HUISGEMAAKT

Association sans but lucratif


Dénomination : HUISGEMAAKT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.302.938

Publication

30/12/2013
ÿþTdOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

I NEERGELEGD

GRIFFIELA RECHTBANK VAN -

1

*13196595*

Ondernemingsnr : . ©.r(d , L

-

Benaming (voluit) : Huisgemaakt

V beh aa4 Bel Staa

1 s -12- 2013

Of~HAND~L~ TURNKOUT

KO De griffier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Oostmalseweg 107

2340 Beerse

België

Onderwerp akte : Oprichting

Akte tot oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk `Huisgemaakt'.

Tussen de ondergetekenden,

- De heer Baeten Mathias, wonende te 2340 Beerse, Oostmalseweg 107, geboren op 12 augustus 1992 te Turnhout,

- De heer Keustermans Laurens, wonende te 2340 Beerse, Gasthuisstraat 59, geboren op 31 december 1992 te Turnhout.

- De heer Adams Hans, wonende te 2300 Turnhout, Korhaanstraat 13, geboren op 23 december 1991 te: Turnhout, Dwordt overeengekomen een Belgische vereniging zonder winstoogmerk (vzw) op te richten overeenkomstig de Wet betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder= winstoogmerk en de stichting van 27 juni 1921, waarvan de statuten luiden als volgt: Q'TITEL I : NAAM - ZETEL' - DUUR - DOEL Artikel 1. Naam DDe naam van de vereniging luidt "Huisgemaakt vzw". DArtikel 2, Adres DDe zetel van de vereniging is gevestigd te 2340 Beerse, Oostmalseweg 107, gerechtelijk arrondissement Turnhout.' DArtikel 3. Duur DDe vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden. worden. DArtikel 4. Doel DDe vereniging stelt zich tot doel:DHet steunen en promoten van diverse muziekvormen, waaronder vernieuwende en grensverleggende.Q'Organiseren van evenementen op verschillende locaties, voor jeugd, jongQ'volwassenen en volwassenen onder meer om hen te laten kennismaken met en ter bredere verspreiding van diverse vormen van minder bekende alsook vernieuwende muziek. Het geven van kansen aan jonge of beginnende als ook al reeds bekende en ervaren muzikanten en diskjockeys die hun grenzen verleggen om op deze evenementen te spelen. Hiertoe kan de vereniging onder meer concertavonden, fuiven, lezingen, feesten, festivals organiseren.Q'De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.DDe vereniging mag alle roerende,en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of huren.Q'De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen waarvan de inkomsten aangewend worden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

TITEL Il : LEDEN

Artikel 5. Soorten

In de VZW zijn werkende en toegetreden leden.Q'De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. Zowel werkende als toegetreden leden steunen het doel van de vereniging en spannen zich in om dat te verwezelijken,

Artikel 6. Aantal

De VZW telt minimum drie werkendeQ'leden. Het aantal werkende en toegetreden leden van de vereniging is niet beperkt.

Artikel 7, Toetreding

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende en toegetreden leden.DEen kandidaat werkend of toegetreden lid van de VZW moet hiervoor een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur is bevoegd om autonoom te beslissen over de toelaatbaarheid van de nieuwe werkende en toegetreden leden. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.l7Een kandidaat werkend lid en een kandidaat toegetreden lid moet aan de volgende voorwaarden voldoen om als werkend of toegetreden lid te worden toegelaten: Iedereen die plus 18 jaar is met interesse voor culturele, sociale, kunst en muzikale activiteiten en de doelstellingen van de vereniging kan helpen realiseren komt in aanmerking als werkend of toegetreden lid van de vereniging.

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge " M0r3 2.2

Artikel 8. Ontslag - Uitsluiting Elk werkend of toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de VZW. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur, Indien door het ontslag het aantal leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag opgeschort totdat er na een redelijke tijd een vervanger is aangeduid. Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering niet een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ondermeer wanneer dat lid afbreuk doet aan de doelstellingen of aan het imago van de vereniging of aan de belangen van haar leden.

De raad van bestuur kan een lid schorsen in afwachting van een beslissing waarin beslist wordt over de uitsluiting.Q'Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, heeft geen recht op het vermogen van de vereniging, noch op de reeds betaalde lidmaatschapbijdragen. De vereniging kan wel de betaling van de reeds vervallen en lopende lidmaatschapbijdrage(n) eisen.

Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden: Wanneer het werkende lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te zijn in de VZW.DWanneer een werkend lid 2 x maal niet aanwezig is geweest op de algemene vergadering zonder verontschuldiging.

Wanneer een werkend lid in een bepaalde hoedanigheid lid was van de algemene vergadering en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Artikel 9. Bijdragen

De leden verplichten er zich toe een jaarlijkse forfaitaire of bijkoorde bijdrage te betalen welke

wordt vastgesteld door de raad van bestuur in functie van de kosten van de vereniging van het voorgaande boekjaar.

TITEL III. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10. Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid de ondervoorzitter.

Artikel 11. t3evoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn: De goedkeuring van de statutenODe goedkeuring van een wijziging van de statuten De benoeming en afzetting van bestuurders

De benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissenOGoedkeuring van de begroting en de rekeningenQ'De ontbinding van de VZW

De benoeming van de vereffenaars, wanneer de VZW ontbonden zal worden De uitsluiting van een werkend of toegetreden lidODe omzetting van een VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 12, Oproeping - Agenda - Aanwezigheid

De raad van bestuur roept alle werkende leden schriftelijk (per brief, fax of e-mail) op voor de algemene vergadering.Q'pe oproeping gebeurt minimum dertig dagen voor de algemene vergadering, en bevat de datum, het uur en de plaats van de vergadering, evenals de agenda. De oproeping wordt ondertekend door een bestuurder.Q'De algemene vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar en telkens de raad van bestuur dit nodig acht. De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden het vraagt.DAgenda wordt opgesteld door raad van bestuur. Elk voorstel ondertekend door minstens 1/20 van de werkende leden moet op de agenda worden geplaatst. Op de dag van de algemene vergadering tijdens de algemene vergadering kunnen nog punten worden toegevoegd.

Artikel 13. Meerderheden

De algemene vergadering kan beraadslagen over bepaalde punten, zijnde evenementen, partners, financiële verrichtingen ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquotum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Elk werkend lid heeft één stem.Q'Elk werkend lid heeft het recht zich te laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering.Q'Elk werkend lid kan onbeperkt een ander werkend lid vertegenwoordigen.Q'Bij' staking van stemmen heeft de voorzitter een doorslaggevende stem.Q'De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de

aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 14. Notulen

Van de samenkomst van de algemene vergadering worden notulen opgesteld. De originele notulen van de algemene vergadering worden bewaard in het notulenboek, dat wordt bewaard in de zetel van de vereniging, waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.DDe leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de algemene vergadering door toezending van een kopie van de originele verslagen.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15. Benoeming - Aantal - Samenstelling - Duur

Om als bestuurder te kunnen worden benoemd moet men aan volgende voorwaarden voldoen: minimumleeftijd hebben van 18 jaar en twee jaren actief zijn als werkend lid van de VZW, behoudens ingeval men oprichter van de vereniging is.DEen bestuurder kan geen volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen op een samenkomst van de raad van bestuur.

De VZW telt minimum drie bestuurders. Indien de vzw maar 3 leden telt zijn er maar 2 bestuursleden, daar er altijd meer leden dan bestuursleden moeten zijn. Er is geen maximumaantal bepaald.Q'Zo door vrijwillig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot dat regelmatig in hun vervanging is voorzien.DDe algemene vergadering benoemt de bestuurders.Q'De benoeming van de bestuurders gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquotum vereist.DDe bestuurders worden voor 6 jaar benoemd. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.Q'De bestuurders hebben recht op vergoeding van de onkosten gemaakt in het kader van de uitoefening van hun functie.Q'De raad van, bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een schatbewaarder en een secretaris. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter,

Artikel 16. Bevoegdheden - Vertegenwoordiging

De raad van bestuur bestuurt de VZW en vertegenwoordigt de VZW in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.DDe raad van bestuur kan haar bevoegdheden bij gewone beslissing delegeren.Q'De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de VZW dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. De oproeping gebeurt per e-mail. Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen binnen de raad van bestuur over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Elke bestuurder heeft één stem.

Artikel 17. Notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden notulen opgesteld. De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek, dat wordt bewaard in de zetel van de vereniging.ODe bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de raad van bestuur door toezending van een kopie van de originele verslagen,

Artikel 18. Einde mandaat bestuurders

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.Q'Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de raad van bestuur.Q'Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.Q'Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij of zij;

- Drie opeenvolgende maal niet aanwezig is geweest op de raad van bestuur zonder voorafgaande kennisgeving;

- In een bepaalde hoedanigheid lid was van de raad van bestuur en hij of zij die hoedanigheid verliest.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met unanimiteit min twee stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het afzetten van een bestuurder moet uitvoerig gemotiveerd worden.

TITEL V BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 19.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vereniging en zal eindigen op 31 december 2013.0De raad van bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en begroting op conform de wet van 27 juni 1921 en diens uitvoeringsbesluiten. Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting door de algemene vergadering, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders.

TITEL VI ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 20, Vrijwillige ontbinding

De VZW kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 213 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 213 van deaanwezige of vertegenwoordigde stemmen.Q'De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het openbaar ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de VZW die niet in staat is haar verbintenissen na te komen.

De bestemming van het netto-actief wordt vastgesteld door de algemene vergadering, en moet in ieder geval zoveel mogelijk overeen komen met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL VII OVERIGE

Artikel 21. Toepasselijke wetgeving

Voor alle gevallen die niet voorzien warden door de statuten, zijn de beschikkingen van de VZWwetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

De ondergetekende oprichters van de vereniging hebben onmiddellijk na de oprichting ook een eerste algemene vergadering van de leden gehouden. Hierbij werden benoemd als bestuurder:

- De heer Baeten Mathias, wonende te 2340 Beerse, Oostmalseweg 107, geboren op 12 augustus 1992 te Turnhout

- De heer Keustermans Laurens, wonende te 2340 Beerse, Gasthuisstraat 59, geboren op 31 december 1992 te Turnhout

- De heer Adams Hans, wonende te 2300 Turnhout, Korhaanstraat 13, geboren op 23 december 1991 te Turnhout. rDe heer Keustermans Laurens wordt benoemd als voorzitter.DDe heer Baeten Mathias wordt benoemd als ondervoorzitter.DDe heer Keustermans Laurens wordt benoemd als penningmeester.DDe heer Adams Hans wordt benoemd als schatbewaarder.DHet mandaat van de bestuurders verloopt van rechtswege op 11 november 2019 ¬ ]Opgemaakt in vier exemplaren (één exemplaar voor elke oprichter en één exemplaar voor de griffie van de rechtbank van koophandel) op 11 november 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Koor-e 1. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HUISGEMAAKT

Adresse
OOSTMALSEWEG 107 2340 BEERSE

Code postal : 2340
Localité : BEERSE
Commune : BEERSE
Province : Anvers
Région : Région flamande