HO-BIE

Association sans but lucratif


Dénomination : HO-BIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.334.637

Publication

20/10/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijiagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

»quo

Ve behi aa Bel Stat



Rechtbank van koophandel Antwerpen

(3141. 20iii

elleintAntwerpen



Ondernemingsnr : 0842.334.637

Benaming

(voluit): Ho-Bie

(verkort)

Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Beatrijslaan 8 bus 6

2050 Antwerpen (Linkeroever)

Onderwerp akte: Ontslag & Benoeming Bestuurders

Uit het verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 17/09/2014 blijkt:

Er wordt besloten om mevrouw Van Buul Annelies, wonende te Laarstraat 128 te 2070 Zwijndrecht en geboren te Antwerpen op 27/03/1980 te ontslaan ais bestuurder met ingang vanaf 30/09/2014.

Er wordt besloten om de heer Van Buul Marc, wonende te August Van Cauwelaertlaan 7 te 2050 Antwerpen en geboren te Merksem op 13/03/1956 te benoemen als bestuurder met ingang vanaf 01/10/2014.

Vermeersch Anna,

Voorzitter van de Raad Van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

19/08/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13129295*

KOOPHANDEL

0 7 AR 2013

ANTWERPEN

MOD 2.2

In de bilagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

rFrHTBANK

~ T

(flr)~

Griffie

Ondememingsnr : 0842.334.637 Benaming

(voluit) : Ho-Bie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Beatrijslaan 8 bus 6

2050 Antwerpen (Linkeroever)

Onderwerp akte : Ontslag & Benoeming Bestuurders

Uit het verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 29/04/2013 blijkt;

Er wordt besloten om mevrouw Robbroeckx Lisette, wonende te Kapellestraat 202 te 2630 Aartselaar te ontslaan als bestuurder met ingang vanaf 3010412013.

Er wordt besloten om mevrouw Van Buul Annelies, wonende te Laarstraat 128 te 2070 Zwijndrecht te benoemen als bestuurder met ingang vanaf 01/05/2013. ° Antwerpen 27/03/1980

Vermeersch Anna,

Voorzitter van de Raad Van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

17/01/2012
ÿþVoor-behoude aan het Belgiscl staatsbh

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

tiaoisiaz*

K( OPHANDJIL

0 3 JAN. 2012

A NI lGRf#7eE ~d

Benaming : Ho-Bie

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Beatrijslaan 8 bus 6

2050 Antwe en (Linkeroever)

e

Ondernemingsnr : 0842 . 4 6 3 7

Voorwerp akte : Oprichting

Het blijkt uit een onderhandse akte de dato 21 december 2011 dat een vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht door hierna genoemde personen:

1. Mevrouw VERMEERSCH Anna Maria Gerda, geboren te Antwerpen op 17 maart 1954, wonende te 2050 Antwerpen (Linkeroever), August Van Cauwelaertlaan 7.

2. Mevrouw TIEBOS Godelieve Josepha Anna, geboren te Antwerpen op 27 maart 1960, wonende te 2050 Antwerpen (Linkeroever), Emile Verhaerenlaan 37.

3. Mevrouw ROBBROECKX Lisette Oscar Maria, geboren te Wilrijk op 29 juli 1952, wonende te 2630 Aartselaar, Kapellestraat 202.

4. De heer VAN BUUL Marc Maria Alfons, geboren te Merksem op 13 maart 1956, wonende te 2050 Antwerpen (Linkeroever), August Van Cauwelaertlaan 7.

Die tussen hen zijn overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk ("vzw"), overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, op te richten, waarvan zij de statuten unaniem opstellen ais hierna bepaald.

TITEL i - STATUTEN

Titel I: Naam  Zetel  Doel - Duur

Artikel 1.

1.1. De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk zoals bedoeld in de wet van 27 juni 1921

betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de

stichtingen, hierna aangeduid als "de wet".

1.2. De vereniging draagt de naam "Ho-Bie".

Artikel 2.

2.1. De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpen (Linkeroever), Beatrijslaan 8 bus 6. Hij kan

worden verplaats naar elke andere plaats binnen de stad Antwerpen bij eenvoudig besluit van de raad van

bestuur en daarbuiten bij beslissing van de algemene vergadering genomen zoals voor een statutenwijziging.

2.2. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

2.3. De raad van bestuur kan waar dan ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Artikel 3.

3.1. De vereniging heeft tot doel:

- in het algemeen:

Het behartigen, het bevorderen en het verwezenlijken van zowel de ontwikkeling, de creativiteit, de

kennisverwerving en de wetenschap aangaande, ais de uitoefening en de beoefening van evenals de deelname aan culturele activiteiten in de ruimste zin van het woord met bijzondere aandacht voor de scheppende en uitvoerende kunsten, met het oog op de creatieve en artistieke ontwikkeling, enerzijds, en meer algemeen de culturele, sociale en maatschappelijke ontplooiing, anderzijds, van zowel alle actieve en passieve deelnemers aan en geïnteresseerden in de activiteiten van de vereniging, als van alle personen die behoren tot een doelgroep binnen het interessegebied van de vereniging, gaande van kunstenaars en andere artistieke creatievelingen tot maatschappelijk minder bedeelden in de ruimste zin van het woord; actief bijdragen tot de culturele, sociale en morele vooruitgang van alle hiervoor bedoelde personen met bijzondere aandacht voor het aanwakkeren en het bevorderen van hun creativiteit, maatschappelijk bewustzijn en solidariteitsgevoel met elkaar en inzonderheid met hen die het minder goed hebben in deze wereld.

3.2. De vereniging kan haar doelstellingen realiseren zowel door het nemen van eigen initiatieven als door het verlenen van ondersteuning en medewerking aan initiatieven van leden of derden. Zij kan, zo onder meer, alleen of in samenwerking met derden opleidingen, workshops, cursussen, lezingen, tentoonstellingen, concerten, theatervoorstellingen en andere voorstellingen van de scheppende en uitvoerende kunst inrichten en/of organiseren, alsook lokale, nationale of internationale kunstevenementen en talentenwedstrijden organiseren of op enigerlei wijze begunstigen; voorgaande opsomming is exemplatief en niet limitatief bedoeld. Daarnaast kan de vereniging eveneens actief optreden bij het vertegenwoordigen, begeleiden en ondersteunen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

van kunstenaars en andere beoefenaars van de scheppende en uitvoerende kunst en alle activiteiten ondernemen die gericht zijn op de lancering en de ondersteuning van jonge kunstenaars.

3.3. De vereniging mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van het verwerven, huren of anderszins in gebruik nemen van gebouwen, lokalen, kantoren, inrichtingen, installaties, terreinen en accommodaties; zij kan alle roerende en onroerende goederen die verband houden met de realisatie van haar doel en de ontwikkeling van haar activiteiten, bezitten en fondsen verzamelen door wettelijke middelen. Mits de door de wet vereiste machtiging kan zij giften, schenkingen en legaten aanvaarden en over het algemeen alle verrichtingen doen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, op haar doel betrekking hebben of van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt alsook deelnemen in iedere organisatie, vereniging, stichting of andere rechtspersoon met een gelijkaardig doel als het hare.

3.4. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten zoals bijvoorbeeld het kopen en verkopen, huren en verhuren, in consignatie nemen, bemiddelen en optreden als tussenpersoon bij het kopen, verkopen, huren of verhuren van kunstwerken, alle aanverwante artikelen, kunstenaarsmateriaal en alle toebehoren, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen van de vereniging.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il: Leden  Toelating - Uittreding

Artikel 5.

5.1. De vereniging kent twee soorten leden: de gewone of statutaire leden en de toegetreden leden. Het

totaal aantal leden is onbeperkt, maar het minimumaantal gewone of statutaire leden mag nooit minder zijn dan drie.

5.2. Alleen natuurlijke personen kunnen lid zijn van de vereniging.

5.3. Elk lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat staan. Het aanvaarden van de statuten houdt tevens de aanvaarding van het eventuele huishoudelijk reglement in.

Artikel 6.

6.1. De statutaire leden zijn de gewone leden van de vereniging die volwaardig lid zijn in de zin van de wet. Zij zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering en hebben alle rechten en verplichtingen die in de wet en deze statuten worden beschreven.

6.2. Worden als statutaire leden beschouwd:

- de hierna genoemde stichtende leden.

- ieder kandidaat-lid dat wordt aanvaard als statutair lid van de vereniging bij beslissing van de algemene vergadering genomen met meerderheid van stemmen als hierna bepaald.

6.3. De vereniging heeft als stichtende leden:

mevrouw VERMEERSCH Anna Maria Gerda, geboren te Antwerpen op 17 maart 1954, wonende te 2050 Antwerpen (Linkeroever), August Van Cauwelaertlaan 7;

- mevrouw TIEBOS Godelieve Josepha Anna, geboren te Antwerpen op 27 maart 1960, wonende te 2050 Antwerpen (Linkeroever), Emile Verhaerenlaan 37;

- mevrouw ROBBROECKX Lisette Oscar Maria, geboren te Wilrijk op 29 juli 1952, wonende te 2630 Aartselaar, Kapellestraat 202;

- de heer VAN BUUL Marc Maria Alfons, geboren te Merksem op 13 maart 1956, wonende te 2050 Antwerpen-Linkeroever, August Van Cauwelaertlaan 7.

6.4. Alle geïnteresseerde personen die tot de vereniging wensen toe te treden als statutair lid, kunnen daartoe een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur richten. De raad van bestuur onderzoekt hun aanvraag en stelt de kandidaat-leden die hij positief beoordeelt, voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van nieuwe statutaire leden; die beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

6.5 De uitsluiting van een statutaire lid kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissing tot uitsluiting moet niet worden gemotiveerd.

6.6. Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald worden hierna met 'leden" steeds de statutaire leden bedoeld. Artikel 7.

7.1. Elke natuurlijke persoon die blijk geeft van een actieve belangstelling voor de doelstellingen van de vereniging, kan bij de vereniging een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

7.2. De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie om iemand te aanvaarden als toegetreden lid van de vereniging. Toegetreden leden kunnen ook steeds worden uitgesloten van lidmaatschap door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur zonder verder motivatie.

7.3. De toegetreden leden zijn geen leden in de zin en de geest van de wet. Zij hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten zijn bepaald en in voorkomend geval in de reglementen die eventueel krachtens huidige statuten worden opgesteld. Ze worden hierna ook steeds als dusdanig aangeduid.

Artikel 8.

8.1. Elk lid en elk toegetreden lid is vrij om op ieder ogenblik uit de vereniging uit te treden door schriftelijk zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na dat schrijven ingaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Annexes du Moniteur belge

Voor- Luik B - vervolg

behouden aan het Belgisch 8.2. Een ontslagnemend lid of toegetreden lid blijft gehouden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage(n) en de gebeurlijke deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het volledige jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Staatsblad 8.3. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval een lid of toegetreden lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van onbekwaamheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

8.4. Ingeval van uittreding, uitsluiting of overlijden van een lid of toegetreden lid, hebben noch de betrokkenen zelf noch hun erfgenamen of rechthebbenden enige aanspraak op het bezit van de vereniging; zij kunnen onder geen enkel beding teruggave eisen van de betaalde bijdragen (toetredingsbijdrage of jaarlijkse ledenbijdrage).

Artikel 9.

9.1. De raad van bestuur houdt een register van de leden op de zetel van de vereniging; dat register mag worden aangehouden in elektronische vorm. Het register van de leden bevat alle door de wet opgelegde vermeldingen. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. De raad van bestuur dient iedere wijziging in het lidmaatschap ter kennis te brengen van de algemene vergadering op de eerstvolgende vergadering.

9.2. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging te allen tijde het register van de leden raadplegen, alsmede alle andere stukken die door de wet onderworpen worden aan het inzagerecht van de leden.

9.3. De vereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van onder meer de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien afschriften of uittreksels uit dat register verstrekken welke zij nodig achten.

9.4. De raad van bestuur houdt tevens een register van de toegetreden leden, al dan niet in elektronische vorm. De raad van bestuur beslist vrij over de wijze waarop dat register wordt gehouden en de op te nemen vermeldingen daarin, behoudens de regels die dienaangaande eventueel worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 10.

10.1. Aan de leden en de toetredende leden kan een éénmalige toetredingsbijdrage worden gevraagd van maximaal honderd euro (¬ 100,00) voor de leden en vijfentwintig euro (¬ 25,00) voor de toetredende leden.

10.2. Aan de leden kan tevens een jaarlijkse ledenbijdrage worden opgelegd zonder dat die bijdrage jaarlijks het bedrag van honderd euro (¬ 100,00) mag overschrijden. Zulke bijdrage kan niet ten laste van de toetredende leden worden opgelegd.

10.3. De juiste hoogte van de bijdragen, de betalingswijzen, de vervaldata, de inningwijzen evenals de diverse bestedingen van de bijdragen worden op dwingende wijze geregeld in het huishoudelijk reglement of, bij gebreke daaraan, door de raad van bestuur.

Titel III: Algemene vergadering

Artikel 11.

De algemene vergadering is samengesteld uit en vertegenwoordigt alle leden van de vereniging.

Artikel 12.

12.1. De algemene vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheden. Zij bezit alle machten die

niet krachtens de wet of de statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de raad van bestuur behoren.

12.2. Behoren inzonderheid tot de bevoegdheid van de algemene vergadering:

1° de wijziging van de statuten en van het eventuele huishoudelijk reglement;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de aanvaarding en de uitsluiting van leden;

8° alle andere beslissingen die de wet en/of de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering.

Artikel 13.

13.1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald

bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

13.2. De algemene vergadering moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar. Deze gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, zal elk jaar plaatsvinden op een door de raad van bestuur te bepalen datum en uur in de maand mei.

13.3. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, dat één maand voor de vergadering door een lid schriftelijk wordt ingediend op de zetel van de vereniging, wordt op de agenda gebracht.

13.4. Elke bijeenroeping gebeurt minstens acht dagen vooraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering. De oproepingsbrief wordt per gewone post en/of per aangetekende brief en/of per fax en/of per e-mail verzonden naar alle leden op het woonadres en/of het faxnummer en/of het e-mailadres vermeld in het register van de leden, tenzij de leden individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen. De raad van bestuur beslist vrij over de wijze van verzending.

13.5. De algemene vergaderingen hebben plaats op de zetel of op iedere andere plaats aangeduid in de oproeping.

Artikel 14.



















Annexes dü Moniteur belge

Billagen bij lief Bélgise1 utaat blád"-1-7/DI/20I2















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

14.1. In de algemene vergadering hebben alle leden gelijk stemrecht; ieder lid beschikt over één stem.

14.2. De algemene vergadering mag besluiten nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden op de vergadering en besluit bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

14.3. Een algemene vergadering kan de statuten slechts wijzigen overeenkomstig de desbetreffende wettelijke bepalingen.

14.4. Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda worden afgeweken, tenzij ten minste twee derden van de leden van de vereniging op de vergadering aanwezig zijn en zij éénparig besluiten tot uitbreiding van de agenda en op voorwaarde dat de toegevoegde agendapunten geen besluiten betreffen waarvoor de wet of de statuten een bijzonder aanwezigheids- en/of stemquorum voorzien.

14.5. De leden kunnen aan de algemene vergadering deelnemen en er hun stemrecht uitoefenen, in persoon of door middel van een schriftelijke volmacht gegeven aan een ander lid. Elk lid kan drager zijn van maximum twee volmachten.

Artikel 15.

15.1. De algemene vergaderingen worden gehouden onder voorzitterschap van de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid of ontstentenis, onder voorzitterschap van een ander aanwezig lid van de raad van bestuur die daartoe op de vergadering wordt aangeduid of, bij gebreke aan overeenstemming, door de oudste van hen. De voorzitter duidt een secretaris aan. De vergadering kiest, indien gewenst, twee stemopnemers. Deze personen vormen samen met de overige op de algemene vergadering aanwezige leden van de raad van bestuur het bureau.

15.2. Váár de zitting wordt geopend wordt een aanwezigheidslijst opgesteld; het bureau verifieert deze aanwezigheidslijst, maar de algemene vergadering besluit over de geldige samenstelling daarvan.

Artikel 16.

16.1. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en door de andere leden van het bureau en de leden van de vergadering die erom verzoeken. Zij worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging, waar alle leden en derden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

16.2. Afschriften of uittreksels van de notulen worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur.

Titel IV: Raad van bestuur

Artikel 17.

17.1. De vereniging wordt bestuurd een raad van bestuur samengesteld uit een oneven aantal en minimum drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

17.2. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van de vereniging.

17.3. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur, behoudens andersluidende beslissing bij hun benoeming. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen, zonder motivering of opzegtermijn. De bestuurders zijn herbenoembaar.

17.4. Een bestuurder die ontslag neemt, is verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. Met het oog daarop heeft hij, in afwijking van het bepaalde in artikel 13 van de statuten, de bevoegdheid om alleen een algemene vergadering bijeen te roepen en de agenda van deze vergadering vast te stellen binnen de perken van de finaliteit van deze bijeenroeping.

17.5. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en eventueel een secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals bepaald in de statuten, het huishoudelijk reglement en/of ter gelegenheid van hun benoeming. De taken die horen bij deze functies kunnen eventueel aan eenzelfde persoon worden opgedragen; het is echter niet toegelaten om meer dan twee functies te combineren. Bij wijze van uitzondering kunnen deze bijzondere functies onmiddellijk door de oprichters worden toebedeeld bij de benoeming van de eerste bestuurders van de vereniging in de oprichtingsakte.

17.6. De bestuurders oefenen in beginsel hun functie onbezoldigd uit, onverminderd de vergoeding van de door hen gemaakte kosten in het kader van de uitoefening van hun bestuursfunctie.

Artikel 18.

18.1. De raad van bestuur vormt een college, dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de algemene regels van de beraadslagende vergaderingen.

18.2. De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging dat vereist. Deze vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats aangeduid in de bijeenroeping.

18.3. Elke bestuurder is bevoegd om de raad van bestuur bijeen te roepen. Elke bijeenroeping geschiedt minstens vijf dagen vooraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de vergadering. De oproepingen worden hetzij per gewone brief opgestuurd met de post of tegen ontvangstbewijs afgegeven hetzij verzonden via e-mail.

18.4. De tegenwoordigheid van de meerderheid van de bestuurders, hetzij persoonlijk hetzij bij volmacht, is noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten van de raad van bestuur. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. In geval van gelijkheid, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

18.5. Een bestuurder die belet is, kan op iedere door de wel toegelaten wijze volmacht geven aan een andere bestuurder. Een bestuurder kan drager zijn van meerdere volmachten.

18.6. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bij-lagen bij het Belgisch {s`taatsblad i-7/ü1/îüi't ÿÿ Anirexes clü Mbititéüx-ljelgë

Luik B - Vervolg

18.7. De notulen en de éénparige schriftelijke besluiten van de raad van bestuur worden opgenomen in' een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging, waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen. Afschriften of uittreksels van de notulen of de éénparige schriftelijke besluiten van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 19.

19.1. De raad van bestuur is bevoegd om alle rechtshandelingen te stellen en aile daden te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, behoudens die waarvoor volgens de wet en/of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

19.2. Aldus heeft de raad van bestuur onder meer de volgende machten:

- alle daden van dagelijks bestuur verrichten en/of delegeren;

- alle verbintenissen aangaan tegenover derden in verband met de activiteiten van de vereniging, waaronder alle goederen  zowel roerende als onroerende - in huur nemen en geven, verwerven en vervreemden en alle handelingen stellen die daarmee gepaard gaan;

- de vereniging vertegenwoordigen tegenover alle financiële instellingen, post, telefoon- en nutsbedrijven en alle administraties en overheidsinstanties;

- vermogenselementen van de vereniging in pand geven of haar onroerende goederen met hypotheek bezwaren;

- met afstand van hypotheek, voorrecht, en/of vordering tot ontbinding, met of zonder kwijting en ook zonder dat het bewijs van betaling wordt geleverd, vrijstelling of opheffing verlenen van hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag, verzet op de prijs en andere handelingen stellen die een vrije en onbezwaarde levering van goederen belemmeren;

- dadingen en minnelijke schikkingen treffen;

- in rechte optreden namens de vereniging;

- de besluiten van de algemene vergadering uitvoeren;

- zijn machten delegeren bij wijze van in de tijd en/of in omvang beperkte lastgevingen.

Artikel 20.

20.1. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, handelend met al zijn leden, zal zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, de vereniging, in en buiten rechte, tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door de voorzitter alleen optredend.

20.2. De raad van bestuur, vertegenwoordigd als hiervoor gezegd, kan gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgevers in geval van overdreven volmacht.

Artikel 21.

21.1. De bestuurder die wordt aangesteld tot voorzitter, zal, krachtens deze statuten, voor de duur van zijn mandaat bevoegd zijn om zelfstandig alle besluiten te nemen in het kader van het dagelijks bestuur van de vereniging en om alleen de vereniging te vertegenwoordigen wat dat bestuur aangaat.

21.2. Het dagelijks bestuur omvat alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Titel V: Boekjaar  Jaarrekening

Artikel 22.

22.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

22.2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het vigerende artikel 17 van de wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

22.3. De raad van bestuur legt ieder jaar de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook een voorstel van begroting voor het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering.

22.4. De goedgekeurde jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de wet. Voor zover van toepassing wordt de goedgekeurde jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6, van de wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Titel VI: Ontbinding - Vereffening

Artikel 23.

23.1. In geval van ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan; zij bepaalt hun bevoegdheid en hun eventuele bezoldiging.

23.2. De algemene vergadering beslist over de bestemming die aan het netto actief van het patrimonium van de ontbonden vereniging moet worden gegeven. Die bestemming moet ten gunste zijn van een vereniging, stichting of organisatie die hetzelfde doel als de vereniging nastreeft.

Titel VII: Algemene bepalingen

Artikel 24.

24.1. Alle regelingen, die niet wettelijk of statutair zijn voorzien, kunnen worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement van de vereniging dat door de raad van bestuur wordt opgesteld en door de algemene vergadering wordt goedgekeurd met inachtneming van de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging.

24.2. Het huishoudelijk reglement kan nadien slechts door een algemene vergadering worden gewijzigd met inachtneming van de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging. Artikel 25.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlage-n bij iret~eigis&Stantsbiad = 171O1-12012 _ Annexes M-óilitéür"belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

\\F

Luik B - Vervolg

Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten of, in voorkomend geval, het huishoudelijk reglement wordt' geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en de wijzigingen daaraan gebracht.

Artikel 26.

26.1. Iedere bestuurder of vereffenaar van de vereniging die in het buitenland zijn woonplaats heeft, wordt tijdens de duur van zijn functie geacht woonstkeuze te hebben gedaan op de zetel van de vereniging waar hem alle mededelingen, betekeningen en dagvaardingen geldig kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vereniging en de verantwoordelijkheid voor zijn bestuur.

26.2. De leden van de vereniging dienen iedere wijziging van hun postadres, faxnummer of e-mailadres mee te delen aan de raad van bestuur door middel van een aangetekende brief aan het adres van de zetel of per schriftelijke kennisgeving tegen ontvangstbewijs ondertekend door een bestuurder. Bij gebreke daarvan zullen alle kennisgevingen en betekeningen hen geldig kunnen worden gedaan op het laatste door hen aan de raad van bestuurder meegedeelde adres of nummer, en worden zij desgevallend geacht woonstkeuze te hebben gedaan op het laatste door hen aan de raad van bestuur meegedeelde adres.

26.3. De mededelingen en de kennisgevingen door de vereniging aan de toetredende leden worden op dwingende wijze geregeld in het huishoudelijk reglement of, bij gebreke daaraan, door de raad van bestuur. TITEL Il - VERKLARINGEN EN TIJDELIJKE BEPALINGEN

De oprichters/stichtende leden verklaarden bij wijze van overgangsbepalingen of van tijdelijke bepalingen het volgende:

1. Het eerste boekjaar zal eindigen op 31 december 2012.

2. Overeenkomstig artikel 17 van de statuten worden bij eenparigheid van stemmen aangesteld als eerste bestuurders van de vereniging, voor onbepaalde termijn en op elk ogenblik herroepbaar, met de eventuele bijzondere functie(s) achter hun naam vermeld:

a. mevrouw VERMEERSCH Anna, voornoemd, die tevens wordt aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur met bevoegdheid om, overeenkomstig artikel 20.1. van de statuten, alleen optredend de vereniging tegenover derden te vertegenwoordigen in alle handelingen en, overeenkomstig artikel 21.1. van de statuten, zelfstandig alle besluiten te nemen in het kader van het dagelijks bestuur en de vereniging te vertegenwoordigen wat dat bestuur aangaat;

b. mevrouw TIEBOS Godelieve, voornoemd.

c. mevrouw ROBBROECKX Lisette, voornoemd.

Deze functies zullen onbezoldigd worden uitgeoefend.

De aangestelden verklaren hun opdrachten te aanvaarden.

3. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen ter zake, wordt beslist thans geen commissaris te benoemen.

VOOR UITTREKSEL (ondertekend)

VERMEERSCH Anna,

Voorzitter van de raad van bestuur

Tegelijk hiermee neergelegd: 1 origineel van de getekende onderhandse akte van oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HO-BIE

Adresse
BEATRIJSLAAN 8, BUS 6 2050 ANTWERPEN 5

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande