HET VERDRAG VAN ALAIN

Divers


Dénomination : HET VERDRAG VAN ALAIN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 848.848.186

Publication

20/06/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II

111!1,1,111110 11111

Voor-hohouden

ann het Êztginch Stantsblas

Ondememingsnr. 0848.848.186

Sznaniing

(voluit): HET VERDRAG VAN ALAIN VZW

(verisorn

RechtsvOrrn VZW

Zetel GROTE MARKT 58- 2000 ANTWERPEN BELGIË

Oridcracrp Wijziging Raad van Bestuur, leden, statuten en naamswijziging

De algemene vergadering van 25-05-2014 beslist In zijn nieuwe samenstelling over de wijziging van de statuten. Volgende wijzigingen vervangen aile voorafgaande,

1/ Overzicht van alle artikelen

STATUTEN

Art. 1, De vereniging draagt vanaf heden de naam 'ROESTgroep` vzw

Art. 2, De zetel is gevestigd te Grote Markt 58, 2000 Antwerpen, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art, 3. De vereniging heeft tot doel het creëren, organiseren, propageren en verspreiden van theaterproducties, evenals andere artistieke producties van om het even welke aard. De vereniging mag elke handeling stellen en activiteit ontwikkelen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdraagt tot de verwezenlijking van dit doel. Zij kan ondermeer meewerken en belangen stellen in elk gelijkaardig doel ais het hare.

Zij is bevoegd cm in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te berelken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder Meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel In binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De verenlying wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

LEDEN

Art. 5. De vereniging zal minstens 2 werkende leden tellen. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend.

De niet-werkende leden hebben geen stemrecht In de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur ais zodanig worden toegelaten..

Op de laalsto lez. van Luik B vermelden : Rocha Naam en heednnIgheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) ouvaegd de vereniging, stichting of organisme teri aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

41.

Rechtbank voti iS,ele`lande(

Antwerpen

11 JUM 2014

afdeling Antwerpen Grirfn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan ook andere personen ais steunende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden dan beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in een intern reglement.

Art. 6. De vzw kiest er voor om geen verschuldigde bijdragen te vragen voor zijn werkende noch voor zijn niet-werkende leden.

Art. 7. Eik Rd kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met volledige aanwezigheid en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

De raad van bestuur kan, tot de beslissing van de algemene vergadering, de leden die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, het huishoudelijk reglement, de wet en/of kennelijk wangedrag, schorsen van de activiteiten van de vereniging

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of  in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uitredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoedingen eisen voor gestorte bijdragen of gedane inbreng.

ALGEMENE VERGADERINGEN

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor het geen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen váár de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

ART. 9.1 De algemene vergadering is de soevereine macht van de vereniging. Zij heeft tot haar

bevoegdheid:

1° Het wijzigen van de statuten;

2° De benoeming en de afzetting van beheerders;

3° Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

4° De vrijwillige ontbinding;

Het bepalen van het santal functies binnen de raad van beheer;

6° De uitsluiting van leden.

Art. 16, De Algemene vergadering wordt met het dagelijks bestuur belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke Zaken van dagelijks bestuur volstaat een handtekening van een van de leden van de algemene vergadering

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging verbonden door de handtekeningen meerderheid van de leden van de algemene vergadering.

Art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de raad van bestuur.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen bij meerderheid van stemmen onder de raad van bestuur,

46-4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen..

Art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen In een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de raad van bestuur en de leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling, bij gewone brief of per e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Art. 13. De raad van bestuur vaardigt aile interne reglementen uit die hij nodig acht voor de goede werking van de vereniging,

BESTUUR

Art, 14, De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontSlag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur,

ledere bestuurder kan ook ten allen tilde door de algemene vergadering ontslagen warden of geschorst van de activiteiten van de vereniging, indien deze bestuurder zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, het huishoudelijk reglement, de wet en/of kennelijk wangedrag. Hiervoor is steeds een meerderheid van stemmen nodig van de raad van bestuur.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is,. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Art, 15. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor aiie aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan niet goedkeuring van de algemene vergadering zelf daden in beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Dit gebeurd door het geven van een volmacht, deze moet ondertekend worden door de gehele raad van bestuur.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 17, De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de algemene vergadering en voorgezeten door de raad zelf. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, uittreksels en afschriften van de notulen en het register, worden ondertekend door de bestuurders.

BEGROTINGEN? REKENINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

ly$1,1-0

Art. 18. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen Jaar en maakt eventueel de begroting voor het volgend Jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelee Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 19, In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art, 211 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt

Art, 21. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 20 september tot 31 december 2012,

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Antwerpen op 25-05-2014, in 3 exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

2/ Benoemingen - uittreding leden en bestuurders

De algemene vergadering van 25-05-2014 beslist over de wijziging van de Raad van Bestuur en werkelijke leden

De algemene vergadering heeft de volgende bestuurders ontslagen

1° Baeck, Ame - Grote Markt 58- 2000 Antwerpen,

03-08-1985 te Sint-Antonius BELGIË

2° van Erp, Dorothea - Grote Markt 58 - 2000 Antwerpen,

12-09-1984 te Groningen NEDERLAND

3° Melis, Silke Leningstraat 17-2140 Borgerhout 22-09-1988 te VVilrijk BELGIË

40 Severins, Adriaan - Oase 12 -2980 Zoersel

01-08-1990 te Malle BELGIË

De algemene vergadering heeft de volgende leden ontslagen

10 Baeck, Ame - Grote Markt 58- 2000 Antwerpen,

03-08-1985 te Sint-Antonius BELGIË

2° Severins, Adriaan - Oase 12- 2980 Zoersel

01-08-1990 te Malle BELGIË

De algemene vergadering heeft de volgende nieuwe bestuurders benoemd voor onbepaalde duur

1° Melis, Jozef Gallifortlei 240 - 2100 Deume

09-04-1958 te Merksem BELGIË

2° van Erp, Peter Ankerstraat 24- 2586 RK Den Haag

17-07-1953 te Dordrecht NEDERLAND

3° Lommelen, Eef- Bosduifstraat 32 V2 -2018 Antwerpen

ViL,17.1..- Lue: -

hz.1 28-09-1988 te Mol BELGIË

1 $P2Lizbrpz.1.__, De algemene vergadering heeft een volgende nieuw [Id benoemd voor onbepaalde duur

1' van Erp, Peter Ankerstraat 24 - 2586 RK Den Haag.

17-07-1953 te 's Hertogenbosch NEDERLAND

Voor echt verklaard,

(gel) Jozef Mells, bestuurder ROESTgroep vzw

(gel) Peter van Erp, bestuurder ROESTgroep vzw

(get) Eef Lom melen, bestuurder ROESTgroep vzw

C.: I 13 :roi onRpc,fp . Nearnr hcfad5nighe.0 vanc çls pç t1 ri t¬ poise(o),-qerl;

r49,3ct ,52 rerlèmg skIchong cerI9niarrw Ler,,521me.2n de-rde..r1 verlEçoir:;ourdmen

Un.n At

hats-LeaVcan ,r.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

01/10/2012
ÿþ MOD 2.2

Lee In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 0 SEP. 2012

Criffic

ANTWi'RPFN

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbla(

*12162606*

}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : . 0.8 4 e . 3 4 8 . 1 8 6

Benaming -

(voluit) HET VERDRAG VAN ALAIN

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Grote Markt 58, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte :

'Het Verdrag Van Alain' Vereniging zonder winstoogmerk Grote Markt, Antwerpen

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1° Baeck, Arne, Grote Markt 58, 2000 Antwerpen

2° van Erp, Dorothea, Grote Markt, 2000 Antwerpen

3° Melis, Silke, Gallifortlei 240, 2100 Deurne

4° Severins, Adriaan, Oase 12, 2980 Zoersel

zijn overeengekomen op 20-09-'2012 , om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk 'Vergeet Alain' op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Art. 1. De vereniging draagt de naam 'VZW HET VERDRAG VAN ALAIN'

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Grote Markt 58, 2000, Antwerpen , in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het creëren, organiseren, propageren en verspreiden van theaterproducties, evenals andere artistieke producties van om het even welke aard. De vereniging mag elke handeling stellen en activiteit ontwikkelen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdraagt tot de verwezenlijking van dit doel. Zij kan ondermeer meewerken en belangen stellen in elk gelijkaardig doe! als het hare.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als In buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden !n binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

LEDEN

Art. 5. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend.

De niet-werkende leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals Openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur,. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan ook andere personen als steunende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden dan beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in een intern reglement.

Art. 6. De vzw kiest er voor om geen verschuldigde bijdragen te vragen voor zijn werkende noch voor zijn niet-werkende leden.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met volledige aanwezigheid en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

De raad van bestuur kan, tot de beslissing van de algemene vergadering, de leden die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, het huishoudelijk reglement, de wet en/of kennelijk wangedrag, schorsen van de activiteiten van de vereniging

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uitredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoedingen eisen voor gestorte bijdragen of gedane inbreng.

ALGEMENE VERGADERINGEN

Ait 8. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor het geen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

leder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóér de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de raad van bestuur. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen bij meerderheid van stemmen onder de raad van bestuur.

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de raad van bestuur en de leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering warden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling, bij gewone brief of per e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Art. 13. De raad van bestuur vaardigt aile interne reglementen uit die hij nodig acht voor de goede werking van de vereniging

BESTUUR

Art. 14. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

ledere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden of geschorst van de activiteiten van de vereniging, indien deze bestuurder zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, het huishoudelijk reglement, de wet en/of kennelijk wangedrag. Hiervoor is steeds een meerderheid van stemmen nodig van de raad van bestuur.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Art, 15. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Dit gebeurd door het geven van een volmacht, deze moet ondertekend worden door de gehele raad van bestuur,

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 16. De raad wordt met het dagelijks bestuur belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat een handtekening van een van de bestuurders.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging verbonden door de handtekeningen van alle bestuurders samen.

Art. 17. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de raad en voorgezeten door de raad zelf.

1~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, uittreksels en afschriften van de notulen en het register; worden ondertekend door de bestuurders.

BEGROTINGEN? REKENINGEN

Art. 18. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 19. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van,vereffening.

Art. 20. ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa 'naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven

doel het meest nabij komt.

Art. 21. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 20 september tot 31 december 2012.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Antwerpen op 20-09-2012, in 3 exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

PROCES-VERBAAL VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN HET VERDRAG VAN ALAIN OP 20-09-2012

1° Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder:

Baeck, Arne, Grote Markt 58 2000 Antwerpen,

03-08-1985 te Sint-Antonius BELGIË

van Erp, Dorothea, Grote Markt 58 2000 Antwerpen,

12-09-1984, te Groningen NEDERLAND

Melis, Silke, Gallifortlei 240 2100 Deurne,

22-09-1988 te Wilrijk BELGIË

Severins, Adriaan, Oase 12 2980 Zoersel,

01-08-1990 te Malle BELGIË

2° De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor onbepaalde duur.

3° De bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

Coordonnées
HET VERDRAG VAN ALAIN

Adresse
Zetel GROTE MARKT 58- 2000 ANTWERPEN BELGI

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande