisme.

De raad van bestuur zal onder zijn leden een voorzitter benoemen. Tenzij anders overeengekomen tussen de aandeelhouders, zal de voorzitter een A-bestuurder zijn. De voorzitter heeft geen doorslaggevende stem.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een secretaris benoemen.

Bijeenkomsten - Beraadslaging - Besluitvorming

De voorzitter van de raad van bestuur of twee bestuurders gezamenlijk optredend kunnen een vergadering van de raad van bestuur bijeenroepen met de door he(m)(n) voorgestelde agenda, mits naleving van een oproepingstermijn van minstens drie werkdagen.

Er wordt minstens één vergadering van de raad van bestuur per kwartaal gehouden.

Een vergadering van de raad van bestuur kan zonder oproeping worden gehouden als alle bestuurders er schriftelijk mee instemmen of als alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering.

Vergaderingen van de raad van bestuur kunnen zowel binnen als buiten België worden gehouden, op voorwaarde dat in elk jaar de meerderheid van de vergaderingen van de raad van bestuur in België wordt gehouden.

Een bestuurder kan één of meer andere bestuurders vertegenwoordigen op basis van een volmacht, en de vertegenwoordigde bestuurder zal worden geacht aanwezig te zijn voor doeleinden van het quorum. De volmacht moet schriftelijk zijn, per brief, fax of email, op voorwaarde dat de verzender duidelijk kan worden geïdentificeerd. Een volmacht kan enkel aan een bestuurder worden gegeven. Een persoon die gerechtigd is aanwezig te zijn op een vergadering van de raad van bestuur zal geacht worden aanwezig te zijn als hij (rechtstreeks, via telefonische conferentie of via videoconferentie) kan spreken tot en gehoord worden door alle aanwezigen gelijktijdig, of als hij wordt vertegenwoordigd door een bestuurder die zo kan spreken en gehoord worden. Een bestuurder die op deze wijze wordt geacht aanwezig te zijn, zal kunnen stemmen en zal meegeteld worden voor doeleinden van het quorum. Een vergadering van de raad van bestuur zal geacht worden plaats te vinden waar deze wordt samengeroepen of (als er geen bestuurder op die plaats aanwezig is) waar de grootste groep bestuurders verzameld is of (als zulke groep niet bestaat) waar de voorzitter van de vergadering zich tijdens de vergadering bevindt.

De aanwezigheid van ten minste twee bestuurders, waarvan er één een A-bestuurder en één een B-bestuurder of een C-bestuurder moet zijn, zal een quorum uitmaken. Als zulk quorum niet bereikt wordt binnen één uur van het tijdstip vastgelegd voor de vergadering, of binnen zulke langere periode overeengekomen door alle bestuurders die dan aanwezig zijn, zal de vergadering verdaagd worden naar hetzelfde tijdstip van dezelfde dag van de volgende week (of, als zulke dag geen werkdag is, de daaropvolgende werkdag of een andere werkdag overeengekomen tussen de dan aanwezige bestuurders) en, in dat geval, zal de aanwezigheid van ten minste twee bestuurders, waarvan minstens één A-bestuurder, het vereiste quorum uitmaken.

Met uitzondering van de hieronder beschreven Voorbehouden Bestuursbevoegdheden (artikel 10.9) en de benoeming en het vastleggen van de bevoegdheden van de Managers (artikelen 12.5 en 12.6), zullen alle beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Zonder afbreuk te doen aan de artikelen 10.12 en 10.14, vereisen de volgende "Voorbehouden Bestuursbevoegdheden" een unanieme beslissing van de raad van bestuur:

a) een aanzienlijke vervreemding of acquisitie door de vennootschap;

b) elke aanzienlijke wijziging van de aard van de bedrijfsuitoefening met inbegrip van het aangaan van een aanzienlijke nieuwe business of andere activiteiten, andere dan zoals uiteengezet in het businessplan en het ondersteunende financiële model met betrekking tot de vennootschap voor de periode beginnend op de datum van afgifte van het laatste Beschikbaarheidscertificaat (zoals gedefinieerd in de door de vennootschap met de Vlaamse Vervoermaatschappij-De Lijn af te sluiten DBFM-overeenkomst);

c) het aangaan van (i) een overeenkomst of een andere handeling die naar redelijke waarschijnlijkheid een wanprestatie zal uitmaken onder de door de vennootschap afgesloten financieringsovereenkomsten, (ii) de DBFM-overeenkomst met de Vlaamse Vervoermaatschappij - De Lijn en (iii) de DB-overeenkomst met de Vlaamse Vervoermaatschappij - De Lijn (optredend namens de stad Leuven);

d) het verschaffen door de vennootschap van aanzienlijke zekerheden of garanties;

e) de beslissing om het in artikel 3 van deze statuten vermelde project te beëindigen, eender door de implementatie van dit project te beëindigen, voor te stellen de vennootschap te ontbinden, de business te verkopen of anderszins over te dragen of op enige andere manier, tenzij (i) krachtens een beslissing om het faillissement of een gerechtelijke reorganisatie aan te vragen of (ii) in het geval

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

van de uitoefening van de rechten van de vennootschap onder de overeenkomsten aangegaan in verband met het bovenvermelde project;

f) de beslissing om te fuseren met enige andere persoon of onderneming, om een vennootschap, joint venture of winstverdelingsarrangement aan te gaan, of om hoofdelijke aansprakelijkheid met een derde te aanvaarden, tenzij in uitvoering van de DBFM-overeenkomst met de Vlaamse Vervoermaatschappij - De Lijn of de DB-overeenkomst met de Vlaamse Vervoermaatschappij - De Lijn (optredend namens de stad Leuven);

g) een aanzienlijk amendement aan, aanzienlijke afstand van rechten onder, of beëindiging van een overeenkomst aangegaan in verband met het in artikel 3 van deze statuten vermelde project;

h) het aangaan van een aanzienlijke nieuwe kredietovereenkomst (tenzij intra-groep of aandeelhoudersleningen);

i) de reorganisatie of herstructurering van de vennootschap;

j) de goedkeuring van het business plan en het ondersteunende financiële model voor de periode beginnend op de datum dat de schuldfinanciering van de vennootschap in plaats is, en elke aanzienlijke wijziging aan het business plan en financiële model;

k) het aanvangen van elke aanzienlijke nieuwe business;

l) de benoeming en de toekenning van bevoegdheden aan (i) een algemene manager, (ii) een financiële manager, (iii) een technische manager voor constructie (tot één jaar na de aflevering van het laatste Voltooiingscertificaat, zoals gedefinieerd in de door de vennootschap met de Vlaamse Vervoermaatschappij-De Lijn af te sluiten DBFM-overeenkomst) en (iv) een technische manager voor onderhoud (vanaf de datum van aflevering van het laatste Beschikbaarheidscertificaat, zoals gedefinieerd in de door de vennootschap met de Vlaamse Vervoermaatschappij-De Lijn af te sluiten DBFM-overeenkomst); en

m) het aanstellen van een comité van de raad van bestuur.

In het kader van dit artikel 10.9, zal een gebeurtenis of materie als "aanzienlijk" beschouwd worden indien het bedragen of waarden betreffen die EUR [50.000,00] (vijftigduizend euro) overschrijden. Indien de meerderheidsvereisten die hierboven in artikel 10.9 zijn bepaald met betrekking tot de Voorbehouden Bestuursbevoegdheden, niet worden gehaald, dan zal een tweede vergadering met dezelfde agenda binnen een periode van één week na de datum van de eerste vergadering van de raad van bestuur worden gehouden. Indien op die tweede vergadering de meerderheidsvereisten bepaald in artikel 10.9, niet gehaald werden, zal de materie waarover geen overeenstemming bereikt kon worden, beschouwd worden als een 'Geblokkeerde Kwestie' en afgehandeld worden conform de bepalingen van de aandeelhoudersovereenkomst.

In uitzonderlijke gevallen, indien de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van alle bestuurders. Op verzoek van één of meer bestuurders, zendt de voorzitter of een gedelegeerd bestuurder een document houdende de voorgestelde besluiten per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek naar alle bestuurders met de vraag om het gedagtekend en ondertekend binnen een termijn van tien (10) kalenderdagen na ontvangst terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of iedere andere plaats vermeld in het document. De handtekeningen (met inbegrip van een elektronische handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) worden aangebracht hetzij op één (1) document hetzij op meerdere exemplaren van dit document. De schriftelijke besluiten worden geacht genomen te zijn op de datum van de laatst aangebrachte handtekening of een andere datum vermeld in het document. Indien de goedkeuring van alle bestuurders niet binnen vijftien (15) kalenderdagen na de oorspronkelijke verzending is ontvangen, dan worden de besluiten geacht niet genomen te zijn. Deze schriftelijke procedure kan niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestane kapitaal. Als de raad van bestuur beraadslaagt over een transactie tussen de vennootschap en een aandeelhouder of een Verbonden Vennootschap van zulke aandeelhouder, zullen de bestuurders benoemd op voordracht van zulke aandeelhouder de vergadering verlaten gedurende de beraadslaging over de genoemde transactie. Voor alle duidelijkheid, de genoemde geconflicteerde bestuurders zullen niet deelnemen aan de beraadslaging over de genoemde transactie, en zullen niet stemmen over deze transactie. Zodra een beslissing is genomen over de genoemde transactie, zullen de geconflicteerde bestuurders opnieuw tot de vergadering worden toegelaten.

De uitsluiting van geconflicteerde bestuurders heeft geen impact op de in dit artikel vermelde quorumvereisten, en een vergadering die initieel aan de quorumvereisten voldeed zal dat blijven doen niettegenstaande de uitsluiting van geconflicteerde bestuurders.

Een Voorbehouden Bestuursbevoegdheid houdende een transactie tussen de vennootschap en een aandeelhouder of een Verbonden Vennootschap van zulke aandeelhouder (zoals bepaald in artikel 10.12), zal pas aanvaard geacht worden te zijn goedgekeurd indien de, op grond van artikel 10.12, geconflicteerde bestuurders de vergadering verlaten, en de Voorbehouden Bestuursbevoegdheid unaniem aanvaard wordt door de niet-geconflicteerde bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor wat betreft enig ander belangenconflict dat een bestuurder zou hebben, dienen de voorschriften van artikel 523 van het Wetboek van vennootschappen in acht te worden genomen.

Notulen

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die erom verzoeken. De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering waarvoor ze zijn gegeven. Deze notulen worden ingelast in een speciaal register.

De afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter, een gedelegeerd bestuurder of door twee (2) bestuurders.

Bestuursbevoegdheid - Directiecomité - Dagelijks Bestuur

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op het geheel van de handelingen die op grond van bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun mandaat en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. De raad van bestuur is belast met het toezicht op het directiecomité.

De raad van bestuur mag in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid één of meer adviserende comités oprichten. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van deze comités, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun mandaat en de werkwijze van de comités worden bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur zal het dagelijks bestuur van de vennootschap en de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat delegeren aan (i) een algemene manager, (ii) een financiële manager, (iii) een technische manager voor constructie (tot één jaar na de aflevering van het laatste Voltooiingscertificaat, zoals gedefinieerd in de door de vennootschap met de Vlaamse Vervoermaatschappij-De Lijn af te sluiten DBFM-overeenkomst) en (iv) een technische manager voor onderhoud (vanaf de datum van aflevering van het laatste Beschikbaarheidscertificaat, zoals gedefinieerd in de door de vennootschap met de Vlaamse Vervoermaatschappij-De Lijn af te sluiten DBFM-overeenkomst) (gezamenlijk: "Managers"). De financiële manager, de technische manager voor constructie en de technische manager voor onderhoud zullen rapporteren aan de algemene manager, en elk van de Managers zal onder toezicht, controle en gezag van de raad van bestuur staan.

De exacte omvang van de bevoegdheden van de Managers zal worden vastgelegd door de raad van bestuur met naleving van de meerderheidsvereisten voorzien voor de Voorbehouden Bestuursbevoegdheden. Meer bepaald is een unanieme beslissing van de raad van bestuur vereist in het kader van de benoeming van, en de toekenning van bevoegdheden aan, de Managers. De raad van bestuur mag tevens bij unanieme beslissing bepalen dat een bepaalde natuurlijke persoon of derde dienstverlener de taken van meer dan één manager zal vervullen.

Indien de meerderheidsvereisten in artikel 12.5 niet gehaald worden, dan zal een tweede

vergadering met dezelfde agenda binnen een periode van één week van de datum van de eerste vergadering worden gehouden, gedurende dewelke de beslissing tot de benoeming van, alsook de toekenning van bevoegdheden aan een Manager zal worden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De Managers zullen op jaarlijkse basis geëvalueerd worden door de raad van bestuur.

De raad van bestuur mag voor bijzondere en bepaalde aangelegenheden één of meer bijzondere lasthebbers aanstellen.

De raad van bestuur bepaalt de bezoldiging van de personen waaraan zij haar bevoegdheden verleent. Deze bezoldiging kan vast of variabel zijn.

Vertegenwoordiging

Ten overstaan van derden wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door twee (2) gezamenlijk handelende bestuurders waarvan minstens één A-bestuurder.

Binnen de bevoegdheden van het dagelijks bestuur en de aan hen door de raad van bestuur toegedeelde machten, wordt de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door elke Manager, alleen handelend..

Indien toepasselijk en binnen de bevoegdheden aan hen toebedeeld, wordt de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door twee (2) leden van het directiecomité, die gezamenlijk optreden. Binnen de grenzen van hun mandaat, wordt de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door de bijzondere lasthebbers, die aangesteld zijn door de raad van bestuur.

Controle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

In de mate waarin dit vereist wordt door de wet, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, ten aanzien van het Wetboek van vennootschappen en deze statuten, van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen, aan één of meer commissarissen opgedragen.

De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie (3) jaar. Bij de benoeming van de commissarissen stelt de algemene vergadering hun bezoldiging vast voor de volledige duur van hun mandaat. Deze bezoldiging kan enkel met de instemming van de algemene vergadering en de commissaris worden gewijzigd. Op straffe van schadevergoeding kan een commissaris tijdens zijn/haar mandaat alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

Algemene vergadering

Ieder jaar wordt de gewone algemene vergadering gehouden op de derde dinsdag van de maand september om vijftien (15) uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de gewone algemene vergadering de volgende werkdag plaats op hetzelfde uur.

Indien wordt gekozen voor de procedure van schriftelijke besluitvorming, dan moet het document houdende de voorgestelde besluiten ten minste twintig (20) kalenderdagen vóór deze datum worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één of meer aandeelhouders die één / vijfde (20 %) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats vermeld in de oproeping.

Bijeenroeping

De personen die krachtens het Wetboek van vennootschappen tot een algemene vergadering dienen te worden opgeroepen, worden per aangetekende brief, ten minste vijftien (15) kalenderdagen vóór de vergadering, uitgenodigd.

De brief vermeldt de agenda.

De oproeping kan per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek geschieden indien de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hiermee hebben ingestemd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door de raad van bestuur, de commissarissen of in voorkomend geval de vereffenaars.

De personen die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. Zij kunnen tevens, vóór of na de algemene vergadering die zij niet bijwoonden, er schriftelijk aan verzaken om zich te beroepen op het ontbreken van een oproeping of enige onregelmatigheid in de oproeping.

De vereiste stukken worden ter beschikking gesteld en een afschrift ervan wordt naar de

rechthebbenden gezonden in overeenstemming met de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen. De rechthebbenden kunnen tevens, vóór of na de algemene vergadering, er schriftelijk aan verzaken om zich te beroepen op het ontbreken van enig stuk of afschrift ervan. Toelating

Indien de oproeping dit vereist, moet een aandeelhouder, om te worden toegelaten, minstens drie (3) werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering zijn / haar voornemen om aan deze vergadering deel te nemen per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek ter kennis brengen van de raad van bestuur of in voorkomend geval de vereffenaars.

Vertegenwoordiging

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet aandeelhouder. De volmacht moet schriftelijk zijn, per brief, fax of email, op voorwaarde dat de verzender duidelijk kan worden geïdentificeerd.

Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de algemene vergadering deel te nemen, moet een aandeelhouder of zijn / haar lasthebber de aanwezigheidslijst ondertekenen met vermelding van (i) de identiteit van de aandeelhouder, (ii) de woonplaats of de zetel van de aandeelhouder, (iii) indien toepasselijk, de identiteit van de lasthebber en (iv) het aantal aandelen waarmee de aandeelhouder deelneemt aan de stemming. Eenzelfde verplichting geldt voor de personen die krachtens artikel 533 van het Wetboek van vennootschappen tot een algemene vergadering dienen te worden opgeroepen. Jaarrekening

Het boekjaar begint op één (1) april en eindigt op één en dertig (31) maart van het volgende kalenderjaar.

Winstverdeling

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag van minstens één twintigste (5 %) van de nettowinst in voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze inhouding is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één / tiende (10 %) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Dividenden

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de plaatsen bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interim-dividend uit te keren, met naleving van de voorwaarden van artikel 617 en 618 van het Wetboek van vennootschappen.

Elke uitkering van dividend of interim-dividend die gebeurde in strijd met de wet dient door de aandeelhouder die deze uitkering heeft ontvangen te worden terugbetaald, indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering in zijn / haar gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

Ontbinding - Vereffening

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

De vereffenaar(s) zal/zullen slechts in functie treden na de bevestiging van zijn/hun benoeming door de algemene vergadering en de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

Zij beschikken over alle machten voorzien door de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere toelating van de algemene vergadering. De algemene vergadering mag evenwel op elk moment deze machten beperken door een beslissing genomen met een gewone meerderheid van stemmen.

Alle activa van de vennootschap moeten worden verkocht tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Indien niet alle aandelen werden volstort op dezelfde manier, moeten de vereffenaars het evenwicht herstellen vooraleer tot enige verdeling over te gaan, hetzij door bijkomende volstortingen te vragen, hetzij door vooraf betalingen te doen.

SLOTBEPALINGEN

1. Uitzonderlijk zal het eerste boekjaar beginnen op de dag waarop een uitgifte en een uittreksel van deze akte worden neergelegd op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en eindigen op 31 maart van het jaar 2016.

2. De eerste gewone algemene vergadering zal plaatsvinden in het jaar 2016.

3. Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid van deze vennootschap werden de hierna vermelde personen op voordracht van de A-aandeelhouder tot bestuurders benoemd in deze oprichtingsakte (conform artikel 518 § 2 van het Wetboek van vennootschappen). Hun mandaat zal een einde nemen na de zitting van de gewone algemene vergadering van het jaar 2020, te weten:

* de heer Mark Dooley, wonende te 52 Airedale Avenue, Londen, W4 2NW (Verenigd-Koninkrijk);

* de heer Willem Stitselaar, wonende te 1097 CN Amsterdam (Nederland), Zacharias Jansestraat 54 H;

* de heer Colin Hunt, wonende te 6 Upper Prince Edward Terrace, Carysfort Avenue, Blackrock, Co. Dublin (Ierland).

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid van deze vennootschap werd de hierna vermelde persoon op voordracht van de B-aandeelhouder tot bestuurder benoemd in deze oprichtingsakte (conform artikel 518 § 2 van het Wetboek van vennootschappen). Hun mandaat zal een einde nemen na de zitting van de gewone algemene vergadering van het jaar 2020, te weten:

* de heer Philip Demot, wonende te 3500 Hasselt, Europalaan 9.

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid van deze vennootschap werd de hierna vermelde persoon op voordracht van de C-aandeelhouder tot bestuurder benoemd in deze oprichtingsakte (conform artikel 518 § 2 van het Wetboek van vennootschappen). Hun mandaat zal een einde nemen na de zitting van de gewone algemene vergadering van het jaar 2020, te weten:

* de heer Johan Van Wassenhove, wonende te 9840 De Pinte, Blijpoel 19.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing

van de algemene vergadering.

4. Werd tot commissaris benoemd: de burgerlijke vennootschap die de vorm van een coöperatieve vennootschap heeft aangenomen "Ernst & Young Bedrijfsrevisoren" gevestigd te 2140 Borgerhout, J. Englishstraat 52 die overeenkomstig artikel 132 van het Wetboek van vennootschappen als

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

vertegenwoordiger de heer Ronald Van den Ecker aanduidt en dit voor drie jaar vanaf 13 januari 2015.

5. Aan Christel Van den Eynden, Marjolein Beynsberger, Peter De Bou en Arnaud Smeets, advocaten, wiens kantoor gevestigd is te 1000 Brussel, Keizerslaan 5, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, werden alle machten toegekend om de vennootschap te vertegenwoordigen bij de Kruispuntbank der Ondernemingen, het ondernemingsloket en de Belasting over de Toegevoegde Waarde en aldaar alle inschrijvingen te verrichten in naam van de vennootschap die nodig of nuttig zijn voor de inschrijving van de vennootschap bij deze administraties. ONBEKWAAMVERKLARINGEN

De verschijners erkennen dat de ondergetekende notaris hun aandacht gevestigd heeft op de bepalingen van het eerste artikel van koninklijk besluit nummer 22 van 24 oktober 1934, gewijzigd door de wet van 14 maart 1962 en die van 5 augustus 1978 op de onbekwaamverklaringen. Naar aanleiding van de Programmawet tot bevordering van het zelfstandig ondernemerschap van 10 februari 1998 en het Koninklijk Besluit van 21 oktober 1998, verklaren de verschijners dat de op te richten vennootschap geen " KMO " zal zijn aangezien dat 1° de oprichter sub 1 meer dan vijfentwintig procent (25%) van de aandelen van de op te richten vennootschap zal bezitten, 2° de aandelen in de oprichter sub 1 in het bezit zijn van een keten van moedervennootschappen die telkens meer dan vijfentwintig procent (25%) van de aandelen van de dochtervennootschap bezitten, 3° de uiteindelijke moedervennootschap van de voormelde keten Macquarie Capital Group Limited is, 4° Macquarie Capital Group Limited jaarlijks gemiddeld meer dan vijftig werknemers tewerkstelt, 5° de jaaromzet van Macquarie Capital Group Limited 7.000.000 euro overschrijdt, en 6° het jaarlijks balanstotaal van Macquarie Capital Group Limited 5.000.000 euro overschrijdt.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte, drie volmachten)

Uitgereikt vóór registratie in toepassing van artikel 173, 1°bis van het Wetboek van registratierechten.

Peter VAN MELKEBEKE

Notaris

19/02/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11i~i7 tt ~~v~~ rFirea " Antwnr lin

0 g FEB. 2015

afdeling Antwerpen

Griffie

NI 1 " 152,5,



Ondememingsnr : 0568.716.146

Benaming

(voluit) : Hermes Infrastructure (verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Uitbreidingstraat 84

2600 Berchem (Antwerpen)











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge (volledig adres)

Onderwerp akte : Mededeling: neerlegging schriftelijke besluiten van de algemene vergadering conform art. 556 van het Wetboek van Vennootschappen

De aandeelhouders hebben, na beraadslaging, besloten om, in overeenstemming met artikel 556 van het Wetboek van Vennootschappen, de bepalingen van de facilities agreement van 30 januari 2015 dewelke aan derden rechten toekennen die een invloed kunnen hebben op het vermogen van de vennootschap, goed te keuren.



Peter DE BOU

Bijzonder lasthebber











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/05/2015
ÿþe.+odwad

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I

n

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

HUM 011

*15065702*



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

2 7 APR. 2015

afdeling Araten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0568.716.1 46

Benaming

(voluit) : Hermes Infrastructure

(veikort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Uitbreidingstraat 84, 2600 Berchem (Antwerpen) (volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming en ontslag van bestuurders

Uittreksel uit de eenparig schriftelijke besluiten van de aandeelhouders van 21 april 2015:

De aandeelhouders, die alle aandelen van het kapitaal van de Vennootschap vertegenwoordigen bezitten, nemen de volgende besluiten:

1. Ontslag van A-bestuurders

De aandeelhouders nemen akte van het ontslag van de heer Mark Dooley en de heer Colin Hunt uit hun mandaat als A-bestuurders, en dit met ingang vanaf 31 maart 2015.

2. Benoeming van nieuwe A-bestuurders

De aandeelhouders nemen kennis van de voorgedragen personen en besluiten om ais nieuwe A-bestuurders te benoemen en dit met ingang vanaf 31 maart 2015:

(a) de heer Benoît Theys, wonende te 1300 Waver, Venelle Charlanet 3; en

(b) BVBA Marc Van Begin, met maatschappelijke zetel te 1170 Brussel, Gemeentelijke Godshuisstraat 105, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0864,979.583 hebbende als vaste vertegenwoordiger de heer Marc Van Begin.

Hun mandaat zal een einde nemen onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de Vennootschap die zal plaatsvinden in 2020.

In overeenstemming met artikel 13 van de statuten van de Vennootschap wordt de Vennootschap geldig vertegenwoordigd tegenover derden door twee bestuurders, gezamenlijk handelend, waarvan minstens één een A-bestuurder is.

3. Volmacht

De aandeelhouders besluiten om een bijzondere volmacht te verlenen aan mevrouw Christel Van den Eynden, de heer Jan Vreys, de heer Peter De Bou, de heer Arnaud Smeets and mevrouw Ellen Vermeire, advocaten bij Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick BV CVBA, Keizerslaan 3, 1000 Brussel, België, elk individueel handelend en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, met het oog op het opstellen, ondertekenen en neerleggen van de publicatieformulieren met betrekking tot de hierboven vernoemde besluiten.

Jan VREYS

Bijzonder lasthebber

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HERMES INFRASTRUCTURE

Adresse
UITBREIDINGSTRAAT 84 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande