HIKEMPEN STICHTING

Divers


Dénomination : HIKEMPEN STICHTING
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 502.964.497

Publication

16/07/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehoudt aan he Bolgiso Steatsbi

111111MII MIJII

llH

Neergelegd ter grille van de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 7 JULI 201h

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

Grifileriffier

Oncfernemingsnr : 0502.964.497

Benaming

(voluit) : HIKempen Stichting

(verkort) :

Rechtsvorm: Private Stichting

Zetel: Kleinhoefstraat 4 2440 Geel

Onderwerp akte: Wijziging bestuurders

In baar vergadering van 12 juni 2014 heeft de Raad van Bestuur van de HiKempen Stichting het ontslag aanvaard van volgende bestuurders:

- Thierry Taverne geboren te Bree op 16 april 1970, wonende Rondestraat 9 3670 Meeuwen -Gruitrode Joris Dierickx geboren te Deurne op 31 augustus 1969, wonende Landjuweel 8 2340 Vlimmeren

Terzelfdertijd heeft de vergadering volgende nieuwe bestuurders aangesteld:

- Wim Dewindt, geboren op 9 oktober 1965 te Menen, wonende lerlandlaan 7 2440 Geel

- Joan De Boeck, geboren op 13 november 1974 te Leuven, wonende St.Paulusstraat 38 2400 Mol

Jan Lievens

Secretaris/Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

13/02/2013
ÿþ MOA 2.2

I11t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEEI-tCaELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

01 FEB, 2013

KOOP HA NDE.L. TU RN H OUT

rtfj@ griffier

111111111111

302669

Ondernemingsnr : C60e2 61.P - Lc9~`

Benaming

(voluit) : HlKempen Stichting

(verkort)

Rechtsvorm : private stichting

Zetel : 2440 Geel, Kleinhoefstraat 4

Onderwerp akte : oprichting

Er blijkt uit een akte verleden op 18 januari 2013 voor geassocieerd notaris Tom Verbist te Geel, ter

registratie neergelegd, dat de private stichting opgericht werd, waarvan de statuten luiden als volgt:

ARTIKEL 1. NAAM:

De stichting heeft de rechtsvorm van een private stichting en draagt de naam: ""HlKempen Stichting", verder

'de Stichting' genoemd.

ARTIKEL 2. ZETEL:

De Stichting heeft haar zetel te 2440 Geel, Kleinhoefstraat 4.

ARTIKEL 3. DOEL:

De Stichting heeft tot doel, met uitsluiting van het najagen van enige stoffelijke winst:

het verschaffen van bijstand en steun aan de onderwijsinstellingen van het gesubsidieerd vrij katholiek

onderwijs, en daarbinnen op de eerste plaats aan de vzw Thomas More Kempen (campus Geel), met zetel te

Geel, Kleinhoefstraat 4, ondernemingsnummer 0409.667.028 RPR Turnhout, onder andere door:

- Het verschaffen van huisvesting

- het verlenen van facilitaire (werken, leveringen en diensten) steun van welke aard ook

- het ter beschikking stellen van fondsen, het geven van voorschotten, het verstrekken van waarborgen

Zonder dat deze opsomming beperkend kan worden beschouwd, maar in tegendeel, als zijnde exemplatief.

Tot verwezenlijking van dit doel mag de Stichting aile noodzakelijke of nuttige onroerende en roerende

goederen verwerven, vervreemden, huren en verhuren, pachten en verpachten, kredieten aangaan, hypotheek

stellen en zo meer.

ARTIKEL 4.SAMENSTELLING EN BENOEMING:

De Stichting wordt bestuurd door minstens 5 bestuurders.

Bij de aanstelling van de bestuurders wordt rekening gehouden met volgende verhoudingen:

" 2/5 van de bestuurders zijn als personeelslid verbonden aan het management van de campus Geel van de vzw Thomas More Kempen.

" 3/5 van de bestuurders zijn geen personeelslid van de vzw Thomas More Kempen maar hebben een grote affiniteit met de campus Geel van de vzw Thomas More Kempen.

Het recht om bestuurders voor te dragen behoort exclusief toe aan de vzw "Centrale H.I.Kempen".

ARTIKEL 5. AFZETTING:

Buiten de gerechtelijke afzetting, zoals voorzien in de wet, kunnen bestuurders worden afgezet door de Raad van Bestuur wegens een zwaarwegende reden. Hiertoe zal een besluit van de Raad van Bestuur, genomen worden bij twee derde meerderheid, betekend worden aan de betrokken bestuurder bij aangetekend schrijven.

Bestuurders die drie opeenvolgende vergaderingen afwezig zijn zonder schriftelijke of elektronische verontschuldiging, worden geacht ontslag nemend te zijn.

ARTIKEL 6, DUUR en AMBTSBEEINDIGING:

Een bestuurder wordt aangesteld voor een periode van zes jaar, met een maximum van drie opeenvolgende mandaten. Ontslagnemende bestuurders blijven hun mandaat verder uitoefenen tot in hun vervanging wordt voorzien, zonder dat deze termijn meer dan zes maanden kan belopen.

ARTIKEL 7. VERGADERINGFREQUENTIE EN OPROEPING:

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of op verzoek van een bestuurder. Ieder bestuurder is tot bijeenroeping bevoegd. De bestuurders worden opgeroepen bij gewone brief of elektronisch. Ze worden minstens acht dagen vooraf opgeroepen. Bij de bijeenroeping wordt de dagorde van de vergadering gevoegd. Agendapunten kunnen enkel aan de dagorde worden toegevoegd mits het eenparig akkoord van aile . bestuurders.

Op de laatste biz. van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

4-

MOD2.2

{ }

A~ ARTIKEL 8. BESLISSINGEN:

De Raad van Bestuur beslist  behoudens anders bepaald in deze statuten of in de wet  bij eenvoudige meerderheid van stemming. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Om geldig te kunnen beraadslagen moet meer dan de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Eén bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen.

Indien slechts de helft of minder van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde bestuurders. Deze tweede vergadering moet worden gehouden ten minste vijftien dagen na de eerste vergadering. Zij beslist zoals hierboven bepaald.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden in notulen opgenomen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris, Deze notulen worden in een speciaal register ingebonden. De volmachten, net als andere schriftelijke berichtgevingen, worden daaraan gehecht.

ARTIKEL 9. INBRENG

Stichters en latere toetreders kunnen in het contract van inbreng van goederen in de stichting ondermeer bedingen, voor zichzelf en of hun rechtsopvolgers

-dat in geval de Stichting zou overgaan tot vervreemding van onroerende goederen, hun akkoord voorafgaandelijk hiervoor bekomen dient te worden.

- dat in geval de Stichting deze goederen niet meer zou bestemmen voor het Katholiek onderwijs, de goederen terugkeren naar de inbrenger of diens rechtsopvolger, tenzij anders wordt overeengekomen. ARTIKEL 10. MANDATEN:

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris.

ARITEL 11. VERTEGENWOORDIGING

De Stichting wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris, die samen optreden of bij ontstentenis van dezen door twee bestuurders.

ARTIKEL 12. DAGELIJKS BESTUUR

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de Stichting of bepaalde onderdelen ervan toevertrouwen aan een of meer personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk kunnen optreden. Hun bevoegdheden worden omschreven In de benoemingsbeslissing. Zij kunnen ten allen tijde van hun taak worden ontheven door een eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 13. AANSPRAKELIJKHEID

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de Stichting gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de Stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

ARTIKEL 14. BEGROTING EN JAARREKENING

Een dienstjaar van de Stichting valt samen met het kalenderjaar.

Ieder jaar en ten laatste op dertig juni maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op alsook de begroting van zijn ontvangsten en uitgaven voor het volgend boekjaar.

ARTIKEL 15. COMMISSARIS

De Raad van Bestuur stelt, indien nodig volgens de door de wet bepaalde normen, een commissaris aan. Deze wordt benoemd voor een duur van drie jaar. Hij is herbenoembaar.

ARTIKEL 16. ONTBINDING - VEREFFENING

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement Turnhout kan, op verzoek van de in de wet aangeduide personen, de ontbinding van de Stichting uitspreken in de gevallen door de wet bepaald. De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en één of meerdere vereffenaars aanstellen.

Bij ontbinding van de Stichting of vereffening, om welke reden ook, zal haar patrimonium overgaan naar de vzw Centrale H.I.Kempen of haar rechtsopvolgers, met uitzondering van deze bestanddelen van haar patrimonium, die door een uitdrukkelijk beding of overeenkomst in de Stichting werden ingebracht, en er zich nog in natura in bevinden.

Deze goederen zullen toekomen aan de personen die er inbreng van gedaan hebben in de Stichting, op het ogenblik van de oprichting van de Stichting of op een later tijdstip, en bij ontstentenis ervan, aan hun rechtsopvolgers, tenzij deze personen afstand zouden hebben gedaan van dit recht ten voordele van de vzw Centrale H.I.Kempen.

ARTIKEL 17. STATUTENWIJZIGING

De statuten van de Stichting kunnen gewijzigd worden met een meerderheid van vier vijfde van de bestuurders, zonder dat deze statutenwijzing afbreuk kan doen aan rechten die de stichters of latere toetreders putten uit overeenkomsten met de Stichting afgesloten, of uit deze statuten. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel van de Stichting kan zij alleen worden aangenomen bij eenparig besluit van de bestuurders en dit na voorafgaand en schriftelijk akkoord van de stichters of hun rechtsopvolgers.

ARTIKEL 18. BELANGENCONFLICT

Indien er een belangenconflict bestaat tussen de bestuurders en de Stichting, dan moet die bestuurder zich bij die beslissing onthouden en daarvan melding maken in het verslag van de Raad van Bestuur.

Indien meerdere bestuurders een belangenconflict hebben met de Stichting dan dienen zij zich eveneens te onthouden, zoals hierboven bepaald.

Indien in voorkomend geval geen beslissing kan genomen worden, wegens teveel belangenconflicten, dan zal de Raad van Bestuur een beroep doen op een derde beslisser.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

ti

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Indien om een of andere reden de Raad van Bestuur niet tot een eenparige aanduiding komt van een derde

beslisser, dan zal deze worden aangesteld, op verzoek van de Raad van Bestuur, door de Vrederechter van

Geel. De Raad van Bestuur za! zich gedragen, zonder beroep, noch verhaal, naar het besluit van deze derde

beslisser.

ARTIKEL 19. ALGEMENE BEPALINGEN

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien is, zullen de stichters en de bestuurders zich

gedragen naar de bepalingen van de Wet.

II.BENOEMINGEN

Werden benoemd tot bestuurders, overeenkomstig de bovenstaande bepalingen:

1. De heer Lodewijk Genoe, geboren te Meensel-Kiezegem op 27 oktober 1938 (RR: 38.10.27-141.14), wonende te 3980 Tessenderlo, Biesdelle 79

2. De heer Laurentius Swerts, geboren te Geel op 10 augustus 1947 (RR: 47.08.10-269.86), wonende te 2440 Geel, Winkelomseheide 22

3. De heer Diederik Lambrecht, geboren te Geel op 24 april 1962 (RR: 62.04.24-127.95), wonende te 2440 Geel, Fehrenbachstraat 30

4. De heer Jozef Vanroye, geboren te Sint-Truiden op 2 december 1948, (RR: 48.12.02-255.01), wonende te 2440 Geel, Rauwelkoven 128

5. De heer Marc S'Jegers, geboren te Geel op 1 maart 1963 (RR: 63.03.01-115.35), wonende te 2440 Geel, Technische Schoolstraat 51/10

6. De heer Joannes Lievens, geboren te Geel op 21 november 1951 (RR: 51,11.21-097.33), wonende te 2440 Geel, Koppeleershoeven 52

7. De heer Thierry Taverne, geboren te Bree op 16 april 1970 (RR: 70.04.16-209,33 ), wonende te 3670 Meeuwen-Gruitrode, Rondestraat 9; verbonden aan het management van de campus Geel van de vzw Thomas More Kempen

8. De heer Marc Geerinckx, geboren te Herentals op 17 november 1962 (RR: 62.11,17-351.33), wonende te 2480 Dessel, Kleine Boertang 19; verbonden aan het management van de campus Gee! van de vzw Thomas More Kempen

9. De heer Joris Dierickx, geboren te Deume op 31 augustus 1969 (RR: 69.08.31-303.78), wonende te 2340 Vlimmeren, Landjuweel 8; verbonden aan het management van de campus Geel van de vzw Thomas More Kempen

10. De heer Eddy Van Baelen, geboren te Mol op 17 april 1957 (RR: 57.04.17-289.38), wonende te 2400

Mol, Stokt 114; verbonden aan het management van de campus Geel van de vzw Thomas More Kempen

Allen aanwezig, behoudens Marc Geerinckx, Joris Dierckx, en Eddy Van Baelen. De aanwezige

' aangewezen bestuurders verklaren door ondertekening van onderhavige akte hun mandaat te aanvaarden. De

voormelde afwezige bestuurders hebben bij onderhands document, dat aan onderhavige akte gehecht zal

blijven, verklaard hun mandaat te aanvaarden.

III.RAAD VAN BESTUUR

Vervolgens is de Raad van Bestuur bijeengekomen en heeft tot voorzitter aangesteld:

- De Heer Lodewijk Genoe, als voorzitter,

- De Heer Thierry Tavema, als secretaris;

beiden voornoemd.

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel,

Tom VERBIST, Geassocieerd Notaris te Geel.

Tegelijk neergelegd: afschrift oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

22/07/2015
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

112A-

I JULI 2015

1 á~.'içiE!i,PEiti4 tLXíLeliI1g T OUiÎII0 lll'

_. ~ 'trïffi``é~~. ~.~...,....-...

f ri ^4:'t

III i



s

Ondernemingsnr : 0502.964.497

Benaming

(voluit) : HiKempen Stichting

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Klein hoefstraat 4 2440 Geel België

Onderwerp akte : Statutenwijziging

De Raad van Bestuur heeft in haar vergadering van 6 juli 2015 beslist over te gaan tot een wijziging van artikel 4 van de statuten.

Artikel 4 luidt voortaan als volgt:

ARTIKEL 4 SAMENSTELLING EN BENOEMING

De Stichting wordt bestuurd door minstens 5 bestuurders.

Bij de aanstelling van bestuurders wordt rekening gehouden met het volgende,

meer dan de helft van de bestuurders zijn geen personeelslid van de vzw Thomas More Kempen noch van

de vzw Thomas More Mechelen-Antwerpen, maar hebben een grote affiniteit met de campus Geel van de vzw

Thomas More Kempen.

Het recht om bestuurders voor te dragen behoort exclusief toe aan de vzw "Centrale H.I.Kempen",

Louis Genoe Jan Lievens

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HIKEMPEN STICHTING

Adresse
Zetel : Klein hoefstraat 4 2440 Geel Belgi

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande