HET AUTEURSATELIER, AFGEKORT : HET AA

Association sans but lucratif


Dénomination : HET AUTEURSATELIER, AFGEKORT : HET AA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.260.333

Publication

13/08/2013
ÿþMOD 2.2

Is In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken

kopie

na neerlegging van de ter " riffie

ill

*1312 91

GRIFFIE RECHT van

KOOPHANDEL te MECHELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 537-. 26o-333

Benaming

(voluit) : Het AuteursAtelier vzw

(verkort) : Het AA

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Dr. Laportalaan 26, 2500 Lier

Onde erp akte : Oprichtingsakte Het AuteursAtelier vzw

Ondergetekenden:

Dirk Dobbeleers, leerkracht, auteur, wonende Jonghelinckstraat 19 B, 2018 Antwerpen (geboren te Merksem op 08.061961),

Martine Kennes (pseudoniem: Suzanne Binnemans), auteur, ontwerper en copywriter, wonende Dr. Laportalaan 26, 2500 Lier, (geboren te Lier op 01.06.1961),

André Lefèvre, auteur, dramaturg en regisseur, wonende Schuttersvest 56/00 2800 Mechelen, (geboren te Vilvoorde op 14.12.1950),

Hubert van Lier, auteur, wonende Gustaaf Wappersstraat 11/31, 2050 Antwerpen, (geboren te Antwerpen op 22.12.1938),

Leslie Vervloet, bediende, wonende Hendrik Consciencestraat 37, 2640 Mortsel (geboren te Lier op 03.04.1962),

allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1.

De vereniging heet 'Het AuteursAtelier'.

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd op Dr. Laportalaan 26, 2500 Lier en gelegen in het gerechtelijke arrondissement Mechelen. De zetel kan gewijzigd worden door een beslissing van de bestuurders. Iedere wijziging van de zetel moet binnen de maand doorgegeven worden ter publicatie in de bijlage van het Belgische Staatsblad.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel: het organiseren van allerhande literaire activiteiten in de ruimste zin van het woord. Om dit doel te bereiken mag men scholen oprichten, cursussen, voordrachten en toneelvoorstellingen organiseren enz. zonder dat deze opsomming beperkend is. Ze mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

op-de luatsré blz:-varr Luik vermelden: --- Recto-: Naam en hoedanigheid-var' de- instrumenterende-notaris; hetzij wan-de-perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht,

Artikel 5.

De vereniging bestaat uit actieve leden.

Actief lid zijn zij die deze akte ondertekenen.

Artikel 6

Iedereen die actief lid wenst te worden, kan dit doen via een vraag aan twee actieve leden en door het storten van het lidgeld op de bankrekening van de vereniging. Het lidgeld wordt door de algemene vergadering vastgesteld en kan maximaal 25¬ bedragen.

Artikel 7.

De actieve leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk ontslag te geven aan de raad van bestuur.

Artikel 8.

Het ontslagnemende of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit van de vereniging,

Artikel 9.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle actieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij ontstentenis kan een ander bestuurder door de overige bestuurders gemandateerd worden om de raad voor te zitten.

Artikel 10.

De bevoegdheden van de algemene vergadering houden in:

- het recht om de statuten te wijzigen

- Het ontbinden van de vereniging uit te spreken, conform de wettelijke bepalingen.

- het recht om bestuurders te benoemen en te ontslaan.

- het recht jaarlijks de begroting en rekeningen goed te keuren.

- het recht om alle andere machten uit te oefenen die voortvloeien uit de wet of de statuten.

Artikel 11.

De actieve leden worden door de voorzitter van de raad van bestuur schriftelijk of via mail uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging, die de agenda bevat, dient ten laatste veertien dagen voor de vergadering verstuurd te worden.

Artikel 12.

De raad van bestuur dient de algemene vergadering bijeen te roepen als een vijfde van de leden hierom vragen.

Artikel 13.

Alle actieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Ontslagen en benoemingen dienen met twee derde van de stemmen genomen.

MOD 2.2

[ / ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over het ontbinden of wijzigen van de statuten overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 15.

De beslissingen van de algemene vergadering worden bijgehouden in een register van de notulen die door de voorzitter en een bestuurder ondertekend worden. Het register ligt ter inzage op de maatschappelijke zetel. De beslissingen zullen eventueel per brief of mail ter kennis aan belanghebbenden worden medegedeeld. Het wijzigen van de statuten moet binnen de maand ter publicatie aan het Belgisch Staatsblad worden doorgegeven.

Artikel 16.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens drie bestuurders. Ze worden Boorde algemene vergadering voor een termijn van drie jaar benoemd.

Artikel 17.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Bij ontstentenis van voldoende bestuurders kan in dringende gevallen de algemene vergadering samen met de overblijvende bestuurder geldige beslissingen nemen.

Artikel 18.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te beheren en te besturen. De raad kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, akten en contracten opstellen, legaten en subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden. Alle macht verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen om de vereniging zowel ais eiser dan als verweerder in rechte te vertegenwoordigen. Hij mag ook rekeningen openen en alle verrichtingen hierop doen.

Artikel 19.

De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijkse beheer overdragen aan één van zijn leden of aan een derde, al dan niet bestuurder.

Artikel 20.

De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

Artikel 21.

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen, dat ter goedkeuring aan de algemene vergadering zal worden voorgelegd.

Artikel 22.

Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Bij uitzondering zal het eerste dienstjaar beginnen op 22 mei om te eindigen op 31 december 2013.

Artikel 23.

De rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende dienstjaar zullen jaarlijks ter goedkeuring aan de gewone algemene vergadering worden voorgelegd, De algemene vergadering zal jaarlijks in maart worden gehouden.

A4OD 2.2

LuiK B - Vervolg

Artikel 24.

De algemene vergadering zal een commissaris aanwijzen indien het wettelijk vereist is, belast met de verificatie van de rekeningen en het opmaken van het jaarverslag,

Artikel 25.

Bij het ontbinden van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijke bezit zal worden gegeven. Deze beslissing alsook de naam en het adres van de vereffenaars zullen in de bijlage tot het Belgische Staatsblad gepubliceerd worden.

Artikel 26.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk en kan verwezen worden naar het huishoudelijke reglement.

Samenstelling van de eerste raad van bestuur

De algemene vergadering van de vzw. 'Het Auteursatelier' met zetel Dr. Laportalaan 26, 2500 Lier heeft ingevolge artikel 10 van de statuten, de hierna volgende personen benoemd tot bestuurders;

- André Lefèvre, voorzitter, wonende Schuttersvest 56/00 2800 Mechelen, (geboren te Vilvoorde op 14.12.1950),

- Dirk Dobbeleers, bestuurder, wonende Jonghelinckstraat 19 B, 2018 Antwerpen (geboren te Merksem op 08.06.1961),

- Martine Kennes (pseudoniem: Suzanne Binnemans), bestuurder, wonende Dr. Laportalaan 26, 2500 Lier, (geboren te Lier op 01.06.1961),

- Hubert van Lier, bestuurder, wonende Gustaaf Wappersstraat 11/31, 2050 Antwerpen, (geboren te Antwerpen op 22.12.1938),

- Leslie Vervloet, bestuurder, wonende Hendrik Consolencestraat 37, 2640 Mortsel (geboren te Lier op 03.04.1962).

Aldus opgemaakt in drie exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden op 3017 2013.

Getekend door André Lefèvre, Dirk Dobbeieers, Martine Kennes, Hubert van Lier, Leslie Vervloet, oprichters.

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

'Voorbehouden aan het 'Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HET AUTEURSATELIER, AFGEKORT : HET AA

Adresse
DR. LAPORTALAAN 26 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande