HUISARTSENKRING REGIO WESTERLO

Association sans but lucratif


Dénomination : HUISARTSENKRING REGIO WESTERLO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 432.556.256

Publication

23/09/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1111111!111.11111ij1111111

Neergelegct ter gralag van cie RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

12 SEP. 2014

ANTWERPEN adeling 713RNZOTIT

G fiffeet.ffiùr

....«... . .



Ondernemingsnr : 432.556.256

Benaming

(voluit) : Huisartsenkring Regio Westerlo VZW





(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel: Tramstraat 33 2260 Westerlo

Onderwerp akte: Raad van bestuur Ontslagen Benoemingen

De algemene vergadering heeft op 3 juni 2014 het ontslag aanvaard en kwijting verleend aan aile bestuurders.

Worden benoemd tot nieuwe bestuurders met ingang van 4 juni 2014 voor de duur van twee jaar:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Jan Luytens, Tramstraat 33, 2260 Westerlo Jan Sprenghers, Veldstraat 1 B, 2260 Westerlo Pascal Kwanten, Abdijstraat 5, 2260 Weste'rlo Jozef Van Vlerken, Bulestraat 37 B, 2250 Olen Sam Nuyts, Gestelsesteenweg 171, 2450 Meerhout

De raad van bestuur heeft vervolgens aangesteld tot voorzitter: Jan Luytens, tot ondervoorzitter: Jan Sprenghers, tot penningmeester: Jozef Van Vlerken, tot navormingsverantwoordelijke: Pascal Kwanten en tot secretaris: Sara Nuyts



(G et) Sara Nuyts











06/11/2013
ÿþVoorbehouder aan het Belgisch Staatsbla

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie van de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 5 0n 2013

T 4 HOUT

De Griffier,

Ondernemingsnr : 432.556.256

Benaming

(voluit) : Huisartsenkring Regio Westerco VZW

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Tramstraat 33 2260 Westerlo

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Titel I Naam  Zetel -- Duur

Art. I De vereniging draagt de naam "Huisartsenkring regio Westerco v.z,w." en deze regio omvat Westerlo  centrum, Oosterwijk, Tongerlo, Voortkapel, Zoerle  Parwijs, Oevel, Olen -- centrum, Morkhoven, Ngorderwijk, Oosterlo, Zammel, Bergom -- Herselt.

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd binnen deze regio en op het adres van de voorzitter: Luytens Jan, Tramstraat 33 Oevel  Westerlo, gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Tot ontbinding kan ten allen tijde worden besloten door de algemene vergadering.

Tite! Il Doel  Middelen

Art. 4 De vereniging heeft tot doel de uitoefening van het beroep van huisarts te vergemakkelijken, te behartigen en te beschermen. De vereniging zal een sociaal en wetenschappelijk verantwoorde gezinsgeneeskunde bevorderen.

Art, 5 Om het doel van de vereniging te verwezenlijken kan de vereniging activiteiten organiseren om de collegialiteit en de wetenschappelijke navorming van haar leden te bevorderen. Zo zal zij studievergaderingen, seminaries, congressen en culturele activiteiten kunnen inrichten; publicaties kunnen verzorgen en andere samenkomsten beleggen die de beroepsuitoefening ten goede komen. De vereniging zal de collegialiteit van haar leden ook bevorderen door socio-culturele activiteiten te organiseren samen met hun naaste familie, levenspartner, kinderen...

De vereniging zal de samenwerking en de best mogelijke beroepsverhoudingen bevorderen tussen huisartsen onderling, tussen huisartsen en specialisten, tussen huisartsen en beoefenaars van andere medische en paramedische beroepen. De plichtenleer van elk van de genoemde beroepen wordt zorgvuldig geëerbiedigd.

De vereniging zal eveneens de samenwerking bevorderen tussen de huisartsen en de publieke of private instellingen of organisaties werkzaam in de gezondheidszorg of welzijnszorg,

De vereniging kan meewerken aan of initiatieven nemen tot het inrichten van diensten voor gecoördineerde interdisciplinaire verzorging van patiënten aan huis.

Art. 6 De vereniging drijft geen nijverheids- of handelszaken en beoogt niet enig geldelijk of stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden. Zij kan alle roerende of onroerende goederen bezitten of verkrijgen, in eigendom of anderszins, en alle rechtshandelingen verrichten die nodig zijn of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. Zij kan toetreden tot een overkoepelende vereniging van huisartsen.

Titel 111 Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

i ileoo 2.2

Art. 7 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De

ondergetekende oprichters zijn de eerste leden,

Art. 8 Alleen huisartsen die gevestigd zijn in de regio Westerlo en er hun praktijk uitoefenen kunnen lid worden van de vereniging. Ieder huisarts die niet meer aan de voorwaarden zou voldoen verliest van rechtswege zijn lidmaatschap.

Art. g Over het aanvaarden van nieuwe leden beslist de algemene vergadering, Wie lid wil worden dient zijn kandidatuur in bij de voorzitter en verklaart in te stemmen met het doel, de statuten en de reglementen van de vereniging. De algemene vergadering beslist vrij en definitief over elke kandidatuur en zulks overeenkomstig artikel 21 van de statuten. Zij deelt het genomen besluit van aanvaarding of weigering aan de kandidaat mee.

Art. 10 Elk lid kan vrij ontslag nemen en uit de vereniging treden door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter. Leden kunnen uitgesloten worden volgens de regels bepaald in artikel 12 van de wet.

Art. 11 De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Een lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen. De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenis van de vereniging.

Art. 12 Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden kunnen geen enkele aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van ter beschikking van de vereniging gestelde goederen of middelen of van andere prestaties vorderen, met uitzondering van hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

In geval van verlies van lidmaatschap, evenals bij ontbinding van de vereniging, kunnen de door een lid vrij ter beschikking van de vereniging gestelde goederen of middelen evenwel worden teruggevorderd indien zulks vooraf en uitdrukkelijk werd overeengekomen tussen een lid en de vereniging in een geschreven en bewijskrachtige akte.

Art. 13 De algemene vergadering kan ereleden of steunende leden aanvaarden, Zij behoren niet tot de algemene vergadering en hebben geen stemrecht. Hun rechten en plichten worden vastgesteld in het huishoudelijk reglement.

Titel IV Raad van Bestuur  Bestuur  Vertegenwoordiging

Art. 14 De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. Deze raad van bestuur bestaat uit tenminste drie en ten hoogste vijf leden. De bestuurders warden benoemd door de algemene vergadering, Alleen leden kunnen tot bestuurder worden benoemd. Zij worden benoemd voor een termijn van twee jaar. Zij kunnen opnieuw worden verkozen. Ten allen tijde kunnen zij door de algemene vergadering worden ontslagen, Hun opdracht eindigt door het verstrijken van de termijn of door ontslag.

De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd en oefenen hun opdracht kosteloos uit; met uitzondering van een vergoeding voor kosten en vacaties.

Indien een opdracht van bestuurder vacant wordt, zal de eerstvolgende algemene vergadering een plaatsvervanger benoemen. Deze plaatsvervanger voltooit de opdracht van de bestuurder die hij vervangt.

Art. 15 De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en een verantwoordelijke voor public-relations, navorming en ontspanning. Deze functies zijn onverenigbaar. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter telkens als het belang van de vereniging vereist is. De raad kan ook door twee bestuurders gezamenlijk worden bijeengeroepen.

De oproeping kan schriftelijk of telefonisch gebeuren. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij ontstentenis, belet of afwezigheid van de voorzitter worden diens door deze statuten bepaalde functies uitgeoefend door de ondervoorzitter en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Ter vergadering kan elke bestuurder geldig worden vertegenwoordigd door een ander bestuurder mits schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen als de meerderheid van zijn leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde leden. Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter, Over personen

S

E

' r MDD 2.2

geschiedt de stemming geheim en schriftelijk. De raad kan besluiten buiten het agenda. De besluiten van de raad worden neergeschreven in het verslag van de vergadering dat wordt ondertekend door de voorzitter, de secretaris en bestuurders die zulks wensen. Uittreksels en afschriften worden afgeleverd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Art. 16 De raad van bestuur bestuurt de vereniging.

De raad van bestuur heeft alleen een voorbereidende, verkennende en uitvoerende functie. Hij moet de algemene vergadering zodanig informeren dat deze kan beslissen in alle aangelegenheden en alle materiële en rechtshandelingen kan verrichten die nodig zijn of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging. De besluiten die genomen worden door de raad van bestuur zijn bijgevolg slechts rechtsgeldig na bekrachtiging door de algemene vergadering.

De raad van bestuur is bevoegd om een huishoudelijk reglement op te stellen,

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in rechte, als eiser of als verweerder in opdracht van de algemene vergadering,

De raad van bestuur is bevoegd tot het verrichten van alle rechtshandelingen zonder uitzondering met inbegrip van alle daden van beschikking. Zo kan hij alle roerende en onroerende goederen kopen en verkopen; huren en verhuren; giften, schenkingen en legaten aanvaarden. Dit ailes in uitdrukkelijke opdracht van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge De raad van bestuur kan personeel aanwerven en oefent er gezag, leiding en toezicht over uit, en dit in opdracht van de algemene vergadering.

De raad van bestuur moet de geldige besluiten van de algemene vergadering uitvoeren en de samenkomst van de algemene vergadering voorbereiden.

Art. 17 Tegenover derden wordt de vereniging in rechtshandelingen en overeenkomsten ook geldig vertegenwoordigd en verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de ondervoorzitter of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat zij een bijzondere machtiging moeten voorleggen,

Art. 18 Onder zijn verantwoordelijkheid kan de raad van bestuur zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van de leden van de algemene vergadering.

Art, 19 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht en tot de fouten in hun bestuur.

Titel V Algemene Vergadering

Art, 20 De algemene vergadering bestaat uit alle leden. De regelmatig genomen besluiten binden alle leden, ook de leden die niet stemmen of die tegenstemmen. De algemene vergadering is bevoegd te besluiten in volgende aangelegenheden:

-het benoemen en ontslaan van de bestuurders;

-het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

-het bekrachtigen van de besluiten van de raad van bestuur, zodat deze tot uitvoering kan overgaan;

-het aanvaarden en uitsluiten van leden;

-het wijzigen van de statuten;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Art, 21 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeen geroepen telkens

als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De oproeping gebeurt door een gewone omzendbrief gericht tot elk van de leden en tenminste twee weken voor de vergadering verzonden en namens de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze oproepingsbrief vermeldt plaats, datum en uur van de samenkomst. Hij bevat het agenda.

~ t MOa 2.2

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door diens plaatsvervanger zoals aangeduid in artikel 15 van deze statuten, Al de leden hebben gelijk stemrecht en elk lid beschikt over één stem, De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits geschreven volmacht. Elk lid mag slechts over één volmacht beschikken.

Besluiten worden genomen met een meerderheid van 75% van de aanwezige en vertegenwoordigde leden met dien verstande dat ook minstens 2/3 van de leden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien geen 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt het punt verschoven naar een volgende algemene vergadering waarover het punt kan beslist worden met een meerderheid van 75% ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. Er moeten tussen de 2 vergaderingen ten minste 15 dagen zitten.

Er mogen besluiten genomen worden over aangelegenheden die niet in het agenda werden vermeld op voorwaarde dat deze besluiten de rechtmatige belangen van de afwezige leden niet kunnen schenden. De stemming over personen geschiedt geheim en schriftelijk. Voor het overige wordt gestemd door handopsteken.

Elk lid mag steeds de geheime stemming vragen.

Indien de algemene vergadering moet besluiten over een statutenwijziging, het uitsluiten van een lid of over ontbinding worden de door de wet voorgeschreven bijzondere vereisten nageleefd. (zelfde systeem als in alinea 3)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge De besluiten van de algemene vergadering worden neergeschreven in het verslag van de vergadering dat wordt ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks wensen. Het register met de verslagen wordt bewaard door de secretaris. Uittreksels en afschriften van besluiten worden afgeleverd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Art. 22 Elk jaar wordt tenminste één algemene vergadering gehouden voor de beraadslaging over de werking van de vereniging en het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar. Goedkeuring van deze stukken betekent goedkeuring van het door de raad van bestuur gevoerde bestuur.

Art. 23 Wanneer een vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt, is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen. De oproepingsbrief moet de agendapunten bevatten door de verzoekende leden voorgesteld. Geeft de raad van bestuur geen gevolg aan dit verzoek binnen de termijn van een maand sedert het indienen, dan zijn de verzoekende leden gerechtigd de vergadering zelf bijeen te roepen.

Titel VI Financiële middelen -- Rekeningen -- Begrotingen

Art. 24 De geldmiddelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit

-de inkomsten verworven uit de jaarlijkse verplichte bijdragen van de leden;

-de inkomsten uit giften, schenkingen en legaten;

-de inkomsten uit eventuele overheidssubsidies;

-de inkomsten uit de eigen activiteiten van de vereniging;

-de inkomsten uit de normale beleggingen van deze gelden.

Art, 25 Deze inkomsten warden uitsluitend en volledig besteed aan de verwezenlijking van het doel van de vereniging. Zij worden niet uitgekeerd noch verdeeld onder de leden.

Art. 26 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december daaropvolgend. De boekhouding van de vereniging wordt bijgehouden door de penningmeester,

Titel Vil Ontbinding

Art., 27 Ingeval van ontbinding van de vereniging stelt de raad van bestuur één of meer

vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. Na aanzuivering van de schulden wordt het overblijvend vermogen overgedragen aan een vereniging, stichting of organisatie ter bevordering van de geneeskunde.

;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

Titel VIII Slotbepaling

Art, 28 Voor aangelegenheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk worden geregeld gelden de voorschriften van de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken van verenigingsrecht.

REGLEMENTERING VOOR DE WACHTDIENST IN DE REGIO WESTERLO

A. Algemene richtlijnen

"Het geneesherenkorps is bij de wet gehouden de permanente geneeskundige verzorging van de bevolking te verzekeren."

De wachtdienst verzekeren is tegelijk een deontologische plicht en een voorrecht van elke huisarts. Overeenkomstig artikel 9 van het K.B. nr. 78 van 10 november 1967 betreffende de geneeskunde is het uitsluitend aan de lokale georganiseerde huisartsenkringen voorbehouden wachtdiensten te organiseren.

Art. 1 Iedere huisarts niet een officieel erkende en onafhankelijke praktijk in het wachtgebied Westerlo is verplicht persoonlijk deel te nemen aan de streekwachtdienst. Hij moet persoonlijk minstens 1 wacht per jaar uitoefenen. Er wordt een achterwacht georganiseerd. De organisatie van de wachtdienst voor de regio Westerlo gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de huisartsenkring regio Westerlo en onder de overkoepelende erkende vereniging Huisartsenkring Zuiderkempen, erkenningsnummer 168.

Art. 2 Elke huisarts dient aan de volgende voorwaarden te voldoen alvorens aan de wachtdienst te kunnen deelnemen:

-In het bezit zijn van het diploma dat toegang verleent tot de huisartsengeneeskunde, geviseerd door de Provinciale Geneeskundige Commissie.

-De huisartsenkring van de regio Westerlo van zijn vestiging op de hoogte gebracht hebben door een persoonlijk contact met de voorzitter van de kring.

-De bijdrage voor de Wachtdienst der Geneesheren Regio Westerlo VZW, bepaald door de algemene vergadering, betaald te hebben.

-De onderhavige wachtdienstreglementering gelezen en voor akkoord ondertekend hebben in aanwezigheid van de voorzitter of van de verantwoordelijke voor de wachtdienstorganisatie.

Een collega kan zich laten vervangen door een collega-interimaris, met een gelijkwaardig diploma, en moet dit melden aan de voorzitter.Hij is verplicht de interimaris in kennis te stellen van onderhavig reglement zodat deze dit reglement kan naleven.

Zijn uitgesloten van deelname aan de wachtdienst:

-stagelopende studenten in de geneeskunde;

-geneesheren die een specialistische opleiding volgen;

-huisartsen die uitsluitend een alternatieve geneeskunde beoefenen en dus geen en nocit klassieke

algemene geneeskunde toepassen.

Art. 3 Begin en einde van de wachtdienst: in een weekend begint de wachtdienst op vrijdag om 19 uur en duurt tot maandagmorgen om 8 uur; op feestdagen in de week begint de wachtdienst de avond voor de feestdag om 19 uur en eindigt de dag na de feestdag om 8 uur.

De periodes kunnen gesplitst worden: bv: Vrijdagavond 19 uur tot zondagmorgen 8 uur en zondagmorgen 8 uur tot maandagmorgen 8 uur.

Bij overlapping van de wachtdiensten (weekend en feestdag na elkaar of omgekeerd) wordt de scheiding gelegd om 8 uur 's morgens.

Art. 3 bis: Er is ook een weekwachtdienst voor het hele gebied van de Huisartsenkring Regio Westerlo deze begint elke werkdag om 19u00 en stopt om 8u00 de volgende morgen.

Art, 4 Bij deelname aan de wachtdienst verbindt men zich ertoe, binnen de omschreven regio (territoriaal) ter beschikking te staan van de bevolking op de gestelde data en dit voor al de oproepen uit de regio.

De regio Westerlo omvat volgend territorium: Westerlo-centrum, Oosterwijk, Tongerlo, Voortkapel, Zoerle-Parwijs, Oevel, Olen-centrum, Morkhoven, Noorderwijk, Oosterlo, Zammel en Bergom-Herselt,

De patiënt mag zich rechtstreeks tot de wachtdokter wenden zonder zich er eerst van te vergewissen of zijn huisarts bereikbaar is,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

De wachtdokter moet de ganse duur van zijn wachtdienst permanent bereikbaar zijn.. Elke oproep dient beantwoord te worden. De wachtdokter kan niet verplicht worden om gevolg te geven aan een oproep uit een naburige regio; hij mag de oproep evenwel beantwoorden indien hij er voldoende tijd voor heeft, zonder dat de verantwoordelijkheid voor het eigen gebied in het gedrang komt,

Art. 5 De huisarts met wachtdienst of zijn collega-interimaris dient te verblijven op, of bereikbaar te zijn via zijn officieel erkend praktijkadres.

Art. 6 De wachtdokter dient uitsluitend de officiële honoraria (inclusief remgeld) aan te rekenen en direct te innen. Dit geldt ten uitzonderlijke titel niet voor manifest sociale gevallen,

Art. 7 Het opstellen van de wachtdienstkalender gebeurt door de voorzitter van de kring volgens volgende criteria.

Eenmaal per jaar, in november of december, wordt een voorlopige kalender opgemaakt door de voorzitter en voorgesteld aan de algemene vergadering. De voorzitter zorgt steeds voor een eerlijke en gelijke verdeling van de beschikbare weekends en feestdagen. Tijdens deze algemene vergadering kunnen wachtdiensten omgewisseld en afgestaan worden waarbij de afgestane wachtdiensten gelijk verdeeld worden onder de jongere collega's.

Nieuwe collega's worden opgenomen in de wachtdienstregeling vanaf het jaar na vestiging, Tijdens het vestigingsjaar kunnen zij wachtdiensten overnemen van de collega's die wegens grondige redenen belet zijn.

Er wordt gelijktijdig een lijst van de achterwachten opgesteld.

Art. 8 De aldus opgestelde wachtdienstkalender moet aan de volgende instanties bekendgemaakt worden:

-de Provinciale Geneeskundige Commissie;

-de Orde der Geneesheren;

-de politie + de brandweer van de regio Westerlo;

-alle collega's van de regio Westerlo

-de verantwoordelijke van de overkoepelende erkende vereniging Huisartsenkring Zuiderkempen, erkenningsnummer 168.

Art. 9 Indien een huisarts de hem opgedragen wachtdienst niet kan waarnemen dient hij die wachtdienst om te wisselen of over te dragen aan een andere collega. Hij verwittigt hiervan de voorzitter en de verantwoordelijke voor het centraal antwoordapparaat. Dit laatste gebeurt schriftelijk, ondertekend door beide collega's, en ten laatste `voor' de middag van de laatste werkdag wanneer de wachtdienst begint.

B. De te volgen gedragscode

Art. 10 De wachtdokter doet dienst als waarnemer voor zijn collega's huisartsen die niet bereikbaar zijn tijdens de wachtdienst. Hij is derhalve door de collegialiteit er deontologisch toe gehouden de volgende richtlijnen te volgen:

*1 De wachtdokter zal de patiënten die een beroep op hem doen voor verder onderzoek en behandeling verwijzen naar hun huisarts. Zelf zal hij aan een ziekte slechts de noodzakelijke zorgen toedienen. Het accepteren van patiënten tijdens de wachtdienst is in strijd met de collegialiteit en de medische plichtenleer. Hij mag de patiënt niet de indruk geven dat hij bereid is hem of haar na de wachtdienst verder te verzorgen. Hij zal dus na de wachtdienst geen bezoeken meer brengen aan de patiënt,

Beweert de zieke geen huisarts te hebben, dan vraagt men hem voor verdere zorgen daags nadien of later een huisarts naar zijn keuze te consulteren.

Zonder nieuwe oproep na de wachtdienst zal de wachtdokter in geen geval het initiatief nemen bij deze patiënt terug te gaan.

Het is daarenboven niet deontologisch bij de zieke lijstjes met spreekuren of andere verkapte reclame achter te laten.

*2De wachtdokter schrijft nooit een afwezigheidsattest van langer dan drie dagen, of medicatie voor een periode langer dan één week. Het bepalen van de effectieve duur van arbeids- of schoolongeschiktheid wordt overgelaten aan de eigen huisarts van de patiënt.

O

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

*3De wachtdokter zal op geen enkele wijze de reputatie of de therapie van de behandelende huisarts in diskrediet brengen, Hij wijzigt alleen bij hoogdringendheid de eventuele medicatie van de behandelende arts. Hij zal ook geen alternatieve geneeswijze toepassen of aanprijzen bij patiënten die door de eigen huisarts volgens de klassieke geneeskunde worden behandeld,

Ten opzicht van de apothekers wordt er evenzo verwacht dat de wachtdokter alleen de klassieke geneesmiddelen voorschrijft,

*4De wachtdokter is verplicht in ieder geval een schriftelijk verwijsbriefje achter te laten bij de patiënt voor diens huisarts. Daarop vermeldt hij de reden van consult, de bevindingen bij klinisch onderzoek, de vermoedelijke diagnose en de voorgeschreven behandeling. De wachtdokter vraagt uitdrukkelijk dat de patiënt dit briefte aan zijn huisarts afgeeft.

*5Tijdens de wachtdienst mogen enkel de dringend noodzakelijke technische onderzoeken en de dringend

noodzakelijke verwijzingen gebeuren, De wachtdokter is verplicht om op zijn verwijsbrieven of

aanvraagformulieren te vermelden:

-hetzij 'gelieve kopie van het protocol te zenden naar dokter (naam van de behandelende huisarts)';

-hetzij `patiënt van dokter (naam van de behandelende huisarts)'.

Zo spijts deze vermelding later nog protocols of verslagen over deze zieke worden ontvangen, dan dienen deze zonder verwijl naar de behandelende huisarts te worden gestuurd en dan dient de verslaggevende specialist hiervan op de hoogte te worden gebracht.

*6De wachtdokter moet de behandelende huisarts van patiënten die hij dringend heeft laten hospitaliseren of bij wie hij een ernstige aandoening of overlijden heeft vastgesteld telefonisch op de hoogte te brengen, daags na de wachtdienst en ten laatste voor 11 uur.

*7Wanneer een collega die niet van wacht is vreemde patiënten ziet tijdens een weekend of op feestdagen of wanneer hij een zieke collega of een collega met vakantie vervangt, dan volgt hij dezelfde gedragscode.

Deze gedragscode moet ook gevolgd worden als men patiënten ziet van een collega die tijdelijk onbeschikbaar is.

Art,11 Om de bevolking optimaal, d.w.z. zo snel en efficiënt mogelijk, te informeren waar zij

dringende medische zorgen kan verkrijgen tijdens de wachtdienst, is elk aangesloten huisarts verplicht om bij afwezigheid tijdens de wachtdienst NAAM, ADRES en TELEFOONNUMMER van de wachtdokter bekend te maken:

-zowel bij middel van een schriftelijk bericht aan de praktijkdeur

-als bij middel van een mondeling bericht op zijn antwoordapparaat dat te bereiken is via zijn officieel praktijk-telefoonnummer,

Naast deze informatiebronnen kan de bevolking van de regio Westerlo tevens een beroep doen op het centraal antwoordapparaat via het nummer 014154.83.83,

Art. 12 Vastgestelde inbreuken en/of moeilijkheden in verband met deze reglementering moeten

steeds in concrete termen doorgegeven worden aan de voorzitter van de kring. Deze zal zo nodig, en eventueel op vraag van de betrokkene(n), volgende stappen ondernemen om het probleem bij te leggen:

Vooreerst zal de voorzitter in ieder geval trachten te bemiddelen via persoonlijke contacten met de betrokkene(n), afzonderlijk of samen in een kleine gespreksgroep.

Bij het falen van deze bemiddelingspoging of bij herhaaldelijk niet naleven van deze reglementering worden de feiten voorgelegd aan de algemene vergadering, per brief samengeroepen, inclusief die collega's die geen lid zijn van de kring maar die wel aan de wachtdienst deelnemen. Na de bespreking van de feiten zal de vergadering bij middel van geheime stemming en met gewone meerderheid van stemmen beslissen:

-ten eerste zelf te sanctioneren;

- ten tweede, indien men beslist te sanctioneren, een keuze maken uit:

1.waarschuwing en terechtwijzing;

2.uitsluiten uit de wachtdienst voor een bepaald aantal wachtbeurten.

Het is de taak van de voorzitter de sanctie van de vergadering per aangetekend schrijven ter informatie over te maken aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Aan de gesanctioneerde arts wordt meegedeeld dat hij, vanaf de kennisgeving, binnen de maand in beroep kan gaan bij de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren,

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 13 Dit wachtdienstreglement gaat in voege en heeft een dwingende waarde vanaf het

ogenblik dat het:

- ter goedkeuring voorgelegd is aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren en de

uitdrukkelijke goedkeuring van deze instantie gekregen heeft;

- ter goedkeuring voorgelegd is aan de algemene vergadering van de "Huisartsenkring regio Westerlo

v.z.w" en daar met meerderheid van stemmen goedgekeurd is en getekend door de aanwezige huisartsen.

Statutenwijziging tijdens algemene vergadering op 13/06/2013.

X "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

,. ,

Voorbehouden aan het Eielgisch Staatsblad

t

r.

"

Op de laatste blz. van _uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

31/07/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 432.556.256

Benaming

(voluit) Huisartsenkring Regio Westerlo VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Tramstraat 33 2260 Westerlo

Onderwerp akte : Raad van bestuur - Ontslagen - Benoemingen

De algemene vergadering heeft op 14 juni 2012 het ontslag aanvaard en kwijting verleend aan alle bestuurders.

Worden benoemd tot nieuwe bestuurders met ingang van 15 juni 2012 voorde duur van twee jaar:

le r r

0

Jan Luytens, Tramstraat 33, 2260 Westerlo Jan Sprenghers, Veldstraat 1 B, 2260 Westerco Pascal Kwanten, Abdijstraat 5, 2260 Westerlo Jozef Van Vlerken, Bulestraat 37 8, 2250 Olen Sara Nuyts, Gesteisesteenweg 171, 2450 Meerhout

De raad van bestuur heeft vervolgens aangesteld tot voorzitter: Jan Luytens, tot ondervoorzitter: Jan Sprenghers, tot penningmeester: Jozef Van Vlerken, tot navorming: Pascal'Kwanten en tot secretaris: Sara Nuyts

(Get) Sara Nuyts

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening.

III 1111 II 11111WIWBIIIIII1I1IIV

*12135307*

Neergelegd ter griffie van de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 0 JR! 2012

Vc behc aar Belg Staal

T Uinitffel O U T

De Griffier,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HUISARTSENKRING REGIO WESTERLO

Adresse
TRAMSTRAAT 33 2260 WESTERLO

Code postal : 2260
Localité : WESTERLO
Commune : WESTERLO
Province : Anvers
Région : Région flamande