HORECA BROEDERSCHAP VAN BELGIE

Association sans but lucratif


Dénomination : HORECA BROEDERSCHAP VAN BELGIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.727.680

Publication

27/01/2014
ÿþ- Ondememingsnr.: 0476727680

Benaming HORECA BROEDERSCHAP VAN BELGIE

(voluit)

(afgekort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : KAPELLENSTEENWEG 546 - 2920 KALMTHOUT

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming voorzitter en Verplaatsing maatschappelijke zetel.

Zijn verschenen:

Peeters Jozef, Voorzitter

van de Weygert Lucia, Secretaris

van de Weygert Robert, Ondervoorzitter

Tijdens de algemene vergadering gehouden op 2 december 2013 wordt het ontslag aanvaard van de huidige Voorzitter, Peeters Jozef, gepensionneerde, Kapellensteenweg 546, 2920 Kalmthout,

geboren te Kapellen op 1410911948

en wordt als nieuwe Voorzitter benoemd:

Peeters Benjamin, student, Kapellensteenweg 546, 2920 Kalmthout, geboren te Brasschaat 25/07/1992, die aanvaardt.

Het ontslag en benoeming gaat onmiddellijk in zijnde 02112/2013.

Ook werd er besloten de maatschappelijke zetel over te plaatsen naar:

Hazendreef 17, 2920 Kalmhout

Getekend te Kalmthout, 02 december 2013.

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris

Peeters Jozef van de Weygert Robert van de Weygert Lucia Peeters Benjamin

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

002_

Ugga

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

11111 111111111111 111111 10111111

*14026713*

Neergelegd ter griffie van deRerhtbonk van «oophíiandel te Antwerpen, op

Griffie 1 6 JAN. 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

27/03/2013
ÿþIlakQ

4

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staats blad

i

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

\\1111003

Ondernemingsnrr. : 0476727680

Benaming HORECA BROEDERSCHAP VAN BELGIE

(voluit) :

(afgekort) :

Rechtsvorm ; VZW

Zetel : KAPELLENSTEENWEG 546 - 2920 KALMTHOUT

Onderwerp akte : Statutenwijziging en benoeming.

Op de bijzondere algemene vergadering van 18 februari 2013 werd na goedkeuring de aangepaste versie van haar statuten goedgekeurd.

De vereniging werd opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1927 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, voor het eerst gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 28.02.2002 onder identificatienummer: 3521/2002.

Zijn verschenen:

Peeters Jozef, bediende, Kapellensteenweg 546, 2920 Kalmthout, geboren te Kapellen 14/09/1948.

van de Weygert Lucia, boekhoudster, Kapellensteenweg 546, 2920 Kalmthout, geboren te Kapellen 2110311957.

van de Weygert Robert, gepensioneerde, Sevenhanslei 14, 2950 Kapellen, geboren te Kapellen 2510411947.

Titel l: Benaming, maatschappelijke zetel.

Art. 1

De vereniging wordt "Horeca Broederschap van België V.Z.W." genoemd.

Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 546, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan overgebracht worden naar elke andere plaats binnen het nederlands taalgebied bij beslissing van de Raad van Bestuur. Iedere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekend gemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Titel II: Doel.

Art. 3

De vereniging is een overkoepelende organisatie die tot doel heeft aile Belgische culinaire orden en verenigingen alsook hoteliers en onafhankelijke beroepskoks te verenigen in een syndicaat met het doel hun beroep en de Belgische gastronomie te vertegenwoordigen en te promoten in de breedste

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : iieçto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, slichting.of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

!.ik3

betekenis van het woord. Er zal daartoe o.a. gebruik gemaakt worden van tijdschriften/clubblad dat zij in eigen beheer uitgeeft en verzorgt, met inbegrip van alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks hiertoe kunnen bijdragen en dit met uitsluiting van enig winstoogmerk.

De vereniging zal haar doel nastreven met artikels, reportages en mededelingen/aankondigingen in haar tijdschriften op te nemen en de drukkosten verhalen op sponsors en adverteerders die het mede mogelijk moeten maken de tijdschriften gratis te kunnen verspreiden.

Deze zullen gratis verzonden worden naar andere v.z.w.'s van culturele en gastronomische strekking, naar culinaire orden en naar verenigingen in België waarmee zij gelijktijdig nauw zal samenwerken en hun programma's gratis zal opnemen indien deze inrichtingen hetzelfde doel van de vereniging hebben. Ook zal de vereniging haar medewerking kunnen verlenen aan andere v.z.w,'s die de Belgische kookkunst en de cultuur bevorderen zoals beurzen, tentoonstellingen, uitstappen, musea bezoeken, enz...

7y Voor-behquden aan het Belgisch staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Titel II1: Leden.

Art. 4

De vereniging moet minimum 3 werkende leden tellen. De vereniging telt werkende en niet werkende leden (steunende en ereleden). De Raad van Bestuur zijn de werkende leden van de vereniging. De niet werkende leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Ais lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de Raad van Bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk.

Art. 5

Ontslag, uitsluiting:

e) Het ontslag moet bij gewoon schrijven aan de Raad van Bestuur worden meegedeeld.

b) Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Titel IV: Bijdragen.

Art. 6

De Raad van Bestuur stelt de bijdragen van de leden vast als volgende: de werkende leden worden vrijgesteld van bijdragen. De niet werkende leden (ereleden) betalen jaarlijks een bijdrage van 250 (tweehonderdvijftig) euro dat hun recht geeft op een voorstelling in het clubblad "Exquis Magazine" in de rubriek Club Exquis Leden. De niet werkende leden (steunende leden) betalen jaarlijks een bijdrage/lidgeld van 15 (vijftien) euro en ontvangen daaromtrent het clubblad "Exquis Magazine" en alle andere voordelen die voortspruiten uit onderhandelingen en of afspraken. Hot bedrag van deze bijdragen wordt steeds bepaald op de jaarlijkse algemene vergadering. Deze kan steeds worden aangepast aan de noden van de vereniging.

Tivel V; Algemene vergadering, aanspraken op het maatschappelijk vermogen. Art. 7

De ontslagnemende of uitgesloten leden, alsook de erfgenamen en rechthebbende van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen, noch zijn zij ertoe gerechtigd rekening of inventaris te eisen, noch zegels te doen leggen.

Art. 8

De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden van de vereniging. Zij beschikken over de bevoegdheid om:

a) de statuten te wijzigen;

b) leden uit te sluiten;

Op de laatste blz. van Luik_8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verse : Naam en handtekening

Les

c) bestuurders te benoemen en te ontslaan;

d) rekeningen en begrotingen goed te keuren en ontlasting te geven aan de bestuurders;

e) de ontbinding van de vereniging uitte spreken en de vereffenaars te benoemen. Art. 9

a) Er zal jaarlijks, in de maatschappelijke zetel, een gewone algemene vergadering gehouden worden op de dag en het uur te bepalen door de Raad van Bestuur.

b) Buitengewone algemene vergaderingen zullen bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur telkens deze het nuttig zal oordelen voor de belangen van de vereniging. De bijeenroeping is verplichtend binnen de maand.

c) De bijeenroeping geschiedt ten minste veertien dagen voor de vergadering, bij gewone brief. Art. 10

leder lid heeft recht op één stem. ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een mandataris, voorzien van een geschreven volmacht voor zover de mandataris zelf lid is van de vereniging. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Voor-

gehouden

aan het

Belgisch

ts

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Titel VI: Bestuur.

Art. ij

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering die hen te allen tijde kan afzetten. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Art. 12

De Raad van Bestuur kiest onder zijn werkende leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en desgewenst raadsleden; hun functies eindigen tezelfdertijd als hun mandaat. In geval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd. Hun opdracht eindigt van rechtswegen door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, moet binnen één maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

Art. 13

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. Wordt deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt er een nieuwe vergadering belegd.

Art. 14

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor het uitvoeren van hun mandaat.

Art. 15

De raad benoemt uit zijn leden een secretaris, die mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die, behalve met de hem door de Raad van Bestuur gegeven bijzondere opdrachten, met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties, ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten, Met name de secretaris bekomt volledig handtekeningbevoegdheid van de volledige Raad van Bestuur.

Titel VII ; Rekeningen en balansen.

Art. 16

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van eik boekjaar

op de laatste blz. van Luik t3 vermelden : Recta : Naam en t eedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

ª% Voorbehouden aan het Belgisch

ts

151ik

sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar. Deze wordt aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

M. 17

Voor al hetgeen dat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Titel VIII Raad van Bestuur.

Art. 18

De algemene vergadering gehouden op 18 februari 2013 heeft tot bestuurders benoemd:

1. Als voorzitter: Peeters Jozef, bediende, Kapellensteenweg 546, 2920 Kalmthout; gebaren te Kapellen op 14/0911948.

2. Als ondervoorzitter. Robert van de Weygert, gepensioneerde, Sevenhanslel 14, 2950 Kapellen, geboren te Kapsper~ op 2510411947.

3. Ais secretaris: Lucia van de Weygert, boekhoudster, Kapellensteenweg 546, 2920 Kalmthout, geboren te Kapellen op 21/03/1957.

4. Als raadslid: Verhoeven Kim, zonder beroep, Kapellensteenweg 498, 2920 Kalmthout, geboren te Kapellen op 14/10/1983.

Getekend te Kalmthout, 18 februari 2013.

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris Raadslid

Peeters Jozef van de Weygert Robert van de Weygert Lucia Verhoeven Kim

Op de laatste blz. van Lták B versnelden . Regio : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HORECA BROEDERSCHAP VAN BELGIE

Adresse
KAPELLENSTEENWEG 546 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande