HUISARTSPRAKTIJK MICHEL MINNART

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : HUISARTSPRAKTIJK MICHEL MINNART
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 538.618.234

Publication

02/04/2014
ÿþMod Want 71.7

Bijlagen bid-1 èt Sèlgi a Staatsblad = 02/04/2614 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsb

F.T " -" It .EGQ'

f . GH`CBANK VAN

z o 2014

OOi'HANDBL ©p ~ril~OLlT

Griffie

na neerlegging ter

te maken kopie

d

Ondememingsnr : 0538.618.234

Benaming

(voluit) : HUISARTSPRAKTIJK MICHEL MINNART

(verkort)

Rechtsvorm : BV ovv BVBA

Zetel : 2382 Poppel, Steenweg Weelde 62

(volledig sdres)

Onderwem akte : BAV

Uittreksel afgeleverd v66r registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te, Turnhout.

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Wim Vanberghen te Oud-Turnhout op tien maart: tweeduizend veertien, dat de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de burgerlijke' vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "HUISARTSPRAKTIJK MICHEL MINNART', te 2382 Poppel, Steenweg Weelde 62, ondernemingsnummer 0538.618.234 RPR Turnhout, met éénparigheid van stemmen heeft besloten:

EERSTE BESLUIT

De vergadering besluit de statuten van de vennootschap aan te passen aan de opmerkingen die werden geformuleerd door de Orde van Geneesheren van Antwerpen, naar aanleiding van voormelde oprichtingsakte de dato 13 september 2013, Bijgevolg zullen de hierna vermelde artikelen voortaan luiden als volgt:

" artikel 10 zal voortaan luiden als volgt:

"De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan aan een geneesheer van dezelfde of aanverwante discipline en met eenparige instemming van al de vennoten en mits voorafgaande instemming van de bevoegde Raad van de Orde der Geneesheren.

Als vennoten kunnen derhalve alleen toetreden geneesheren, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, van dezelfde of aanverwante discipline die in het kader van de, vennootschap hun praktijk uitoefenen of zullen uitoefenen.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet de vennoten en de bevoegde Raad van de Orde der Geneesheren kennis geven van zijn voornemen door middel van een aangetekend schrijven waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden" hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij een koper te vinden die voldoet aan alle voorwaarden zoals gesteld in. onderhavige statuten. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek van overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op: hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaald wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn. kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens,

De bepalingen inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele, van een rechtspersoon.

a)Telt de vennootschap slechts één vennoot en bevinden zich onder zijn erfgenamen geen geneesheer-` huisartsen of geneesheren van een aanverwante discipline, dan kunnen:

 de door hen geërfde aandelen overdragen aan een derde die deze hoedanigheid wel bezit;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

 zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een ander arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde gesteld worden door systematische wijziging van de statuten, en inzonderheid van de naam, het doel en de overige specifieke bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

b)Telt de vennootschap meerdere vennoten, en bevinden zich onder de erfgenamen van de overleden vennoot geen artsen die voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden, dan zullen de aandelen overgedragen worden aan de overige vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit. De erfgenamen of legatarissen die geen vennoot kunnen worden hebben recht op de waarde van de overgedragen aandelen; de waarde wordt vastgesteld zoals bepaald in artikel 9 van de statuten.

c)-leeft een erfgenaam wel de hoedanigheid van huisarts of aanverwante discipline, dan wordt hij vennoot indien aile vennoten daarmee instemmen en er zich geen andere wettelijke dan wel deontologische bezwaren zich terzake voordoen,"

.artikel 25 zal voortaan luiden als volgt:

"De vennootschap mag te allen tijde ontbonden warden door besluit van de algemene vergadering.

" Het in een hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege ; of gerechtelijk wordt ontbonden.

'indien tengevolge van een verlies het batig actief is verminderd tot een bedrag van lager dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering worden samengeroepen binnen een tijdspanne van maximaal twee maanden te rekenen van het ogenblik dat het verlies werd vastgesteld of had moeten zijn vastgesteld krachtens wettelijke en statutaire verplichtingen, teneinde te beraadslagen, desgevallend onder de voorwaarden voor statutenwijziging, over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere maatregelen bekendgemaakt in de agenda.

De zaakvoerder of het college van zaakvoerders rechtvaardigt haar besluiten in een bijzonder verslag gehouden ten behoeve van de vennoten.

In het geval er één vennoot is, neemt deze de beslissing binnen zelfde termijn van twee maand na kennis , genomen te hebben van het zaakvoerdersverslag, indien hij zelf geen zaakvoerder is of indien hij niet alleen deze functie uitoefent,

.Wanneer het netto-actief gedaald is tot een bedrag lager dan één/vierde van het kapitaal dan kan de ontbinding worden uitgesproken door de algemene vergadering met één/vierde der stemmen.

" Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden zesduizend tweehonderd euro, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen."

.artikel 31 zal voortaan luiden als volgt:

"Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening.

De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren. Daartoe kan de arts zich tijdens de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met , dezelfde wettelijke kwalificatie.

De maatregelen worden vooraf schriftelijk meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad, die ze goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt"

TWEEDE BESLUIT.

De vergadering besluit de artikelen 10, 25 en 31 van de statuten in overeenstemming te brengen met vorige besluiten en aan ondergetekende notaris volmacht te verlenen teneinde te zorgen voor de coördinatie van de statuten.

DERDE BESLUIT.

De vergadering besluit volmacht met machtiging tot indeplaatsstelling te verlenen aan de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners" te 2460 Kasterlee, Geelsebaan 69A0, vertegenwoordigd door een medewerker, teneinde aile formaliteiten met de verschillende economische, sociale en fiscale administraties te volbrengen, naar aanleiding van onderhavige akte.

Voor ontledend uittreksel, dienstig ter publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie der akte en gecoördineerde statuten.

et ' Voor-bphouden a n het Belgisch Staatsblad











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en3 bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/09/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13305233*

Neergelegd

13-09-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0538618234

Benaming (voluit): HUISARTSPRAKTIJK MICHEL MINNART

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2382 Ravels, Steenweg Weelde 62

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uittreksel afgeleverd vóór registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Turnhout.

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Wim Vanberghen te Oud-Turnhout op dertien september tweeduizend dertien, dat de heer MINNART Michel Freddy Ghislain, geboren te Leuven op 27 maart 1960, wonende te 2382 Poppel, Steenweg Weelde 62, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht onder de naam "HUISARTSPRAKTIJK MICHEL MINNART" met maatschappelijke zetel te 2382 Poppel, Steenweg Weelde 62, waarvan het geplaatste kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt en verdeeld is in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, waarvan elke inschrijving volledig geplaatst werd. Het kapitaal is ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) volgestort en de enige vennoot heeft tegenover de vennootschap nog een volstortingsplicht van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00).

Doel:

De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van de geneeskunde als huisarts en de uitoefening van medische beleidsfuncties, door de geneesheer-vennoot in naam en voor rekening van de vennootschap, ingeschreven op de lijst van de Provinciale Raad van de Orde en met inachtname van de regels van de geneeskundige plichtenleer, met dien verstande dat alle medische activiteiten in gemeenschap worden gebracht en alle van daaruit voortvloeiende honoraria geïnd worden door en voor rekening van de vennootschap en de geneesheer-vennoot een vergoeding zal ontvangen van de vennootschap voor de door hem verrichte prestaties.

De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

De vennootschap heeft als bijkomstig doel beleggingen in roerende en onroerende goederen in zoverre dat:

" deze handelingen niet van aard mogen zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen;

" deze activiteiten geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook;

" tussen de vennoten een voorafgaandelijk akkoord over de modaliteiten van het investeringsbeleid met tenminste een twee/derde (2/3e) meerderheid wordt vastgelegd.

De vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook niet door de vennootschap mogen afgesloten worden.

Duur:

De vennootschap werd voor onbepaalde duur opgericht.

Bestuur/controle:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders waarvan er minstens één steeds geneesheer-vennoot dient te zijn. Indien een niet-vennoot als zaakvoerder benoemd wordt, treedt deze op als mede-zaakvoerder en dienen zijn beslissingen bekrachtigd te worden door de vennoot-zaakvoerder. Medische handelingen, handelingen die betrekking hebben op de medische praktijkvoering, op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of op het beroepsgeheim van de vennoten, vallen expliciet buiten de bevoegdheid van de niet-vennoot zaakvoerder. De niet-vennoot zaakvoerder kan een natuurlijk persoon zijn in welk geval de identiteit ervan bij de Orde bekend dient te zijn. De niet-vennoot zaakvoerder kan ook een rechtspersoon zijn in welk geval uit de statuten van deze rechtspersoon moet blijken dat het om een managementvennootschap gaat en waarvan het doel niet strijdig is met de Code van de Geneeskundige Plichtenleer. Bovendien dient de naam van de natuurlijke persoon die de rechtspersoon binnen de professionele vennootschap vertegenwoordigt, bij de Orde bekend te zijn. De vennoot-zaakvoerders kunnen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

bijzondere volmachtdragers aanstellen waarvan de volmachten beperkt zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, is de enige geneesheer-vennoot van rechtswege zaakvoerder. Van zodra de vennootschap meerhoofdig is, wordt het mandaat van de vennoot-zaakvoerder(s) beperkt tot 6 jaar, hernieuwbaar.

Het mandaat van een niet-vennoot zaakvoerder is steeds beperkt tot een maximum van 6 jaar, hernieuwbaar. Zijn benoeming dient bekrachtigd te worden door de algemene vergadering. Hij kan nooit statutair benoemd worden. Het mandaat van de zaakvoerders  vennoot of niet-vennoot  kan vergoed worden. Deze vergoeding dient in overeenstemming te zijn met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan gemachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De algemene vergadering kan buiten de door haar vastgestelde bezoldigingen en buiten de vertegenwoordigingskosten, reiskosten en andere, aan de zaakvoerders vaste vergoedingen toekennen te boeken als algemene onkosten.

Het mandaat van zaakvoerder kan ook kosteloos worden uitgeoefend.

De controle op de financiële toestand, de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van de wet en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan een of meer commissarissen opgedragen.

De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Voldoet de vennootschap aan de criteria vermeld in de wet en kan zij beschouwd worden als een kleine vennootschap, dan is zij in afwijking van het voorgaande, niet verplicht een commissaris te benoemen. In dit geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Jaarvergadering:

De vennoten komen in algemene vergadering bijeen om te beraadslagen over alle zaken die de vennootschap aanbelangen. Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden in de maatschappelijke zetel op de laatste vrijdag van de maand juni om 20.00 uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag. Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Boekjaar:

Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Verdeling winst/reserves:

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene kosten, maatschappelijke lasten en afschrijvingen, maakt de netto-winst uit.

Eerst wordt van deze winst ten minste vijf procent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die er de aanwending van bepaalt op voorstel van de zaakvoerder, welke laatste zal zorgen voor de uitbetaling van eventuele dividenden. Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de vennootschap. Voor het aanleggen van een conventionele reserve is unanimiteit van alle vennoten vereist. Liquidatiebonus:

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening, worden de netto-activa eerst aangewend om in geld of effecten het volgestort bedrag van de aandelen dat niet werd gedelgd, terug te betalen.

Het beschikbaar overschot wordt verdeeld onder alle vennoten volgens het aantal van hun aandelen. Overname verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap.

Overeenkomstig artikel 60 van het wetboek van vennootschappen, verklaart de verschijner, ter gelegenheid van de oprichting van de vennootschap, dat deze laatste de rechten en verplichtingen overneemt die voortvloeien uit overeenkomsten door hem aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting en voor rekening van deze sinds 1 september 2013.

Comparanten verklaren te weten dat deze overname effect zal sorteren vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie, zoals voormeld.

Slot en/of overgangsbepalingen.

1. Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid, onverminderd hetgeen bepaald onder de hoofding "Overname van verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting" en eindigen op 31 december 2014. De eerste jaarvergadering zal dus plaatsvinden in juni 2015.

2. Onmiddellijk nadat de vennootschap is opgericht en de enige vennoot de statuten heeft vastgelegd, heeft hij besloten de zaakvoerders en de commissarissen te benoemen. Het aantal zaakvoerders wordt op één bepaald, zoals bepaald in artikel 12 van de statuten. Het mandaat gaat in op het ogenblik van het tijdstip

Luik B - Vervolg

van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid en men benoemt tot die functie: de heer Michel Minnart, wonende te Steenweg Weelde 62, 2382 Poppel.

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens toekomstige andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Hij verklaart met ingang van het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid zijn mandaat te aanvaarden. Er wordt geen commissaris benoemd.

3. Volmacht met machtiging tot indeplaatsstelling wordt verleend aan de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners te 2460 Kasterlee, Geelsebaan 69 A/0, teneinde alle formaliteiten met de kruispuntbank voor ondernemingen, het ondernemingsloket, de diverse belastingadministraties, waaronder de BTW-administratie en de sociale wetgeving, te regelen naar aanleiding van onderhavige oprichting, alsook naar aanleiding van wijzigingen zich terzake voordoende in de toekomst.

Voor ontledend uittreksel, dienstig ter publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie der akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
HUISARTSPRAKTIJK MICHEL MINNART

Adresse
STEENWEG WEELDE 62 2382 POPPEL

Code postal : 2382
Localité : Poppel
Commune : RAVELS
Province : Anvers
Région : Région flamande