HUISBROUWERIJ WAPPER

Association sans but lucratif


Dénomination : HUISBROUWERIJ WAPPER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.416.683

Publication

28/10/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. - Benaming en zetel

1.1 De vereniging wordt genoemd "Huisbrouwerij Wapper" en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

1.2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2060 Antwerpen, Walenstraat 27 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De plaats van vestiging kan bij beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen het Nederlandstalig of tweetalig landsgedeelte.

Artikel 2. - Doel

2.1 De vereniging heeft tot doel:

* Het artisanaal hobbybrouwen te promoten en te kunnen laten uitoefenen door haar leden, alsook het promoten van artisanaal gebrouwen bieren door onder meer het op regelmatige tijdstippen artisanaal hobbybrouwen van eigen bieren met door de vzw ter beschikking gestelde middelen.

* Het organiseren van activiteiten ter promotie van artisanaal gebrouwen bieren.

2.2 De vereniging mag alle verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van aard zijn het verwezenlijken ervan te begunstigen. Zij mag onder andere alle roerende en onroerende goederen verwerven die nodig zijn voor het verwezenlijken van haar doel. De vereniging kan medewerking verlenen aan elke gelijkaardige bedrijvigheid.

Artikel 3. - Leden

3.1 De vereniging is samengesteld uit minimaal 3 werkende leden. De volheid van Iidmaatschap, met inbegrip

van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

3.2 Nieuwe leden dienen voorgedragen te worden door één of meerdere van de bestaande leden. Op de

Algemene Vergadering wordt bij gewone meerderheid beslist over hun lidmaatschap.

De volgende oprichters zijn lid van de vereniging:

Pieter Decorte, Walenstraat 27; 2060 Antwerpen, Belg

Tinka Janssens, Walenstraat 27; 2060 Antwerpen, Belg

Hans Van Bavel, Sint-Jozefstraat 66, 2018 Antwerpen, Belg

Guy Bensch, De Marbaixstraat 1, 2060 Antwerpen, Belg

Door zijn/haar toetreding aanvaardt elk lid zich te onderwerpen aan de statuten en desgevallend aan het

huishoudelijk reglement. Hij/zij verplicht zich er toe zich te onthouden van alle handelingen strijdig met het doel

van de vereniging.

3.3 De werkende leden kunnen vrij op elk moment ontslag nemen, mits de Raad van Bestuur hiervan schriftelijk

in kennis wordt gesteld. De gedwongen uitsluiting kan

slechts met een meerderheid van twee derden van de aanwezigen in de Algemene

Vergadering uitgesproken worden.

3.4 Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt 500 euro.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Huisbrouwerij Wapper

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306384*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Walenstraat 27

0541416683

2060

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

24-10-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 4. - Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is uit alle leden samengesteld. Tot de bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren de macht tot wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van de bestuurders, goedkeuring van de begroting en van de jaarlijkserekeningen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het vastleggen van een huishoudelijk reglement en uitoefening van alle andere machten op grond van de wet van onderhevige statuten. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. De genomen beslissingen worden via een schriftelijk verslag aan alle effectieve leden bekend gemaakt en zijn in de zetel van de vereniging raadpleegbaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. - Rekeningen

7.1 Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van artikel 17 V&S-wet en de daaroptoepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de bepalingen van artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig de bepalingen van artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

7.2 Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Artikel 5. - Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur zorgt minstens 1 maal per jaar voor de bijeenroeping van de Algemene Vergadering, die

per gewone brief of email aan ieder werkend lid verzondenwordt minstens acht dagen voor de vergadering. De

agenda is in de bijeenroeping vermeld en wordt voordien goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Deze agenda

houdt in:

* Bespreking verslag van de Raad van Bestuur inzake de financiële staat van het voorbije jaar en goedkeuring

van het verslag

* Aanstellen van een nieuwe Raad van Bestuur, indien van toepassing (zie 6.1)

* Evaluatie van het voorbije jaar

* Varia

Op vraag van minimum 2 werkende leden moet de Raad van Bestuur een bijzondere algemene vergadering

bijeenroepen.

Artikel 6. - Bevoegdheden

6.1 De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur bestaande uit minstens drie personen die gekozen worden door de Algemene Vergadering onder de werkende leden. Hun mandaat is onbezoldigd. Het mandaat van lid van de Raad van Bestuur is van onbepaalde duur. Zij kunnen slechts door de Algemene Vergadering worden afgezet.

6.2 De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden betreffende het beleid en het bestuur van de vereniging voor zover deze niet ultdrukkellijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn toevertrouwd. Alle akten die de vereniging binden, dienen goedgekeurd te worden door de Raad van bestuur.

6.3 De Raad van bestuur bepaalt de onkosten welke voor vergoeding in aanmerking komen en legt de grootte van de vergoeding vast.

6.4 De beslissingen in de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid. Besissingen over wijzigen van statuten, uitsluiting van leden en ontbinding van de vereniging kunnen slechts genomen worden mits inachtneming van de voorschriften vervat in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Een beslissing wordt verworpen indien niet de helft van de effectief uitgebrachte stemmen voor is. De beslissingen van de Raad van Bestuur zijn in de zetel van de vereniging raadpleegbaar

Artikel 8. - Ontbinding

8.1 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ombinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 20 van de Wet van 27 juni. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

8.2 Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in Belgie.

Artikel 9. - Varia

9.1 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 toepasselijk. Voor

het overige wordt verwezen naar het desgevallende huishoudelijk reglement.

9.2 Huidige samenstelling raad van bestuur

Pieter Decorte, Walenstraat 27; 2060 Antwerpen, Belg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Tinka Janssens, Walenstraat 27; 2060 Antwerpen, Belg Hans Van Bavel, Sint-Jozefstraat 66, 2018 Antwerpen, Belg Guy Bensch, De Marbaixstraat 1, 2060 Antwerpen, Belg

Coordonnées
HUISBROUWERIJ WAPPER

Adresse
WALENSTRAAT 27 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande