HOBBYBROUWERS HOPSCHEPPERS, AFGEKORT : HOPSCHEPPERS

Association sans but lucratif


Dénomination : HOBBYBROUWERS HOPSCHEPPERS, AFGEKORT : HOPSCHEPPERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.260.135

Publication

13/08/2013
ÿþD,,G\

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

na neerlegging van de akte ter

lila

MOD 2.2

Neergelegd ter griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

U 2 AU6, 2013

TURNHOUT

.. G elf nrlfflor,

11!1,1111,1111

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Ondernemingsnr : p 5_3 / 2 G O -135T Benaming

(voluit) : Hobbybrouwers Hopscheppers

(verkort) : Hopscheppers

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Berkenlaan 4, 2200 Herentals

Onderwerp akte : Oprichting

I. Vooraf:

Tussen de ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

- Saenen Jos, geboren op 5 augustus 1955 in Scherpenheuvel-Zichem, wonende te Stippelberg 69, 2260

Zoerle Parwijs

- Laeremans Peter, geboren op 18 april 1971 in Herentals, wonende te Duivengracht 30,2260 Heultje

- Bellens Marc, geboren op 9 augustus 1959 in Herentals, wonende te Meikeverstraat 16, 2250 Sint-Jozef Olen

- De Pooter Glen, geboren op 20 juni 1990 in Herentals, wonende te Zonnedauwstraat 18, 2200 Herentals

- De Pooter Tony, geboren op 29 november 1960 in Herentals, wonende te Zonnedauwstraat 18, 2200

Herentals

- Wouters Danny, geboren op 26 mei 1962 in Herentals, wonende te Berkenlaan 4, 2200 Herentals

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

II. Naaml/AdresllDoell/Duur:

Art, 1 - De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam:

Hobbybrouwers Hopscheppers vzw,

afgekort: Hopscheppers

De naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken, onmiddellijk gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting

"vzw" met nauwkeurige aanwijzing van de zetel,

Art. 2 - De vzw heeft als maatschappelijke zetel het volgend adres:

Berkenlaan 4, 2200 Herentals,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Het adres van de zetel kan bij beslissing van de raad van bestuur gewijzigd worden.

Art. 3 - De vzw heeft tot doel het artisanaal brouwen te promoten en te kunnen laten uitoefenen door haar leden en ook het promoten van artisanaal gebrouwen bieren door onder meer: het op regelmatige tijdstippen het artisanaal hobbybrouwen van eigen bieren met eigen en door de vzw ter beschikking gestelde middelen,

Mensen warm maken om zelf met hobbybrouwen te beginnen en/of het degusteren van bier in het algemeen en nieuwe Belgische bieren in het bijzonder. Geïnteresseerden inwijden in het hobbybrouwen enzoveel mogelijk praktijkgerichte informatie meegeven en hen de mogelijkheid geven zelfgebrouwen bieren te proeven.

Nieuwe streekbieren ontwikkelen en (laten) brouwen,

Promoten van de Belgische biercultuur in het algemeen en van de biercultuur in Herentals, Olen en Westerlo in het bijzonder, de gemeenten vanwaar de stichtende leden afkomstig zijn. Dit zoveel mogelijk in samenwerking met deze gemeenten, de middenstand en de verenigingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging mag alle verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van aard zijn het verwezenlijken ervan te begunstigen. Zij mag onder andere aile roerende en onroerende goederen verwerven, huren of leasen die nodig zijn voor het verwezenlijken van haar doel.

De vzw mag alle (types) rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel.

De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Art, 4 - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

III. Leden

Art. 5 - De vereniging bestaat uit werkende en toetredende leden. De werkende leden (statutaire leden) zijn de leden van de algemene vergadering. Alleen de werkende leden genieten van alle rechten en plichten van de leden.

Art, 6 - Werkende leden

§ 1: Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minstens drie (3) bedragen.

§ 2: Zijn werkende leden: stichtende leden verschenen in de oprichtingsverklaring,

Daarnaast kan iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie zich kandidaat stellen als werkend lid op voorwaarde dat ze worden voorgedragen door de twee van de werkende leden. De kandidaat leden richten hun kandidaatstelling aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering.

Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van aantal stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van het bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

§ 3: Het aanvaarden, het ontslaan of de uitsluiting van de leden, geschiedt op de wijze zoals bepaald door de wet van 2 mei 2002.

§ 4: In geen geval zijn de werkende leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Een werkend lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten en zijn rechtsopvolgers, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging.

§ 5: Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VB,S wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de raad van bestuur en die maximum duizend euro zal bedragen.

Art. 7 - Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisale die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan bij de vzw een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verder motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht en maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden en van de toegetreden leden gehouden overeenkomstig artikel 10 van de wet.

Art. 8 - Ontslag

Werkende leden en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief te richten aan de secretaris van het bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Art. 9 - Beëindiging van lidmaatschap

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens 1/5de van alle werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens de helft van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

M6D 2.2

Het werkende lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden reden die handelen in strijd met de doelstelling van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Art. 10 - Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid;

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

IV. Algemene vergadering

Art. 11 De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, Elk werkend lid beschikt over één stem. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid

Art. 12 De algemene vergadering is bevoegd voor:

de wijziging van de statuten

de benoeming en afzetting van de bestuurders

de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging

wordt toegekend

de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

de goedkeuring van de begroting en de jaarrekeningen

de ontbinding van de vereniging

de uitsluiting van een lid

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

het bekrachigen van de interne reglementen

aile gevallen waarin de statuten dit vereisen

Art. 13 De algemene vergadering vergadert ten minste éénmaal per jaar, in de loop van de maand juni, zij wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens 2 bestuurders en gaat door op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

Aan de uitnodiging wordt de agenda toegevoegd. De uitnodigingen worden minstens vijftien dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd per gewone post en/of pe e-mail.

De beslissingen warden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens in de gevallen waar de wet een bijzondere meerderheid voorziet, en op voorwaarde dat de meerderheid van de actieve leden aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen indien na oproeping tenminste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is dit niet het geval kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die kan besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen na de eerste worden gehouden. Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor het wijzigen van de statuten en het uitsluiten van een lid. Een meerderheid van vier vijfde van de stemmen is vereist voor het wijzigen van het doel en de ontbinding van de vereniging De algemene vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda, tenzij vier vijfde van alle actieve leden aanwezig en of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn en hiermee instemmen,

Art. 14 Elk werkend lid kan zich bij volmacht op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid, ieder werkend lid kan slechts één ander werkend lid bij volmacht vertegenwoordigen.

Art. 15 Een bijzonder of buitengewone algemene vergadering moet binnen de drie maanden samengeroepen worden indien de omstandigheden dat vereisen, en in elk geval indien één vijfde van de werkende leden dit vraagt.

Art. 16 Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

V. Raad van bestuur

Art. 17 §1: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie (3) werkende leden, benoemd door de algemene vergadering, door haar verkozen bij eenvoudige meerderheid, en ten allen tijde door deze afzetbaar. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat

t~.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

werkend lid is van de vereniging. Als slechts 3 personen lid zijn van de vereniging bestaat de raad van bestuur maar uit 2 personen,

§ 2; De raad van bestuur kiest binnen zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De leden worden aangesteld voor een periode van zes jaar, zijn herkiesbaar en bij stilzwijgen wordt hun mandaat telkens verlengd voor dezelfde periode. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 18 §1: De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van daden van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheden van de algemene vergadering behoort,

§ 2; De raad van bestuur is aldus bevoegd voor alle roerende en onroerende rechtshandelingen; kopen en verkopen, lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek verlenen, hypotheek opheffen, kwijting geven, kortom de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden.

§ 3: De raad van bestuur kan een of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders, alsook aan derden.

§ 4: Alle bevoegdheden die niet door de wet, door de statuten of door het intern reglement zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 5: De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist, alsook binnen 15 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van een dagelijkse bestuurder. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief en/of e-mail. De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van de leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezigen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. Er worden notulen opgesteld, ondertekend door twee bestuurders en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B, van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

§ 6: Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aanspakelijkheid beperkt zich tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Alle mandaten van bestuurder zijn onbezoldigd.

IV. Dagelijks bestuur

Art. 19 Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedagen aan één of meer personen, dagelijks bestuurders genaamd.

Tot daden van het dagelijks bestuur worden gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt zoals voor de leden van de raad van bestuur.

De persoon gelast met het dagelijks bestuur gaat geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat. Het mandaat is voor onbepaalde duur, eindigt ofwel door de raad van bestuur of door overlijden of bij ontbinding van de vereniging.

Het mandaat van dagelijks bestuurder is eveneens onbezoldigd.

V. Rekeningen - Ontbinding - Vereffening

Art. 20 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Ieder jaar ten laatste binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig de wet alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De vereniging kan desgevallend een of meer commissarissen aanstellen en betasten met de controle van de financiële toestand van de vereniging.

Art. 21 In geval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering het vermogen van de vereniging belangeloos bestemmen tot een doel dat aansluit bi de doelstelling van de vereniging en stelt één of meerdere vereffenaars aanen bepaalt hun bevoegdheden.

VI. Slotbepaling

Art. 22 Op al wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet

van 2 mei 2002, van toepassing.

VII. Tijdelijke bepalingen

De vereniging neemt een aanvang op heden. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk vanaf oprichting tot en

met 31 december 2014.

Vilt. Bestuur

Raad van bestuur:

,

MoD 2.2

Luik B - Vervolg

Voorzitter: Saenen Jos Secretaris: De Pooter Tony Penningmeester: Wouters Danny

r

' Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Dagelijks bestuur:

Bellens Marc, Laeremans Peter en De Pooter Glen

Opgemaakt en goedgekeurd met eenparigheid van stemmen, door de zes oprichters/bestuurders te Herentals op 26 juli 2013.

Voor de algemene vergadering,

Tony De Pooter, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HOBBYBROUWERS HOPSCHEPPERS, AFGEKORT : HOPS…

Adresse
BERKENLAAN 4 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande