HUIS DE VRIERE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : HUIS DE VRIERE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 534.950.743

Publication

14/06/2013
ÿþMod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1

Voor- 1111111111111111111111118111

behouden *13090325*

aan het

Belgisch

Staatsblad

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : De Vrièrestraat 49 2000 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

STATUTEN VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

"Huis De Vrière"

Tussen de ondergetekenden

Dominique Osier, geboren op 12 oktober 1971, gehuwd onder het stelsel met gemeenschap van goederen,

wonende te Antwerpen, De Vrièrestraat 49 en met rijksregistemr. 71,10.12-175.56

en

Tania Peeters, geboren op 31 augustus 1971, gehuwd onder het stelsel met gemeenschap van goederen,

wonende te Antwerpen, De Vrièrestraat 49 en met rijksregistemr. 71.08.31-386.37

wordt overeengekomen een vennootschap onder firma op te richten waarvan de statuten aldus zijn bepaald

Artikel 1 - Benaming

Er wordt een vennootschap onder firma opgericht onder de benaming "Huis De Vrière". De commerciële benaming is "Huis De Vrière".

Artikel 2  Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te De Vrièrestraat 49, 2000 Antwerpen. Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders kan de zetel elders In België worden ondergebracht.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doe! zowel in België als in het buitenland:

Het verstrekken van informatie op het gebied van toerisme zoals toeristische informatiediensten. De activiteiten als toeristische gids en reisbegeleider.

De activiteiten met betrekking tot het promoten van het toerisme.

Het uitgeven van boeken, schoolboeken, brochures, folders en dergelijke publicaties. Het uitgeven van atlassen, kaarten en plannen. Het uitgeven van audioboeken. Het uitgeven van woordenboeken, encyclopedieën en dergelijke werken op cd-rom.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) Huis De Vrière

(verkort) ;

~

0534Ï 950 ï74

We¬ rgelegd terariffio van de lRerhtbank Koophandel Antvrerpen, op

Griffie 1)5 IN 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De organisatie, de promotie en/of het beheer van evenementen zoals salons, tentoonstellingen, commerciële beurzen, congressen, conferenties en seminaries, al dan niet met inbegrip van het beheer en het ter beschikking stellen van personeel dat moet instaan voor de exploitatie van de installaties waar deze evenementen plaatsvinden.

De activiteiten die uitgeoefend worden door zelfstandig werkende kunstenaars op het gebied van de dramatische kunst en de muziek acteurs, dansers, dichters, musici, personen die lezingen of redevoeringen houden, voordrachtkunstenaars en vertellers, music-hall artiesten en andere zelfstandig werkende artiesten.

De gespecialiseerde beeld-, verlichtings- en geluidstechnieken voor uitvoerende kunstevenementen. De ondersteunende activiteiten voor scheppende kunsten.

De exploitatie van schouwburgen, concertzalen, music-halls, cabaretten en andere accommodaties voor podiumkunst.

De activiteiten van uitgeverijen van . muziekopnamen, d.w.z. het verwerven en registreren van auteursrechten voor muziekcomposities, de promotie van die composities, het toestemming verlenen voor het gebruikmaken van deze composities in opnamen, op radio en televisie, in bioscoopfilms, bij liveoptredens of in pers en andere media. De eenheden die deze activiteiten uitvoeren kunnen eigenaar zijn van de muzikale auteursrechten of ze beheren namens de eigenaar. De uitgeverijen van muziekboeken en partities - de on-line-uitgeverijen voor het downloaden van muziek.

De reproductie vanaf een origineel van grammofoonplaten, compact discs, dvd's, en banden met muziek- of andere geluidsopnamen. De reproductie vanaf een origineel van dvd's en videobanden met films en andere video- opnamen. De reproductie vanaf een origineel van programmatuur en gegevens op schijven en banden.

De activiteiten in verband met films en video- en televisieprogramma's na de productie, zoals het monteren, de film/tape transfers, het nasynchroniseren, het ondertitelen, het inkleuren, het dubben, het begin- en aftitelen, het verborgen ondertitelen, het toevoegen van digitale grafische effecten, animatie en speciale effecten, het ontwikkelen en bewerken van films, alsook de activiteiten van laboratoria voor speelfilms en de gespecialiseerde laboratoria voor animatiefilms.

Overige zakelijke dienstverlening zoals het voorzien van real time gecodeerde ondertiteling (simultaan) van rechtstreekse televisie-uitzendingen, vergaderingen en seminaries. Het coderen van adressen via barcodes. Het drukken van barcodes. Het inzamelen van fondsen voor rekening van derden. Het verlenen van hulp voor een beperkte periode aan jonge bedrijven tijdens hun startfase (ter beschikking stellen van aangepaste bedrijfsruimte en overige dienstverlening tegen een relatief lage prijs, ...). De overige ondersteunende dienstverlening hoofdzakelijk aan bedrijven, n.e.g.

Cultureel onderwijs waaronder het onderwijs met betrekking tot plastische kunsten: beeldhouwen, fotografie, lithografie, etsen, tekenen, ... (met uitzondering van hogeronderwijsinstellingen).

Het onderwijs met betrekking tot uitvoerende kunsten., toneel, dans, muziek, voordracht, kermiskunsten, circuskunsten, straattheater (met uitzondering van de hogeronderwijsinstellingen).

De activiteiten van pianoleraars en ander muziekonderricht, De schrijfateliers. De fotografiescholen, waar geen beroepsdiploma's kunnen behaald worden,

Het deeltijds kunstonderwijs dat niet naar niveau (secundair of hoger) kan worden ingedeeld.

Het volwassenonderwijs of het tweedekansonderwijs, dat voortbouwt op een initiële vorming en de mogelijkheid biedt om een studiebewijs te behalen op secundair of hoger niveau (korte type)) dat men initieel niet heeft kunnen verwerven. De vorming kan van algemene en/of beroepsgerichte aard zijn,

De formele of informele socio-culturele vorming op persoonlijk vlak (sociale en culturele ontwikkeling), dat eventueel gericht is op specifieke thema's of groepen. Het doel van deze vorming, waarvoor bovendien geen diploma of getuigschrift wordt uitgereikt, is namelijk het promoveren van de persoonlijke emancipatie en het actieve burgerschap.

De overige vormen van onderwijs die niet naar niveau kunnen worden ingedeeld, zoals het universitair tutoraat, de studie- en huiswerkbegeleiding, de leercentra die inhaallessen aanbieden, het geven van herhalingslessen met het oog op professionele examens, het geven van taalonderricht en trainingen op het gebied van communicatie, het geven van informaticaopleidingen die buiten het normale schoolstelsel georganiseerd worden, het godsdienstonderwijs dat verstrekt wordt door seminaries en dergelijke, de trainingen met betrekking tot snellezen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het verlenen van adviezen, richtsnoeren en praktische hulp aan ondernemingen en andere instellingen met betrekking tot public relations en communicatie en verder op bedrijfseconomisch en bedrijfsorganisatorisch vlak, zoals het bepalen van de strategische en organisatorische planning van een onderneming, het herzien van de productieprocessen, het productmanagement, het voorstellen van kostenbesparende maatregelen en het oplossen van andere financiële vraagstukken, het bepalen van de marketingdoelstellingen en het marketingbeleid, het bepalen van het algemeen beleid, de implementatie en de planning met betrekking tot het personeelsbeleid, het salaris- en pensioenbeleid, de productieprognoses en de controleplanning,

Managementsactiviteiten van holdings; tussenkomen in het dagelijks bestuur, vertegenwoordigen van bedrijven op grond van bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal, enz.

Het verlenen van adviezen en richtsnoeren aan ondernemingen en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, informatie op het gebied van beheer, enz.

Computer consultancy-activiteiten zoals het analyseren en ontwerpen van computersystemen waarbij hardware, software en communicatietechnologie worden geïntegreerd. De dienstverlening kan ook een opleiding voor de desbetreffende gebruikers omvatten. Het verlenen van advies over soorten computers (hardware) en hun configuratie en over de toepassing van de bijbehorende programmatuur (software), alsook het analyseren van de behoeften en problemen van de gebruiker en het aanbieden van de beste oplossing.

Dienstverlenende informatie-activiteiten waaronder de diensten die computergestuurde informatie via de telefoon verstrekken. Het opzoeken en verschaffen van informatie voor een vast bedrag of op contractbasis. Het op maat selecteren en analyseren van nieuws en informatie; de knipseldiensten.

Arbeidsbemiddeling waaronder het zoeken, selecteren, verwijzen en plaatsen van personeel, met inbegrip van de activiteiten van overheidsdiensten voor arbeidsbemiddeling.

Het zoeken en plaatsen van kaderpersoneel of directieleden (headhunters). Het plaatsen voor rekening van de bedrijven van personeelsleden die werkloos zijn geworden tengevolge van een reorganisatie (outplacement). De activiteiten van modellenbureaus, agentschappen voor hostesses, castingagentschappen en -bureaus evenals de agentschappen die rollen verdelen (films, TV-uitzendingen, theater-producties of andere spektakels,...).

De voortgezette vorming of training voor volwassenen (werklozen, werknemers, zelfstandigen) in het kader van hun beroepsloopbaan en georganiseerd door gespecialiseerde organisaties.

De overige onderwijsondersteunende dienstverlening zoals het geven van advies op pedagogisch vlak, het geven van advies in verband met de schooloriëntatie, het evalueren van kennistesten, het testen van kennis, het organiseren van studentenuitwisselingsprogramma's.

De activiteiten op het gebied van psychologie, psychotherapie, psychoanalyse en de activiteiten van centra voor geestelijke gezondheidszorg,

Overige persoonlijke diensten.

De vennootschap heeft, zowel in België als in het buitenland eveneens tot doel, doch enkel in eigen naam en voor eigen rekening: het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur- en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen behoort eveneens tot haar doelstelling evenals alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur- en verhuur en de ruil. In het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, deelbewijzen, obligaties en staatsfondsen.

Ter uitvoering van haar opdrachten en tot waarneming van haar mandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of door elk ander derde vertegenwoordiger die door de vennootschap wordt afgevaardigd om op te treden In eigen naam doch voor rekening van de vennootschap. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met -, of op gelijk welke wijze belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen alsook het uitoefenen van mandaten in andere vennootschappen en het verstrekken van managementdiensten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag aile brevetten, licenties, productierechten en andere verwerven en uitbaten welke rechtstreeks of onrechtstreeks behoren tot haar doelstelling.

De vennootschap kan, binnen de perken van haar maatschappelijk doel, zowel in België als in het buitenland, meer algemeen alle roerende, onroerende, commerciële, industriële, financiële, intellectuele, organisatorische en burgerrechtelijke handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband.

Deze opsomming is niet beperkend en dient in de ruimste zin geïnterpreteerd te worden. Dit met uitzondering van gereglementeerde activiteiten.

Artikel 4  Duur en boekjaar

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, Iedere vennoot zal een einde mogen stellen aan de vennootschap mits hijlzij zes maanden vooraf zijn medevennoten per aangetekend schrijven verwittlgt.

Het boekjaar vangt aan op 1 juli en eindigt op 30 juni van ieder jaar, Bij uitzondering vangt het eerste boekjaar aan op datum van deze akte en eindigt op 30 juni 2014. De eerste algemene vergadering zal plaatsvinden in 2014.

Artikel 5  Kapitaal / vennoten

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op 1.500,00 EUR onderverdeeld in deelbewijzen waarvan de nominale waarde van ieder deelbewijs 1,00 EUR bedraagt. Het kapitaal wordt gevormd d.m.v, storting in contanten door de vennoten:

Dominique, voornoemd, voor 765 deelbewijzen x 1,00 EUR = 765,00 EUR, Tania, voornoemd, voor 735 deelbewijzen x 1,00 EUR = 735,00 EUR.

De deelbewijzen zijn op naam en kunnen noch aan een vennoot, noch aan derden worden overgedragen zonder schriftelijke toestemming van de vennoten die samen 75% van de deelbewijzen bezitten.

Artikel 6 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één (of meerdere) zaakvoerder(s). Worden tot die hoedanigheid evenals tot statutair zaakvoerder benoemd voor de ganse duur van de vennootschap : Dominique Osier en Tania Peeters.

Hun mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering een bezoldiging toekent.

De zaakvoerder beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

Voor aile vervreemdingen van financiële activa van de vennootschap en het aangaan van leningen, is evenwel het eenparig akkoord van alle zaakvoerders vereist.

Artikel 9 - Jaarrekeningen

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen en zullen tenminste tien dagen voor de datum van de jaarlijkse vergadering der vennoten beschikbaar zijn,

Artikel 10 - Winstverdeling

Het batig overschot van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene en uitbatingkosten, evenals van de noodzakelijke provisies en afschrijvingen, vormt de zuivere winst van de vennootschap,

Op deze winst wordt 5% voorafgenomen om het wettelijk reservefonds te vormen en dit zolang dit niet 1/10 van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt,

De algemene vergadering besluit, op voorstel van de zaakvoerder(s), bij gewone meerderheid over de bestemming van het saldo.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering kan beslissen dat voormeld overblijvend saldo, geheel of gedeeltelijk, zal aangewend worden voor een buitengewoon reservefonds of een provisiefonds, als dividend zal uitbetaald worden, ofwel op het nieuw boekjaar zal worden overgedragen. De betaling van de dividenden gebeurt op het tijdstip en op de plaats die door de zaakvoerder(s) worden aangeduid. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald, of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd,

Artikel 11 -- Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 12 - Jaarvergadering - Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op 6 december om 20,00 uur ten maatschappelijke zetel. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

ledere vennoot die in het bezit is van ten minste 10% van de deelbewijzen kan steeds een bijzondere algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij / zij al de medevennoten uitnodigen per aangetekend schrijven, die ten laatste acht dagen vóór de vergadering bij de post afgegeven moet zijn of via mail verstuurd, Ingeval van uitnodiging via mail dienen de medevennoten een bevestiging voor ontvangst terug te sturen.

De oproepingsbrieven zullen de volledige agenda's bevatten,. Nochtans mag de vergadering over aangelegenheden die niet in de agenda voorkomen geldig beraadslagen en stemmen wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en hiermee akkoord gaan.

Artikel 13 - Stemmen

Iedere vennoot die de voile rechten verbonden aan zijn deelbewijzen kan uitoefenen zal het recht hebben elke vergadering der vennoten bij te wonen. Iedere vennoot zal over één stem beschikken per deelbewijs.

Artikel 14 - Modaliteiten van de stemming

Volgende beslissingen mogen slechts genomen worden, op voorwaarde dat zij schriftelijk goedgekeurd worden met een meerderheid van 75% van de stemmen:

1 wijziging aan onderhavige statuten;

2 verkiezing van zaakvoerder(s).

Artikel 15 - Verloop van de vergaderingen

Elke vergadering van vennoten zal voorgezeten worden door een der vennoten, daartoe aangeduid door de vergadering. Iedere vergadering benoemt een secretaris. Notulen van de vergadering zullen worden opgemaakt, waarin de genomen beslissingen en/of de gedane benoemingen worden vermeld. De notulen worden door de voorzitter en door de secretaris van de vergadering ondertekend, De aanwezigheidslijst, ondertekend door iedere aanwezige aandeelhouder of diens vertegenwoordiger, wordt bij de notulen gevoegd.

Artikel 16 - Ontbinding  Vereffening

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaar(s) die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar Zij/Hij heeft de bevoegdheden die de vennootschappenwet aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

VOO- behouden

aan het BBlgisch Staatsblad

.\5"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Wet saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Artikel 17 - Keuze van woonplaats

Elke aandeelhouder, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar en volmachtdrager die in het buitenland verblijft, is ertoe gehouden in België woonplaats te kiezen voor alles dat betrekking heeft op de uitvoering van de statuten en op alle zaken van de vennootschap, en die keuze van woonplaats aan de vennootschap bekend te maken.

Bij gebreke aan keuze van woonplaats, wordt geacht dat ze gedaan is op de zetel van de vennootschap, waar alle aanmaningen, betekeningen en kennisgevingen geldig kunnen gedaan worden.

Artikel 18 - Gemeen recht

Voor al hetgeen in de huidige statuten niet voorzien is, wordt er verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen.

Bijgevolg worden deze wetsbeschikkingen, van dewelke op een geoorloofde wijze niet wordt afgeweken, aanzien als opgenomen in huidige statuten en de bedingen die strijdig zijn met de gebiedende voorschriften van deze wetten worden geacht niet geschreven te zijn.

Artikel 19 -- Diverse bepalingen

Bekrachtiging handelingen gesteld namens de vennootschap in oprichting volgens art. 60 van het wetboek Vennootschappen.

Voor zoveel als nodig en onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging overeenkomstig art. 2 $ 4 van het wetboek van Vennootschappen, bekrachtigen de zaakvoerders en voor zoveel als nodig de oprichters, de verbintenissen door de oprichters aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting sinds 01/04/2013.

Volmacht

De zaakvoerder(s), en voor zoveel als nodig, de oprichters, geeft (geven) bij deze volmacht aan mevrouw Vera Teunis, wonende te 2018 Antwerpen, Zurenborgstraat 62, die deze volmacht kan delegeren, voor het vervullen van alle formaliteiten van inschrijving, wijziging of doorhaling van inschrijving in de kruispuntbank van ondernemingen via een ondememingsloket naar keuze, het sociaal verzekeringsfonds, het sociaal secretariaat, de directe belastingen, Douane en Accijnzen en de BTW, en alle andere overheden, en daartoe alle nodige verklaringen kan afleggen, kosten kan betalen en stukken kan tekenen.

Opgesteld te Antwerpen op 0310612013 in 4 exemplaren, waarvan een exemplaar voor elk van de partijen een exemplaar voor het eigen dossier en een exemplaar voor het registratiekantoor.

Zaakvoerder

Dominique Osier

Coordonnées
HUIS DE VRIERE

Adresse
DE VRIERESTRAAT 49 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande